تبلیغات

نوار بهداشتی

امتیاز موضوع:
  • 15 رای - 2.8 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ادویه ترشی
#1
سلام داریم به فصل ترشیجات نزدیک میشم این ادویه ترشی رو تو سایت (گروه آشپزی) دیدم فکرکردم به دردتون بخورهYum2

مواد لازم

پودر گلپر 100 گرم
ريشه جوز بويا پودر شده 25 گرم
جوز رنده شده 2 عدد
دارچين يك قاشق چايخوري
فلفل سياه يك قاشق چايخوري
پودر رازيانه 50 گرم
سياه دانه 50 گرم

طرز تهيه

تمام مواد را با هم مخلوط كنيد !

* سبزي معطر شامل : مرزه ، ترخان ، گشنيز ، جعفري ، شويد و نعناع است . نسبت مرزه به بقيه مواد كمي كمتر باشد بهتر است .

نكته :دقت كنيد كه مواد هنگام مخلوط كردن كاملا خشك شده باشند ، حتي اگر مقدار خيلي كمي هم آب بينشان مانده باشد باعث كپك زدن ترشي ميشوند .
در بعضي از مناطق به مواد بالا بعضي محصولات را اضافه ميكنند و بعضي را كم ميكنند .
به طور مثال در تبريز ( در كل تبريزي ها ) به مواد بالا يك نوع كلم خاص به نام داش كلمي ( كلم سنگ ) نيز اضافه ميكنند كه ظاهري شبيه ترب سفيد دارد .
در اصفهان نيز ترشي را بدون سبزي درست ميكنند اكثرا .
در يزد سيب زميني هم به مواد بالا اضافه ميكنند !!
و در جنوب هم تقريبا برابر با همه مواد از فلفل استفاده ميكنند !!
و ...
در هر صورت اين مواد معمول ترين مواد ترشي مخلوط است و نسبت كم و زياد آن بستگي به ذائقه افراد و رسم محلي آنها دارد .
در مورد ادويه ترشي ! من به شخصه پيشنهاد ميكنم از ادويه ترشي استفاده نكنيد . به دليل اينكه جداي از بحث طعم خاصي كه به ترشي ميدهد كه كاملا سليقه اي است ، بعد از مدتي رنگ ترشي را تيره ميكند و به نظر من در ماندگاري ترشي نيز اثر منفي دارد . ( اين قسمت جزو كشفيات خاله خانم است ! )
وقتي از بيرون ترشي ميخريد ، اگر دقت كنيد ، فروشنده ترشي ( اگر ترشي باز باشد يعني بدون بسته بندي ) هنگامي كه ترشي را در ظرف ميريزد ، ادويه آن را اضافه ميكند !! و اين به همان دليل تيره شدن رنگ ترشي بعد از مدتي خاص است و احتمالا همان مسئله ماندگاري كم ترشي با ادويه .
ولي به طور معمول همان مخلوط نمك و فلفل سياه و زردچوبه، ترشي را به طعم مورد نظر ميرساند كه باز مقدار و درصد هاي اين مخلوط نيز به ذائقه شما بستگي دارد .
اگر وقت و حوصله داشتيد ، ميتوانيد با قالب هاي ريز شيريني نخود چي ، مقداري از هويچ ، خيار ، سيب ترشي و ... را قالب بزنيد كه ظاهر ترشي شما كمي با ساير ترشي ها متفاوت باشد .
در مورد سركه پز كردن بعضي از مواد غير از بادمجان و سير : بعضي ها براي اينكه زودتر ترشي را اسفتاده كنند ، بعضي از مواد را در سركه سفيد يا حتي آب !! چند دقيقه اي ميپزند تا مواد نرم شوند و زود تر از زمان معمول ترشي آماده شود . من اين كار را توصيه نميكنم ! به دليل اينكه جداي از كدر شدن رنگ ترشي ، طعم ترشي را نيز تا حدي تحت تاثير قرار ميدهد . ولي شما در صورت تمايل ميتوانيد امتحان كنيد . فقط توجه داشته باشيد كه اگر با آب خالي مواد را پختيد ، حتما يك شب تا صبح بگذاريد تا مواد كاملا خشك شوند .
و اما دليل اينكه بهتر است بادمجان را كمي سركه پز كنيم اين است كه بادمجانها به طور معمول كمي تلخي دارند كه با اينكار تلخي آنها كاملا گرفته ميشود .
پيشنهاد ميكنم جداي از ظرف بزرگي كه تمام مواد را داخل آن ريخته ايد ، يك ظرف كوچك تر كه داخل يخچال جا شود و جاي زيادي هم اشغال نكند برداريد و مقداري ترشي هم در آن بريزيد و در يخچال نگهداري كنيد . ترشي در يخچال هم به طور طبيعي زود تر آماده مصرف ميشود و هم اينكه هنگام مصرف اگر ترشي كاملا خنك باشد طعم بهتري دارد . در ضمن دقت كنيد كه جايي كه ترشي را نگهداري ميكنيد دور از تابش مستقيم خورشيد و يك جاي نسبتا خنك باشد .
پاسخ }
#2
من معمولا از تخم رازیانه+تخم گشنیز+گلپر+سیاه دونه و گرانول موسیر برای ترشی های مخلوطم استفاده میکنم
[عکس: clocklandscape.php?img=03&bn=Gisoo&gn=Ad...&d=19&ad=1]
پاسخ }
#3
سلام
خواهشا دوستان ادویه های مخصوصی که برای ترشیهاشون استفاده میکنن و نتیجه خوبی ازش گرفتنو بیان کنن
من فعلا مرزه و فلفل سیاه و زردچوبه رو تجربه خوب داشتم و معمولا ترشی سالاد درست میکنم و سرکه نمیزنم
ممنون از همه
پاسخ }
#4
سلام
برای ترشی مخلوط از سیاه دانه استفاده کن خیلی مزه عالی می دهد
برای ترشی البالو از برگ بو و دانه نسابیده فلفل سیاه استفاده کن
برای ترشی هفت بیجار از سبزی معطر چوچاق که در گیلان هست استفاده کن
هرکجا باشم باشم اسمان مال من است
پاسخ }
گوناگون از وب
loading...
#5
اینم ادویه ترشی من :
رازیانه.زیره. پودر انبه.هل .سیاه دونه. زنجبیل.تخم گشنیز.میخک.ریشه جوز.دارچین. جوزهندی. فلفل سیاه .فلفل قرمز.گلپر. آویشن.پودر خردل.زردچوبه.

خواستم لایه لایه بریزم که متاسفانه ظرفم کوچیک بود
[عکس: 20131129220945_IMG1788078792.jpeg]

[عکس: 20131129221409_IMG317545510.jpeg]
در کـــــودکــی...
در کـــُـدام بــــــــــــآزی ، راهــــــت نــَــدادنــد ،
کــــــه امـــــروز ، انـــــقَــدر دیـــــوانه وار
تــــشنـــه ی " بــــــــــازی کـَــردن " بــــــــا آدم هــــــــایی ؟
پاسخ }
#6
نمیدونم چرا ادویه بد عکس بودVahidrk

[عکس: 20140702122942_IMG__.jpg]
گاهی اشتباهمان در زندگی این است که

به برخی آدم ها جایگاهی می بخشیم که هرگز لیاقت آن را ندارند
پاسخ }