خوش آمدید ورود یا ثبت نام

تبلیغات
Bia2Aroosi
Ads

close
Ads
امتیاز موضوع:
  • 0 رای - 0 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

آب دندون(شیرینی برنجی شمالی)

خانوم گل هنرمند

****
وضعیت : آفلاین
ارسال‌ها:
658
تاریخ عضویت:
Oct 2012
مدال ها

اعتبار: 662


محل سکونت :
ارسال: #1
آب دندون(شیرینی برنجی شمالی)
آب دندون:

این شیرینی چون بینهایت ترده و تو دهن آب میشه بهش آب دندون میگن

این یه شیرینی سنتی آملی هاس که هر وقت شادی تو راهه میپزن مثل عید نوروز یا عروسی و یا
موقعی که کسی به سفر زیارتی رفته باشه
برای عروسی ها خونواده عروس موظفن این شیرینی رو به اندازه کف دست بپزنو برای پاتختی همراه با رشته برنجی سرخ شده بفرستن خونه داماد و اونا بین فامیلهاشون پخش کنن که اصطلاحا بهش کِلا بار (کوله بار) عروس میگن (دستور زیر به اندازه 2 سینی بزرگ شیرینی میده خودتون اندازشو تنظیم کنید)


حالا طرز تهیه :

مواد لازم

آرد برنج نرم نرم 1 کیلو -
آرد گندم 200 گرم -
روغن جامد یا کره 500 گرم
تخم مرغ 3 عدد -
هل مقداری
پودر قند 400 گرم



طرز تهیه :
اول روغن جامد یا کره (که میتونه نیمی کره و نیمی روغن باشه)رو در ظرفی با همزن برقی بزنید تا کاملا پف کنه و سفید بشه بعد پودر قند رو بریزید و بزنید تا آب بشه . تخم مرغا رو یکی یکی اضافه کرده و کاملا بزنید هل را میریزیم و بعداز آن یواش یواش آرد را اضافه کنید و با دست ورز بدهید تا خمیر لطیف و یکدستی به دست بیاد اونوقت اگه 1 ساعت بگذارید بمونه بهتره

فر رو رو درجه 140 تنظیم کنید چون این شیرینی زود میسوزه

ازخمیر به اندازه گردو بردارید تو دستتون ورز بدید تا نرم بشه و راحت شکل بگیره اونوقت تو سینی بذاریدو یا میتونید روی تخته بازش کنید و قالب بزنید برای تزیین یه چیز گرد مثل ماسوره قیف رو بردارید روش شکل بدید یا با چنگال یا با مهر هرجور دوست دارید روشم یه کم سیاه دونه بزنید یا با خلال دندون یه نقطه زعفرون وسطش بذارید بعضیا از آب اسفناجم استفاده میکنن یا یه تکه نبات وسطش میذارن

سینی رو داخل فر بذارید و تقریبا 15 دقیقه با شعله پایین بپزید البته در طول پخت چک کنید تا نسوزه

* اگه به خمیر زعفرون آب شده اضافه کنید شیرینی زعفرونی بهتون میده
* اگه به خمیر نارگیل بزنید شیرینی نارگیلی بهتون میده
* اگه به خمیر گردو پودر شده بزنید شیرینی گردویی بهتون میده


نکته خیلی مهم ** هر چند دقیقه یکبار باید خمیر رو ورز بدید تا خشک نشه و لطیف بمونه تا شیرینی تون سفت نشه و ترد از آب دربیاد
چون از مراحل پخت عکس نگرفتم سعی کردم دقیق توضیح بدم

[عکس: 20130116212216_271102007178.JPG]
(آخرین تغییر در ارسال: 27-04-2013, 06:15 PM توسط مهرنوش طلا.)
16-01-2013, 10:06 AM,
یافتن نقل قول
خانوم گل هنرمند

****
وضعیت : آفلاین
ارسال‌ها:
658
تاریخ عضویت:
Oct 2012
مدال ها

اعتبار: 662


محل سکونت :
ارسال: #2
RE: آب دندون (نون برنجی)
(16-01-2013, 10:22 AM)h1233 نوشته: سلام میشه یه اندازه گیری وزنی یا پیمانه را بگین آخه کاسه های آبگوشت خوری با هم متفاوت هستن . ممنون میشم

