تبلیغات

نوار بهداشتی

امتیاز موضوع:
  • 78 رای - 3.58 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
انواع ادویه
#1
انواع ادویه



جوز بویا (هندی)



جوش شیرین

خردل

خسرو دار
دارچین
رازیانه (بادیان )
رنگ غذا
زردچوبه
زعفران
زنجبيل
زيره سبز
زيره سياه
سماق
سياه دانه
آويشن
انيسون
برگ بو
باديان ستاره اي
بكينگ پودر
پاپريكا
پودر شكر
تخم شنبليله
تخم گشنيز
ترخون
ثعلب
فلفل بهار
فلفل چيلي يا قرمز
فلفل سياه
فلفل سفيد
فلفل كاين
كرفس كوهي
كنجد
گرد ليمو
گرد نان يا آرد سوخاري
گلپر
گل سرخ و گل گلاب
ليمو اماني
مخمر نان
ميخك
موسير
نمك
هل سفيد
هل سبز
هل سياه
پدرم دیده به سویت نگران است هنوز
غم نا دیدن تو بار گران است هنوز
آنقدر مهر و وفا بر همگان کردی تو
نام نیکت همه جا ورد زبان است هنوز
پاسخ }
#2
جوز بویا
[عکس: 20120306215327_nutmeg.jpg]

جوز بویا از نظر طبیعت طبق نظر حكمای طب سنتی گرم و خشك است و نیروی قابضه دارد و در عین حال دارای رطوبت نیز می باشد و به همین جهت در طول نگهداری در انبار باید مراقبت شود ،زیرا زود كرم میزند.از نظر خواص و كاربرد آن در كشورهای خاور دور در چین :از گرد مغز جوز بویا به عنوان گرم كننده است و قابض استفاده می شود.

درایران با نامهای «جوز بویا»،«جوزا» و دركتب طب سنتی با نام «جوز بوا»،«جوزالطیب» نام برده می شود. به فرانسوی Muscade , noix de muscade به انگلیسیMace , nutmeg می نامند ،میوه درختی است از خانواده Myristicaceaeكه درخت ان را فرانسوی muscadier و به انگلیسیnutmeg tree گویند. نام علمی آن myristica fragrans Houtt. و مترادفهای آن m.moschata T hunb. , M. officinalis L.از طرف گیاه شناسان مختلف نامگذاری شده است.

● مشخصات

میوه درخت جوز بویا به طور كلی از دو نوع ثمر كه از نظر طبی و خواص دارویی مورد توجه می باشند تشكیل شده است ،یكی مغز هسته كه به فرانسوی موسكاد و به انگلیسی نات مگ گفته می شود و دیگری جدار نازك خشبی توری خارجی هسته كه در اصطلاح طب سنتی «بسباسه» و به فرانسوی ماسی و به انگلیسی میس نامیده می شود.

درخت جز بویا درختی است دو پایه به لندی ۲۰ ۱۰ متر،زیبا،همیشه سبز ،با شاخه های پراكنده .پوست تنه آن خاكستری تیره ،گلهای آن زنگولهای شكل كوچك زرد است .برگهای آن بیضی،نوك تیز،موجدار،چرمی سبزبراق شبیه برگهای نارنج یا برگهای غار گیلاسی یا برگهایRhododendron،نظیر برگهای گل صد تومانی(R.ferruginosum) ،طول برگها در حدود ۱۰ ساتنی متر ،رنگ سطح فوقانی آن سبز تیره و رنگ سطح تحتانی آن سبز كمرنگ است.میوه آن كه معمولا در حدود شش ماه پس از ظهور گلها می رسد ،شبیه زرد آلو به رنگ زرد لیمویی تا قهوه ای روشن ووقتی كه كاملا رسید معمولا از وسط ترك می خورد.و از شكاف ترك آن جدار خشبی شفاف و درخشان و مخملی توری شكل ناصاف هسته كه همان بسباسه یامیس است دیده می شود.این جدار ،یك عدد هسته قهوهای رنگ روغنی را كه هامن جوز بویا می باشد دربر گرفته است .هسته تخم مرغی شكل و معطر گیاه یا نات مگ در حدود ۴ سانتی متر طول و ۱ ۵/۱ سانتی متر عرض دارد و قشر خارجی بسیار معطر وشكننده آن یعنی بسباسه یا میس در حدود ۲ ۱ میلی متر ضخامت دارد و وقتی خشك شد به رنگ زرد قهوه ای در می آید.

