خوش آمدید ورود یا ثبت نام

تبلیغات
Bia2Aroosi
کانال خانوم گل'
Ads Ads

close
Ads
 
امتیاز موضوع:
  • 45 رأی - میانگین امتیازات: 4.11
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

اطلاعات مفيد تغذيه اي

کاربر خانوم گل

*
وضعیت : آفلاین
ارسال‌ها:
10
تاریخ عضویت:
دی ۱۳۸۹
مدال ها

اعتبار: 0


محل سکونت :
ارسال: #1
اطلاعات مفيد تغذيه اي
پنج غذاي مفيد براي مغز


برای آنکه مغز سالمی داشته باشید به این توصیه‌ها عمل کنید:
1- رژیم‌ غذایی کم‌کلسترول انتخاب کنید!
رژیم‌های غنی از گوشت قرمز و محصولات لبنی پرچرب می‌توانند کلسترول خون را بالا ببرند. کلسترول عروق خونی را تنگ و خون و اکسیژ‌ن‌رسانی به مغز را کند می‌کند.

2- گوشت قرمز و لبنیات کم‌چرب مصرف کنید!
این موادغذایی منبع خوب کارنیتین هستند نوعی اسید‌آمینه اصلی در ساختار اعصاب و مغز

3- غلات کامل و سبزیجات بخورید:
نان‌هایی که از غلات کامل تهیه می‌شوند حاوی لسیتین هستند که مغز از آن برای تولید اسیتیلکولین که نوعی حامل عصبی است استفاده می‌کند

4- منابع غنی ویتامین C و E بخورید:
این آنتی‌اکسیدان‌ها از مغز در برابر خطرات و آسیب‌های ناشی از رادیکال‌های آزاد مراقبت کرده و میزان ضایعات و پلاک های پروتئینی که سبب زوال عقل می‌شوند را کاهش می‌دهد. بروکلی، کلم‌سبز، گوجه و اکثر سبزیجات منابع خوب ویتامین C هستند. بادام، روغن‌های گیاهی، گردو و دانه‌های کامل ویتامین E دارند.

5- موادغذایی غنی از ویتامین Bکمپلکس مصرف کنید!
تحقیقات اخیر پژوهشگران نشان داده است کمبود ویتامین B12 و اسیدفولیک از آنجا که می‌تواند باعث شود میزان اسیدآمینه هوموسیستئین در خون را بالا رود می‌تواند سبب زوال عقل و بروز بیماری‌ آلزایمر شود. روغن‌های گیاهی، دانه‌ها، دانه کامل گندم و غلات کامل منابع خوب ویتامین B هستند.

گردآوری : گروه سلامت سیمرغ
۲۷-۱۰-۱۳۸۹, ۰۸:۴۳ صبح
یافتن سپاس نقل قول
کاربر خانوم گل

*
وضعیت : آفلاین
ارسال‌ها:
10
تاریخ عضویت:
دی ۱۳۸۹
مدال ها

اعتبار: 0


محل سکونت :
ارسال: #2
RE: اطلاعات مفيد تغذيه اي
ميوه اي كه چهره شما را زيباتر ميكند

تحقیقات انجام شده در دانشگاه بریستول که با هدف تعیین رابطه بین رنگ صورت و جذابیت انجام شده است نشان می‌دهد افرادی که پوست صورت آن‌ها به رنگ زرد متمایل است جذاب‌تر و در عین حال سالم‌تر به نظر می‌رسند.

در همین حال محققان متوجه شدند رنگ‌دانه‌های زرد به نام کاروتنوئید که در میوه‌ها و سبزیجات خاصی مانند هویج وجود دارند نقش کلیدی در تولید این رنگ زرد در پوست صورت بازی می‌کنند.

برای بررسی اثر این میوه روی پوست صورت، محققان از 40 داوطلب خواستند چهره 51 نفر را از نظر شادابی، سلامت و جذابیت رده‌بندی کنند. نتایج این تحقیقات قرار است به زودی در نشریه رفتار انسان و تکامل به چاپ برسد.

