خوش آمدید ورود یا ثبت نام

تبلیغات
Bia2Aroosi
کانال خانوم گل'
Ads Ads

close
Ads
 
امتیاز موضوع:
  • 11 رأی - میانگین امتیازات: 2.09
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

بارداری با اضافه وزن + 42 توصیه اضافه

مدیر بازنشسته

****
وضعیت : آفلاین
ارسال‌ها:
451
تاریخ عضویت:
خرداد ۱۳۹۰
مدال ها

اعتبار: 747


محل سکونت : ahvaz
ارسال: #1
توصیه های تغذیه ای برای خانم های باردار
توصیه های تغذیه ای برای خانم های باردار دارای اضافه وزن و چاق:


1- اجتناب از سرخ کردن غذاها و حتی الامکان طبخ غذاها به شکل آب پز و کبابی

2- حذف چربیها شامل کره حیوانی، مارگارین، خامه، سرشیر، دنبه، پیه و جدا کردن چربیهای قابل رویت گوشت قرمز و پوست مرغ قبل از طبخ آنها

3-استفاده از شیر و لبنیات کم چرب بجای شیر و لبنیات پر چربی

4-محدود کردن مصرف شیرینی ها، کیک های خامه ای و دسرهایپرچرب یا شیرین

5- تنوری نمودن ماهی و مرغ بجای سرخ کردن آنها (سینه مرغ چربی کمتری دارد)

6- آب پز نمودن مرغ،ماهی و گوشت بدون افزودن روغن

7- محدود نمودن مصرف کله پاچه، دل، قلوه، جگر، زبان و مغز، سوسیس و کالباس و انواع پیتزای پرچرب

8- تفت دادن سبزیها در آب گوشت کم چربی یا آب گوجه فرنگی بجای روغن

9- خودداری از مصرف سس های چرب مانند مایونز و سس های مخصوص سالاد و استفاده از سس سالم (ماست کم چرب، کمی نمک، روغن زیتون، آب لیمویا آب نارنج) بجای سس مایونز

10- اضافه نکردن چربی و دنبه به گوشت در زمان چرخ کردن آن

11- استفاده از سیب زمینی آب پز یا تنوری بجای سرخ کرده

12- استفاده نکردن از تنقلات پر چرب نظیر چیپس، پیراشکی، شکلات

13- استفاده از میوه های تازه به عنوان میان وعده

14- مصرف دوغ، آب و آب میوه های طبیعی بجای نوشابه های گازدار

15- استفاده از میوه هایی نظیر سیب، هلو و گلابی که قند کمتری دارندو محدود کردن مصرف میوه های شیرین مانند انگور، خربزه، خرما، انجیر،توت و...

16- خودداری از مصرف کمپوت میوه

17- خودداری از مصرف نان همراه با برنج در هنگام صرف غذا

18- استفاده ازخشکبار(برگه زردآلو،کشمش و..)وسبزیهای تازه(هویج،گل کلم، خیار، گوجه فرنگی و..)بعنوان میان وعده

19- استفاده از انواع حبوبات (عدس، لوبیا، ماش، باقلا و...) همراه با غلات مثلا" به شکل عدس، پلو، لوبیاپلو، عدسی با نان، خوراک لوبیا با نان

20- استفاده از نانهای سبوس دار بجای نانهای فانتزی


(دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه)
امضای pari
[تصویر:  20130612022241_20130120225740_2012122301...2_jpg3.jpg]

به سلامتی مادر بخاطر اینکه همیشه از غمهامون شنید اما هیچوقت از غمهاش نگفت
به سلامتی لرزش دستهای پیر پدر
(آخرین ویرایش در این ارسال: ۳۰-۱-۱۳۹۱ ۱۱:۰۵ عصر، توسط pari.)
۳۰-۱-۱۳۹۱, ۱۲:۳۱ عصر
یافتن سپاس نقل قول
1 کاربر از pari به دلیل این ارسال سپاس کرده.
ladybird68
مدیر بازنشسته

****
وضعیت : آفلاین
ارسال‌ها:
451
تاریخ عضویت:
خرداد ۱۳۹۰
مدال ها

اعتبار: 747


محل سکونت : ahvaz
ارسال: #2
RE: توصیه های تغذیه ای برای خانم های باردار
توصیه های تغذیه ای برای خانم های باردار لاغر


1- استفاده از مربا، عسل، خرما، شیره انگور و شیره خرما همراه با صبحانه

2- استفاده از بستنی ومیوه های شیرین( انگور، خربزه، انجیر،توت، خرما) شیرینی و انواع خشکبار بعنوان میان وعده

3- استفاده از لبنیات پر چرب (شیر و ماست پرچرب، پنیر خامه ای و...)

4- استفاده از روغن زیتون داخل سالاد

5- استفاده از قلم گوسفند و گاو در طبخ غذاها

6- مصرف دوغ کم نمک و غلیظ در وعده های غذایی

7- استفاده از غذاهایی نظیر آش کشک، آش دوغ، کشک بادمجان در برنامه غذایی روزانه

8- مصرف مقدار بیشتری از گروه نان و غلات مثل نان، برنج و ماکارونی

9- استفاده بیشتر از سیب زمینی در انواع غذاها و یا در میان وعده ها

10- اضافه نمودن مقداری کره به غذا در هر وعده غذایی و استفاده از کمی کره در کنار غذا

11- مصرف انواع خشکبار و مغزها (گردو، پسته ،بادام و...)