معمولا پس از برداشت میوه ها كه از سالهای هفتم به بعد آغاز می شود.ابتدا قسمت پوشش خارجی یا جدار خارجی هسته كه همان بسباسه است با چاقو و با دست برداشته وآن را درمدت۱۵ ۱۰ روز در جریان هوا در آفتاب قرار می دهند كه خشك شود.پس از خشك شدن رنگ آن از زرد به قهوه ای تبدیل می شود.پس از كندن این جدار خارجی ،هسته آن جداگانه به مدت ۸ ۴ هفته در جریان آفتاب قرار می دهندكه بتدریج حشك شود.ضمن این ۴ هفته در اثر خشك شدن مغز هسته ،پوست سخت آن جدا می شود و در اثر ضرباتی كه به هسته وارد می كنند ،پوست سخت آن را شكسته و مغز آن كه همان نات مگ است خارج می شود و آن را نگهداری می نمایند.معمولا برای اینكه بسباسه یا میس در اثر ماندن طولانی در انبار حتی الامكان فاسد نشده و مورد حمله حشرات و آفات قرار نگیرد ،قبل از انبار كردن آنها را با میتل بروماید یا كربن بی سولفید ضد عفونی می نمایند.پس به عبارت ساده تر میوه جوز بویا دارای سه قشر اول قشر خارجی گوشتی كه پس از رسیدن میوه شكاف می خورد.قشر دوم كه ترك ترك است ،تازه آن قرمز وچون خشك شود زرد می شود، این قشر را بسباسه می گویند و سرانجام قشر نازك و قهوه ای رنگ كه مغز هسته را فراگرفته و مغز كه همان نات مگ است در داخل آن قرار دارد.

درخت جوز بویا در مناطق حاره پرباران هر دو نیمكره دنیا می روید و بومی جزایر هند شرقی و ملوكی می باشد.و درسایر مناطق گرمسیر و مرطوب مانند هندوستان و اندونزی و جزایر آنتیل ونواحی آن قسمت از دنیا كشت می شود.

● تركیبات شیمیایی

از نظر تركیبات شیمیایی جوز بویا دارای ساپونین و اسانس روغنی فرار است كه برحسب شرایط محل رویش درخت مقدار آن در نمونه های مختلف متفاوت است.اسانس روغنی در بسباسه خشك و میس از ۱۴ ۷ درصدتغییر می كند و مقدار اسانس روغنی مغز خشك جوز بویا از ۱۵ ۵ درصدتغییر می نماید.

دراسانس روغنی جوز بوای و بسباسه در حدود ۴ درصد ماده خیلی سمی به نام میریستی سین وجود دارد و مغز خشك جوز بویا در حدود ۳۵ ۲۵ درصد روغن چرب ثابت كه كره جوز بویا نامیده می شود ،وجود دارد.از نظر طعم جوط بویا كمی شیرین و گرم است و به صورت گرد یا ناكوفته آن در بازار بین المللی عرضه می شود.معمولا مغز جوز بویا كمی شیرین تر و از نظر عطر ظریفتر از بسباسه یا میس است زیرا اسانس روغنی آنها حتی در یك میوه باهم فرق دارند.در برگهای خشك گیاه در حدود ۵/۱ درصد اسانس یافت می شود كه شامل ۸۰ درصد آلفاپینن و ۱۰ دردص میریستی سین است. [G.I.M.P]

آزمایش دیگری نشنا می دهد كه در اسانس روغنی جوز بویا مواد میریستی سین كه یك ماده عامل مخدر است و پی نن ،كامفن،دی پنتن،سافرول،چند الكل ،مقدار كمی اوژنول و ایزواونول موجود است و در روغن ثابت آن نیز وجود ماده تری میرسیتین تایید شده است.

از نظر شناخت آنچه كه از مدارك و اسناد تاریخ طب سنتی بر می آید،جوز بویا از روزگاران كهن مورد شناخت و توجه بوده است.ظاهرا اولین دانشمند و یا از اولین دانشمندان كه در عالم گیاه برخورد كرده اند ،ممكن است آقای پلی نی باشد كه در قرن اول پس از میلاد مسیح یعنی حدود دو هزار سال قبل شرحی درباره درختی به نام comacumكه دو نوع ثمر معطر داشته نوشته است.بعدها در قرن ششم میلادی این جوز معطر یا گردوی معطر یا جوز بویا را بازگانان عرب از جزایر هند شرقی به كنستانتی نوپل واردكردند ،پس از آن بتدریج انتشار یافته به طوری كه در قرن دوازدهم در ایتالیا و دانمارك كاملا شناخته بوده است.در تاریخ آمده است كه در سال ۱۱۹۱ میلادی در جریان مراسم تاجگذاری امپراتور هانری ششم برای معطر كردن فضای كوچه ها و معابر ،به سوزانیدن جوز بویا مبادرت می كرده اند و در قرن چهردهم میلادی بسباسه یا میس در انگلستان خیلی مورد توجه بوده و قیمت هر یك كیلوگرم از ان معادل قیمت ۶ گوسفند بوده است .در حال حاضر بزرگترین تولید كننده جوز بویا در دنیا اندونزی است و از سایر مانطق دنیا مانند سیلان و هند غربی و بعضی مناطق دیگر نیز به اروپا و آمریكا و سایر نقاط دنیا مانند صادر می شود.فعلا هر یك كیلوگرم جوز بویا كمتر از ۱۰ دلار در بازار دنیا معماله می شود.

