خوش آمدید ورود یا ثبت نام

تبلیغات
Bia2Aroosi
کانال خانوم گل'
Ads Ads

close
Ads
موضوع بسته شده است 
 
امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امتیازات: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

از باکتری سالمونلا تا بیماری در انسان(تخم مرغ خام مصرف نکنید)

مدیر ارشد

******
وضعیت : آفلاین
ارسال‌ها:
5,012
تاریخ عضویت:
دی ۱۳۹۰
مدال ها
مدال برنده مسابقه آشپزیمدال برنده مسابقه عکاسیمدال برنده مسابقه عکاسیمدال برنده مسابقه عکاسیمدال برنده مسابقه هنری

اعتبار: 11577


محل سکونت : تهران
ارسال: #1
از باکتری سالمونلا تا بیماری در انسان(تخم مرغ خام مصرف نکنید)

سالمونلا باکتری گرم منفی است که در جوجه‌ها و تخم‌مرغها معمولاً وجود دارد. سالمونلا عامل یکی از شایعترین مسمومیتهای غذایی می‌باشد. سالمونلا می‌تواند تخمدانهای پرنده را آلوده کند و قبل از تخم گذاردن پرنده، وارد تخم مرغ شود یا اینکه بهنگام تخم گذاردن پرنده به پوسته تخم مرغ نفوذ کند. سالمونلا با پختن غذا از بین می‌رود ولی غذاهایی که حاوی تخم مرغ خام هستند (مانند سس مایونز) مشکل‌ساز خواهند بود.

این بیماری از طریق تماس با پوست برخی از دوزیستان مثل لاک‌پشت نیز قابل انتقال است. ۲۲۰۰ شکل از این باکتری تا کنون کشف شده که در سه گونه تقسیم می‌شوند که عبارت می‌شوند از:

۱-سالمونلا تیفی.
۲-سالمونلا کلراسوییس.
۳-سالمونلا انتریتیدیس.

اعضای خانواده سالمونلا از نظر مقاومت در برابر عوامل فیزیکی و شیمیایی شاخص هستند و به سختی نابود می‌شوند به طوری که شکل کلراسوییس آن شاخصی برای سنجش کیفیت ضدعفونی کنندها می‌باشند. سالمونلاها از طریق آب و غذای آلوده وارد دستگاه گوارش می‌شوند و به سطح سلولهای اپیتلیوم مخاط روده متصل می‌گردند.سپس در واکوئلهای درون این سلولها وارد می‌شوند.اما گاهی نیز میان اتصالات میان سلولی وارد می‌گردند.باکتریها در محل ورود تکثیر می‌شوند و چون توانایی عبور از لامینا پروپریا را دارند از آنجا به گردش خون وارد می‌شوند و به تمام قسمتهای بدن منتشر می‌شوند.آنها بخشهای مختلف سیستم لنفاوی را آلوده می‌کنند.در سلولهای سیستم ماکروفاژ و رتیکلواندوتلیال وارد شده و به تکثیر خود ادامه می‌دهند.یکی از بیماریها که از طریق سالمونلا ایجاد می‌شود تب تیفویید یا همان حصبه می‌باشد که بیشتر از طریق آب و غذای آلوده سرایت می‌کند.

سالمونلا در تخم مرغ

سالمونلوسیس که عامل آن اس.پولوروم ( S . pullorum ) است، بیماری شناخته شده ماکیان است . اکنون سالهاست که این بیماری تقریباً در همه کشورها تحت کنترل است و این میکروب به‌نظر می‌رسد مسئله‌ای علیه عموم بوده باشد . اما عفونت‌های ساب کلینیکی ( sub- clinic ) ماکیان توسط گونه‌های دیگر سالمونلا همچنین وجود ناقلین بین آنها به خصوص مرغها، یکی از عوامل اصلی سرایت میکروب در مسمومیت غذایی انسان در سطح جهان است . تخم مرغ بطور طبیعی طوری ساخته شده‌است که حفاظ مؤثری ( پوسته ) در برابر ورود هر چه زیانبار از جمله میکروبها داراست و بنابراین داخل تخم مرغ هنگام تولد ان بطور طبیعی استریل است و باکتری‌ها از قبیل سالمونلا در روده و حفره ابتدای روده ( cecum ) وجود دارند . قسمت پوسته هنگام تولد تخم آلوده شده و آلودگی میکروبی در تمام مراحل تا آنگاه که جوجه پوسته را می‌شکند، وجود دارد . جوجه با نوک زدن به پوسته تخم بدنیا می‌آید و سیستم تغذیه‌ای جوجه به این وسیله از پوسته آلوده با سالمونلا آلوده می‌شود . تغییرات تدریجی در سروتیپ‌های ( serotype ) سالمونلا در دسته ماکیان در هر زمان وجود دارد . این طور که سروتیپ موجود به آرامی از بین می‌رود و از غذای آلوده یا منابع دیگر، میکروب جدید جانشین آن می‌شود . این جانشینی میکروبی عموماً به انسان رسیده باعث آلودگی غذایی و مسمومیت می‌گردد . بین سال‌های ۱۹۸۷ و ۱۹۹۰ آلودگی گسترده از سالمونلا اینتریتیدیس ( Enteritidis ) در آمریکا و انگلیس و جاهای دیگر وجود داشت . پیدا شدن یک تخم مرغ که از داخل توسط این میکروب آلوده بود، زنگ خطر را بصدا درآورد و موجب نگرانی تولیدکنندگان تخم مرغ گردید . بعد از آن این اتفاق تکرار نشده‌است اما بدگمانی عمومی وجود دارد .