12- استفاده از غذاهای تهیه شده با تخم مرغ (انواع کوکو،کتلت و...)

13- استفاده از غذاهای تهیه شده با انواع حبوبات(برخی از خورش ها، آش ها، خوراک ها، آبگوشت، عدسی، خوراک لوبیا و...)

14- استفاده از سبزی هایی نظیر گوجه فرنگی، هویج و گل کلم به عنوان میان وعده

15- استفاده از جوانه غلات در تهیه انواع سالاد، انواع سوپها و آش ها

16- اضافه نمودن پودر جوانه غلات در انواع سالادها، ماست، ماست خیارو...

17- استفاده از تخم مرغ همراه با غذا (عدس پلو یا رشته پلو همراه با خاگینه)

18- استفاده از تخم مرغ در صبحانه یا میان وعده (آب پز، نیمرو، املت)

19- استفاده بیشتر از غذاهای تهیه شده با انواع گوشت ها(کتلت، کباب، انواع خورش و...)

20- مصرف نان همرا با سایر مواد غذایی مانند برنج در وعده ناهار و شام
امضای pari
[تصویر:  20130612022241_20130120225740_2012122301...2_jpg3.jpg]

به سلامتی مادر بخاطر اینکه همیشه از غمهامون شنید اما هیچوقت از غمهاش نگفت
به سلامتی لرزش دستهای پیر پدر
۳۰-۱-۱۳۹۱, ۱۱:۰۵ عصر
یافتن سپاس نقل قول
مدیر بازنشسته

****
وضعیت : آفلاین
ارسال‌ها:
451
تاریخ عضویت:
خرداد ۱۳۹۰
مدال ها

اعتبار: 747


محل سکونت : ahvaz
ارسال: #3
RE: توصیه های تغذیه ای برای خانم های باردار
بارداران چاق پنج دقيقه قبل از غذا يك ليوان آب بخورند


رییس انجمن غذا و تغذیه حامی سلامت ایران با بیان این كه زنان باردار در هر شرایطی (لاغر، طبیعی، چاق) باید از افزایش وزن متناسب...
رییس انجمن غذا و تغذیه حامی سلامت ایران با بیان این كه زنان باردار در هر شرایطی (لاغر، طبیعی، چاق) باید از افزایش وزن متناسب با وضعیت خــود برخوردار بـــاشند و رژیـــم‌های غذایی محدود برای كاهش وزن زنان باردار چاق توصیه نمی‌شود، گفت: در زنان باردار چاق افزایش مصرف مواد پروتئینی و فیبری و همچنین خوردن یك لیوان آب قبل از غذا توصیه می‌شود.

دكتر ربابه شیخ‌الاسلام گفت: لازم است زنان باردار در هر شرایطی (لاغر، طبیعی، چاق) از افزایش وزن متناسب با وضعیت خــود برخوردار بـــاشند. بنابراین استفاده از رژیـــم‌های غذایی محدود برای كاهش وزن زنان باردار چاق توصیه نمی‌شود و باید با توصیه‌های تغذیه‌ای مناسب، میزان كالری دریافتی و در نهایت وزن آنها كنترل شود؛ چرا كه زنان باردار چاق نیز به افزایش وزن مطلوب نیاز دارند.

وی انتخاب ناآگاهانه موادغذایی، افراط در مصرف مواد قندی، شیرینی‌ها، چربی‌ها و كم تحركی و نداشتن فعالیت جسمانی را از علل افزایش وزن بیش از حد عنوان كرد و ادامه داد: استفاده بیش از حد از منابع غذایی نشاسته‌ای ارزان به دلیل محدودیت بودجه خانوار و اِدم که پس از تشخیص قطعی آن رژیم غذایی کم نمک توصیه می‌شود، از دیگر دلایل عمده افزایش وزن به شمار می‌روند.

افزایش مصرف منابع غذایی حاوی فیبر و تحرك كافی به كنترل افزایش وزن زنان باردار چاق كمك می‌كند.

لزوم افزایش مصرف مواد پروتئینی در بارداران چاق

دكتر شیخ‌الاسلام با اشاره به كنترل افزایش وزن در زنان باردار چاق گفت: به منظور كنترل افزایش وزن زنان باردار چاق، كاهش مصرف چربی‌ها، كاهش مصرف مواد قندی (كربوهیدرات‌ها)، كاهش مصرف مواد نشاسته‌ای (گروه نان و غلات)، افزایش مصرف مواد پروتئینی، افزایش مصرف منابع غذایی حاوی فیبر از جمله میوه‌ها، سبزی‌ها، اصلاح عادات تغذیه‌ای نامناسب و تحرك كافی از طریق پیاده روی منظم روزانه در صورت نداشتن ممنوعیت پزشكی توصیه می‌شود.

