تبلیغات

نوار بهداشتی

امتیاز موضوع:
  • 3 رای - 1 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
بارداری با اضافه وزن + 42 توصیه اضافه
#1
توصیه های تغذیه ای برای خانم های باردار دارای اضافه وزن و چاق:


1- اجتناب از سرخ کردن غذاها و حتی الامکان طبخ غذاها به شکل آب پز و کبابی

2- حذف چربیها شامل کره حیوانی، مارگارین، خامه، سرشیر، دنبه، پیه و جدا کردن چربیهای قابل رویت گوشت قرمز و پوست مرغ قبل از طبخ آنها

3-استفاده از شیر و لبنیات کم چرب بجای شیر و لبنیات پر چربی

4-محدود کردن مصرف شیرینی ها، کیک های خامه ای و دسرهایپرچرب یا شیرین

5- تنوری نمودن ماهی و مرغ بجای سرخ کردن آنها (سینه مرغ چربی کمتری دارد)

6- آب پز نمودن مرغ،ماهی و گوشت بدون افزودن روغن

7- محدود نمودن مصرف کله پاچه، دل، قلوه، جگر، زبان و مغز، سوسیس و کالباس و انواع پیتزای پرچرب

8- تفت دادن سبزیها در آب گوشت کم چربی یا آب گوجه فرنگی بجای روغن

9- خودداری از مصرف سس های چرب مانند مایونز و سس های مخصوص سالاد و استفاده از سس سالم (ماست کم چرب، کمی نمک، روغن زیتون، آب لیمویا آب نارنج) بجای سس مایونز

10- اضافه نکردن چربی و دنبه به گوشت در زمان چرخ کردن آن

11- استفاده از سیب زمینی آب پز یا تنوری بجای سرخ کرده

12- استفاده نکردن از تنقلات پر چرب نظیر چیپس، پیراشکی، شکلات

13- استفاده از میوه های تازه به عنوان میان وعده

14- مصرف دوغ، آب و آب میوه های طبیعی بجای نوشابه های گازدار

15- استفاده از میوه هایی نظیر سیب، هلو و گلابی که قند کمتری دارندو محدود کردن مصرف میوه های شیرین مانند انگور، خربزه، خرما، انجیر،توت و...

16- خودداری از مصرف کمپوت میوه

17- خودداری از مصرف نان همراه با برنج در هنگام صرف غذا

18- استفاده ازخشکبار(برگه زردآلو،کشمش و..)وسبزیهای تازه(هویج،گل کلم، خیار، گوجه فرنگی و..)بعنوان میان وعده

19- استفاده از انواع حبوبات (عدس، لوبیا، ماش، باقلا و...) همراه با غلات مثلا" به شکل عدس، پلو، لوبیاپلو، عدسی با نان، خوراک لوبیا با نان

20- استفاده از نانهای سبوس دار بجای نانهای فانتزی


(دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه)


[عکس: 20130612022241_20130120225740_2012122301...2_jpg3.jpg]

به سلامتی مادر بخاطر اینکه همیشه از غمهامون شنید اما هیچوقت از غمهاش نگفت
به سلامتی لرزش دستهای پیر پدر
پاسخ }
#2
توصیه های تغذیه ای برای خانم های باردار لاغر


1- استفاده از مربا، عسل، خرما، شیره انگور و شیره خرما همراه با صبحانه

2- استفاده از بستنی ومیوه های شیرین( انگور، خربزه، انجیر،توت، خرما) شیرینی و انواع خشکبار بعنوان میان وعده

3- استفاده از لبنیات پر چرب (شیر و ماست پرچرب، پنیر خامه ای و...)

4- استفاده از روغن زیتون داخل سالاد

5- استفاده از قلم گوسفند و گاو در طبخ غذاها

6- مصرف دوغ کم نمک و غلیظ در وعده های غذایی

7- استفاده از غذاهایی نظیر آش کشک، آش دوغ، کشک بادمجان در برنامه غذایی روزانه

8- مصرف مقدار بیشتری از گروه نان و غلات مثل نان، برنج و ماکارونی

9- استفاده بیشتر از سیب زمینی در انواع غذاها و یا در میان وعده ها

10- اضافه نمودن مقداری کره به غذا در هر وعده غذایی و استفاده از کمی کره در کنار غذا

11- مصرف انواع خشکبار و مغزها (گردو، پسته ،بادام و...)

12- استفاده از غذاهای تهیه شده با تخم مرغ (انواع کوکو،کتلت و...)

13- استفاده از غذاهای تهیه شده با انواع حبوبات(برخی از خورش ها، آش ها، خوراک ها، آبگوشت، عدسی، خوراک لوبیا و...)

14- استفاده از سبزی هایی نظیر گوجه فرنگی، هویج و گل کلم به عنوان میان وعده

15- استفاده از جوانه غلات در تهیه انواع سالاد، انواع سوپها و آش ها

16- اضافه نمودن پودر جوانه غلات در انواع سالادها، ماست، ماست خیارو...

17- استفاده از تخم مرغ همراه با غذا (عدس پلو یا رشته پلو همراه با خاگینه)

18- استفاده از تخم مرغ در صبحانه یا میان وعده (آب پز، نیمرو، املت)

19- استفاده بیشتر از غذاهای تهیه شده با انواع گوشت ها(کتلت، کباب، انواع خورش و...)

20- مصرف نان همرا با سایر مواد غذایی مانند برنج در وعده ناهار و شام
[عکس: 20130612022241_20130120225740_2012122301...2_jpg3.jpg]

به سلامتی مادر بخاطر اینکه همیشه از غمهامون شنید اما هیچوقت از غمهاش نگفت
به سلامتی لرزش دستهای پیر پدر
پاسخ }
#3
بارداران چاق پنج دقيقه قبل از غذا يك ليوان آب بخورند


رییس انجمن غذا و تغذیه حامی سلامت ایران با بیان این كه زنان باردار در هر شرایطی (لاغر، طبیعی، چاق) باید از افزایش وزن متناسب...
رییس انجمن غذا و تغذیه حامی سلامت ایران با بیان این كه زنان باردار در هر شرایطی (لاغر، طبیعی، چاق) باید از افزایش وزن متناسب با وضعیت خــود برخوردار بـــاشند و رژیـــم‌های غذایی محدود برای كاهش وزن زنان باردار چاق توصیه نمی‌شود، گفت: در زنان باردار چاق افزایش مصرف مواد پروتئینی و فیبری و همچنین خوردن یك لیوان آب قبل از غذا توصیه می‌شود.

دكتر ربابه شیخ‌الاسلام گفت: لازم است زنان باردار در هر شرایطی (لاغر، طبیعی، چاق) از افزایش وزن متناسب با وضعیت خــود برخوردار بـــاشند. بنابراین استفاده از رژیـــم‌های غذایی محدود برای كاهش وزن زنان باردار چاق توصیه نمی‌شود و باید با توصیه‌های تغذیه‌ای مناسب، میزان كالری دریافتی و در نهایت وزن آنها كنترل شود؛ چرا كه زنان باردار چاق نیز به افزایش وزن مطلوب نیاز دارند.

وی انتخاب ناآگاهانه موادغذایی، افراط در مصرف مواد قندی، شیرینی‌ها، چربی‌ها و كم تحركی و نداشتن فعالیت جسمانی را از علل افزایش وزن بیش از حد عنوان كرد و ادامه داد: استفاده بیش از حد از منابع غذایی نشاسته‌ای ارزان به دلیل محدودیت بودجه خانوار و اِدم که پس از تشخیص قطعی آن رژیم غذایی کم نمک توصیه می‌شود، از دیگر دلایل عمده افزایش وزن به شمار می‌روند.

افزایش مصرف منابع غذایی حاوی فیبر و تحرك كافی به كنترل افزایش وزن زنان باردار چاق كمك می‌كند.

لزوم افزایش مصرف مواد پروتئینی در بارداران چاق

دكتر شیخ‌الاسلام با اشاره به كنترل افزایش وزن در زنان باردار چاق گفت: به منظور كنترل افزایش وزن زنان باردار چاق، كاهش مصرف چربی‌ها، كاهش مصرف مواد قندی (كربوهیدرات‌ها)، كاهش مصرف مواد نشاسته‌ای (گروه نان و غلات)، افزایش مصرف مواد پروتئینی، افزایش مصرف منابع غذایی حاوی فیبر از جمله میوه‌ها، سبزی‌ها، اصلاح عادات تغذیه‌ای نامناسب و تحرك كافی از طریق پیاده روی منظم روزانه در صورت نداشتن ممنوعیت پزشكی توصیه می‌شود.