یان استفن یکی از دانشمندانی که در انجام این پژوهش شرکت داشته است در این باره گفت: شاید با انتشار این گونه خبرها بتوانیم مردم را به خوردن میوه و سبزی بیش‌تر تشویق کنیم. خصوصا این که دو ماه بعد از شروع مصرف میوه اثرات آن به طور وضوح خود را نشان خواهند داد.

او در ادامه گفت: شاید با گفتن این مطلب که اگر شما میوه و سبزی نخورید ممکن است تا 40 سال بعد دچار حمله قلبی شوید چندان مردم را به خوردن این غذاهای سالم تشویق نکند. اما در عوض اگر به آن‌ها بگویید ظرف مدت چند ماه پس از خوردن میوه و سبزی اثرات آن باعث زیباتر شدن چهره شما شود تعداد بیش‌تری به خوردن این مواد غذایی علاقه نشان دهند.

مطالعات قبلی هم نشان داده بود خوردن میوه و سبزی باعث تغذیه پوست، مو و ناخن‌ها می‌شود. این مواد غذایی شامل ویتامین A هستند که نقش مهمی در جایگزینی سلول‌های پوستی دارند.

مصرف مرکبات، کیوی و برخی میوه‌های دیگر به بدن در ساخت کلاژن کمک می‌کند. کلاژن یک پروتئین است که نقش بسیار مهمی در بافت پوست بدن باز می‌کند و می‌تواند به حذف چین و چروک‌ها، جای زخم‌ها و مانند آن‌ها کمک کند.

گردآوری : گروه سلامت سیمرغ
۲۷-۱۰-۱۳۸۹, ۰۸:۴۵ صبح
یافتن سپاس نقل قول
مدیریت کل

*******
وضعیت : آفلاین
ارسال‌ها:
13,302
تاریخ عضویت:
دی ۱۳۸۹
مدال ها
مدال برنده مسابقه آشپزی

اعتبار: 23856


محل سکونت : Persia
ارسال: #3
RE: اطلاعات مفيد تغذيه اي
کبدي سالم با تغذيه اي سالم

کبد عامل اصلي سم‌ زدايي در بدن است و سلامت ما تا اندازه ي زيادي به سلامت و کارکرد درست اين عضو بستگي دارد. هر گونه ماده ي غذايي که توسط روده ‌ها جذب شود، بايد پيش از ورود به سيستم جريان خون از کبد عبور کند.

هر روز کبد پذيراي مقاديري سم است که توسط محتويات روده، غذاهايي که مي ‌خوريم، آبي که مي ‌نوشيم، داروهايي که مصرف مي‌ کنيم و هوايي که تنفس مي ‌کنيم، وارد آن مي ‌شود.

وقتي کبد درست کار نکند، فرد احساس سستي و بي‌ حالي کرده و دچار تهوع و استفراغ خواهد شد.

کارکرد کبد روي چشم‌ ها نيز تاثير مي ‌گذارد و يک چشم قرمز و پرخون مي ‌تواند از کبد کم ‌کار خبر دهد.

کبد يک عضو بسيار حياتي براي بدن است. اين عضو با وزن تنها 1/5 کيلوگرم، 500 کار متفاوت انجام مي دهد که مهم ترين وظيفه ي آن متابوليسم پروتئين ها، کربوهيدرات ها و چربي ها است. کبد همچنين عمل ذخيره سازي و فعال سازي ويتامين ها و مواد معدني را انجام مي دهد، توليد صفرا مي کند که براي هضم و جذب چربي ها لازم است، آمونياک را که بسيار سمي است با تبديل به اوره از خون پاک و سم زدايي مي کند. انواع پروتئين هاي خوني و فاکتورهاي انعقادي در کبد ساخته مي شوند.