● خواص و كاربرد

جوز بویا از نظر طبیعت طبق نظر حكمای طب سنتی گرم و خشك است و نیروی قابضه دارد و در عین حال دارای رطوبت نیز می باشد و به همین جهت در طول نگهداری در انبار باید مراقبت شود ،زیرا زود كرم میزند.از نظر خواص و كاربرد آن در كشورهای خاور دور در چین :از گرد مغز جوز بویا به عنوان گرم كننده است و قابض استفاده می شود .ترشحات زیاد را در بدن بند می آورد و بخصوص در مورد كودكان و پیران بسیار موثر است [استوارت]برای معالجه قولنج شكم در اثر سرما نافع است [لیو]در هندوچین معتقدند كه گرد مغز جوز بویا اگر با برنج جوشانیده وپخته و خورده شود برای رفع اسهال خونی تسكین دردهای شكم و بی اشتهایی بسیار نافع است[چوین].ضمنا برای كم اشتهایی و سوهاضمه ناشی اطز ضعف و رفع ضعفهای بعد از مالاریا بسیار مفید می دانند به شرطی كه به مقدار مجاز و محدود خورده شود ،زیرا اسراف در خوردن آن تحریك كنندهاست و اختلالات و مسمومیت ایجاد می كند [پتلو].اگر از اسانس جوز بویا و بسباسه به شقیقه مالیده شود برای رفع سر درد خیلی مفید است و اگر قطره ای از آن در چای ریخته و خورده شود برای رفع سو هاضمه و بند آوردن قی نافع است [كروست و پتلو].در شبه جزیره مالایا ،جوز بویا مخلوط با تونیكها برای معالجه بیماری های معده و تحریك اشتها آمده و ضمنا در استعمال خارجش برای معالجه جنون و تسكین دردهای مختلف به كار میبرند [گیملتو بركیل].روغن ثابت آن محرك ملایم است ،یكی از حكمای آن سرزمین معتقد است كه اگر یك جوز بویای كامل خورده شود ،مسمومیت و عوارضی از جمله سردرد ،سرگیجه ،خنده های احمقانه ،تجسم مناظر تخیلی ،تحریكات عصبی و به دنبال آن ضعف و بی حالی و ایجاد حالتی در انسان كه میل می كند گاز بگیرد و سرانجام چرت زدن و كاهش دید چشم و فلج و در نهایت سقوط كامل و مرگ بروز می كند.[رهو]

در كتب طب سنتی ایرانی جوز بویا را از نظر طبیعت گرم و خشك می دانند و از نظر خواص معتقدند كه فرح آور و سكر آور است ،بریا هضم غذا كمك می كنند،مقوی معده و دهانه معده و مری و كبد و باه در مورد سرد مزاجان است.برای یرقان و خوشبویی دهان و عرق ،ادرار،تحلیل گاز،نفخ ،رفع قی،آشفتگی حال ،رطوبت معده،رفع اسهال سرد و مرطوب و همچنین برای استسقا عمومی بدن و سخت ادرار كردن مفید است اگر جوز بریان كرده ان خورده شود اسهال بند می آید .ضماد آن برای سردرد سرد و فلج ولقوه و سستی اعضا وورمهای سرد كبد نافع است.اگر ضماد آن با افسنطین و عسل تهیه شود برای رفع خونمردگی و كوفتگی اعضا مفید است و مصرف قطره آن با روغنهای مناسب برای تسكین دردهای گوش و رفع كری نافع است و مالیدن ان به چشم برای تقویت دید چشم و رفع جرب پلك نافع است.برای گرم مزاجان مضر است و سردرد می آورد در این مورد باید با گشنیز خورده شودو مضر كبد و ریه است ،آن را باید با بنفشه و عسل خورد.

مقدار خوراك آن از ۴ ۰/۵ گرم است و در موارد خاص تا ۱۰ گرم نیز تجویز می كنند، ولی اسراف در مصرف آن ایجاد عوارض ،ناراحتی ،مسمومیت ،تشنج ،بد اخلاقی و كارهای احمقانه می نماید و در تمام موارد فوق مصرف اسانس آن قوی تر است.