تفت دادن سبزی‌ها در آب گوشت كم چربی یا آب گوجه فرنگی به جای روغن، مناسب برای زنان باردار چاق

وی ادامه داد: برای زنان باردار دارای اضافه وزن یا چاق، زنان بارداری كه در ابتدای بارداری اضافه وزن دارند و همچنین زنان بارداری كه در طول بارداری بیش از مقدار توصیه شده، اضافه وزن داشته‌اند، كاهش دریافت چربی، اجتناب از سرخ كردن غذاها و حتی‌الامكان طبخ غذاها به شكل آب پز، بخارپز و كبابی، حذف چربی‌ها شامل كره حیوانی، مارگارین، خامه، سرشیر، دنبه، پیه و جدا كردن چربی‌های گوشت قرمز و پوست مرغ قبل از طبخ آنها، استفاده از شیر و لبنیات كم چرب، محدودیت مصرف شیرینی‌ها، سوسیس، كالباس و انواع پیتزای پرچرب، تفت دادن سبزی‌ها در آب گوشت كم چربی یا آب گوجه فرنگی به جای روغن، خودداری از مصرف سس‌های چرب، محدودیت مصرف زرده تخم مرغ به سه عدد در هفته و عدم استفاده از تنقلات پرچرب مانند چیپس، پیراشكی و شكلات توصیه می‌شود.

مصرف دوغ، هلو، سیب و گلابی در زنان باردار چاق توصیه می‌شود

دكتر شیخ‌الاسلام گفت: استفاده از میوه‌های تازه به جای شیرینی و شكلات به عنوان میان وعده، مصرف دوغ، آب و آب میوه‌های طبیعی بجای نوشابه‌های گازدار، استفاده از میوه‌هایی مانند سیب، هلو، گلابی كه قند كمتری دارند و محدودیت مصرف میوه‌های شیرین مانند انگور، خربزه، خرما، انجیر، توت، خودداری از مصرف كمپوت میوه و كاهش مصرف قند و شكر همراه با چای، كاهش دریافت مواد قندی را به دنبال دارد.

وی محدود كردن مصرف نان، برنج و ماكارونی (7 سهم در روز)، خودداری از مصرف برنج و ماكارونی در وعده شام، استفاده از نان‌های سبوس دار و استفاده از میوه به جای نان و پنیر، بیسكوئیت یا كیك در میان وعده‌ها را از جمله راه‌های كاهش دریافت گروه نان و غلات عنوان كرد.

ضرورت افزایش مصرف مواد پروتئینی در زنان باردار چاق

مصرف پروتئین، گرسنگی را برطرف می‌كند

حبوبات همراه با غلات مصرف شوند

این متخصص مدیریت بهداشت عمومی و اپیدمیولوژی تغذیه با اشاره به علت توصیه به افزایش مصرف مواد پروتئینی در زنان باردار چاق گفت: با محدود كردن مصرف پروتئین، اندوخته ماهیچه بدن زنان باردار جهت پشتیبانی از رشد جنین استفاده خواهد شد. از طرف دیگر پروتئین به خوبی گرسنگی را برطرف می‌كند. برای افزایش دریافت پروتئین در رژیم غذایی، مصرف مرغ آب پز یا كبابی، گوشت چربی گرفته، انواع ماهی تازه بخار پز یا كباب شده، شیر و لبنیات كم چرب شامل ماست، پنیر و كشك، استفاده از انواع حبوبات همراه با غلات مثلا" به شكل عدس پلو یا عدسی با نان پیشنهاد می‌شود.

ضرورت مصرف گوشت سفید حداقل دوبار در هفته برای زنان باردار

سفیده تخم مرغ، منبعی غنی از پروتئین

وی گفت: استفاده از گوشت سفید (مرغ و ماهی) حداقل دوبار در هفته برای زنان باردار توصیه می‌شود. همچنین زرده تخم مرغ حاوی كلسترول فــراوان است اما سفیده تخم مرغ از ارزش بیولوژیكی بالایی برخوردار بوده و بعــنوان منبع پروتئینی با ارزش می‌تواند در برنامه غذایی برای تامین پروتئین استفاده شود.

مصرف غذاهای پرفیبر، جلوگیری از بروز یبوست، بیماری‌های روده‌ای و كاهش كلسترول خون را به دنبال دارد

به گفته دكتر شیخ‌الاسلام، فیبر بخشی از میوه‌ها، سبزی‌ها و دانه‌های خوراكی به ویژه حبوبات و غلات را تشكیل می‌دهد كه در بدن انسان هضم نمی‌شود. غذاهای پرفیبر به سیر شدن كمك كرده و سبب می‌شوند غذا و بویژه چربی كمتری مصرف شود. مصرف فیبر موجب حجیم شدن مدفوع شده و در نتیجه با خروج راحت‌تر و سریع‌تر مدفوع، از بروز یبوست پیشگیری می‌كند. همچنین احتمال بروز بیماری‌های روده مانند سرطان و بواسیر را كمتر می‌كند. از سوی دیگر، فیبرها كاهش كلسترول خون را به دنبال داشته و خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی - عروقی را كاهـش می‌دهند.

زنان باردار چاق در حالت نشسته و در مكان ثابت غذا بخورند

این زنان وعده‌های اصلی غذایی را حذف نكنند

بارداران چاق پنج دقیقه قبل از غذا یك لیوان آب بخورند

رییس انجمن غذا و تغذیه حامی سلامت ایران، برای كنترل اشتها و جلوگیری از پرخوری زنان باردار چاق توصیه كرد كه در حالت نشسته و در مكان ثابت و دائمی غذا بخورند، پنج دقیقه قبل از ناهار یا شام از یك لیوان آب و همچنین قبل از غذا از سالاد بدون سس مایونز استفاده كرده و غذا رابا آرامش میل كنند. همچنین زنان باردار چاق نباید سعی كنند وعــده‌های اصــــلـــی غذا را حذف كنند؛ چرا كه ناچار به ریزه خواری خواهند شد.


گردآوری: گروه سلامت سیمرغ
[عکس: 20130612022241_20130120225740_2012122301...2_jpg3.jpg]

به سلامتی مادر بخاطر اینکه همیشه از غمهامون شنید اما هیچوقت از غمهاش نگفت
به سلامتی لرزش دستهای پیر پدر
پاسخ }
#4
بخور نخورهای بارداری
تغذیه صحیح و مناسب به معنی بیشتر خوردن نیست و خانم های بارداری و شیردهی می‌توانند بدون داشتن رژیم مخصوص و جداگانه مقدار ...


تغذیه صحیح و مناسب به معنی بیشتر خوردن نیست و خانم های باردار و شیردهی می‌توانند بدون داشتن رژیم مخصوص و جداگانه مقدار بیشتری از غذای خانواده را نسبت به پیش از دوران بارداری مصرف كنند. خانم های باردار و شیرده هم باید مانند سایر افراد خانواده هر روز از شش گروه غذایی اصلی استفاده كنند. آنچه در تغذیه خانم های باردار اهمیت دارد رعایت تنوع و تعادل در مصرف مواد غذایی است. بهترین راه برای اطمینان از مصرف متعادل و متنوع مواد غذایی در روز استفاده از همه گروه های اصلی غذایی یعنی گروه نان و غلات، گروه میوه ها و سبزی ها، گروه شیر و لبنیات و گروه گوشت، تخم مرغ حبوبات، و مغزها است. تعادل به معنی مصرف مقادیر كافی از مواد غذایی است و تنوع یعنی مصرف انواع مواد غذایی كه در گروه های غذایی قرار دارند. در هر گروه غذایی ،‌مواد غذایی با ارزش غذایی تقریبا یكسان قرار دارند و می‌توان از یكی به جای دیگری استفاده كرد. آنچه می‌خوانید، عبارت است از مهمترین توصیه های متخصصان تغذیه به زنان بارداری كه وزنشان در حد طبیعی است.

1) گروه نان و غلات، منبع عمده تامین انرژی مورد نیاز روزانه است و شامل انواع نان، برنج، ماكارونی،‌رشته، گندم، جو، ذرت و ... می‌باشد.

مقدار توصیه شده مواد غذایی

این گروه برای خانم های باردار و شیرده:

7 تا 11 سهم یا واحد در روز كه هر سهم معادل یك برش نان سنگك، تافتون یا بربری به اندازه یك كف دست ( حدود 10 در 10 سانتی متر مربع یا حدود 30 گرم) یا 4 برش نان لواش به همین میزان و یا نصف تا سه چهارم لیوان غلات پخته شده مانند برنج یا ماكارونی است.

2) گروه میوه ها و سبزی ها منبع عمده تامین ویتامین ها به ویژه ویتامین های A , C و املاح معدنی و فیبر است.

2-الف: میوه ها: انواع میوه شامل سیب، انگور، گیلاس، گلابی، طالبی، هندوانه، انواع مركبات و ... است. خانم های باردار باید از میوه های مختلف به طور متوسط 3 تا 4 سهم در روز استفاده كنند. هر سهم از میوه ها معادل یك عدد سیب یا پرتقال یا موز متوسط یا نصف لیوان كمپوت یا میوه پخته یا سه عدد زردآلو یا نصفی لیوان حبه انگور( معادل یك خوشه كوچك انگور)‌یا یك چهارم طالبی متوسط یا نصف لیوان آب میوه یا یك سوم لیوان آب لیمو ترش یا دو قاشق غذاخوری میوه خشك( مانند انواع برگه ها) است.

