خوش آمدید ورود یا ثبت نام

تبلیغات
Bia2Aroosi
کانال خانوم گل'
Ads Ads

close
Ads
 
امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امتیازات: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

آش بند قبا Ashe band-e-Ghaba

کاربر خانوم گل

*
وضعیت : آفلاین
ارسال‌ها:
45
تاریخ عضویت:
آبان ۱۳۹۱
مدال ها

اعتبار: 231


محل سکونت :
ارسال: #1
آش بند قبا Ashe band-e-Ghaba
کاربر گرامی
لطفا عکس آش رو به دستور اضافه کنید.دستور بدون عکس حذف میشه

موادلازم براي 4 نفر
• حبوبات (عدس نخود لوبيا): هر كدام يك پيمانه
• رشته پهن يك سانتي : 1 كيلو
• نمك : به مقدار كافي
• كشك سائيده : 3 ليوان
• نعناع خشك سائيده : 2 قاشق غذا خوري
• زرد چوبه : 1قاشق غاخوري
• فلفل :1 قاشق مربا خوري
• بادمجان:1 كيلو
• گوجه فرنگي : 4 عدد
• سير سرخ شده : 2 قاشق غذا خوري
• پياز بزرگ : 2 عدد
• شاهدانه ( كِنو ) آسياب شده : 100 گرم
• كنجد آسياب شده :100 گرم
• ادويه آش ( تخم شويد ـ زيره سيز ـ زيره سياه ـ تخم شنبليله ) آسياب شده : ازهركدام يك قاشق مربا خوري
(تخم شنبليله نصف قاشق مربا خوري كافي است زيرا مصرف آن باعث تلخ شدن آش مي گردد).
• سبزي ( تره ـ جعفري ـ شويد ـ برگ چغندر ): هر كدام 5/0 كيلو
• در صورت تمايل از سبزيجات محلي تِریخ (يا بوي مادران خرد شده) : 1 قاشق غذا خوري
• روغن مایع: يك ليوان

طرز تهيه رشته پهن يا بند قبا
• آرد: 2 كيلو
• نمك: به مقدار لازم
• تخم مرغ: 1 عدد

آرد را با آب، نمك و يك عدد تخم مرغ خمير نمود و ورز مي دهيم و تا زماني كه خمير بدست بچسبد آرد اضافه مي كنيم سپس خمير را با وردنه مخصوص ( چوب بلند استوانه اي باريك به طول تقريباً 70 سانتي متر به نام تير آش ) بصورت برشهاي پهن در آورده و با استفاده از چرخ رشته بري به نوارهاي بلند به عرض يك سانتي متر تبديل نموده يا با استفاده از وردنه خمير را لايه لايه تا زده و با چاقو به اندازه يك سانتي متر مي بريم سپس برشها را روي سفره آغشته به آرد پهن نموده تا به هم نچسبند.

طرز تهيه آش بند قبا
قابلمه نسبتاً بزرگي را آب نموده و پس از جوش آمدن سبزي شسته شده را داخل آن مي ريزيم .پس از پخته شدن سبزي رشته هاي پهن را به آن اضافه مي نمائيم .پياز و سير را سرخ نموده و ادويه آش ـ زردچوبه و نعناع را داخل روغن پياز ريخته و تفت داده با حبوبات پخته شده داخل آش مي ريزيم . و پس از جا افتادن آش كشك را به آن اضافه مي نمائيم. پس از آماده شدن و كشيدن در ظرف روي آن را باكشك سائيده و نعناع داغ ـ كمي از حبوبات و پياز داغ و زعفران و شاهدانه و كنجد سائيده تزئين مي نمائيم.
نكته: كشك داخل آش را مي توان با زردچوبه و نعناع كه در روغن سرخ شده مخلوط نمود و كمي جوشاند تا خوش رنگ شود و سپس به آش اضافه نمود.

این غذا یکی از غذاهای سنتی خراسان رضوی است.
امضای fereshteh2012
من ملک بودم و فردوس برین جایم بود
آدم آورد در این دیر خراب آبادم...
(آخرین ویرایش در این ارسال: ۲۰-۲-۱۳۹۴ ۱۰:۴۱ صبح، توسط 1368Sheri.)
۲۰-۲-۱۳۹۴, ۰۸:۲۲ صبح
یافتن سپاس نقل قول
4 کاربر از fereshteh2012 به دلیل این ارسال سپاس کرده.
azam1360, Atefe joon, Akatora, yasamin zahra



ّبرگزیده مردمی ششمین جشنواره وب ایران در بخش خانواده و کودک
Top of Page
کپی برداری بدون ذکر منبع مجاز نبوده و تمامی حقوق متعلق به © انجمن خانوم گل می باشد