فایل‌های پیوست عکس(ها)
   
پدرم دیده به سویت نگران است هنوز
غم نا دیدن تو بار گران است هنوز
آنقدر مهر و وفا بر همگان کردی تو
نام نیکت همه جا ورد زبان است هنوز
پاسخ }
#3
جوش شیرین



[عکس: 20120306215924_35409.jpg]

جوش ‌شیرین ترکیبی شیمیایی است که علاوه بر استفاده از آن در شیرینی‌پزی دارای مصارف فراوان دیگری نیز است.

این ترکیب شیمیایی علاوه بر استفاده در موارد شیرینی‌پزی مانند عمل کردن به عنوان خمیرمایه و نیز نرم کردن و پف دادن به کیک‌ها دارای خواص بسیار دیگری نیز است .

برخی دیگر از خواص جوش شیرین:

• به عنوان یک آنتی اسید استفاده می‌شود.

• به عنوان یک دئودورانت از آن استفاده می‌شود.(با استفاده از دستگاه اسپری)

• به عنوان خمیر دندان برای شستشوی دهان به کار می‌رود.

• برای ساییدن (اسکراب) دست و صورت مصرف می‌شود.

• برای نرمش پوست‌، یک پیمانه از آن را درون آب وان حمام بریزید.

• خارش پوست ناشی از گزش حشرات را کاهش داده و برای رفع آفتاب سوختگی مفید است.

• برای رفع بوهای شدید و نامطبوع از دست،‌ شستن دست با مقداری جوش‌شیرین و آب توصیه می‌شود.

• برای تسکین حساسیت‌های پوستی،‌حمام جوش‌شیرین بگیرید.[جوش شیرین هم شما را زیبا می‌کند]

• برای سلامت و شادابی دهان، نصف قاشق چای‌خوری جوش‌شیرین را با یک لیوان آب مخلوط کرده و آن را غرغره کنید.

• برای تسکین نیش زنبور از آن استفاده کنید.

• برای رفع گرفتگی بینی، یک قاشق چای‌خوری جوش‌شیرین به دستگاه بخور، اضافه کنید.

• برای این که گل‌های چیده شده به مدت بیشتری تازه بمانند،‌ یک قاشق چای‌خوری جوش‌شیرین به آب گلدان اضافه کنید.


جوش شیرین و این همه فایده ؟
قطعاً اولین چیزی كه با شنیدن كلمه جوش شیرین به ذهن شما می‌آید ماده‌ای است كه در شیرینی‌ پزی از آن استفاده می‌كنند؛اما جوش شیرین دارای فواید بسیاری می باشد مثلا ...


اما بد نیست بدانید كه جوش شیرین ماده‌ای همه ‌كاره و طبیعی كه از كربنات سدیم ساخته شده است،خیلی از محصولات زیبایی را می‌توانید به راحتی در منزل تهیه كنید.مقدار مناسبی جوش‌ شیرین به همراه مواد مورد نیاز دیگر یك محصول زیبایی را به وجود می‌آورد كه می‌تواند رضایت شما را هم جلب كند.
در اینجا 10 محصول زیبایی را كه شما می‌توانید به راحتی با استفاده از جوش شیرین در منزل تهیه كنید فراهم آورده‌ایم:

1. حمام آرامش ‌بخش:
برای داشتن حمامی آرام‌ بخش مقدار یك دوم فنجان جوش شیرین به آب وان حمام‌تان اضافه كنید. جوش شیرین،تازگی،نرمی و آرامش را بر پوست شما باقی خواهد گذاشت.

2. مراقبت از پا:
با استفاده از جوش شیرین به پاهایتان درمانی بدهید كه از آن لذت ببرد،به این صورت كه مقدار سه قاشق سوپ‌ خوری جوش شیرین را به یك ظرف بزرگ پر از آب گرم اضافه كنید و تا هر زمانی كه دوست داشتید پاهایتان را در آن قرار دهید؛سپس به آرامی پاهایتان را ماساژ دهید.مطمئن باشید كه پاهای خسته شما از شما بابت این كار تشكر خواهند كرد.

3. برس‌ها و شانه‌ها را تمیزكنید:
برای تمیز كردن شانه و برس‌ها كه بر اثر شانه زدن،چربی موها برآن باقی مانده است،می‌توانید از جوش شیرین استفاده كنید؛به این ترتیب كه آنها را در محلولی از یك قاشق چای خوری جوش شیرین حل شده در یك لگن كوچك آب گرم،بخیسانید تا به راحتی چربی‌ها از آنها زدوده شوند.

4. زدودن سلولهای مرده پوست:
برای داشتن پوستی نرم و بدون هیچگونه زبری،خمیری متشكل از سه بخش جوش شیرین و یك بخش آب تهیه كنید و سپس این خمیر را به آرامی روی پوست صورت و بدن‌تان به صورت دورانی بمالید تا سلول‌های مرده پوست به آرامی جدا شود،سپس با آب گرم خمیر جوش شیرین را از روی پوست‌تان بشویید.