علایم‌ شایع‌:
۱. سردرد
۲. وجود خون‌ در مدفوع‌ (گاهی‌)
۳. استفراغ‌ (گاهی‌)؛ تب‌
۴. اسهال‌، اغلب‌ همراه‌ با انقباضات‌ شكمی‌، در موارد خفیف‌، اسهال‌ ممكن‌ است‌ تنها در حد 3-2 بار دفع‌ مدفوع‌ شل‌ باشد، ولی‌ در موارد شدید ممكن‌ است‌ اسهال‌ به‌صورت‌ بیرون‌روی‌ هر 15-10 دقیقه‌ وجود داشته‌ باشد.
ـ علل‌ بیماری:
عفونت‌ با باكتری‌ سالمونلا پس‌ از خوردن‌ غذاهایی‌ نظیر گوشت‌، مرغ‌، شیر تازه‌ یا تخم‌ مرغ‌ خام‌ یا آشامیدن‌ آب‌ آلوده‌ به‌ باكتری‌. باكتری‌ سالمونلا در شرایط‌ انجماد مواد غذایی‌ نیز زنده‌ می‌ماند ولی‌ پختن‌ كامل‌ آن‌ را از بین‌ می‌برد. همه‌گیری‌های‌ عفونت‌ سالمونلا معمولاً هنگامی‌ اتفاق‌ می‌افتد كه‌ افراد زیادی‌ از یك‌ غذای‌ آلوده‌ مشترك‌ مثلاً در طی‌ سفرهای‌ تفریحی‌، اجتماعات‌ مردمی‌ یا رستوران‌ها استفاده‌ می‌كنند. استفاده ار تخم مرغ خام در سس ها و روی برنج و در شیر .....این‌ عفونت‌ می‌تواند از فردی‌ به‌ فرد دیگر منتقل‌ گردد.
ـ عوامل‌ افزایش‌دهنده‌ خطر:
۱. بیماری‌ گوارشی‌ اخیر
۲. زندگی‌ در شرایط‌ پرجمعیت‌ یا غیربهداشتی‌
۳. سن‌ خردسالی‌ و سنین‌ بالا
۴. ضعف‌ دستگاه‌ ایمنی‌ در اثر بیماری‌ها یا داروها
۵. كم‌خونی‌ یا بدخیمی‌
ـ پیشگیری‌:
۱. پختن‌، دستكاری‌، ذخیره‌ و نگه‌ داشتن‌ در یخچال‌ در مورد گوشت‌، مرغ‌، تخم‌ مرغ‌ و غیره‌ باید به‌طور مطلوبی‌ انجام‌ گیرد.
۲. از حیوانات‌ دارای‌ عفونت‌ احتمالی‌ دوری‌ كنید.
۳. تنها از شیر پاستوریزه‌ استفاده‌ كنید.
۴. پس‌ از هر بار رفتن‌ به‌ توالت‌ و قبل‌ از دستكاری‌ مواد غذایی‌ دست‌ها را بشویید.
۵. فرد مبتلا به‌ این‌ عفونت‌ را از سایر افراد خانواده‌ جدا نگه‌ دارید.
۶. در مورد مصرف‌ آنتی‌بیوتیك‌ جهت‌ پیشگیری‌، قبل‌ از مسافرت‌ به‌ مناطق‌ محروم‌ از آب‌ و مواد غذایی‌ بهداشتی‌، با پزشك‌ مشورت‌ نمایید.
ـ عواقب‌ موردانتظار:
اكثر عفونت‌های‌ سالمونلا خفیف‌ بوده‌ و با درمان‌ در عرض‌ 48-24 ساعت‌ بهبود می‌یابد. بیماران‌ مبتلا به‌ عفونت‌ شدید ممكن‌ است‌ نیازمند بستری‌ و جداسازی‌ از دیگران‌ در بیمارستان‌ باشند. این‌ عفونت‌ ممكن‌ است‌ 3-2 هفته‌ به‌طول‌ انجامد.
ـ عوارض‌ احتمالی‌:
كم‌آبی‌ بدن‌ در اثر اسهال‌ و استفراغ‌ شدید. كم‌آبی‌ شدید می‌تواند كشنده‌ باشد به‌خصوص‌ در شیرخواران‌ و افراد بالای‌ 60 سال‌ عفونت‌ سایر اعضا، نظیر كلیه‌ها، كیسه‌ صفرا، طحال‌ و ریه‌ها ناشی‌ از انتشار باكتری‌ سالمونلا از طریق‌ جریان‌ خون.‌
ـ درمان‌:
