خوش آمدید ورود یا ثبت نام

تبلیغات
تور رایگان' کانال خانوم گل'
Ads Ads

close
Ads
 
امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امتیازات: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

آب بنه - غذاي محلي استان هاي همجوار با كوهپايه هاي زاگرس

خانوم گل هنرمند

****
وضعیت : آفلاین
ارسال‌ها:
536
تاریخ عضویت:
آبان ۱۳۹۱
مدال ها
مدال برنده مسابقه آشپزیمدال برنده مسابقه آشپزی

اعتبار: 4909


محل سکونت :
ارسال: #1
آب بنه - غذاي محلي استان هاي همجوار با كوهپايه هاي زاگرس
آب بنه يا او بنه (به لهجه محلي) غذایی مرکب از آب، بنه (پسته وحشی) ،پیاز، ادویه و رب انار.

غذاي محلي استان هاي همجوار با كوهپايه هاي زاگرس ( فارس- لرستان- كردستان- ايلام- خوزستان و ...)

قبل دستور پخت اين غذا يه مختصر بنه را معرفي كنم
يادم مياد زمان دانشگاه توي خوابگاه وقتي بنه بردم خيلي ها اصلا نمي دونستن چي هست!!!hih


Bane: بنه، همان پسته وحشی است که درخت آن دارای برگهایی نیمه پهن – همچون پسته – است.میوه بنه به اندازه ی یک نخود کوچک و گرد مانند است. این درخت بومی زاگرس است و تا چند صد سال یا هزار سال عمر می کند.

این درخت اردیبهشت ماه گل می کند و در بهار میوه های آن خوشه ای و سبز روشن و یا قرمز رنگ، ترد و پوسته آن نرم است كه به آن بنشك (Baneshak) يا همون "بنه چه" مي گويند كه باهاش ترشي و شوري و بوراني هاي خيلي خوشمزه درست مي كنند. و در نهایت در پاييز سفت و سخت می شود. بنه رسيده دو لایه دارد. پوسته اول همان طور که گفتم در اغاز ترد و نرم است و به مرور سخت می شود و در نهایت، سبز تيره می شود. لایه ی دوم، پوسته استخواني است که در این پوسته مغز چرب و روغنی و سبز رنگ بنه قرار دارد.
صمغ اين درخت هم به عنوان سقز معروف است كه مثل آدامس جويده مي شود
براي درمان معده و خوشبو كردن دهان بسيار مفيد است.

بنه چيده شده در پاييز اين شكلي هست: ( كه بايد دونه هاي سبزش جدا بشه و استفاده بشه)
[تصویر:  20130513175232_baneh2.jpg]

عكس بنشك در فصل بهار روي درخت
[تصویر:  20130518221512_P6185417.jpg]

اينم درخت بنه توي جنگل ها
[تصویر:  20130518215848_baneh.JPG]

دستور تهيه آب بنه:

همانطور كه گفتم بنه دو لایه پوست دارد. لایه ی نخست، پوسته ای سبز رنگ و نرم و چرب است و لایه ی زیرین، پوسته ای سخت همانند پوسته ی محافظ مغز پسته دهان بسته است. بنه را با همان پوست سبز در هاون می کوبیم يا به وسيله آسياب دستي (آسكAsak) آسياب مي كنيم تا نرم شود و روغن آن بیرون بیاید. (مرحله بسيار سختFaintingsmiley ) با آسك خيلي از هاون راحت تره

الان فصل بنه نيست - من بنه از سال قبل داشتم كه با آسك آسيابش كردم و توي فريزر نگه داشتم و امروز آب بنه پزيدمgag

اين عكس بنه كوبيده شده

[تصویر:  20130616195508_Image008.jpg]

برای جداسازی پوسته های سخت خردشده، مقداری آب جوش به بنه خرد شده اضافه می کنيم و خوب هم ميزنيم تا پوسته و مغز بنه ها روی آب بیایند و پوسته هاي استخواني آن كف ظرف بمانند و پالایش و جدا شوند
آب بنه را در ظرف جدا ريخته

[تصویر:  20130616195558_4.jpg]

سمت راستي آب بنه و سمت چپي استخوناش هست كه جدا شده

پس از آن مقداری پیاز داغ با زردچوبه درست مي كنيم

[تصویر:  20130616201806_aa.jpg]

و مواد را به آن اضافه مي كنيم

[تصویر:  20130616203210_44.jpg]

چون اين ميوه خودش عطر و طعم خاصي داره ادويه بخصوصي احتياج نداره

حالا بر روی شعله می گذاريم تا چند تا قل بزنه و قوام بیاد. در پایان مقداری رب انار (هر چاشني ترشي كه دوست داشته باشيد) به آن اضافه می کنيم.