5. مراقبت از موها:
برای داشتن موهایی زیبا،درخشنده،نرم و حالت پذیر،می‌توانید مقدار یك چهارم قاشق چایخوری جوش شیرین را در كف دست ‌تان با شامپوی دلخواهتان تركیب كنید و به موهایتان بزنید و طبق معمول موهایتان را شامپو كنید و سپس با آب،این تركیب جوش شیرین و شامپو را بشویید.مطمئن باشید كه این تركیب كمك خواهد كرد موهایتان تمیزتر شود.

6. دندان‌های سفیدتر:
برای اینكه دندان‌هایی سفید تر داشته باشید آنها را با جوش شیرین مسواك بزنید و زمانی كه كار مسواك زدن تمام شد به دقت با آب زیاد دهانتان را بشویید.

7. حمام جوش شیرین و روغن:
برای داشتن حمامی لطیف و آرام ‌بخش،احتیاج به چهار قاشق سوپ‌خوری جوش شیرین،هشت اونس عسل روان،شانزده اونس شیر،شانزده قاشق سوپخوری نمك،و چهار اونس روغن بچه دارید.در یك ظرف بزرگ جوش شیرین،عسل، شیر و نمك را مخلوط كنید و به خوبی هم بزنید.مخلوط را در وان آب گرم بریزید و سپس روغن بچه را اضافه كنید برای هم زدن مخلوط در آب وان از دست‌هایتان كمك بگیرید و بعد قدم در این حمام تسكین ‌دهنده و آرامش بخش بگذارید.

8. پوستی صاف و زیبا:
برای داشتن پوستی نرم و روشن در قسمت آرنج‌ها،زانو‌ها و...، خمیری از جوش شیرین و آب بسازید و آن را به قسمت مورد نظر بمالید.سپس خمیر را با آب گرم بشویید و پوستتان را تمیز كنید.

9. مراقبت از ناخن:
برای نرم كردن پوست كنار ناخن‌ ها و تمیز كردن ناخن‌ها از جوش شیرین برای شستن‌ شان به همراه لیف زدن استفاده كنید.این كار ظاهری زیبا به ناخن‌ها‌یتان می‌بخشد.

10. یك شامپوی سریع:
خیلی دیرتان شده وقت برای شامپو زدن موهایتان ندارید؟ یك بخش جوش شیرین،یك بخش پودر بچه، و سه قطر روغن گیاهی را با هم مخلوط كنید.مخلوط آماده شده را به ریشه موهایتان بزنید و سپس تمام موها را شانه كنید.این مخلوط چربی اضافی موها و سرتان را جذب خواهد كرد و به موهایتان طراوت و تمیزی می‌بخشد.حالا كه با این روش‌ها آشنا شدید می‌توانید مقداری جوش شیرین بردارید و شروع به ساختن این محصولات زیبایی در منزلتان بكنید.
پدرم دیده به سویت نگران است هنوز
غم نا دیدن تو بار گران است هنوز
آنقدر مهر و وفا بر همگان کردی تو
نام نیکت همه جا ورد زبان است هنوز
پاسخ }
#4
خردل

[عکس: 20120306220839_mustard-seed.jpg]

دانه‌های گیاه خردل به خاطر دارا بودن خواص فراوان، از حدود پنج هزار سال پیش مورد استفاده انسان قرار گرفته است.

دانه‌های خردل حاوی کالری پایین و دارای ارزش تغذیه‌ای بالا هستند و خواص آنتی باکتریال و ضد عفونی کننده فوق‌العاده‌ای دارند.

این دانه‌ها در انواع مختلف شامل خردل سیاه، خردل سفید و خردل هندی قهوه‌ای با پوست و یا به شکل پودر موجود هستند.

کارشناسان تغذیه با انتشار مقاله جدیدی درباره خواص دانه خردل در شبکه خبری تورنتونیوز، خاطرنشان کردند که روغن خردل به دلیل گرمایی که تولید می‌کند برای پوست بسیار مفید است.

دانه خردل سرشار از ریز مغذی موسوم به سلنیوم است که این ماده معدنی خواص ضد التهابی فوق‌العاده‌ای دارد. همچنین دانه خردل منبع غنی از عنصر منیزیم است که به کاهش شدت حملات آسم و علائم خاص آرتریت روماتوئید و پایین آوردن فشار خون کمک می‌کند.

کارشناسان می‌گویند: اگر از سردردهای میگرنی رنج می‌برید، سری به خردل بزنید، چون دانه‌های خردل آرام بخشی موثر برای کاهش تعداد دفعات سردردهای گیاه خردلمیگرنی هستند.

