تبلیغات
تشریفات مجالس خدمات عروسی

امتیاز موضوع:
  • 0 رای - 0 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
آش ماست تبریز
#1
Ksmiletris 
اینم دستور پخت آش ماست تبریزی مخصوص با دستور مامان جونم.
عکسشو الان ندارم.اما حتما درست کنید و مزه واقعی آش رو بچشید.
توجه کنید که این مقدار آش برای 20 نفر کافیست.اگه میخوایید برای تعداد کمتری مثل 4 نفر این آش رو درست کنید،مقدار مواد رو 1/4 کنید.
منظور از پیمانه هم استکان یا فنجان چایخوریه.Dunnof
آش ماست تبریز

مواد لازم:
1- برنج آش 1 پیمانه
2- بلغور ½ پیمانه
3- عدس 1 پیمانه
4- نخود 1 پیمانه پخته شده یا کنسرو شده
5- هویج خرد شده در اندازه حبه قند 1 لیوان
6- کلم برگ سفید خرد شده مثل حبه قند 2 لیوان
7- سیر 10 حبه خرد شده به اندازه ناخن کوچک
8- سیب زمینی دو عدد متوسط خرد شده در اندازه هویج
9- آب گوشت یا مرغ 2 لیوان
10- روغن 2 پیمانه
11- نعنا خشک 1 قاشق
12- نمک و فلفل به میزان لازم
13- سبزی آش ( تره- جعفری – گشنیز – اسفناج – کمی تلخون ) اگر از سبزی خشک استفاده شود ( دو مشت) اگر از سبزی تازه استفاده شود (یک کیلو)
14- پیاز 2 عدد متوسط
15- کمی رب برای خوش رنگ شدن پیاز سرخ شده

روش پخت :
برنج آش ، بلغور و عدس را دو ساعت قبل خیس میکنیم یا از شب قبل خیس میکنیم و مخلوط را با آب کافی و نمک روی اجاق گذاشته تا جوش آید. در این مدت دو عدد پیاز را نگینی خرد کرده و در روغن تفت میدهیم تا طلایی رنگ شود.یک قاشق از پیاز را برداشته و بقیه را همراه با روغنش به مواد در حال پخت اضافه میکنیم. یک لیوان از آب گوشت را نیز همراه هویج به مواد قابلمه اضافه میکنیم بعد از چند جوش کلم و نخود پخته را به مواد اضافه میکنیم و ان را میچشیم تا نمکش را اندازه کنیم.
بعد از چند جوش (زمانی که آش لعابی شد) اگر از سبزی خشک استفاده میکنیم، سبزی ها را اضافه میکنیم و بعد از پختن سبزی و کلم و هویج ، بقیه مواد یعنی سیب زمینی و سیر و بقیه آب گوشت را اضافه میکنیم. فلفل به میزان لازم اضافه کرده و میگذاریم تا خوب جوشیده و جا بیافتد.
نکته 1: اگر از سبزی تازه استفاده میکنید، آنرا باید در آخراضافه کنید.
نکته2 : سبزی اگر سبزی خشک باشد، قبل از استفاده باید مقدار لازم را در ظرفی ریخته و رویش آب داغ بریزید تا سبزیها به مدت 5 الی 10 دقیقه خیس بخورند.بعد ازین مدت سبزی را توی الک ریخته ، شسته و با قاشق رویش فشار دهید تا آب اضافیش خارج شود.سپس آنرا توی آش بریزید.
نکته 3: اگر آش بعد ار پختن کامل کمی آبکی بود ، یک یا دو قاشق آرد را در آب سرد ریخته ، هم بزنید تا کاملا صاف و یکدست شود، آنرا در آش ریخته و آرام هم بزنید.بعد از چند جوش آش آماده است.

آمادا کردن ماست :
برای مواد بالا در حدود یک کیلو ماست معمولی (خیلی سفت یا شل یا خیلی ترش یا شیرین نباشد) را با چنگال یا همزن دستی هم بزنید تا حالت صاف و یکدستی پیدا کند و سپس به آرامی و در حال هم زدن آش آنرا به آش اضافه کرده و آش را با نعنا داغ و پیاز داغ تزیئن کنید.

تهیه پیاز داغ برای تزئین :
در ظرفی کمی روغن ریخته و یک قاشق رب اضافه میکنیم آنرا تفت میدهیم در ادامه دو قاشق آب اضافه کرده و پیاز سرخ شده ای را که قبلا آماده کرده بودیم به آن اضافه کرده و چند دقیقه بعد آنرا از روی اجاق بر میداریم.

تهیه نعنا داغ برای تزئین :
کمی روغن در ماهیتابه ریخته ، روی اجاق گذاشته و بعد از داغ شدن ، زیرش را خاموش میکنیم و کمی نعنا خشک و مقدار خیلی کمی زرد چوبه به آن اضافه کرده و برای تزئین از آن استفاده میکنیم.
نوش جان
پاسخ }
#2
آش مورد علاقه بابایی(پدربزرگم) خدا بیامرزم که میگفت منو یاد بچگیهامو و تبریز میندازهHanghead
البته ما با کشک درست میکنیم(من بهش کدوسبزم اضافه کردم)

[عکس: 20131122115436_DSC8.jpg]
[عکس: clocklandscape.php?img=03&bn=Gisoo&gn=Ad...&d=19&ad=1]
پاسخ }
#3
و آش ماست بنده که برای سرما خوردگی همسرم پزیدم

ترکیبی از برنج و هویج و عدس و سبزی( اسفناج و گشنیز) و آب گوشت:

[عکس: 20131127205739_IMG_4117_resize.JPG]
Yum2
پاسخ }
#4
اینم اولین آش ماستی که به این روش بنده خوردم دست پخت پری سانه خودمونه (میدونه من آش خیلی دوست دارم دعوتم کرده بود خونشون )
[عکس: 20131223203146_IMG__.jpg]
پاسخ }
گوناگون از وب
loading...
تشریفات مجالس خدمات عروسی
#5
[عکس: 20150620163635_Image067.jpg]
اگر ذره بین نگاه قوی باشد ، در تمام صفحه های ورق خورده زندگی اثر انگشت خدا دیده میشود !
پاسخ }
#6
[عکس: 20150710123358_Image118.jpg][عکس: 20150710123441_Image119.jpg]
اگر ذره بین نگاه قوی باشد ، در تمام صفحه های ورق خورده زندگی اثر انگشت خدا دیده میشود !
پاسخ }
#7
[عکس: 20161115235921_20160617_210541_resize.jpg]
پاسخ }