تفت دادن سبزی‌ها در آب گوشت كم چربی یا آب گوجه فرنگی به جای روغن، مناسب برای زنان باردار چاق

وی ادامه داد: برای زنان باردار دارای اضافه وزن یا چاق، زنان بارداری كه در ابتدای بارداری اضافه وزن دارند و همچنین زنان بارداری كه در طول بارداری بیش از مقدار توصیه شده، اضافه وزن داشته‌اند، كاهش دریافت چربی، اجتناب از سرخ كردن غذاها و حتی‌الامكان طبخ غذاها به شكل آب پز، بخارپز و كبابی، حذف چربی‌ها شامل كره حیوانی، مارگارین، خامه، سرشیر، دنبه، پیه و جدا كردن چربی‌های گوشت قرمز و پوست مرغ قبل از طبخ آنها، استفاده از شیر و لبنیات كم چرب، محدودیت مصرف شیرینی‌ها، سوسیس، كالباس و انواع پیتزای پرچرب، تفت دادن سبزی‌ها در آب گوشت كم چربی یا آب گوجه فرنگی به جای روغن، خودداری از مصرف سس‌های چرب، محدودیت مصرف زرده تخم مرغ به سه عدد در هفته و عدم استفاده از تنقلات پرچرب مانند چیپس، پیراشكی و شكلات توصیه می‌شود.

مصرف دوغ، هلو، سیب و گلابی در زنان باردار چاق توصیه می‌شود

دكتر شیخ‌الاسلام گفت: استفاده از میوه‌های تازه به جای شیرینی و شكلات به عنوان میان وعده، مصرف دوغ، آب و آب میوه‌های طبیعی بجای نوشابه‌های گازدار، استفاده از میوه‌هایی مانند سیب، هلو، گلابی كه قند كمتری دارند و محدودیت مصرف میوه‌های شیرین مانند انگور، خربزه، خرما، انجیر، توت، خودداری از مصرف كمپوت میوه و كاهش مصرف قند و شكر همراه با چای، كاهش دریافت مواد قندی را به دنبال دارد.

وی محدود كردن مصرف نان، برنج و ماكارونی (7 سهم در روز)، خودداری از مصرف برنج و ماكارونی در وعده شام، استفاده از نان‌های سبوس دار و استفاده از میوه به جای نان و پنیر، بیسكوئیت یا كیك در میان وعده‌ها را از جمله راه‌های كاهش دریافت گروه نان و غلات عنوان كرد.

ضرورت افزایش مصرف مواد پروتئینی در زنان باردار چاق

مصرف پروتئین، گرسنگی را برطرف می‌كند

حبوبات همراه با غلات مصرف شوند

این متخصص مدیریت بهداشت عمومی و اپیدمیولوژی تغذیه با اشاره به علت توصیه به افزایش مصرف مواد پروتئینی در زنان باردار چاق گفت: با محدود كردن مصرف پروتئین، اندوخته ماهیچه بدن زنان باردار جهت پشتیبانی از رشد جنین استفاده خواهد شد. از طرف دیگر پروتئین به خوبی گرسنگی را برطرف می‌كند. برای افزایش دریافت پروتئین در رژیم غذایی، مصرف مرغ آب پز یا كبابی، گوشت چربی گرفته، انواع ماهی تازه بخار پز یا كباب شده، شیر و لبنیات كم چرب شامل ماست، پنیر و كشك، استفاده از انواع حبوبات همراه با غلات مثلا" به شكل عدس پلو یا عدسی با نان پیشنهاد می‌شود.

ضرورت مصرف گوشت سفید حداقل دوبار در هفته برای زنان باردار

سفیده تخم مرغ، منبعی غنی از پروتئین

وی گفت: استفاده از گوشت سفید (مرغ و ماهی) حداقل دوبار در هفته برای زنان باردار توصیه می‌شود. همچنین زرده تخم مرغ حاوی كلسترول فــراوان است اما سفیده تخم مرغ از ارزش بیولوژیكی بالایی برخوردار بوده و بعــنوان منبع پروتئینی با ارزش می‌تواند در برنامه غذایی برای تامین پروتئین استفاده شود.

مصرف غذاهای پرفیبر، جلوگیری از بروز یبوست، بیماری‌های روده‌ای و كاهش كلسترول خون را به دنبال دارد

به گفته دكتر شیخ‌الاسلام، فیبر بخشی از میوه‌ها، سبزی‌ها و دانه‌های خوراكی به ویژه حبوبات و غلات را تشكیل می‌دهد كه در بدن انسان هضم نمی‌شود. غذاهای پرفیبر به سیر شدن كمك كرده و سبب می‌شوند غذا و بویژه چربی كمتری مصرف شود. مصرف فیبر موجب حجیم شدن مدفوع شده و در نتیجه با خروج راحت‌تر و سریع‌تر مدفوع، از بروز یبوست پیشگیری می‌كند. همچنین احتمال بروز بیماری‌های روده مانند سرطان و بواسیر را كمتر می‌كند. از سوی دیگر، فیبرها كاهش كلسترول خون را به دنبال داشته و خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی - عروقی را كاهـش می‌دهند.