دانه‌های خردل سرشار از کلسیم، منگنز، اسیدهای چرب امگا ـ 3 ، آهن ، روی، پروتئین و فیبر خوراکی هستند.

به علاوه برای افرادی که بد ‌اشتها هستند، دانه‌های خردل واقعا می‌توانند کمک کننده باشند. برای رفع بد اشتهایی توصیه می‌شود که مقداری دانه خردل سیاه را با شیر مخلوط کنید و 15 تا 20 دقیقه قبل از غذا آن را بنوشید.

دانه‌های خردل همچنین برای گوارش و هضم فوق‌العاده سودمند هستند، چون سرعت متابولیسم را در بدن افزایش می‌دهند. این دانه‌ها همچنین برای زنان یائسه که مشکل خواب دارند، مفید است.
پدرم دیده به سویت نگران است هنوز
غم نا دیدن تو بار گران است هنوز
آنقدر مهر و وفا بر همگان کردی تو
نام نیکت همه جا ورد زبان است هنوز
پاسخ }
گوناگون از وب
loading...
#5
یه نوع ادویه اماده از بیرون گرفتم که طعم فوق العاده ای داره
من که استفاده کردم بسیار راضی بودم
ادویه خورشت قیمه
وقورمه سبزی
gag
[عکس: 20120312112835_007.jpg]
بچه‌دار شدن تصمیم خطیری‌ست.
با این تصمیم می‌گذارید
که قلب‌تان تا ابد جایی در بیرون و دوروبر تن‌تان به سر برد .

(الیزابت استون)
پاسخ }
#6

خسرو دار


گیاهی است درشیراز میروید که در برخی جاها بنام ریشه جز معروف است .این گیاه برای از بین نردن بوی زحم گوشت ومرغ کله پاچه وسیرابی مناسب است وبوی شبیهح به زنجبیل وپوستی سرخ ومغزی نخودی رنگ دارد

در فارس و خوزستان به نام خسرودار و در تهران به نام ريشه جوز يا همان خسرودار معروف است.
ولي ربطي به جوز يا دارو ندارد.
ريشه اي است تكه هاي كوچك هيزم ، با پوست سرخ تيره و مغز نخودي رنگو
عطر آن به زنجبيل نزديك است.
خسرودار در تركيب ادويه به كار ميرود.
انداختن يك تكه خسرودار درسته در ديگ، در گرفتن بوي زهم گوشت و سيرابي و پاچه و مانند اينها موثر است.
پدرم دیده به سویت نگران است هنوز
غم نا دیدن تو بار گران است هنوز
آنقدر مهر و وفا بر همگان کردی تو
نام نیکت همه جا ورد زبان است هنوز
پاسخ }
#7
دارچین

[عکس: 20120530001841_71027.jpg]

پوست درختی است به همین نام در هند ودر برخی مناطق افریقا میروید.دارچین را به دو صورت مصرف میکنند ساییده وچوب دارچین که مصرف چوب آن درغذا بهتر است هم رنگ غذا تغیر نمیکند وهم عطر بهتری دارد


دارچین درختی است کوچک، همیشه سبز، به ارتفاع 5 تا 7 متر که از تمام قسمت های آن بویی مطبوع استشمام می شود.

گل های آن در فاصله ماه های بهمن تا اوایل فروردین ظاهر می شود. برگ این درخت سبز تیره و دارای گل هایی به رنگ سفید است.

نام علمی این گیاه Cinnamomum zeylanicum می‌باشد.

اسانس دارچین که تنها قسمت مهم دارچین است به مقدار یک درصد در پوست درخت مذکور وجود دارد و از تقطیر آن با آب نیز حاصل می‌شود.

این اسانس در صورت تازه بودن به رنگ زرد روشن است، ولی به مرور زمان و به علت اکسیده شدن به رنگ های زرد طلایی و سپس قهوه‌ای مایل به قرمز درمی‌آید.

دارچین اولین بار در سری‌لانکا یافت شد و بعد از آن، تمام دنیا این چاشنی را شناختند و برای طعم بهتر غذاها استفاده کردند.

یک قاشق چای خوری دارچین، حاوی 28 میلی گرم کلسیم، 1 میلی گرم آهن و بیشتر از 1 گرم فیبر و مقدار زیادی ویتامین های C و K و منگنز است. همچنین مقدار 2/1 گرم کربوهیدرات دارد.
پوست درخت دارچین

دارچین بومی سری‌لانکا و جنوب هند است و پوست درختچه آن کاربرد فراوانی به عنوان ادویه دارد.

برای تهیه دارچین، پوست این درختچه را جدا کرده و معمولا پودر می كنند و در غذا یا چای از آن استفاده می كنند.
خواص درمانی:

دارچین رمز جوانی است و مصرف روزانه آن انسان را سالم نگه می دارد.