کبد همچنين استروئيدها را متابوليزه مي کند، داروها و الکل را از خون پاک مي کند و باکتري ها و مواد زائد را از خون مي گيرد. تقريبا 1500 سي سي خون در دقيقه از کبد عبور مي کند. اگر کبد فردي را برداريم، فرد ظرف 24 ساعت مي ميرد، با اين حال انسان مي تواند با 10 تا 20 درصد کبد خود زنده بماند. کبد بيشترين سهم مصرف انرژي پايه را نيز به خود اختصاص مي دهد(29 درصد متابوليسم پايه).

حالا براي مراقبت از کبد خود بايد چه کرد تا اين عضو مهم آسيب نبيند و بتواند وظايفش را به درستي انجام دهد؟

يک فنجان قهوه

نوشيدن قهوه مي ‌تواند از بروز يکي از شايع ‌ترين انواع سرطان کبد پيشگيري کند. مطالعه ‌اي بر روي بيش از 90 هزار نفر ژاپني نشان داد که خطر ابتلا به سرطان کبد در کساني که تقريبا هر روز قهوه مي ‌نوشند، نصف کساني است که قهوه نمي ‌نوشند.

پروتئين ‌ها

مطالعات بر روي موش ‌ها نشان داده‌ اند که مکمل‌ هاي پروتئين مي ‌توانند به بازسازي کبد هاي آسيب ‌ديده کمک کنند و به گفته ي دانشمندان مي ‌توان اميدوار بود که اين نتيجه درباره ي انسان نيز به دست آيد و از اين روش بتوان براي ترميم کبد هاي آسيب‌ ديده نيز استفاده کرد.

افرادي که در زمينه ي پرورش اندام کار مي‌ کنند براي اين که بدن شان عضله بسازد، مکمل پروتئين وي (Whey) مصرف مي‌ کنند. اين پروتئين که در جريان فرآيند تبديل شير به پنير به دست مي ‌آيد، به طور طبيعي در فرآورده‌ هاي لبني يافت مي‌ شود، ولي کيفيت آن قابل مقايسه با پودر پروتئين وي نيست. مکمل اين پروتئين بيشترين مقدار از اسيدهاي آمينه ي شاخه ‌دار را در خود دارد که به BCAA معروف هستند. اين ماده به ساخت عضلات کمک مي ‌کند.

با وجودي که پروتئين وي براي ساخت عضلات مفيد است، ولي مقادير بيش از حد آن به کبد آسيب مي‌ زند؛ پس قبل از مصرف چنين مکملي حتما با يک متخصص مشورت کنيد و آن را مطابق دستور پزشک و دوز توصيه ‌شده استفاده نماييد. يادتان باشد که هيچ ‌گاه هيچ مکمل ويتامين يا مواد معدني را بدون دستور پزشک و سرخود مصرف نکنيد. اين مواد در عين مفيد بودن اگر بيش از اندازه مصرف شوند به بدن آسيب‌ هايي وارد مي ‌کنند که گاه جبران‌ ناپذير خواهد بود.

ماست

مطالعات نشان داده‌ اند که خوردن روزانه ي ماست مي‌ تواند از ابتلا به بيماري ‌هاي کبدي پيشگيري کند. خوردن ماست از بروز عارضه ي کبد چرب جلوگيري مي ‌کند.

مواردي که به کبد آسيب مي رساند عبارت هستند از:

1- خوردن زياد: پُرخوري به کبد هم مانند ساير اعضاي بدن آسيب مي رساند.

2- بد خوردن: مثلا خوردن زياد محصولات تهيه شده از آرد تصفيه شده، غذاهاي آماده، شکر زياد، چيپس و ...

3- رژيم کم پروتئين، پُر کربوهيدرات، پُر چربي. به خصوص رژيم غذايي سرشار از چربي هاي اشباع و روغن هاي هيدروژنه.

4- موادي همچون الکل، نيکوتين سيگار، کافئين و ...

5- انواع داروهاي خوراکي مثلا قرص هاي ضد بارداري.

6- بسياري از افزودني هاي مواد غذايي

توصيه هايي براي سلامت کبد:

* از دود سيگار و الکل دوري کنيد.

* از گوشت قرمز، قند ساده و غذاهاي سرخ شده کمتر استفاده کنيد.

