خوش آمدید ورود یا ثبت نام

تبلیغات
Bia2Aroosi
کانال خانوم گل'
Ads Ads

close
Ads
 
امتیاز موضوع:
  • 25 رأی - میانگین امتیازات: 3.56
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

آشنايي با خواص گل گاوزبان

کاربر خانوم گل

*
وضعیت : آفلاین
ارسال‌ها:
98
تاریخ عضویت:
دی ۱۳۸۹
مدال ها

اعتبار: 250


محل سکونت :
ارسال: #1
آشنايي با خواص گل گاوزبان
گل گاوزبان[size=large]


يکي از عجايب سلسله کوه هاي البرز که قله عظيمي چون دماوند دارد، پرورش چندين نوع گياه دارويي است که اثر درماني زيادي دارند و منحصراً در دامنه هاي اين کوه به عمل مي آيند و در کوه هاي ديگر اثري از آنها نيست. چندي پيش جرايد ايران از يکي از اين گياهان سخن گفته و اثرات سحرآميز آن را بيان داشتند و نوشتند که کارشناسان خارجي بذر اين گياه را به کشورهاي ديگر برده اند، ولي با کوشش فراوان نتوانسته اند آن را به عمل آورند، زيرا اين گياه فقط در زادگاه اوليه خود سبز مي شود.

اين گياه به طور خودرو، منحصراً در دامنه ي کوه هاي البرز به عمل مي آيد و تاکنون اهلي نشده و قابل کشت نيست.

- مقوي روح و اعضاي رئيسه بدن بوده، حواس پنجگانه يا بهتر بگويم، حواس هجده گانه آدمي را تقويت مي کند.

- شکم را نرم و کيسه صفرا را باز مي کند، اخلاط سوخته سوداوي را از معده خارج و عوارض آن را از بين مي برد.

- جوشانده آن همراه با داروهاي ديگر جهت سرسام(مننژيت)، برسام(ورم حجاب حاجز)، ماليخوليا، جنون و رفع حواس پرتي مفيد مي باشد.

- جوشانده آن نشاط آور بوده، رنگ رخسار را باز مي کند.

- سينه را نرم مي کند، تنگي نفس و درد گلو را شفا مي دهد.

- دلهره و وحشت را از بين مي برد و غم و غصه را کم مي کند و براي کساني که با خود حرف مي زنند سودمند مي باشد.

- جوشانده آن با عسل جهت تنگي نفس تجويز شده است.

- جويدن برگ تازه آن جهت درمان جوش هاي چرکي دهان اطفال، برفک، سستي بيخ دندان و رفع حرارت دهان نافع است. مقدار خوراک گل آن دو مثقال تا پنج مثقال مي باشد.

- عرق گل گاوزبان جهت امراض سوداوي، وسواس و خفقان مفيد است.

- داراي منيزيم بوده و از سرطان پيشگيري مي کند.

- تحقيقات جديد بيانگر اين مطلب هستند که عصاره آبي گل گاوزبان دارويي مؤثر و بي‌خطر براي درمان بيماران مبتلاء به اختلال وسواسي اجباري مي باشد.

- گل گاوزبان داراي موسيلاژ به ميزان ?-? درصد، فلاونوئيد 15/0درصد و آنتوسيانين با آگليکون دلفينيدين و سيانيدين به ميزان 34/13 درصد و به مقدار ناچيز آلکالوئيد از دسته پيروليزيدين است.

- گل مرغوب گلي است که داراي دم سفيد و گلبرگ هاي بنفش باشد. برگ هاي تازه گل گاوزبان داراي مقدار زيادي ويتامين C مي باشد.

گل گاوزبان ایرانیانواع مختلف گل گاوزبان را تقریباً در همه جای ایران از شمال تا جنوب و از

شرق تا غرب در مزارع، دشت ها، کوهپایه ها و روی کپه های زباله در نزدیکی خانه ها می توان یافت. گل گاوزبان را بخاطر کاربردهای وسیعش در پزشکی در بسیاری از باغچه ها می کارند. نوعی گاوزبان که نام علمی اش گاوزبان دارویی است، در اروپا بسیار رواج دارد.

برگ ها و گل ها، بخش های مصرفی گاوزبان را تشکیل می دهند. برگ ها را معمولاً پس از گل دادن در یک روز آفتابی جمع و آنهایی را که کرم خورده و آفت زده اند، جدا می کنند. گل ها بخاطر داشتن «آلکالوبید تسنین» خواص درمانی زیادی دارند که از جمله ی آنها می توان به ضد حساسیت، ضد روماتیسم و ضد التهاب بودنشان اشاره کرد. حتی گل گاوزبان را برای پیشگیری از ابتلا به

سرطان معده و دیابت هم توصیه می کنند. گل گاوزبان دارای مقادیر چشمگیری پتاسیم، کلسیم و اسیدهای معدنی اند. به همین دلیل به عنوان داروی ادرارآور، آرام بخش، مسکّن و نرم کننده از کاربردهای فراوانی برخوردار است. در فرانسه از آن برای درمان تب و ناراحتی های ریوی و کلیوی استفاده می کنند.