دارچین برای زیاد شدن و تجدید نیروی جنسی نیز به كار می رود. كلیه ها را گرم می كند، ضعف كمر و پاها را از بین می برد و كم خونی را درمان می كند.

دارچین بهترین دارو برای دردهای عضلانی است. دارچین اثر آرام كنده و شاد كننده دارد و از بسیاری از داروهای آرام بخش بهتر است. در حقیقت می توان گفت دارچین، والیوم گیاهی است، زیرا در دارچین ماده ای به نام Cinnamodehyde وجود دارد كه روی حیوانات و انسان اثر آرام بخش دارد.
دارچین

اثر مهم دیگر دارچین پایین آوردن تب می باشد و حتی امروزه دارچین را به صورت قرص و كپسول درآورده اند كه بعنوان "تب بُر" به كار می رود. دارچین رگ ها را باز می كند و باعث بهبود گردش خون می شود.

یکی از خواص دارچین این است که باعث افزایش کارآیی هورمون انسولین در بدن می شود و در نتیجه بدن نیاز کمتری به این هورمون برای کنترل قند خون پیدا می کند. بسیاری از افراد مبتلا به دیابت گزارش داده اند که مصرف یک قاشق چایخوری دارچین در روز تاثیر بسیار مثبتی بر قند خونشان داشته است.

همچنین برخی تحقیقات نشان دهنده تاثیر مثبت دارچین در کاهش فشار خون بوده است.

دارچین خاصیت عجیب دیگری دارد و آن تقویت سیستم ایمنی بدن در مقابل بیماری هاست و حتی می توان گفت كه اثری مشابه پنی سیلین و آنتی بیوتیك دارد.
چای دارچین

اگر حس كردید كه ضعیف شده اید و ممكن است مریض شوید، چای دارچینی را فراموش نكنید و حتی اگر سرما خورده اید یا ضعف شدید دارید، چای دارچین بهترین داروست.

دارچین به علت داشتن اسانس و تانن، محرک و قابض است و به عنوان تقویت کننده ی عمل هضم غذا و جریان گردش خون به کار می رود و از آن برای رفع سوءهاضمه، به ویژه در مواردی که با نفخ همراه باشد، به عنوان بادشکن استفاده می شود.

همچنین به علت داشتن تانن در رفع اسهال ، ضعف عمومی بدن و انعقاد خون مصرف می شود و به صورت دارو، مانند گرد و تنتور به کار می رود.

یكی از دانشمندان انگلیسی در كتابی كه قرن نهم تالیف نمود ادعا كرد كه دارچین معده را تمیز و آرام و قوی می كند . بنابراین اگر ناراحتی معده دارید حتما از دارچین استفاده كنید.
دارچین

دارچین علاوه براین همه خواص، طعم بسیار خوبی نیز دارد. برای اینکه بیشتر از طعم و خاصیت درمانی دارچین بهره ببرید، می توانید موقع دم کردن چای، مقداری از پوست آن را در داخل قوری بریزید تا همراه با چای دم بکشد.
تحقیقی درباره اثر دارچین بر نفخ معده:

با بررسی اثر دو گیاه دارچین و سیاه دانه بر روی نفخ معده، نتایجی که به دست آمد نشان داد 60 درصد افرادی که سیاه دانه، 90 درصد افرادی که مخلوط دارچین و سیاه دانه و 10درصد افرادی که دارچین استفاده کرده بودند، بهبود یافتند. از طرف دیگر درصد بهبود یافتگان با مصرف مخلوط دارچین و سیاه دانه، در زنان و مردان یکسان بود.
پدرم دیده به سویت نگران است هنوز
غم نا دیدن تو بار گران است هنوز
آنقدر مهر و وفا بر همگان کردی تو
نام نیکت همه جا ورد زبان است هنوز
پاسخ }
#8
رازیانه

[عکس: 20120530002422_1.jpg]

دانه ای است که هم برای ادویجات وهم برای نفخ وخوش بو کننده دهان استفاده میشود البته بیشتر یک داروی گیاهی است تا یک ادویه