بررسی‌های‌ تشخیصی‌ ممكن‌ است‌ شامل‌ آزمایش‌های‌ مدفوع‌ و كشت‌ خون‌ باشد. بستری‌ در بیمارستان‌ به‌ندرت‌ ضرورت‌ می‌یابد. در مورد اكثر بیماران‌ مراقبت‌ در منزل‌ با توصیه‌های‌ لازم‌ طبی‌ كفایت‌ می‌كند. در صورت‌ امكان‌ فرد بیمار را از سایرین‌ جدا نگه‌ دارید. از یك‌ بالشتك‌ گرم‌كننده‌ یا كیسه‌ آب‌ داغ‌ برای‌ كاهش‌ دردهای‌ شكمی‌ استفاده‌ كنید. اگر اسهال‌ شدید باشد ممكن‌ است‌ لازم‌ باشد تا از یك‌ توالت‌ كنار بستر استفاده‌ نمایید.
ـ داروها:
برای‌ موارد خفیف‌ معمولاً دارویی‌ نیاز نیست‌. برای‌ موارد شدید بیماری‌ و بیماران‌ دچار سایر اختلالات‌ طبی‌، داروهای‌ ضداسهال‌ و آنتی‌بیوتیك‌ها برای‌ مقابله‌ با عفونت‌ و مایعات‌ وریدی‌ برای‌ جبران‌ كم‌آبی‌ شدید ممكن‌ است‌ تجویز شود.
ـ فعالیت‌:
حداقل‌ تا 3 روز پس‌ از برطرف‌ شدن‌ اسهال‌، تب‌ و سایر علایم‌ در بستر استراحت‌ نمایید و جز برای‌ رفتن‌ به‌ توالت‌ یا حمام‌ بستر را ترك‌ نكنید. پس‌ از آن‌ فعالیت‌های‌ طبیعی‌ را به‌تدریج‌ از سر بگیرید. در مدتی‌ كه‌ در بستر قرار دارید مرتباً پاهای‌ خود را خم‌ و راست‌ كنید تا از ایجاد لخته‌ در عروق‌ پا جلوگیری‌ شود.
ـ رژیم‌ غذائی‌:
تا برطرف‌ شدن‌ اسهال‌، از محلول‌های‌ اوآراس‌ استفاده‌ كنید. پس‌ از آن‌ از یك‌ رژیم‌ غذایی‌ سبك‌، و در عین‌ حال‌ پرانرژی‌ و متعادل‌، استفاده‌ نمایید. مصرف‌ مكمل‌های‌ ویتامین‌ها و مواد معدنی‌ پس‌ از بیماری‌ طولانی‌مدت‌ ممكن‌ است‌ سودمند باشد.
ـ در این‌ شرایط‌ به‌ پزشك‌ خود مراجعه‌ نمائید:
۱. تب‌ 9/38 درجه‌ سانتیگراد یا بالاتر
۲. یرقان‌ (زردی‌ پوست‌ و چشم‌ها)
۳. سرفه‌ همراه‌ خلط‌ خونی‌
۴. تشدید اسهال‌
۵. اگر شما یا یكی‌ از اعضای‌ خانواده‌ تان دارای‌ علایم‌ عفونت‌ سالمونلا باشید كه‌ بیش‌ از 48 ساعت‌ تداوم‌ یافته‌ باشد.
۶. اگر شیرخواری‌ كه‌ دچار علایم‌ عفونت‌ سالمونلا همراه‌ نشانه‌های‌ كم‌آبی‌، نظیر خشكی‌ و چروكیدگی‌ پوست‌، كاهش‌ مقدار ادرار یا تیره‌ شدن‌ ادرار باشد.



و در نهایت مهمترین و ابتدایی ترین توصیه : تخم مرغ خام مصرف نکنید!


Flowerysmile
امضای mamane kiana
(آخرین ویرایش در این ارسال: ۸-۱۱-۱۳۹۱ ۱۰:۵۲ عصر، توسط mamane kiana.)
۸-۱۱-۱۳۹۱, ۱۰:۵۱ عصر
یافتن
5 کاربر از mamane kiana به دلیل این ارسال سپاس کرده.
Linda, غزل بانو, memol.rm, Galaxy, sima
موضوع بسته شده است 



ّبرگزیده مردمی ششمین جشنواره وب ایران در بخش خانواده و کودک
Top of Page
کپی برداری بدون ذکر منبع مجاز نبوده و تمامی حقوق متعلق به © انجمن خانوم گل می باشد