2-ب) سبزی ها: شامل انواع سبزی های برگی،‌هویج، گوجه فرنگی، كدو، سیب زمینی، خیار، كلم، قارچ، شلغم،‌چغندر،‌انواع جوانه ها و ... است. مقدار توصیه شده از سبزی ها برای خانم های باردار و شیرده به طور متوسط 4 تا 5سهم در روز است كه هر سهم معادل یك لیوان سبزی خام برگ دار یا سالاد سبزی ( شامل گوجه فرنگیف‌كاهو، كلم، فلفل سبز دلمه ای و...) یا نصف لیوان سبزی های پخته است.

3) گروه شیر و لبنیات منبع عمده تامین كلسیم، فسفر، پروتئین و ویتامینهای A , B2 است كه برای رشد و استحكام دندان ها و استخوان ها ضروری است. مواد این گروه شامل شیر، ماست، پتیر، بستنی و كشك است.

در دوران بارداری و شیردهی مصرف حداقل 3 تا 4 سهم از مواد غذایی این گروه در روز توصیه می‌شود. هر سهم معادل یك لیوان شیر یا یك لیوان ماست یا 45 تا 60 گرم پنیر (معادل 2 قوطی كبریت) یا یك لیوان كشك یا 5/1 لیوان بستنی است.

4) گروه گوشت، تخم مرغ ، حبوبات و مغزها منبع عمده تامین پروتئین و املاحی مانند آهن و روی است. مواد این گروه شامل انواع گوشت سفید و قرمز،‌ماهی،‌دل، جگر، تخم مرغ، عدس، حبوبات مانند نخود و لوبیا و مغزها مانند پسته، بادام، گردو و ... است.

5) مقدار توصیه شده از مواد این گروه برای خانم های باردار و شیرده حدودا سه سهم در روز است كه هر سهم معادل 60 گرم گوشت قرمز یا ماهی یا مرغ یا نصف لیوان حبوبات خام یا یك لیوان حبوبات پخته شده یا دو عدد تخم مرغ یا نصف لیوان از مغزهاست.

6) به غیر از گروه های غذایی اصلی،‌ یك گروه متفرقه نیز وجوددارد كه شامل انواع قندها و چربی ها مانند قند و شكر،‌ شیرینی، روغن،‌كره ،‌خامه، نمك، سس مایونز، انواع مرباها، نوشابه های گازدار، انواع ترشی ها و شورها و غیره است. به طور كلی مصرف مواد این گروه در حداقل مقدار توصیه می‌شود. توجه شود نمك مصرفی در پخت غذا و سر سفره باید حتما یددار باشد.

7) به كلیه خانم های باردار توصیه می‌شود روزانه از هر 4 گروه غذایی اصلی به مقدار كافی و متنوع مصرف كنند. همچنین صبحانه را به طور كامل میل كنند. صبحانه می‌تواند شامل نان و پنیر،‌ نان و كره و مربا، نان و كره و عسل یا نان و تخم مرغ به همراه یك لیوان شیر باشد. خوراك عدسی و انواع آش ها كه در برخی مناطق كشور مرسوم است همراه با نان نیز غذای مناسبی برای صبحانه است.

8) استفاده از سبزی هایی مانند گوجه فرنگی، خیار و یا میوه هایی مانند هندوانه ،‌خربزه،‌و انگور همراه با نان و پنیر در وعده صبحانه بسیار مفید است. استفاده از سایر میوه ها و آب میوه طبیعی مانند آب پرتقال نیز برای صبحانه توصیه می‌شود.

توصیه های ویژه گروه نان و غلات

* از گروه نان و غلات به طور متوسط 7 تا 11 سهم در روز استفاده كنند.

* ترجیحا از نان های سبوس دار مانند سنگك و بربری به جای نان های سفید استفاده كنند.

* مخلوط غلات و حبوبات مانند عدس پلو، لوبیا پلو، عدسی با نان ، پروتئین مناسبی را برای خانم باردار تامین می‌كند.

توصیه های ویژه گروه میوه ها و سبزی ها:
* از میوه های متنوع به طور متوسط 3 تا 4 سهم در روز استفاده كنند.
* از انواع میوه های تازه كه در محل موجود است و میوه های خشك مانند كشمش، خرما، توت خشك، انجیر خشك، برگه هلو، زردآلو یا آلوی خشك می‌توانند به عنوان میان وعده استفاده كنند.
* از آنجایی كه خود میوه محتوی فیبر بیشتری نسبت به آب میوه است،‌در صورت ابتلا به یبوست ترجیحا به جای آب میوه خود میوه ها را میل كنند.
* هر روز از سبزی های تازه به میزان 4 تا 5 سهم استفاده كنند.
* از سبزی های دارای برگ سبز تیره ( مانند جعفری)‌به عنوان منابع خوب آهن و ویتامین A و از مركبات به عنوان منابع خوب ویتامین C استفاده كنند.
توصیه های ویژه گروه لبنیات

* از شیر و لبنیات در دوران بارداری حدود 3 تا 4 سهم در روز میل كنند.
* شیر را می‌توان به اشكال ساده یا داخل فرنی و یا شیربرنج به عنوان میان وعده استفاده كرد.
* كشك یك منبع غنی از پروتئین، كلسیم و فسفر است. در مناطقی كه كشك در دسترس است توصیه می‌شود همراه با غذاهایی مانند آش و یا بادمجان استفاده شود.
*حتما از كشك پاستوریزه استفاده كنند و پیش از مصرف حداقل 5 تا 10 دقیقه آن را بجوشانند. در صورت فقدان دسترسی به كشك پاستوریزه؛ با اضافه كردن كمی‌آب به كشك های خشك و رقیق كردن آن را حرارت داده و پیش از مصرف بجوشانند.
*اگر مصرف شیر سبب ایجاد نفخ و مشكل گوارشی می‌شود، توصیه شود معادل آن از ماست یا پنیر استفاده كنند.
توصیه های ویژه گروه گوشت، تخم مرغ، حبوبات و مغزها

* از گروه گوشت، تخم مرغ، حبوبات، و مغزها حدودا سه سهم در روز استفاده كنند.

* از مرغ یا جوجه به صورت كبابی یا آب پز شده هراه با برنج و انواع سبزی های پخته، مانند هویج، نخودفرنگی،‌سیب زمینی، اسفناج ، كدو، لوبیا سبز،‌كرفس و یا هر سزی دیگری كه در دسترس وجود دارد و یا به صورت سوپ مرغ و جوجه استفاده كنند.

* از تخم مرغ ترجیحا به صورت آب پز سفت استفاده شود و از مصرف زرده آن به صورت خام یا نیم بند خودداری كنند. حداكثر می‌توان 4 تا 5 تخم مرغ در هفته مصرف كرد.

*از ماهی به صورت كبابی یا بخارپز حدود یك تا دو وعده در هفته استفاده شود زیرا ماهیها به خصوص به علت دارا بودن اسید چرب امگا 3 در تكامل سیستم عصبی و افزایش قوای ذهنی جنین بسیار موثرند.

*انواع مغزها مانند پسته، بادام، گردو و فندق منابع خوب پروتئین و آهن هستند و می‌توان به عنوان میان وعده از نوع خام آنها (كه نمك كمتری دارد) استفاده كرد.

توصیه های ویژه گروه متفرقه
* در مصرف مواد قندی، چربی ها و انواع شیرینی ها افراط نكنند.
*سالاد را همراه آب لیمو، آب نارنج آب غوره كم نمك با كمی‌روغن زیتون استفاده كنند. اگر ترجیح می‌دهند همراه سالاد از سس استفاده كنند، بهتر است به جای مایونز كه حاوی مقادیر زیادی چربی است،‌مقداری ماست، آب لیمو یا آب نارنج، سركه و كمی‌ روغن زیتون را با هم مخلوط كرده و به عنوان سس سالاد استفاده كنند.
*در مصرف چای زیاده روی نكنند. حداقل یك ساعت پیش از غذا و یك تا دو ساعت پس از صرف غذا از نوشیدن چای خودداری كنند تا آهن موجود در غذا بهتر جذب شود.



منبع: هفته نامه سلامت
[عکس: 20130612022241_20130120225740_2012122301...2_jpg3.jpg]

به سلامتی مادر بخاطر اینکه همیشه از غمهامون شنید اما هیچوقت از غمهاش نگفت
به سلامتی لرزش دستهای پیر پدر
پاسخ }
گوناگون از وب
loading...
#5
آيا مي دانيد وضعيت سلامت و تغذيه شما قبل از بارداري نه تنها توانايي شما را براي بارداري تحت تاثير قرار مي دهد بلكه روي سلامت نوزاد شما اثر مي گذارد؟ بدون شك تمامي مادران باردار آرزوي تولد نوزادي سالم و تندرست را در سر مي پرورانند، بنابراين در اين دوران سعي مي كنند تا حد ممكن هم به تغذيه خود توجه و هم از عوامل زيان آور دوري كنند ولي تا چه حد علمي و به طرز صحيح عمل مي كنند؟ اين نكته اي است حايز اهميت. دكتر نوشين صحابي (متخصص زنان و زايمان و نازايي) بهترين راه براي داشتن نوزادي سالم را پيش پايتان مي گذارد.