* از نوشيدن زياد از حد قهوه و چاي پُررنگ اجتناب کنيد.

* از منابع غذايي پتاسيم بيشتر استفاده کنيد مثل موز، کشمش، آلو، بادام و انواع سبزيجات.

* آب زياد بنوشيد. سعي کنيد هر ساعت مقداري آب بخوريد.

* سبزيجات خام بيشتر مصرف کنيد.

* آب هويج و آب چغندر بيشتر مصرف کنيد.

* روغن مايع مصرف کنيد و از کره، مارگارين، روغن جامد و دنبه اجتناب کنيد.

* ويتامين K براي جلوگيري از سيروز کبدي مفيد است، البته نه به صورت مکمل.

* از مصرف زياد ويتامين A پرهيز کنيد، بدين منظور نبايد روغن کبد ماهي زياد مصرف کنيد. هر کس که بيشتر از 50000 IU ويتامين A، به مدت يک سال مصرف کرده بايد اين دريافت را کاهش دهد و بهتر است که از منابع حاوي پيش ساز ويتامين A يعني بتا کاروتن، مانند هويج، زردآلو، طالبي و ... استفاده کند.

* هرگز مرغ، ماهي يا گوشت خام يا نيم پز نخوريد زيرا خطر شديد عفونت با باکتري ها، انگل ها و ...را به همراه دارد.

* ليمو يکي از بهترين دوستان کبد است. بيشتر ليمو بخوريد.

* کوآنزيم Q10 ، به رساندن اکسيژن به کبد کمک مي کند.

* لسيتين از تجمع چربي در کبد جلوگيري مي کند.

* از ملين هاي قوي استفاده نکنيد. اما هميشه از بروز يبوست جلوگيري کنيد.
امضای Galaxy
[تصویر:  clocklandscape.php?img=03&bn=Gisoo&a...9&ad=1]
۱-۱۱-۱۳۸۹, ۰۱:۰۴ عصر
یافتن سپاس نقل قول
1 کاربر از Galaxy به دلیل این ارسال سپاس کرده.
Linda
مدیریت کل

*******
وضعیت : آفلاین
ارسال‌ها:
13,302
تاریخ عضویت:
دی ۱۳۸۹
مدال ها
مدال برنده مسابقه آشپزی

اعتبار: 23856


محل سکونت : Persia
ارسال: #4
RE: اطلاعات مفيد تغذيه اي
سفیده ی تخم مرغ ؛ محبوب بدنسازان

سفیده ی تخم مرغ یکی از با کیفیت ‌ترین انواع منابع پروتئینی جهت ساخت بافت های ماهیچه‌ ای مورد علاقه بدنسازان است و همچنین از منابع غنی ویتامینی محسوب می ‌شود.

در مقاله ‌ای به قلم مت ویک آمده است: بدنسازانی که از سفیده ی تخم مرغ در رژیم غذایی خود بهره نمی‌ گیرند در واقع موقعیت بسیار ممتازی را از دست می ‌دهند، زیرا سفیده ی تخم مرغ علی رغم غنی بودن از خالص‌ ترین نوع پروتئین، دارای میزان ناچیزی از کربوهیدرات ‌ها، چربی و کلسترول است.

پروتئین سفیده ی تخم مرغ به راحتی جذب ماهیچه‌ ها می ‌شود و هر سفیده بدون زرده در حدود 6/3 گرم پروتئین خالص دارد که حاوی تمامی 8 اسید آمینه ی اساسی مورد نیاز بدن شامل والین، لوسین، ایزولوسین، لیزین، متیونین، فنیل آلانین، ترئونین و تریپتوفان است و ویتامین‌ های A, E, K, B12, ریبوفلاوین و اسید فولیک نیز به وفور در سفیده تخم مرغ یافت می ‌شود که در ساخت ماهیچه‌ ها نقشی اساسی بر عهده دارند.

مزایای یاد شده برای بدنسازان تنها شامل سفیده ی تخم مرغ می شود و بهتر است در زمان مصرف از خوردن زرده اجتناب شود.