رازيانه FENNEL
نام علمی Foeniculum vulgare
گياه شناسي
رازيانه گياهي است معطر ، علفي و دوساله كه ارتفاع آن تا 2 متر مي رسد ساقه آن داراي شيارهاي هم دريف و موازي مي باشد برگهاي آن نازك و نخي مانند شوید است گلهاي رازيانه زرد و بصورت خوشه در انتهاي ساقه ظاهر مي شود . ميوه رازيانه كوچك و بطول حدود 8 ميليمتر و عرض 3 ميليمتر بوده و داراي بوئي معطر و طعمي شيرين مي باشد .
رازيانه درمناطق مديترانه اي بخوبي رشد مي كند و در ايران در مناطق شمالي كشور در دامنه هاي كوههاي البرز بطور خورد مي رويد .
رازيانه از نظر طب قديم ايران گرم و خشک است . ريشه رازيانه گرمتر از بقيه قسمت هاي گياه است .
1) رازيانه اثر زياد كنده شير را در زنان شير ده دارد و بدين منظور مي توان از دم كرده رازيانه استفاده كرد .
2 )اشتها آور و مقوي است .
3)نفخ و گاز معده رااز بين مي بر د .
4)قاعده آور است .
5)برگهاي رازيانه ادرار آور است .
6)جوشانده ريشه رازيانه ملين مسهل است .
7)روغن تخم رازيانه كرم روده را از بين میبرد .
8)حالت تهوع رابر طرف مي كند .
9)براي برطرف كردن آُسم ، سرفه و تنگي نفس از دم كرده تخم رازيانه بمقدر سه فنجان در روز استفاده كنيد .
10)براي رفع اسهال رازيانه را با زیره سبز به نسبت مساوي دم كرده و به مريض بدهيد .
11)ميتوان از رازيانه داروي ضد نفخ بصورت زير تهيه كرد :
5 گرم پودر انيسون و 5 گرم پودر زيره كرمان ، 5 گرم پودر تخم گشنيز و 5 گرم پودر رازيانه را با هم مخلوط كرده در يك ليتر آب جوش بريزيد و آنرا بمدت 10 دقيقه دم كنيد سپس آنرا صاف كرده و كم كم بنوشيد .
12)رازيانه بعلت داشتن هورمون زنانه رشد دخترها را جلو مي اندازد .
13)رازيانه مغز را فعال مي كند .
14)ريشه رازيانه داراي كومارين Coumarin مي باشد . چون اين ماده رقيق كننده خون است بنابراين آنهايي كه مبتلا به تصلب شرائين يا انسداد رگها هسند مي توانند از جوشانده ريشه رازيانه استفاده كنند .
15)دردهاي مفاصل را برطرف مي كند .
16)اشتها را زياد مي كند .
17)براي از بين بردن درد آرتروز روغن رازيانه را در محل درد بماليد .
پدرم دیده به سویت نگران است هنوز
غم نا دیدن تو بار گران است هنوز
آنقدر مهر و وفا بر همگان کردی تو
نام نیکت همه جا ورد زبان است هنوز
پاسخ }
گوناگون از وب
loading...
#9
سیما جان تشکر میکنم که در این قسمت بسیار زحمت میکشید به نظر من اگر صلاح بدونید بعد معرفی ادویه کاربرد اون برای غذای خاصش هم معرفی بشه چون خیلی از دوستان اکثر غذا ها رو از تقریبا تمام ادویه ها استفاده میکنن در صورتی که بعضی غذاها فقط با یک نوع ادویه پخته بشه خوشمزه تر واصیل تره البته در هر منطقه ای ممکنه یک ادویه ای استفاده بشه ولی در اصل یکیه
مثلا زیره برای عدس پلو
دارچین برای چلو ماهیچه
یا طرز درست کردن ادویه ماهی وخورشتFlowerysmile
حذف امضا بدلیل سایز بیش از حد
پاسخ }
#10


ادویه ماهی

زعفران یک مثقال٬ زنجبیل دو مثقال٬ دارچین ۱۰ مثقال٬ فلفل سیاه یک مثقال٬ میخک نیم مثقال٬ زردچوبه ده مثقال و کمی هم زیره سیاه (حدوداْ ۵ مثقال)

همه اینها را مخلوط میکنید و در یک شیشه دربسته نگهداری کنید و همواره در منزل داشته باشید(خراب هم نمیشود). یک نمکدان با سوراخهای کمی درشت تر از حد معمول تهیه کنید و مخلوط را در آن بریزید. این ادویه ی ماهی شماست...

ادویه ترشی

پودر گلپر 100 گرم -پودر تخم گشنیز 50 گرم -پودر زیره سبز 50 گرم -ریشه جوز بویا ( پودر شده ) 25 گرم -جوز رنده شده 2عدد -دارچین یک قاشق سوپ خوری -فلفل سیاه یک قاشق سوپ خوری -فلفل سبز یک قاشق سوپ خوری پودر رازیانه 50 گرم
طرز تهیه:
تمام مواد را با هم مخلوط می کنیم. ادویه ترشی آماده است.
- سبزی معطر شامل مرزه، ترخون، گشنیز، جعفری، نعناع و ... است.
چرخ بر هم زنم ار جز به مرادم گردد
من نه آنم که زبونی کشم از چرخ فلک
پاسخ }