زنان باردار چاق در حالت نشسته و در مكان ثابت غذا بخورند

این زنان وعده‌های اصلی غذایی را حذف نكنند

بارداران چاق پنج دقیقه قبل از غذا یك لیوان آب بخورند

رییس انجمن غذا و تغذیه حامی سلامت ایران، برای كنترل اشتها و جلوگیری از پرخوری زنان باردار چاق توصیه كرد كه در حالت نشسته و در مكان ثابت و دائمی غذا بخورند، پنج دقیقه قبل از ناهار یا شام از یك لیوان آب و همچنین قبل از غذا از سالاد بدون سس مایونز استفاده كرده و غذا رابا آرامش میل كنند. همچنین زنان باردار چاق نباید سعی كنند وعــده‌های اصــــلـــی غذا را حذف كنند؛ چرا كه ناچار به ریزه خواری خواهند شد.


گردآوری: گروه سلامت سیمرغ
امضای pari
[تصویر:  20130612022241_20130120225740_2012122301...2_jpg3.jpg]

به سلامتی مادر بخاطر اینکه همیشه از غمهامون شنید اما هیچوقت از غمهاش نگفت
به سلامتی لرزش دستهای پیر پدر
۵-۲-۱۳۹۱, ۰۹:۲۹ صبح
یافتن سپاس نقل قول
مدیر بازنشسته

****
وضعیت : آفلاین
ارسال‌ها:
451
تاریخ عضویت:
خرداد ۱۳۹۰
مدال ها

اعتبار: 747


محل سکونت : ahvaz
ارسال: #4
RE: توصیه های تغذیه ای برای خانم های باردار
بخور نخورهای بارداری
تغذیه صحیح و مناسب به معنی بیشتر خوردن نیست و خانم های بارداری و شیردهی می‌توانند بدون داشتن رژیم مخصوص و جداگانه مقدار ...


تغذیه صحیح و مناسب به معنی بیشتر خوردن نیست و خانم های باردار و شیردهی می‌توانند بدون داشتن رژیم مخصوص و جداگانه مقدار بیشتری از غذای خانواده را نسبت به پیش از دوران بارداری مصرف كنند. خانم های باردار و شیرده هم باید مانند سایر افراد خانواده هر روز از شش گروه غذایی اصلی استفاده كنند. آنچه در تغذیه خانم های باردار اهمیت دارد رعایت تنوع و تعادل در مصرف مواد غذایی است. بهترین راه برای اطمینان از مصرف متعادل و متنوع مواد غذایی در روز استفاده از همه گروه های اصلی غذایی یعنی گروه نان و غلات، گروه میوه ها و سبزی ها، گروه شیر و لبنیات و گروه گوشت، تخم مرغ حبوبات، و مغزها است. تعادل به معنی مصرف مقادیر كافی از مواد غذایی است و تنوع یعنی مصرف انواع مواد غذایی كه در گروه های غذایی قرار دارند. در هر گروه غذایی ،‌مواد غذایی با ارزش غذایی تقریبا یكسان قرار دارند و می‌توان از یكی به جای دیگری استفاده كرد. آنچه می‌خوانید، عبارت است از مهمترین توصیه های متخصصان تغذیه به زنان بارداری كه وزنشان در حد طبیعی است.

1) گروه نان و غلات، منبع عمده تامین انرژی مورد نیاز روزانه است و شامل انواع نان، برنج، ماكارونی،‌رشته، گندم، جو، ذرت و ... می‌باشد.

مقدار توصیه شده مواد غذایی

این گروه برای خانم های باردار و شیرده:

7 تا 11 سهم یا واحد در روز كه هر سهم معادل یك برش نان سنگك، تافتون یا بربری به اندازه یك كف دست ( حدود 10 در 10 سانتی متر مربع یا حدود 30 گرم) یا 4 برش نان لواش به همین میزان و یا نصف تا سه چهارم لیوان غلات پخته شده مانند برنج یا ماكارونی است.

2) گروه میوه ها و سبزی ها منبع عمده تامین ویتامین ها به ویژه ویتامین های A , C و املاح معدنی و فیبر است.

2-الف: میوه ها: انواع میوه شامل سیب، انگور، گیلاس، گلابی، طالبی، هندوانه، انواع مركبات و ... است. خانم های باردار باید از میوه های مختلف به طور متوسط 3 تا 4 سهم در روز استفاده كنند. هر سهم از میوه ها معادل یك عدد سیب یا پرتقال یا موز متوسط یا نصف لیوان كمپوت یا میوه پخته یا سه عدد زردآلو یا نصفی لیوان حبه انگور( معادل یك خوشه كوچك انگور)‌یا یك چهارم طالبی متوسط یا نصف لیوان آب میوه یا یك سوم لیوان آب لیمو ترش یا دو قاشق غذاخوری میوه خشك( مانند انواع برگه ها) است.

2-ب) سبزی ها: شامل انواع سبزی های برگی،‌هویج، گوجه فرنگی، كدو، سیب زمینی، خیار، كلم، قارچ، شلغم،‌چغندر،‌انواع جوانه ها و ... است. مقدار توصیه شده از سبزی ها برای خانم های باردار و شیرده به طور متوسط 4 تا 5سهم در روز است كه هر سهم معادل یك لیوان سبزی خام برگ دار یا سالاد سبزی ( شامل گوجه فرنگیف‌كاهو، كلم، فلفل سبز دلمه ای و...) یا نصف لیوان سبزی های پخته است.