خواص بیوشیمیایی سفیده:
سفیده مایع آلبومینی زلال و غلیظی است که تمام فضاهای واقع در فاصله بین غشاهای پوسته و زرده را پُر می کند. سفیده یا آلبومین تخم مرغ تقریبا 60 درصد وزن کل تخم مرغ را در بر دارد که 78 درصد این ماده از آب و بقیه آن از مواد آلبومینوئیدی تشکیل شده است که مهم ترین آن اوآلبومین است.

بلافاصله بعد از این که تخم توسط پرنده رها گردد آلبومین دارای ساختمان ژله مانند می گردد. اما این ژله به تدریج به مایع تبدیل می شود .

PH سفیده ی تخم مرغ تازه حدود 4/7 است و در طی حدود 3 روز به 9 افزایش می یابد و سپس به مقدار ناچیزی تغییر می کند و چنین افزایشی نتایج مُضری را به دنبال دارد.

در ماده خشک سفیده ی تخم مرغ حدودا 85 درصد پروتئین دارد که مهم ترین پروتئین های آن عبارت هستند از:

اوآلبومین(Ovalbumin ):

این پروتئین 60 درصد از پروتئین کل سفیده را تشکیل می دهد و شبیه سرم آلبومین موجود در پلاسمای خونی می باشد و می توان آن را با این ترکیب مقایسه نمود. این ماده در خون مرغ های تخم گذار یافت شده است. به هر حال اوآلبومین یک پروتئین خالص نمی باشد؛ در واقع یک فسفوپروتئین است. باید توجه نمود که اوآلبومین دارای مقداری مانوز و گلوکزآمین در هر واحد مجزا می باشد اما فاقد نورامینیک اسید می باشد. از نظر ترکیب اسید آمینه ای تعادل خیلی خوبی دارد. اسیدگلوتامیک به میزان بیش از 10 درصد در آن وجود دارد و سایر اسیدهای آمینه نیز به میزان کمتر در آن مشاهده می شود. اوآلبومین دارای خواص ژله ای و کف کنندگی می باشد این خواص و ویژگی ها به حالت پروتئین بستگی دارد به طوری که هر چه میزان S- اوآلبومین افزایش می یابد این خاصیت کاهش می یابد.

کونالبومین(Conalbumin):

کونالبومین را همچنین تحت عنوان اووترانسفرین معرفی می نمایند. جرم مولکولی آن تقریبا دو برابر جرم مولکولی اوآلبومین می باشد. این ماده از نظر ترکیب اسید آمینه ای و نیز توانایی آن در جهت ترکیب یافتن با کاتیون های دو ظرفیتی به طور نزدیکی با سیدروفیلین(گروه بتای گلیکو پروتئین سرم خون) شباهت دارد. تفاوت آن ها در قسمت کربوهیدراتی می باشد و دارای اسید نورامینیک نبوده و از بخش های مساوی از مانوز و گلونالبومین تشکیل می گردد. این پروتئین دارای نقش بازدارندگی بر روی باکتری های معینی می باشد.

کونالبومین در مقایسه با اوآلبومین آسان تر و راحت تر توسط حرارت تغییر ساختمان مولکولی می دهد و در حدود 63 درجه ی سانتی گراد انعقاد می یابد. این تقریبا درجه حرارتی است که سفیده ی تخم مرغ در آن درجه منعقد می گردد؛ زیرا اوآلبومین در نقطه ای که کونالبومین غیر محلول می شود حالت ژله ای یا شبه جامد پیدا می کند.

اووموکوئید(Ovomucoid):

اووموکوئید یک گلیکو پروتئین غنی از گلوکز آمین در حدود 14 درصد می باشد. همچنین دارای 7 درصد مانوز و یک مقداری گالاکتوز و مقداری اسید نورامینیک می باشد. اتصال مابین این مونوساکارید ها توسط یک زنجیره ی پپتیدی بر روی آسپارژین صورت می گیرد. این پروتئین در مقایسه با دو ترکیب قبلی یعنی اوآلبومین و کونالبومین کوچک می باشد و دارای 13 درصد نیتروژن بوده اما 2 درصد گوگرد دارد. این ترکیب به راحتی از دیگر پروتئین های سفیده ی تخم مرغ به واسطه ویژگی محلولیت خود در اسید تری کلرواستیک جدا می گردد.