اهميت سه ماهه اول
به دليل اينكه جفت رابط بين مادر و جنين است و آنچه كه مادر تغذيه مي كند از راه جفت وارد بدن جنين مي شود، تغذيه دوران بارداري حايز اهميت است به لحاظ اينكه كليه مواد غذايي كه براي رشد جنين در حال تشكيل نياز است به جنين برسد و ديگر اينكه مواد مضر وارد بدن جنين نشود به خصوص در سه ماهه اول بارداري كه دوره رشد و نمو جنين است و اعضاي مختلف بدن او در حال تشكيل است تغذيه اهميت بيشتري پيدا مي كند سه ماهه دوم و سوم بارداري اندام هاي بدن جنين كاملاشكل گرفته و در حال رشد است.

از چه گروه هاي غذايي مصرف كنيم؟
مهمترين گروه غذايي براي جنيني كه در حال رشد است پروتئين هاست زيرا پروتئين باعث تشكيل و رشد بدن جنين مي شود و براي همين ما به مادر توصيه مي كنيم روزانه از گوشت سفيد و قرمز و تخم مرغ استفاده كند. توصيه بر مصرف مواد غذايي از هر چهار گروه غذايي است. براي مثال يك تا دو ليوان شير يا ماست در روز كه تامين كننده كلسيم بدن است و از گروه كربوهيدرات ها كه شامل نشاسته و برنج مصرف روزانه تاكيد نمي شود، بلكه مصرف بايد به صورتي باشد كه بدن مادر به آن احساس نياز مي كند. در آخر مصرف ميوه ها و سبزيجات تازه كه حاوي مواد معدني هستند بسيار حايز اهميت است. در اين دوران مادران بايد آب فراوان ميل كنند زيرا حجم خون مادر در اثر افزايش جريان خون چند برابر مي شود. در نتيجه بدن نياز به آب فراوان دارد تا اين گردش خون را حفظ كند.

گرسنه نمانيد
از نظر تغذيه؛ توصيه ما به مادران اين است: به جهت فشاري كه به دستگاه گوارش او طي حاملگي مخصوصا ماه هاي آخر وارد مي شود و حتي به دليل به هم ريختگي هورمون ها ممكن است مادر حالت تهوع داشته باشد و اسيد معده زياد ترشح شود تغذيه با حجم كم و دفعات زياد صورت گيرد به هيچ وجه گرسنه نماند زيرا گرسنگي عوارض جدي و خطرناكي براي جنين دارد و از طرفي غذاي سنگين مصرف نكند زيرا باعث سنگيني معده مادر مي شود و هضم غذا را مختل مي كند.

چه چيزهايي نخوريم
پرهيز مادر در اين دوران بايد از غذاهاي تند و ترش و ادويه دار و همچنين نوشابه هاي گازدار باشد. چاي زياد و قهوه نيز باعث ترشح بيش از حد اسيد معده مي شود و احساس سوزش معده را افزايش مي دهد. افرادي كه بيشتر دچار حالت تهوع خصوصا در سه ماهه اول بارداري مي شوند بايد از مصرف غذاهاي پرحجم و چرب خودداري كنند، زيرا حالت تهوع را افزايش مي دهند.

اين غذاها را بخوريد
در مورد تهوع بارداري كه اغلب مشكل صبحگاهي مادران است و گاهي مادر در طول روز هم با آن مواجه است، يكي از مشكلات اساسي در اين دوران است. عده زيادي از مادران با اين حالت درگير هستند و عده ديگر حالت خفيف آن را تجربه مي كنند، به طوري كه وعده غذايي را مي توانند مصرف كنند ولي اشتهاي كمي دارند، درصدي ديگر حالت شديد تهوع را تجربه مي كنند و عده اي از آنها نياز به بستري شدن در مراكز درماني دارند كه از اين دسته آزمايش هاي متعدد و سونوگرافي هاي مخصوص گرفته مي شود تا بررسي شود آيا مشكل خاصي نظير حاملگي هاي خارج از رحم وجود دارد يا خير؟ اگر حالت عادي باشد توصيه هايي نظير عدم استفاده از غذاهاي تند، ترش و پرچرب پيشنهاد مي شود و همچنين مصرف برخي مواد غذايي حاوي ويتامين B6 تهوع را كم مي كند. به طور مثال سيراب شيردان گوسفند يا پودر زنجبيل كه در آب حل شود تهوع را كاهش مي دهد. مصرف ويتامين B6 نيز توصيه مي شود. اگر مادر دچار التهاب معده باشد از شربت هاي معده نظير آلومينيوم ام جي استفاده مي كنيم. اين روش ها خط اول درمان ما هستند ولي اگر مشكل شديدتر باشد از داروهاي ديگر و سرم تراپي و تزريق آمپول هاي ضدتهوع كمك مي گيريم تا معده آرام تر شود و بتواند تغذيه مناسب را دريافت كند.
نكته ديگر اينكه؛ تغذيه اين دسته از مادران هر دو ساعت به دو ساعت با حجم كم است به طوري كه هم معده تحمل كند و هم حالت تهوع كمتر شود. اگر صبح هنگام يك ماده غذايي مثل بيسكويت و نان سوخاري خشك مصرف كنند، تهوع كاهش مي يابد.
[عکس: 20130612022241_20130120225740_2012122301...2_jpg3.jpg]

به سلامتی مادر بخاطر اینکه همیشه از غمهامون شنید اما هیچوقت از غمهاش نگفت
به سلامتی لرزش دستهای پیر پدر
پاسخ }
#6



در دوران بارداری از چه خوراک هایی باید پرهیز نمود؟







ماهی های دارای جیوه، خوراک دریایی دودی، صدف خام، تخم مرغ خام، شیر غیر پاستوریزه، الکل، مغز منجمد برخی پنیرهای وارداتیغیر پاستوریزه، سالاد کلم آماده و پاته آماده ممکن است دارای لیستریا باشند، گوشت خام و سبزی های نشسته (به دلیل خطر توکسو پلاسموز)، در برخی منابع کافئین(بیش از 300 میلی گرم در روز) و .... نیز آمده است. خوردنی هایی که در آبستنی برای رشد جنین تان،اساسی و مورد نیازند، موارد زیر هستند:

1 - گروه نان و غلات این گروه شامل: انواع نان (سبوس دار و سفید)،نان های خانگی و نان خشک، برنج، ماکارونی، رشته، گندم و جوی درسته یا پرک، و ذرت و انواع بیسکوییت است. گروه نان و غلات را به اندازه 6 تا 11 سهم در روز، پس از مشورت گروه مامایی تان میل نمایید.

چند نمونه :

یک سهم نان سنگک یا تافتون یا بربری : یک کف دست یعنی به ابعاد 10 در 10 سانتی متر مربع و یا حدود 30 گرم .یک سهم نان لواش: 4 برش به ابعاد 10 در 10 سانتی متر مربع، یک سهم نان همبرگری یا باگت معمولی: نصف آن یک سهم غلات : یک لیوان غلات پخته یا نصف لیوان غلات نپخته . یک سهم برنج : نصفی از یک لیوان از برنج پخته شده

یک سهم ماکارونی : نصفی از یک لیوان ماکارونی پخته شده یک سهم بلغور گندم یا جوی پخته : نصفی از یک لیوان پخته شده آن یک سهم بیسکوییت : سه عدد بیسکوییت معمولی (6در 6 سانتی متر)



دانستنی های سودمند

از نان های سبوس دار مانند سنگک و بربری استفاده کنید. بهتر است برنج را به صورت کته بپزید.

بهتر است این مواد غذایی را با حبوبات (مانند عدس پلو، نخودپلو، لوبیا پلو، عدسی با نان، هوموس(عربی) و ...) میل کنید.

برنج و ماکارونی را آب کش نکنید تا ویتامین B آن کم نگردد.

2 - گروه میوه و سبزی این گروه را روزانه 5 تا 9 سهم میل کنید. میوه را 2 تا 4 سهم در روز میل کنید و

سبزی ها را به طور میانگین 3 تا 5 سهم در روز میل نمایید .

بهتر است ازمیوه های فصل استفاده کنید و از سهم های زیر برای مقایسه و پیدا کردن اندازه میوه مورد نیازتان استفاده نمایید. یک سهم = یک عدد سیب ، یک عدد پرتقال ، یک موز متوسط ، 3 عدد زردآلو ، یک چهارم از یک طالبی به اندازه متوسط .

یک سهم = نیمی از یک لیوان کمپوت یا میوه پخته ، نصف لیوان حبه انگور ، 2 قاشق غذاخوری میوه خشک یا برگه . سبزی ها : سبزی های سبز مانند اسفناج، جعفری، کاهو و سبزی های زرد مانند هویج، کدو حلوایی، و سایر سبزی ها مانند گوجه فرنگی و خیار هستند.