3) گروه شیر و لبنیات منبع عمده تامین كلسیم، فسفر، پروتئین و ویتامینهای A , B2 است كه برای رشد و استحكام دندان ها و استخوان ها ضروری است. مواد این گروه شامل شیر، ماست، پتیر، بستنی و كشك است.

در دوران بارداری و شیردهی مصرف حداقل 3 تا 4 سهم از مواد غذایی این گروه در روز توصیه می‌شود. هر سهم معادل یك لیوان شیر یا یك لیوان ماست یا 45 تا 60 گرم پنیر (معادل 2 قوطی كبریت) یا یك لیوان كشك یا 5/1 لیوان بستنی است.

4) گروه گوشت، تخم مرغ ، حبوبات و مغزها منبع عمده تامین پروتئین و املاحی مانند آهن و روی است. مواد این گروه شامل انواع گوشت سفید و قرمز،‌ماهی،‌دل، جگر، تخم مرغ، عدس، حبوبات مانند نخود و لوبیا و مغزها مانند پسته، بادام، گردو و ... است.

5) مقدار توصیه شده از مواد این گروه برای خانم های باردار و شیرده حدودا سه سهم در روز است كه هر سهم معادل 60 گرم گوشت قرمز یا ماهی یا مرغ یا نصف لیوان حبوبات خام یا یك لیوان حبوبات پخته شده یا دو عدد تخم مرغ یا نصف لیوان از مغزهاست.

6) به غیر از گروه های غذایی اصلی،‌ یك گروه متفرقه نیز وجوددارد كه شامل انواع قندها و چربی ها مانند قند و شكر،‌ شیرینی، روغن،‌كره ،‌خامه، نمك، سس مایونز، انواع مرباها، نوشابه های گازدار، انواع ترشی ها و شورها و غیره است. به طور كلی مصرف مواد این گروه در حداقل مقدار توصیه می‌شود. توجه شود نمك مصرفی در پخت غذا و سر سفره باید حتما یددار باشد.

7) به كلیه خانم های باردار توصیه می‌شود روزانه از هر 4 گروه غذایی اصلی به مقدار كافی و متنوع مصرف كنند. همچنین صبحانه را به طور كامل میل كنند. صبحانه می‌تواند شامل نان و پنیر،‌ نان و كره و مربا، نان و كره و عسل یا نان و تخم مرغ به همراه یك لیوان شیر باشد. خوراك عدسی و انواع آش ها كه در برخی مناطق كشور مرسوم است همراه با نان نیز غذای مناسبی برای صبحانه است.

8) استفاده از سبزی هایی مانند گوجه فرنگی، خیار و یا میوه هایی مانند هندوانه ،‌خربزه،‌و انگور همراه با نان و پنیر در وعده صبحانه بسیار مفید است. استفاده از سایر میوه ها و آب میوه طبیعی مانند آب پرتقال نیز برای صبحانه توصیه می‌شود.

توصیه های ویژه گروه نان و غلات

* از گروه نان و غلات به طور متوسط 7 تا 11 سهم در روز استفاده كنند.

* ترجیحا از نان های سبوس دار مانند سنگك و بربری به جای نان های سفید استفاده كنند.

* مخلوط غلات و حبوبات مانند عدس پلو، لوبیا پلو، عدسی با نان ، پروتئین مناسبی را برای خانم باردار تامین می‌كند.

توصیه های ویژه گروه میوه ها و سبزی ها:
* از میوه های متنوع به طور متوسط 3 تا 4 سهم در روز استفاده كنند.
* از انواع میوه های تازه كه در محل موجود است و میوه های خشك مانند كشمش، خرما، توت خشك، انجیر خشك، برگه هلو، زردآلو یا آلوی خشك می‌توانند به عنوان میان وعده استفاده كنند.
* از آنجایی كه خود میوه محتوی فیبر بیشتری نسبت به آب میوه است،‌در صورت ابتلا به یبوست ترجیحا به جای آب میوه خود میوه ها را میل كنند.
* هر روز از سبزی های تازه به میزان 4 تا 5 سهم استفاده كنند.
* از سبزی های دارای برگ سبز تیره ( مانند جعفری)‌به عنوان منابع خوب آهن و ویتامین A و از مركبات به عنوان منابع خوب ویتامین C استفاده كنند.
توصیه های ویژه گروه لبنیات

* از شیر و لبنیات در دوران بارداری حدود 3 تا 4 سهم در روز میل كنند.
* شیر را می‌توان به اشكال ساده یا داخل فرنی و یا شیربرنج به عنوان میان وعده استفاده كرد.
* كشك یك منبع غنی از پروتئین، كلسیم و فسفر است. در مناطقی كه كشك در دسترس است توصیه می‌شود همراه با غذاهایی مانند آش و یا بادمجان استفاده شود.
*حتما از كشك پاستوریزه استفاده كنند و پیش از مصرف حداقل 5 تا 10 دقیقه آن را بجوشانند. در صورت فقدان دسترسی به كشك پاستوریزه؛ با اضافه كردن كمی‌آب به كشك های خشك و رقیق كردن آن را حرارت داده و پیش از مصرف بجوشانند.
*اگر مصرف شیر سبب ایجاد نفخ و مشكل گوارشی می‌شود، توصیه شود معادل آن از ماست یا پنیر استفاده كنند.
توصیه های ویژه گروه گوشت، تخم مرغ، حبوبات و مغزها

* از گروه گوشت، تخم مرغ، حبوبات، و مغزها حدودا سه سهم در روز استفاده كنند.