اووموکوئید به واسطه ی حرارت تغییر ساختمان مولکولی می دهد اگر چه در مقایسه با اوآلبومین و کونالبومین از مقاومت بسیار بیشتری برخوردار می باشد.

اووموکوئید دارای فعالیت بیولوژیکی است و این به دلیل عامل آنتی تریپسین آن می باشد.

سفیده ی سخت انعقاد یافته ی تخم مرغ به سرعت در روده هضم می گردد زیرا که ساختمان مولکولی آن تغییر یافته است. در مقابل سفیده ی تخم مرغ خام در مقابل فرآیند هضم تا حدی مقاوم است.

اووموسین(Ovomucin):

اووموسین هم یک گلیکو پروتئین می باشد؛ اما ساختمان آن در مقایسه با ساختمان اووموکوئید از شناسایی کمتری برخوردار می باشد. این ترکیب نسبت به اووموکوئید دارای اسید نورامینیک بیشتری است. این ترکیب بیان کننده ی شکل الاستیکی و فیبری مولکول می باشد که مسئول ویسکوزیته یا چسبندگی آلبومین است. اسید نورامینیک به طور کامل در PH خنثی، جدا شده و بارهای منفی آن مسئول این خواص می باشند. این پروتئین در آب خالص نامحلول بوده اما در حضور نمک و در 7 = PH حل می گردد. اووموسین در مقابل حرارت مقاوم می باشد. اووموسین در رابطه با متصل شدن گویچه های قرمز خون نقش بازدارنده ای را بر عهده دارد.

لیزوزیم(Lysozyme):

در بین پروتئین های سفیده ی تخم مرغ لیزوزیم اهمیت خاصی دارد. لیزوزیم امروزه در صنایع غذایی برای شبیه ساختن شیر گاو به شیر مادر و در صنعت داروسازی به کار می رود. عمل جداسازی این پروتئین از طریق کلرید سدیم در PH حدود 10 صورت می گیرد.

نکات مهم:

* در مصرف هیچ ماده ی غذایی، هر چند مفید، نباید زیاده روی کرد. مصرف 2 تا 3 عدد سفیده ی تخم مرغ در روز برای ورزشکاران کافی است؛ البته میزان مصرف بستگی به شرایط هر فرد دارد. دقت داشته باشید که مصرف پروتئین اضافه بر نیاز بدن موجب افزایش بار کلیوی، آسیب های کبدی، پوکی استخوان، کاهش قدرت باروری در زنان، سنگ کلیه و ... خواهد شد.

* نوشیدن آب کافی با پروتئین ها را فراموش نکنید.

* هیچ گاه سفیده ی تخم مرغ را به صورت خام مصرف نکنید زیرا مصرف سفیده ی تخم مرغ به صورت خام باعث ورود پروتئینی به نام آویدین در بدن می ‌شود که وجود این پروتئین مانع جذب بیوتین (ویتامین H) خواهد شد و در نتیجه باعث بروز عوارضی از جمله مشکلات پوستی و چشمی می ‌شود.
امضای Galaxy
[تصویر:  clocklandscape.php?img=03&bn=Gisoo&a...9&ad=1]
۱-۱۱-۱۳۸۹, ۰۱:۰۸ عصر
یافتن سپاس نقل قول
1 کاربر از Galaxy به دلیل این ارسال سپاس کرده.
Linda



ّبرگزیده مردمی ششمین جشنواره وب ایران در بخش خانواده و کودک
Top of Page
کپی برداری بدون ذکر منبع مجاز نبوده و تمامی حقوق متعلق به © انجمن خانوم گل می باشد