خاصیت آرام بخشی گاوزبان، به سبب آمیزه های لعابدار آکنده از نمک های معمولی و نیتراته، به دست می آید. برای مصارف خانگی معمولاً 30 گرم از گل را در 5% لیتر آب جوش دم می کنند. از این دم کرده که کمی شکر بدان می افزایند، برای درمان سرماخوردگی مزمن، ضعف، تب و سردرد استفاده می کنند. در گذشته برای برطرف ساختن یرقان، خارش های پوستی و کچلی هم از گل گاوزبان کمک می گرفتند. امروزه جوشانده این گیاه برای درمان زخم ها و التهاب های دهان و گلو، مناسب و مؤثر تشخیص داده شده است.

سایر خواص گل گاوزبان عبارت از ضد درد، ضد التهاب، ضد گرفتگی (اسپاسم)، محرک غدد آدرنال، قابض، مقوی قلب، معرق، نرم کننده مجاری تنفسی، خلط آور، شیرافزا، کاستن از پرفشاری خون، مسهل، مقوی اعصاب و مسکّن بودن آن است.


ترکیبات شیمیایی موجود در گل‌گاوزبان شامل ساپونین، موسیلاژ، رزین‌ها، تانن‌ها، کلسیم، پتاسیم و ویتامین C است و در بعضی کشورها آن را داخل سالاد می‌ریزند. گل‌‌گاوزبان را به صورت تازه یا خشک، به شکل دم‌کرده یا جوشانده می‌توان مصرف کرد.

دم‌کرده گل‌‌گاوزبان برای درمان سرماخوردگی همراه با تب، تسکین سرفه، از بین بردن ورم حفره‌های بینی، گرفتگی صدا، تنگی نفس، درد گلو و درمان ناراحتی‌های مجاری تنفسی بسیار مفید است. برای تهیه این دم‌کرده 15 گرم از برگ و مقداری گل این گیاه را داخل آب جوش ریخته و بگذارید دم بکشد.

این جوشانده را بعد از هر وعده غذایی با کمی قند و شکر نوش‌جاش کنید؛ البته به یاد داشته باشید که گل‌ گاوزبان به علت داشتن آلکالوئید برای زنان حامله و شیرده مضر است. مصرف بیش از 5 روز مداوم این گیاه ممکن است باعث عادت شود؛ بنابراین پس از 5روز استفاده از آن در صورت نیاز، 3روز فاصله انداخته و سپس دوباره مصرف کنید.



طریقه و میزان مصرف
دو قاشق غذاخوری پر از گل گاوزبان را در لیوانی آب جوش ریخته و به مدت 20 دقیقه صبر می کنیم. بهتر است سر ظرف با پارچه یا دری پوشانده شود. همچنین می شود به جای این عمل، مخلوط را فقط پنج دقیقه بجوشانیم. پس از آن مخلوط را صاف کرده و بنوشیم.

از جوشاندن طولانی مدت گل گاوزبان بپرهیزید زیرا موجب کم رنگی محلول می گردد.

از قدیم گل گاوزبان را با لیموی عمانی درآمیخته و با هم به صورت دم کرده و یا جوشانده مصرف می کرده اند. با توجه به اینکه لیمو عمانی دارای تأثیر آرام بخش است، به نظر می آید مخلوط این دو دارای اثر کامل تر شده و شاید سبب تقویت اثر به روی هم گردند. جدا از آن، خاصیت اسیدی لیمو سبب خوش رنگ شدن گل گاوزبان می شود. البته دم کرده یا جوشانده مخلوط این گیاه عمدتاً همراه با نبات می باشد که آمیزه ای خوش رنگ و خوش طعم ایجاد می کند.
(آخرین ویرایش در این ارسال: ۱۲-۷-۱۳۹۰ ۱۰:۵۱ صبح، توسط beautymemol.)
۱۲-۷-۱۳۹۰, ۱۰:۵۰ صبح
یافتن سپاس نقل قول



ّبرگزیده مردمی ششمین جشنواره وب ایران در بخش خانواده و کودک
Top of Page
کپی برداری بدون ذکر منبع مجاز نبوده و تمامی حقوق متعلق به © انجمن خانوم گل می باشد