هر کاسه آبگوشت خوری من معادل 500 گرم یا 4 لیوان دسته دار آرد میشه
16-01-2013, 10:37 AM,
یافتن نقل قول
کاربر خانوم گل

*
وضعیت : آفلاین
ارسال‌ها:
376
تاریخ عضویت:
Mar 2012
مدال ها

اعتبار: 1,661


محل سکونت : ارومیه
ارسال: #3
RE: آب دندون(شیرینی برنجی شمالی)
من دیشب این شیرینی رو پختم، البته موادش رو کم کردم، عالی بود، ممنون مهرنوش جون

قبل از پخت
[عکس: 20130302081506_20130329692.jpg]

بعداز پخت
[عکس: 20130302081617_20130329694.jpg]
(آخرین تغییر در ارسال: 02-03-2013, 10:46 AM توسط سمیه گلبانو.)
02-03-2013, 10:42 AM,
یافتن نقل قول
کاربر خانوم گل

*
وضعیت : آفلاین
ارسال‌ها:
114
تاریخ عضویت:
Dec 2012
مدال ها

اعتبار: 137


محل سکونت :
ارسال: #4
RE: آب دندون(شیرینی برنجی شمالی)
ممنون از دستو خوبتFlowerysmile
[عکس: 20140226145424_IMG_0842.JPG]
26-02-2014, 02:55 PM,
یافتن نقل قول
خانوم گل هنرمند

****
وضعیت : آفلاین
ارسال‌ها:
658
تاریخ عضویت:
Oct 2012
مدال ها

اعتبار: 662


محل سکونت :
ارسال: #5
RE: آب دندون(شیرینی برنجی شمالی)
(07-02-2014, 06:04 PM)hengameh نوشته: مهرنوش جان خیلی ممنون بابت دستور خوبتون و نکات کلیدی سوالی داشتم اگر بخواهیم نارگیلی بشه چقدر باید نارگیل اضافه کنیم بقیه مواد مقدارش تغییر نمی کنه؟
یک دنیا ممنون

سلام عزیزم
ببخشید دیر جوابتو میدم یه مدت سر نمیزدم امروز اومدم
والا من خودم بنا به مقدار موادی که دارم دیمی میریزم
اونقدر بریز که وقتی ورز میدی لای انگشتات زبری نارگیل رو حس کنی ... زیادم نباید باشه چون خمیر سفت میشه و شکل دادن بهش مشکل
بازم اگه سوالی بود در خدمتم Flowerysmile

(28-02-2014, 12:19 AM)چشم عسلی65 نوشته: سلام مهرنوش طلا..منظور از ارد گندم همون اردیه که برای شیرینی پزی استفاده میشه؟

سلام بله همون آرد شیرینی پزیه
27-02-2014, 10:57 PM,
یافتن نقل قول

تبلیغات

Bia2Aroosi
کانال خانوم گل'
کاربر خانوم گل

*
وضعیت : آفلاین
ارسال‌ها:
1
تاریخ عضویت:
Dec 2015
مدال ها

اعتبار: 0


محل سکونت :
ارسال: #6
RE: آب دندون(شیرینی برنجی شمالی)
(10-03-2014, 09:42 AM)مهرنوش طلا نوشته:
(28-02-2014, 12:19 AM)چشم عسلی65 نوشته: سلام مهرنوش طلا..منظور از ارد گندم همون اردیه که برای شیرینی پزی استفاده میشه؟

سلام بله همون آرد شیرینی پزیه

سلام خانم گله عزیز میخواستم بدونم تخم مرغها رو باید کامل داهل مواد بریزم یا فقط زرده ی تخم مرغو بریزم؟مرسی از لطفتون.
16-12-2015, 04:17 PM,
یافتن نقل قول


موضوعات مشابه ...
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
  شیرینی برنجی یا نان برنجی Galaxy 98 51,699 11-04-2016, 06:21 PM
آخرین ارسال: زهره جووون


ّبرگزیده مردمی ششمین جشنواره وب ایران در بخش خانواده و کودک
Top of Page
کپی برداری بدون ذکر منبع مجاز نبوده و تمامی حقوق متعلق به © انجمن خانوم گل می باشد