برخی از سبزی ها مانند کدو حلوایی، سیب زمینی باقلا سبز، نخود سبز، چغندر و ذرت به دلیل دارابودن مواد نشاسته ای زیاد، از دیگر سبزی ها انرژی بیشتری دارند.



سبزی ها را 3 تا 5 سهم در روز میل کنید . یک سهم سبزی: یک لیوان سبزی خام برگ دار ، یک لیوان سالاد سبزیجات و یا نصف لیوان سبزی های پخته شده است .

گیاهان منبع ویتامین : مرکبات، گوجه فرنگی، فلفل سبز، سیب زمینی، کلم بروکلی، هویج زردک، اسفناج و کدو هستند.

گیاهان منبع ویتامین C: کلم ، گوجه فرنگی، و میوه هایی مانند توت فرنگی، لیمو، پرتقال، نارنگی، گریپ فروت، کیوی و انگور و ... یافت می شود. سبزی ها هم منابع باارزش ویتامینی ( A و C ) هستند و هم با دارا بودن فیبر،

سبب رفع یبوست می گردند . بهترین میان وعده های غذایی برای شما در دوران بارداری، میوه ها و سبزی های تازه و آب میوه های تازه و نیز کمپوت و میوه های خشک شده هستند. بهتر است کمپوت را با میوه های تازه و در خانه تهیه مایید. دانستنی های سودمند

تلاش کنید تا بیشتر از سبزی های با برگ سبز و خام استفاده کنید تا اسید فولیک و ویتامین C آن از بین نرود.

سبزی ها را با دقت کافی بشویید.

بهتر است سبزی ها را هنگامی که تازه هستند میل کنید و پس از خرد کردن بپزید. بخارپز کردن بهترین روش است. با این کار ارزش غذایی آن ها حفظ می شود. سبزی ها را با آب کم بپزید و از آب آن نیز استفاده نمایید . بهتر است سیب زمینی را کاملا با دقت بشویید و با پوست بپزید و میل کنید.



از قرارگرفتن سبزی ها در معرض نور خورشید و یا هوا پیش گیری نمایید و تا حد امکان آن ها را طولانی مدت نپزید. مثلا سبزی سوپ را 10 تا 20 دقیقه پیش ازبرداشتن قابلمه از اجاق، اضافه کنید تا خواص آن نگه داری شود.



توت خشک، کشمش و انجیر خشک از میوه های خشک بسیار با ارزش هستند که بهتر است آن ها را به عنوان میان وعده در برنامه تان بگنجانید.



3 - گروه شیر و لبنیات

این گروه شامل شیر، ماست، پنیر، کشک، دوغ و بستنی است. روزانه 3 تا 4 سهم گروه لبنیات و شیر میل کنید.



چند نمونه

هر یک سهم لبنیات شامل : یک لیوان شیر( 240 سی سی) ، سه چهارم لیوان ماست ، 45 تا 60 گرم پنیر کم چرب ، یک لیوان کشک و یا 1.5 لیوان بستنی است. از هر کدام که تمایل دارید می توانید استفاده کنید و نیز می توانید با سهمی معادل آن جایگزین نمایید. مثلا یک روز 2 لیوان شیر و یک سهم ماست میل کنید و روز دیگر صبحانه 45 گرم پنیر و یک لیوان شیر و ناهار خوراکی حاوی یک لیوان کشک و عصر نیز 1.5 لیوان بستنی میل نمایید و ...

شیر و فرآورده های آن برای ساخت و شکل گیری استخوان های جنین لازم است و دارای مواد مغذی مانند کلسیم، فسفر و برخی از انواع ویتامین ها از جملهویتامین A و گروه ویتامین B به ویژه ویتامین B2 است. قند شیر لاکتوز نام دارد و کمی شیرین است.

یک لیوان شیر معادل 300گرم کلسیم است و شما در هنگام بارداری به 1000 میلی گرم کلسیم در روز نیاز دارید!

برخی از افراد با نوشیدن شیر دچار دل درد و نفخ شکم می گردند این حالت به سبب عدم تحمل لاکتوز است. در این گونه موارد بهتر است از جایگزین های شیرمانند ماست یا کشک و ... استفاده کنید و یا شیرهای بدون لاکتوز و یا کم لاکتوز را به کار ببرید. از نظر مواد معدنی 2 لیوان دوغ و یا یک لیوان دوغ نسبتا غلیظ معادل یک لیوان شیر است.

میزان

میزان کلسیمآب میوه 237 میلی لیتر (8 اونس) آب پرتقال غنی شده با کلسیم 500 میلی گرم شیر 1 فنجان (237 میلی لیتر) شیر بدون سرشیر 299 میلی گرم ماست 170 گرم( 6 اونس) ماست میوه ای کم چرب یا ماست با میوه تازه 258 میلی گرم پنیر 28 گرم (1 اونس) پنیر موزارلای کم چرب 222 میلی گرم اسفناج 90 گرم ( نصف فنجان ) اسفناج پخته شده 122 میلی گرم دانستنی های سودمند لبنیات را پاستوریزه شده خریداری کنید. اگر کشک غیرپاستوریزه باشد، دست کم 5 تا 10 دقیقه آن را بجوشانید.

اگر پس از نوشیدن شیر دچار نفخ و یا مشکلات گوارشی می شوید، بهتر است از معادل آن ماست و یا پنیر استفاده کنید . کم تر از 2درصد افراد، به لبنیات حساسیت دارند و در اثر مصرف شیر دچار حساسیت می شوند .

در هنگام خرید، بهتر است نوع کم چرب شیر و ماست را انتخاب نمایید که کلسیم بیشتری دارد. شیر را می توانید با طعم های دیگر مخلوط کنید می توانید مثلا آن را روی پوره سیب زمینی بریزید و میل کنید. به خاطر داشته باشید با این که مصرف کلسیم در دوران بارداری نقشی اساسی دارد، مصرف بی رویه کلسیم خطراتی مانند تشکیل سنگ های کلیه، بیماری چشمی، ناشنوایی، یبوست، و کمبود جذب آهن را نیز به دنبال دارد .

4 - گروه گوشت و جانشین های آن (تخم مرغ ، حبوبات و مغزها) این گروه شامل گوشت های سفید و قرمز، ماهی، میگو، پرندگان، دل و جگر، تخم مرغ حبوبات ( عدس ، نخود، لوبیا ... ) و مغزها مانند پسته، گردو، بادام و ...روزانه تقریبا 3-2 سهم از این گروه میل کنید .چند نمونه از هر یک سهم گروه گوشت : 60 گرم گوشت قرمز ، ماهی یا مرغ، نصف لیوان از حبوبات خام و یا یک لیوان از حبوبات پخته جدا کنید. یک سهم تخم مرغ یعنی یک عدد تخم مرغ یا نصف لیوان از یکی از مغزها .

این گروه تامین کننده اصلی پروتئین، آهن، ویتامین B12 و روی (Zn) هستندکه در ساختمان خون و بافت های جنین، نقش اساسی دارند. تخم مرغ یک منبع خوب پروتئین با کیفیت عالی است .اگر شرایط خاص و مشکل پزشکی ندارید می توانید در بیشتر روزهای هفته یک عدد از آن میل کنید . (در این باره با مشاور مامایی تان مشورت نمایید) دانستنی های سودمند تخم مرغ را بهتر است آب پز کنید و نیز از خوردن تخم مرغ خام و نیم پز برای پیش گیری از بیماری های انگلی، جدا خودداری نمایید.تخم مرغ دارای لیستین است که برای سلول های عصبی و مغز جنین، بسیار اساسی است و هوش جنین را افزایش می دهد. خوردن مرغ یا جوجه آب پز همراه با سبزی ها و برنج، خوراکی سالمی به حساب می آید .



هنگام پختن گوشت ها دقت کنید تا کاملا درون آن نیز پخته باشد و گوشت های نیم پز و خونابه ای( به شکل کباب یا ...) را در هنگام بارداری میل نکنید. پیش از پختن حبوبات، آن ها را بخیسانید دست کم یک شب بخیسانید. تلاش نمایید تا مغزهای خام (بهترین شکل مصرف مغز همان نوع خام آن است) را به عنوان میان وعده میل کنید. 5 - گروه سایر خوردنی ها ( روغن ، شیرینی و ...) این گروه شامل انواع شیرینی، روغن، کره، خامه، شکر، نمک، شکلات، چاشنی و نوشیدنی ها هستند. تا جایی که برای تان امکان دارد، مصرف این مواد را محدود نمایید . در برنامه غذایی تان از مصرف روغن های جامد و روغن حیوانی و روغن نارگیل خودداری نمایید. نکته هایی برای درست و آماده کردن خوردنی ها آشپزخانه تان را همیشه خشک و تمیز نگه دارید.