* از مرغ یا جوجه به صورت كبابی یا آب پز شده هراه با برنج و انواع سبزی های پخته، مانند هویج، نخودفرنگی،‌سیب زمینی، اسفناج ، كدو، لوبیا سبز،‌كرفس و یا هر سزی دیگری كه در دسترس وجود دارد و یا به صورت سوپ مرغ و جوجه استفاده كنند.

* از تخم مرغ ترجیحا به صورت آب پز سفت استفاده شود و از مصرف زرده آن به صورت خام یا نیم بند خودداری كنند. حداكثر می‌توان 4 تا 5 تخم مرغ در هفته مصرف كرد.

*از ماهی به صورت كبابی یا بخارپز حدود یك تا دو وعده در هفته استفاده شود زیرا ماهیها به خصوص به علت دارا بودن اسید چرب امگا 3 در تكامل سیستم عصبی و افزایش قوای ذهنی جنین بسیار موثرند.

*انواع مغزها مانند پسته، بادام، گردو و فندق منابع خوب پروتئین و آهن هستند و می‌توان به عنوان میان وعده از نوع خام آنها (كه نمك كمتری دارد) استفاده كرد.

توصیه های ویژه گروه متفرقه
* در مصرف مواد قندی، چربی ها و انواع شیرینی ها افراط نكنند.
*سالاد را همراه آب لیمو، آب نارنج آب غوره كم نمك با كمی‌روغن زیتون استفاده كنند. اگر ترجیح می‌دهند همراه سالاد از سس استفاده كنند، بهتر است به جای مایونز كه حاوی مقادیر زیادی چربی است،‌مقداری ماست، آب لیمو یا آب نارنج، سركه و كمی‌ روغن زیتون را با هم مخلوط كرده و به عنوان سس سالاد استفاده كنند.
*در مصرف چای زیاده روی نكنند. حداقل یك ساعت پیش از غذا و یك تا دو ساعت پس از صرف غذا از نوشیدن چای خودداری كنند تا آهن موجود در غذا بهتر جذب شود.



منبع: هفته نامه سلامت
امضای pari
[تصویر:  20130612022241_20130120225740_2012122301...2_jpg3.jpg]

به سلامتی مادر بخاطر اینکه همیشه از غمهامون شنید اما هیچوقت از غمهاش نگفت
به سلامتی لرزش دستهای پیر پدر
۷-۲-۱۳۹۱, ۱۱:۵۴ عصر
یافتن سپاس نقل قول
1 کاربر از pari به دلیل این ارسال سپاس کرده.
ava3
مدیر بازنشسته

****
وضعیت : آفلاین
ارسال‌ها:
451
تاریخ عضویت:
خرداد ۱۳۹۰
مدال ها

اعتبار: 747


محل سکونت : ahvaz
ارسال: #5
RE: توصیه های تغذیه ای برای خانم های باردار
آيا مي دانيد وضعيت سلامت و تغذيه شما قبل از بارداري نه تنها توانايي شما را براي بارداري تحت تاثير قرار مي دهد بلكه روي سلامت نوزاد شما اثر مي گذارد؟ بدون شك تمامي مادران باردار آرزوي تولد نوزادي سالم و تندرست را در سر مي پرورانند، بنابراين در اين دوران سعي مي كنند تا حد ممكن هم به تغذيه خود توجه و هم از عوامل زيان آور دوري كنند ولي تا چه حد علمي و به طرز صحيح عمل مي كنند؟ اين نكته اي است حايز اهميت. دكتر نوشين صحابي (متخصص زنان و زايمان و نازايي) بهترين راه براي داشتن نوزادي سالم را پيش پايتان مي گذارد.

اهميت سه ماهه اول
به دليل اينكه جفت رابط بين مادر و جنين است و آنچه كه مادر تغذيه مي كند از راه جفت وارد بدن جنين مي شود، تغذيه دوران بارداري حايز اهميت است به لحاظ اينكه كليه مواد غذايي كه براي رشد جنين در حال تشكيل نياز است به جنين برسد و ديگر اينكه مواد مضر وارد بدن جنين نشود به خصوص در سه ماهه اول بارداري كه دوره رشد و نمو جنين است و اعضاي مختلف بدن او در حال تشكيل است تغذيه اهميت بيشتري پيدا مي كند سه ماهه دوم و سوم بارداري اندام هاي بدن جنين كاملاشكل گرفته و در حال رشد است.