[تصویر:  20130616195933_66.jpg]

و سپس به صورت تريت با نون نوش جان مي كنيم.
من كه خيلي دوست دارمYum2
اين غذا طبع بسيار گرمي دارد و بسيار مقوي مي باشد

Yum2
[تصویر:  20130513174758_102.jpg]

اينم تريت شدش با نون بربري Yum2Yum2Yum2
[تصویر:  20130513174556_101.jpg]
امضای گلسان
83
۲۶-۳-۱۳۹۲, ۱۰:۱۵ عصر
یافتن سپاس نقل قول
23 کاربر از گلسان به دلیل این ارسال سپاس کرده.
negin.s, 162, afsoon_b82, loyee_15, Galaxy, طاطا, بانوی مهربانی, ترگل27, گل گندم61, باران جوینده, گلوريا, دختر شیرازی, raha24, مهرناز مامانی, ماهدیس, *ماهک*, ایران دخت, niloofar00, بی هنر, rahill1363, parza, 1368Sheri, Atefe joon
کاربر خانوم گل

*
وضعیت : آفلاین
ارسال‌ها:
329
تاریخ عضویت:
دی ۱۳۹۱
مدال ها

اعتبار: 848


محل سکونت :
ارسال: #2
RE: آب بنه - غذاي محلي استان هاي همجوار با كوهپايه هاي زاگرس
[تصویر:  20130918221806_DSC00021.JPG]
[تصویر:  20130918222104_DSC00019.JPG]
اینم آب بنه ما Yum2
امضای گل گندم61
راهی جز سقوط ندارد
برگ پاییزی...
وقتی می داند درخت
عشق برگ تازه ای در سر دارد Hanghead
۲۷-۶-۱۳۹۲, ۰۹:۲۹ عصر
یافتن سپاس نقل قول
9 کاربر از گل گندم61 به دلیل این ارسال سپاس کرده.
گلسان, دختر شیرازی, ماهدیس, بی هنر, rahill1363, asal arya, niloofar00, Atefe joon, *ماهک*
کاربر خانوم گل

*
وضعیت : آفلاین
ارسال‌ها:
390
تاریخ عضویت:
خرداد ۱۳۹۲
مدال ها

اعتبار: 2555


محل سکونت : بچه محل سابق شاهچراغ
ارسال: #3
RE: آب بنه - غذاي محلي استان هاي همجوار با كوهپايه هاي زاگرس
سلام بچه هاWavesmile
ما هم آب بنه یا به لهجه ی محلی خودمون ( او بنه ) رو درست میکنیم خیلی هم دوست میداریمFlowerysmile
با این تفاوت که ما مثل گلسانه عزیز دیگه پیاز داغ و ادویه بهش اضافه نمیکنیم.... چاشنی اش رب انار هست

اول بنه رو با هاون خوب میکوبیم
[تصویر:  20131209121855_001.jpg]

بعد یه ذره آب جوش بهش اضافه میکنیم و روغنشو خوب میگیریم... این روغنشه:
[تصویر:  20131209122346_002.jpg]


در مرحله بعدی با آب جوش و روغن بنه ..آب بنه رو درستش میکنیم و بهش رب انار و نمک میزنیم که میشه این :
[تصویر:  20131209122604_003.jpg]

در آخر با نون محلی تریت میکنیم و با سبزی خوردن و ترب و پیازچه و خیار سبز و بادمجون میخوریمYum2Yum2Yum2Yum2Yum2Yum2
[تصویر:  20131209122716_004.jpg]
[تصویر:  20131209122745_005.jpg]
[b]این تزیین همسری هستlaflaflaflaflaf الهی قربونش برم همچین با ذوق اینکارو کرد و گفت بیا عکسشو بگیر بذار تو خانوم گلlaflaflaf
همونطور که گلسان گفته طبع این غذا گرمه و بیشتر تو زمستون و به قول ما شیرازیا تو جنگ آفتوو( jenge aftoo) hih خوردنش لذت دارهYum2Yum2Yum2Yum2
امضای دختر شیرازی
[تصویر:  i200472_www.farsv-.com-6.gif]
(آخرین ویرایش در این ارسال: ۱۸-۹-۱۳۹۲ ۰۳:۲۰ عصر، توسط دختر شیرازی.)
۱۸-۹-۱۳۹۲, ۱۲:۳۰ عصر
یافتن سپاس نقل قول
6 کاربر از دختر شیرازی به دلیل این ارسال سپاس کرده.
طاهره 1362, niloofar00, **ثنا**, گلسان, Atefe joon, *ماهک*



ّبرگزیده مردمی ششمین جشنواره وب ایران در بخش خانواده و کودک
Top of Page
کپی برداری بدون ذکر منبع مجاز نبوده و تمامی حقوق متعلق به © انجمن خانوم گل می باشد