پیش از درست کردن غذاها دست های تان را به دقت بشویید. از مواد اولیه تازه برای درست کردن غذاها استفاده کنید. از خوردن غذاهای دارای مواد نگهدارنده و یا افزودنی های شیمیایی مانند سوسیس و کالباس خودداری نمایید.

لبنیات را در ظرف های کدر قرار داده، بلافاصله در یخچال بگذارید. هنگام تماس با گوشت های خام از دستکش استفاده کنید.نکته هایی برای درست کردن رفتارهای تغذیه ای هنگام خوردن خوراکی ها، در حالت نشسته باشید و از خورن خوراکی ها در حالتدرازکش خودداری فرمایید! بهتر است یک ساعت تا نیم ساعت مانده به وقت غذا خوردن، یک لیوان آب بنوشید.
خدا کند آنروز که آخرین زنگ دنیا می خورد
روی تخته سیاه قیامت اسم ما را جز خوبها بنویسند
پاسخ }
#7
سالاد را پیش از غذا و با فاصله میل کنید.
در هر وعده، بهتر است از یک نوع غذا میل کنید.





میوه ها و سبزی های تازه را به عنوان میان وعده و با شکم خالی میل کنید. با آرامی و به آهستگی و در محیطی آرام و یا با موسیقی ملایم غذای تان را میل کنید.برنامه خوردنی های روزانه تان را می توانید مانند جدول زیر، تهیه نمایید.صبحانه ساعت 10 صبح ناهار عصرانه شام یک سهم نان لواش، پنیرگردو، میوه تازه . با چایکم رنگ شیرین شده سیب متوسط یک عدد .

2-3 عدد بیسکوییت یا یک تکه نان یک سهم از نان ،گوشت مرغ ، سبزی خوردن،ماست یک عددپرتقال متوسط ماکارونی با گوشت چرخ کرده، سالاد فصل،دوغ. یک سهم از هرکدامیک سهم نان ، مربا، شیر ،چای کم رنگ همراه با 2-1 خرما یک سهم میوه فصل ، نان ، پنیر عدس پلو ، سبزی خوردن از هر کدامیک سهم یک سهم میوه با ماست ،دو عدد بیسکوییت یا یک تکه نان املت تخم مرغ ، سالاد فصل و نان از هر کدام یک سهمنان،تخم مرغ، شیر، از هر کدام یک سهم و چای شیرین یا چای با خرما یک سهم میوه فصلو بیسکوییت یک سهم سبزی پلو با ماهی ، سالاد فصل یک سهم سیب یا میوه فصل با نان آش بلغور ، ماستاز هر کدام یک سهم دیگر روزهای هفته تان را نیز به همین ترتیب پر نمایید.

آب : حدود 65 درصد از وزن بدن ما را آب تشکیل می دهد. آب دمای بدن را تنظیم کرده با افزایش حرکت های روده، از یبوست پیش گیری می کند و سبب دفع اوره و مواد سمی ناشی از متابولیسم پروتئین های غذا نیز می گردد.

هر چه بافت ماهیچه ای( حجم عضلات) بیشتر باشد، آب بیشتری را به خود جذب می کند. 80 درصد از بافت مغز را آب تشکیل می دهد و از عناصر مهم در غضروف استخوانی و مایع زلال دور مفصلی است.

سودمندی های نوشیدن آب: با کمک نوشیدن آب فراوان، نمک و سموم سرطان زا از بدن دفع می شود. به کاهش وزن کمک می کند .

در صورت احساس گرسنگی می توان آب نوشید که بدون کالری و چربی است و با افزایش متابولیسم بدن، کالری ها را می سوزاند. تقریبا 30 دقیقه پس از نوشیدن آب ، متابولیسم بدن آغاز گشته، کالری های اضافی سوزانده می شود. نیز با نوشیدن آب، بزاق دهان ترشح شده و اسید تولید شده در دهان را خنثی می کند. زیرا اسید سبب آسیب دیدگی مینای دندان می شود. پس با نوشیدن آب کافی و و کاهش دریافت مواد قندی از پوسیدگی دندان های تان پیش گیری نمایید. آب مورد نیاز بدن تان از راه نوشیدن مایعات ( آّب، آب میوه، چای، ...) و خوردن انواع خورش، سوپ، میوه ها و ... و نیز از راه سوخت و ساز مواد مغذی (چربی، پروتئین،...) در بدن تامین می کنید.

به در بارداری اهمیت بسیاری دارد. هورمون های بارداری با ذخیره و مصرف مایعات بدن، سبب نگه داری و بازجذب آب می گردند. حجم خون شما در بارداری2 برابر (حدود ماه هفتم) می شود و مایع آمنیوتیک افزایش می یابد. از طرفی در دوران بارداری، میزان تصفیه کلیه ای نیز بالا می رود.بنابر این با نوشیدن آب کافی می توان از بار اضافی کلیه هاست. دفع و از دست رفتن آب بدن نیز از راه های زیر امکان پذیر است:

دفع از راه کلیه ها(ادراری) - از راه روده (دفع مدفوع) - پوستی (عرق کردن) - تبخیر پوستی و بازدم تنفسی(نامحسوس آب را کم می کند)

- در مواردی مانند اسهال و استفراغ اگر طولانی شود، در موارد سوختگی ها ، در خون ریزی های شدید، و نیز در هنگام مصرف مدرها (مواد ادرار آور) آب بدن از دست می رود.

پس با نوشیدن آب کافی در دوران بارداری تان از خشکی پوست ،یبوست، زایمان زودرس و ... پیش گیری نمایید. از نوشیدن بی رویه آب نیز باید خودداری شود زیرا نوشیدن بیش از 8 لیوان آب در روز، توازن سدیم بدن را به هم میریزد و این عدم تعادل سدیم می تواند مشکلات قلبی و گوارشی به همراه داشته باشد.

برای کسانی که در مناطق گرمسیر زندگی می کنند و یا در فصل های گرم سال و در افرادی که کار و فعالیت بیشتری دارند، مقدار بیشتری آب مورد نیاز است.



آهن Fe

آهن برای ساخت هموگلوبین گلبول های سرخ مادر و جنین و اکسیژن رسانی به بافت ها ضروری است و با افزایش میزان گلبول های سرخ در بارداری ، بدن به آهن بیشتری نیاز دارد . هم چنین برای تقویت دستگاه ایمنی و تولید انرژی در بدن مهم است . آهن مسئول حمل اکسیژن به سلول های بدن و به ویژه مغز است.در کم خونی فقر آهن، سلول های مغزی دچار کمبود اکسیژن شده و فرد احساس خستگی و خواب آلودگی و کاهش هشیاری خواهد کرد. هم چنین برای تقویت سیستم ایمنی و تولید انرژی در بدن اهمیت دارد. آهن به دو شکل هم ( Heme ) و غیر هم ( Non Heme ) دیده می شود. شکل "هم " در منابع حیوانی آهن دیده می شود که به خوبی در دستگاه گوارش جذب می شود.

اما شکل" غیرهم" در فراورده های گیاهی یافت می شوند و پس از مصرف سریع دفع می شوند . بهتر است آهن را از از ترکیب منابع حیوانی و منابع گیاهی دریافت کنید. منابع حیوانی آهن منابع حیوانی آهن: گوشت قرمز ، میگو، مرغ ، جگر ، دل و قلوه ، زرده تخم مرغ، ساردین و ... هستند. نابع گیاهی شامل سیب زمینی ، غلات ، برنج پخته ، کشمش ، جو پرک نشده، حبوبات ، هندوانه، شیره چغندر، اسفناج و مغزها مانند گردو ، فندق، بادام، پسته و ... هستند.

میزان آهن مورد نیاز در روز برای یک زن باردار، 30 میلی گرم است . بهتر است قرص مکمل آهن را با یک لیوان آب پرتقال، پیش از شام میل نمایید .آهن فراوانی در انواع خشکبار مانند انجیرخشک، کشمش، توت خشک، برگه آلو و خرما وجود دارد . نشانه های کمبود آهن: رنگ پریدگی، خستگی زودرس، سرگیجه، سردرد، خواب آلودگی، تعریق زیاد، پوسته پوسته شدن انگشت ها ، شکنندگی ناخن ها و نیز قاشقی شدن آن ها، ریزش مو ، ریش ریش شدن پوست کنار و پایین ناخن ها، اختلال در تمرکز و یادگیری و ... است .



در گیاه خواران، به ویژه خانم های جوان باردار، کم خونی فقر آهن و کمبود رشد جنین دیده می شود . پیکا، زایمان زودرس و نوزاد کم وزن از عوارض مامایی کمبود آهن به شمار می آیند. ویتامین C جذب آهن را افزایش می دهد . ماده پلی فنول موجود در چای، قهوه و کاکائو جذب آهن گیاهی را کاهش می دهند.

اگر در هنگام بارداری، ناگزیر به مصرف تتراسیکلین، دیگوکسین و لووتیروکسین سدیم هستید، بین خوردن این داروها و مصرف آهن 2 ساعت فاصله بگذارید.