از چه گروه هاي غذايي مصرف كنيم؟
مهمترين گروه غذايي براي جنيني كه در حال رشد است پروتئين هاست زيرا پروتئين باعث تشكيل و رشد بدن جنين مي شود و براي همين ما به مادر توصيه مي كنيم روزانه از گوشت سفيد و قرمز و تخم مرغ استفاده كند. توصيه بر مصرف مواد غذايي از هر چهار گروه غذايي است. براي مثال يك تا دو ليوان شير يا ماست در روز كه تامين كننده كلسيم بدن است و از گروه كربوهيدرات ها كه شامل نشاسته و برنج مصرف روزانه تاكيد نمي شود، بلكه مصرف بايد به صورتي باشد كه بدن مادر به آن احساس نياز مي كند. در آخر مصرف ميوه ها و سبزيجات تازه كه حاوي مواد معدني هستند بسيار حايز اهميت است. در اين دوران مادران بايد آب فراوان ميل كنند زيرا حجم خون مادر در اثر افزايش جريان خون چند برابر مي شود. در نتيجه بدن نياز به آب فراوان دارد تا اين گردش خون را حفظ كند.

گرسنه نمانيد
از نظر تغذيه؛ توصيه ما به مادران اين است: به جهت فشاري كه به دستگاه گوارش او طي حاملگي مخصوصا ماه هاي آخر وارد مي شود و حتي به دليل به هم ريختگي هورمون ها ممكن است مادر حالت تهوع داشته باشد و اسيد معده زياد ترشح شود تغذيه با حجم كم و دفعات زياد صورت گيرد به هيچ وجه گرسنه نماند زيرا گرسنگي عوارض جدي و خطرناكي براي جنين دارد و از طرفي غذاي سنگين مصرف نكند زيرا باعث سنگيني معده مادر مي شود و هضم غذا را مختل مي كند.

چه چيزهايي نخوريم
پرهيز مادر در اين دوران بايد از غذاهاي تند و ترش و ادويه دار و همچنين نوشابه هاي گازدار باشد. چاي زياد و قهوه نيز باعث ترشح بيش از حد اسيد معده مي شود و احساس سوزش معده را افزايش مي دهد. افرادي كه بيشتر دچار حالت تهوع خصوصا در سه ماهه اول بارداري مي شوند بايد از مصرف غذاهاي پرحجم و چرب خودداري كنند، زيرا حالت تهوع را افزايش مي دهند.

اين غذاها را بخوريد
در مورد تهوع بارداري كه اغلب مشكل صبحگاهي مادران است و گاهي مادر در طول روز هم با آن مواجه است، يكي از مشكلات اساسي در اين دوران است. عده زيادي از مادران با اين حالت درگير هستند و عده ديگر حالت خفيف آن را تجربه مي كنند، به طوري كه وعده غذايي را مي توانند مصرف كنند ولي اشتهاي كمي دارند، درصدي ديگر حالت شديد تهوع را تجربه مي كنند و عده اي از آنها نياز به بستري شدن در مراكز درماني دارند كه از اين دسته آزمايش هاي متعدد و سونوگرافي هاي مخصوص گرفته مي شود تا بررسي شود آيا مشكل خاصي نظير حاملگي هاي خارج از رحم وجود دارد يا خير؟ اگر حالت عادي باشد توصيه هايي نظير عدم استفاده از غذاهاي تند، ترش و پرچرب پيشنهاد مي شود و همچنين مصرف برخي مواد غذايي حاوي ويتامين B6 تهوع را كم مي كند. به طور مثال سيراب شيردان گوسفند يا پودر زنجبيل كه در آب حل شود تهوع را كاهش مي دهد. مصرف ويتامين B6 نيز توصيه مي شود. اگر مادر دچار التهاب معده باشد از شربت هاي معده نظير آلومينيوم ام جي استفاده مي كنيم. اين روش ها خط اول درمان ما هستند ولي اگر مشكل شديدتر باشد از داروهاي ديگر و سرم تراپي و تزريق آمپول هاي ضدتهوع كمك مي گيريم تا معده آرام تر شود و بتواند تغذيه مناسب را دريافت كند.
نكته ديگر اينكه؛ تغذيه اين دسته از مادران هر دو ساعت به دو ساعت با حجم كم است به طوري كه هم معده تحمل كند و هم حالت تهوع كمتر شود. اگر صبح هنگام يك ماده غذايي مثل بيسكويت و نان سوخاري خشك مصرف كنند، تهوع كاهش مي يابد.
امضای pari
[تصویر:  20130612022241_20130120225740_2012122301...2_jpg3.jpg]

به سلامتی مادر بخاطر اینکه همیشه از غمهامون شنید اما هیچوقت از غمهاش نگفت
به سلامتی لرزش دستهای پیر پدر
۱۶-۳-۱۳۹۱, ۰۵:۰۹ عصر
یافتن سپاس نقل قول

تبلیغات

Bia2Aroosi
کانال خانوم گل'
کاربر خانوم گل

*
وضعیت : آفلاین
ارسال‌ها:
474
تاریخ عضویت:
آذر ۱۳۹۰
مدال ها

اعتبار: 654


محل سکونت : کرمانشاه
ارسال: #6
RE: توصیه های تغذیه ای برای خانم های باردار
در دوران بارداری از چه خوراک هایی باید پرهیز نمود؟