اثر قرص متیل دوپا (داروی ضد فشار خون) با آن کم می شود و در نتیجه فشار خون را به اندازه کافی پایین نمی آورد.ر صورت مصرف این داروها با گروه مامایی مشاورتان در بارداری، درمیان بگذارید. جذب آهن در روده تحت تاثیر اسید معده است و در صورت مصرف آنتی اسید جذب آن مختل می گردد.



امگا - 3

امگا - 3 برای رشد مغز جنین تان ضروری است و امگا -3 موجود در ماهی و دیگر خوردنی های دریایی سبب باهوش تر شدن نوزاد و افزایش مهارت های فراگیری او می شود. پژوهش های اخیر نشان داده است کودکان مادرانی که در برنامه خوردنی ها ی خود بیشتر از ماهی استفاده کرده بودند، مهارت های فراگیری و ضریب هوشی بالاتری نسبت دیگران داشتند.

بهتر است 2 بار در هفته ماهی میل نمایید و اگر از مکمل های امگا-3 استفاده می کنید ، نوع بدون جیوه و سرب( تصفیه شده) را تهیه نمایید و از داروخانه ها بخواهید. هم اکنون در بازار موجود است .

از خوردن کوسه و ماهی هایی که جیوه بالایی دارند و نیز سوشی (ماهی خام)در دوران بارداری خودداری نمایید. اسید فولیک یا ویتامین B9 اسید فولیک برای نخستین بار از عصاره برگ اسفناج به دست آمد و چون در زبان لاتین فولیوم نامیده می شود، این ماده را اسید فولیک نام گذاشتند. جزو خانواده ویتامین B است و با کمک ویتامین های C و B12 ، سبب تجزیه و تشکیل پروتئین های جدید می گردد.برای تولید و سلامت گلبول های سرخ نقش حیاتی دارد و کمبود شدید آن به نوعی کم خونی (آنمی مگالوبلاستیک) منجر می گردد. در این آنمی سلول های خونی قادر به حمل اکسیژن نیستند.

اسید فولیک برای تکامل دستگاه عصبی مرکزی مغز جنین اساسی و ضروری است و در ساختار لوله عصبی نقش دارد.اگر کمبود آن پیش بیاید، جنین دچاراسپینابیفیدا (ناهنجاری لوله عصبی) خواهد شد که در این صورت، نخاع و پرده های نخاعی از شکاف روی ستون مهره ها بیرون زدگی پیدا می کنند .گل کلم ، بادام زمینی( دقت نمایید حساسیت نداشته باشید) ، فندق و اسفناج دارای اسید فولیک هستند . برای پیش گیری از بروز این اختلال نه تنها باید در سه ماهه نخست بارداری، اسید فولیک استفاده کنید، بلکه باید از سه ماه پیش از بارداری(هنگام اقدام به بارداری) اسید فولیک بخورید و یا مواد دارای فولات را به اندازه ی کافی دریافت نمایید .



مواد غنی شده با اسید فولیک آرد، ماکارونی، برنج، جو دوسر و غلات آماده نیز در دسترس هستند. می توان مقادیر قابل توجهی از این ویتامین را در مواد زیر پیدا کرد.

1- حبوبات (لوبیا، عدس، ماش، لپه) و غلات (سبوس گندم و جو)

2- مرغ و غذاهای دریایی مانند ماهی

3- میوه های ترش مانند پرتقال ، سیب ترش ، نارنگی ، لیمو ترش ، گوجه فرنگی و توت .

4- گیاهان دارای برگ سبز ( اسفناج، کاهو، نخود سبز، کلم و... )

خوراک جگر نیز دارای آهن، اسید فولیک و ویتامین A فراوان است اما به خاطر داشته باشید که زیاده روی در مصرف آن خطرناک است و سبب ناهنجاری های جنینی می شود .



دانستنی های سودمند

غذاهای دارای گلوکز جذب اسید فولیک را زیاد می کنند و مواد قلیایی جذب آن را کم می کنند .

نوشیدنی های الکلی ، گردش کبدی این ویتامین را مختل می کنند.



ویتامین ها

ویتامین ها نقشی اساسی و کلیدی در هضم و جذب مواد مغذی و کالری زا، یعنیقند، چربی و پروتئین ها دارند. به همین دلیل در سلامت شما و جنین تان نقش دارند.

دانستنی های سودمند

بهتر است از نوشیدن چای و دم کرده های گیاهی از یک ساعت پیش از غذا تا دوساعت پس از آن خودداری نمایید.

در کنار برنامه های بالا حتما با گروه مامایی خود برای تعیین افزایش وزن مجاز برای شما در دوران بارداری و نحوه ی تنظیم آن دراین دوران گفت و گو نمایید.

ویتامین B2 (ریبوفلاوین) در درمان افسردگی، آفت دهان، خستگی، آب مروارید چشم، آلزایمر، بیماری MS و توان بخشی بیماران سودمند است .

ویتامین B3 (نیاسین) برای افزایش تولید شیر ، یبوست زدایی، کاهش استرس ویار و خارش بدن سودمند است.

ویتامین B6 (پیریدوکسین) در درمان افسردگی سودمند است .

ویتامین B12 (ترانس کوبال آمین) در نگه داری دستگاه عصبی و تولید انرژی در بدن نقش دارد .

نکته

به یاد داشته باشید اگرچه خوراکی های دسته های غذایی بالا در باردای بسیار ضروری هستند ولی به تنهایی کافی نبوده و جایگزین مکمل های تجویزی در دوران بارداری نیستند!
خدا کند آنروز که آخرین زنگ دنیا می خورد
روی تخته سیاه قیامت اسم ما را جز خوبها بنویسند
پاسخ }
#8
اثرات ماهي و روغن ماهي در طي حاملگي




ماهي يا روغن ماهي بعلت داشتن اسيدهاي چرب غير اشباع امگا-3 يكي از اجزاء ،مهم رژيم غذايي سالم،بخصوص در زمان بارداري و شيردهي ميباشد.

گرچه عمدتاً توصيه ميشود كه زنان در اين دوران بهتر است از ماهي استفاده كنند چون علاوه بر اسيدهاي چرب ضروري امگا-3 منبع بسيار خوبي از ساير مواد مغذي نيز ميباشد كه براي سلامت ،مفيد هستند اما سه نكته حائز اهميت وجود دارد :

اولاً برخي از خانم ها در دوران بارداري نمي توانند طعم و مزه هيچ نوع ماهي را تحمل كنند. بهمين علت ماهي مصرف نمي كنند.

ثانياً حداقل دو وعده ماهي در هفته لازم است تا مقدار اسيدهاي چرب ضروري امگا-3 مورد نياز بدن را تامين كند.

ثالثاً تمام انواع ماهي ها از نظر نوع و مقدار اسيدهاي چرب يكسان نيستند.ماهي هاي ماكرل ، آزاد ،قزل آلا ، شاه ماهي (هرينگ )، ساردين و آنچووي(ماهي كولي ) سرشار از اسيدهاي چرب امگا-3 ميباشند و متخصصين تغذيه مصرف دو وعده ماهي در هفته كه حداقل يك وعده آن حاوي انواع فوق الذكر باشد را توصيه ميكنند اما بالعكس مصرف برخي ماهي ها در دوران بارداري (يا حتي قبل از بارداري ) و در طي شير دهي توصيه نميشود مثل كوسه ماهي ،شمشير ماهي و مارلين ،همچنين ميزان مصرف ماهي تن نيز بايد كاهش يابد(نبايد بيش از 140 گرم يا بيشتر از دو قوطي متوسط تن درهفته مصرف نمايند ).

[عکس: 20130612022241_20130120225740_2012122301...2_jpg3.jpg]

به سلامتی مادر بخاطر اینکه همیشه از غمهامون شنید اما هیچوقت از غمهاش نگفت
به سلامتی لرزش دستهای پیر پدر
پاسخ }
گوناگون از وب
loading...
#9
ماه اول: صبح ها سیب شیرین بخورد.روزهای جمعه قبل از صبحانه انار میل کند.هر روز بر دو عدد خرما سوره قدر بخواند و آن راناشتا بخورد.
ماه دوم:هر هفته گوشت با قدری شیر و سیب شیرین بخورد.هر روز بر دو عدد عناب سوره توحید بخواند و ناشتا بخورد.
ماه سوم:هر هفته مقداری گندم،گوشت و شیر میل کرده و صبح ها کمی عسل تناول کند.هر روز بر یک عدد سیب آیه الکرسی بخواند و ناشتا بخورد.
ماه چهارم : سیب شیرین،عسل و انار میل کند.هر روز بر دو عدد انجیر سوره والتین بخواند و آنرا ناشتا بخورد.
ماه پنجم: هر روز صبح مقداری خرما تناول نماید.هر روز بر یک عدد تخم مرغ سوره توحید بخواند و آن را ناشتا بخورد.
ماه ششم: پس از صبحانه انجیر و زیتون میل کرده و سعی کند در روز یا شب مقداری مغز استخوان بخورد و از خوردن دنبه بپرهیزد. هر روز یک عدد انار را پس از خواندن سوره فتح ناشتا بخورد.
ماه هفتم:از خوردن خربزه بعد از هر غذا کوتاهی نکند،ولی قبل و بعد از آب خوردن نباشد.هر روز بر یک عدد میوه به سوره یاسین بخواند و آنرا ناشتا بخورد.
ماه هشتم : از خوردن ماست شیرین و عسل کوتاهی نکند.هر روز جمعه ناشتا انار شیرین میل کند.در صورتیکه ضرر نداشته باشد،هفته ای یکبار سرکه بخورد.
ماه نهم:بهتر است غذای او کباب باشد.ادویه نخورد.خرما میل کند.هر روز بر مقداری شیر و خرما سوره دهر بخواند و آن را ناشتا بخورد.

برگرفته از کتاب ریحانه بهشتی
پاسخ }
#10
تغذیه و رژیم غذایی مادران باردار در سه ماهه اول حاملگی

تغذیه خانم های باردار در سه ماهه نخست بارداری خیلی مهم است. پزشکان می گویند یک بارداری خوب به وضعیت تغذیه ای قبل از بارداری نیز وابسته است و بهترین راه برای چک کردن این مساله، توجه به نمایه بدنی خانم ها قبل از بارداری و هنگام بارداری است....





حتی این موضوع که بگوییم یک خانم در طول بارداری باید تا چه حدی وزن اضافه کند، به نمایه بدنی او بستگی دارد؛ یعنی وضعیت ذخیره ای بدن ما قبل از بارداری تعیین می کند که تا چه حدی می توانیم اضافه وزن پیدا کنیم و با چه سرمایه ای باید بارداری خود را شروع کنیم. در گفتگو با دکتر نسرین امیدوار، متخصص تغذیه و رژیم درمانی، این موضوع را موشکافانه تر بررسی کرده ایم.

▪ با شروع بارداری باید چه تغییراتی در رژیم غذایی مان بدهیم؟



ـ ببینید؛ نمایه توده بدنی یکی از معیارهایی است که نشان می دهد یک خانم باردار به چه مراقبت هایی نیاز دارد. اگر با شروع بارداری مصرف وعده های منظم غذایی به تهوع یا ناراحتی های گوارشی منجر شود، شکستن این وعده ها و تقسیم کردن آن به ۵ تا ۶ وعده کوچک و سبک خیلی کمک می کند که مشکلات کاهش یابد! ما معمولا با شروع بارداری، به ویژه اگر تهوع وجود داشته باشد، مصرف وعده های کوچک را هر ۲ تا ۳ ساعت یک بار، به نحوی که در هر وعده از گروه های غذایی متنوع استفاده شود و در ضمن، از مواد غذایی سرخ شده یا پرادویه زیاد استفاده نشود؛ توصیه می کنیم. گرسنه ماندن طولانی طبیعتا خوب نیست. در عین حال چون هم زمان با حالت تهوع، خانم ها یبوست هم دارند، بهتر است از غذاهای فیبرداری مثل نان های سبوس دار (سنگک، بربری، نان جو و نان گندم قهوه ای)، میوه و سبزی به میزان فراوان استفاده کنند.



▪ در سه ماهه نخست بارداری به همه گروه های غذایی پنج گانه نیاز داریم؟



ـ خب، طبیعتا در ماه های اول که ماه های تشکیل لقاح و رشد اولیه جنین است، خیلی مهم است که نیازهای زن باردار به اندازه کافی تامین شود و در عین حال نیازهای جنین هم برآورده شود؛ یعنی مهم است که خانم باردار از تمام گروه های غذایی استفاده کند و به درستی با مشکلاتی که در این دوره موجود است (تهوع صبحگاهی، یبوست، ترش کردن و سوزش سردل) برخورد کند. توصیه من این است که وقتی خانمی متوجه می شود باردار است یا حتی قبل از آن، وقتی تصمیم می گیرد باردار شود؛ باید با مراجعه به یک متخصص وضعیت آهن و کم خونی، کم وزنی یا اضافه وزن خود را چک کرده و درمان کند و با یک برنامه غذایی خوب زمینه سلامت خودش و جنین اش را فراهم آورد. تاکید می کنم که مصرف تمامی گروه های غذایی (نان و غلات، میوه و سبزی، گوشت، حبوبات و تخم مرغ، لبنیات و حتی چربی ها) در ۳ ماهه نخست بارداری ضروری است. از میان این گروه ها که باید به میزان متعادل مصرف شوند، مصرف پروتئین و ویتامین ها و املاح به ویژه در صورت کمبود آهن در بدن خانم باردار بسیار بااهمیت است. بهتر است خانم های باردار، مصرف نوشیدنی های کافئین داری مثل چای و قهوه یا شکلات را کاهش دهند و مواد قندی ساده ای مثل شیرینی را هم کمتر مصرف کنند تا جلوی اشتهای شان با خوردن غذاهای غیرمغذی گرفته نشود.





▪ تا چه محدوده ای وزن گرفتن طبیعی است؟



ـ بین یک تا دو کیلوگرم اضافه کردن وزن در سه ماهه اول بارداری طبیعی است؛ یعنی برای افرادی که نمایه بدنی آنها بین ۲۶ و 19/8 تا ۲۵ است، اضافه کردن 1/5 کیلوگرم مناسب است اما برای افرادی که نمایه بدنی آنها پایین تر از19/8 است ۲ تا 2/5 کیلوگرم اضافه شدن وزن توصیه می شود. برای افراد چاقی که نمایه بدنی شان بین ۲۵ تا ۳۰ است اضافه وزن باید زیر یک کیلوگرم باشد. کاهش وزن در این دوران طبیعی نبوده و در صورت رخ دادن چنین مساله ای باید علت آن را یافت. گاهی توقف افزایش وزن پیش می آید که خیلی مهم نیست و در ماه های بعدی جبران می شود اما کاهش وزن به هیچ وجه طبیعی نخواهد بود و باید آن را جدی گرفت.



▪ اگر خانمی سیگار بکشد، آیا می تواند به این عادت خودش در دوران بارداری نیز ادامه بدهد؟



ـ نه! این خانم ها چند ماه قبل از بارداری باید سیگار را ترک کنند. این کار خیلی کمک می کند که آنها مشکلات کمتری در طول بارداری پیدا کنند. بارداری عملی با تصمیم گیری قبلی است. زنان ما که امروزه آگاه تر از گذشته هستند، باید قبل از بارداری برای بدن خود برنامه ریزی کنند، وزن شان را تنظیم کنند، نوع تغذیه خود را اصلاح کنند و اگر احیانا سیگاری هستند، باید سیگار را قبل از بارداری کنار بگذارند تا بدن پاک سازی شده و آماده برای یک فرآیند جدی شود. مطالعات مختلف نشان داده که حتی مصرف اندک سیگار، الکل، مواد مخدر و برخی داروها می تواند آثار سوء بر جنین گذاشته و سبب بروز اختلالات شکل گیری و تکاملی در جنین شود. به سیگاری ها توصیه می کنم میوه و سبزی و ویتامین C بیشتری مصرف کنند تا حمایت های آنتی اکسیدانی بدن شان افزایش یابد اما در خانم باردار به هر حال غلظتی که از مواد نیکوتینی در خون اش است شاید برای خود فرد مهم نباشد اما برای جنین که موجودی بسیار کوچک است، این غلظت بسیار بالا و مسموم کننده به حساب می آید.





▪ آیا نوع تغذیه بر جنس جنین تأثیری خواهد گذاشت؟



ـ ببینید؛ این بحث وجود دارد که میزان اسیدیته یا قلیایی بودن غذا که بر اسیدیته یا قلیایی بودن مجرای تناسلی اثر می گذارد، در زمان لقاح می تواند بر جنسیت جنین تاثیر بگذارد. در واقع گفته می شود اگر در زمان لقاح بتوان نوع قلیایی بودن یا اسیدیته بودن غذای فرد را کنترل کرد، می توان در انتخاب جنسیت جنین دخالت کرد. من شخصا در رابطه با این موضوع کار نکرده ام اما باید گفت این روش گرچه صددرصد موفقیت آمیز نیست اما می تواند کمک کننده باشد. انواع گوشت سفید، میوه و سبزیجات موجب اسیدی شدن می شود اما گوشت قرمز، لبنیات و آجیل قلیایی شدن را به همراه دارند. این در حالی است که اسیدیته احتمال بروز جنسیت مونث و قلیایی بودن زمینه جنسیت مذکر را فراهم خواهد آورد. برخی افراد سعی می کنند با نوع ویار یک خانم باردار جنسیت فرزند او را پیش بینی کنند اما باید بگویم این موضوع از نظر علمی ثابت نشده و مثال های نقض آن زیاد بوده است.


www.salamat.ir
[عکس: 20130612022241_20130120225740_2012122301...2_jpg3.jpg]

به سلامتی مادر بخاطر اینکه همیشه از غمهامون شنید اما هیچوقت از غمهاش نگفت
به سلامتی لرزش دستهای پیر پدر
پاسخ }