ماهی های دارای جیوه، خوراک دریایی دودی، صدف خام، تخم مرغ خام، شیر غیر پاستوریزه، الکل، مغز منجمد برخی پنیرهای وارداتیغیر پاستوریزه، سالاد کلم آماده و پاته آماده ممکن است دارای لیستریا باشند، گوشت خام و سبزی های نشسته (به دلیل خطر توکسو پلاسموز)، در برخی منابع کافئین(بیش از 300 میلی گرم در روز) و .... نیز آمده است. خوردنی هایی که در آبستنی برای رشد جنین تان،اساسی و مورد نیازند، موارد زیر هستند:

1 - گروه نان و غلات این گروه شامل: انواع نان (سبوس دار و سفید)،نان های خانگی و نان خشک، برنج، ماکارونی، رشته، گندم و جوی درسته یا پرک، و ذرت و انواع بیسکوییت است. گروه نان و غلات را به اندازه 6 تا 11 سهم در روز، پس از مشورت گروه مامایی تان میل نمایید.

چند نمونه :

یک سهم نان سنگک یا تافتون یا بربری : یک کف دست یعنی به ابعاد 10 در 10 سانتی متر مربع و یا حدود 30 گرم .یک سهم نان لواش: 4 برش به ابعاد 10 در 10 سانتی متر مربع، یک سهم نان همبرگری یا باگت معمولی: نصف آن یک سهم غلات : یک لیوان غلات پخته یا نصف لیوان غلات نپخته . یک سهم برنج : نصفی از یک لیوان از برنج پخته شده

یک سهم ماکارونی : نصفی از یک لیوان ماکارونی پخته شده یک سهم بلغور گندم یا جوی پخته : نصفی از یک لیوان پخته شده آن یک سهم بیسکوییت : سه عدد بیسکوییت معمولی (6در 6 سانتی متر)



دانستنی های سودمند

از نان های سبوس دار مانند سنگک و بربری استفاده کنید. بهتر است برنج را به صورت کته بپزید.

بهتر است این مواد غذایی را با حبوبات (مانند عدس پلو، نخودپلو، لوبیا پلو، عدسی با نان، هوموس(عربی) و ...) میل کنید.

برنج و ماکارونی را آب کش نکنید تا ویتامین B آن کم نگردد.

2 - گروه میوه و سبزی این گروه را روزانه 5 تا 9 سهم میل کنید. میوه را 2 تا 4 سهم در روز میل کنید و

سبزی ها را به طور میانگین 3 تا 5 سهم در روز میل نمایید .

بهتر است ازمیوه های فصل استفاده کنید و از سهم های زیر برای مقایسه و پیدا کردن اندازه میوه مورد نیازتان استفاده نمایید. یک سهم = یک عدد سیب ، یک عدد پرتقال ، یک موز متوسط ، 3 عدد زردآلو ، یک چهارم از یک طالبی به اندازه متوسط .

یک سهم = نیمی از یک لیوان کمپوت یا میوه پخته ، نصف لیوان حبه انگور ، 2 قاشق غذاخوری میوه خشک یا برگه . سبزی ها : سبزی های سبز مانند اسفناج، جعفری، کاهو و سبزی های زرد مانند هویج، کدو حلوایی، و سایر سبزی ها مانند گوجه فرنگی و خیار هستند.

برخی از سبزی ها مانند کدو حلوایی، سیب زمینی باقلا سبز، نخود سبز، چغندر و ذرت به دلیل دارابودن مواد نشاسته ای زیاد، از دیگر سبزی ها انرژی بیشتری دارند.



سبزی ها را 3 تا 5 سهم در روز میل کنید . یک سهم سبزی: یک لیوان سبزی خام برگ دار ، یک لیوان سالاد سبزیجات و یا نصف لیوان سبزی های پخته شده است .

گیاهان منبع ویتامین : مرکبات، گوجه فرنگی، فلفل سبز، سیب زمینی، کلم بروکلی، هویج زردک، اسفناج و کدو هستند.

گیاهان منبع ویتامین C: کلم ، گوجه فرنگی، و میوه هایی مانند توت فرنگی، لیمو، پرتقال، نارنگی، گریپ فروت، کیوی و انگور و ... یافت می شود. سبزی ها هم منابع باارزش ویتامینی ( A و C ) هستند و هم با دارا بودن فیبر،

سبب رفع یبوست می گردند . بهترین میان وعده های غذایی برای شما در دوران بارداری، میوه ها و سبزی های تازه و آب میوه های تازه و نیز کمپوت و میوه های خشک شده هستند. بهتر است کمپوت را با میوه های تازه و در خانه تهیه مایید. دانستنی های سودمند

تلاش کنید تا بیشتر از سبزی های با برگ سبز و خام استفاده کنید تا اسید فولیک و ویتامین C آن از بین نرود.

سبزی ها را با دقت کافی بشویید.

بهتر است سبزی ها را هنگامی که تازه هستند میل کنید و پس از خرد کردن بپزید. بخارپز کردن بهترین روش است. با این کار ارزش غذایی آن ها حفظ می شود. سبزی ها را با آب کم بپزید و از آب آن نیز استفاده نمایید . بهتر است سیب زمینی را کاملا با دقت بشویید و با پوست بپزید و میل کنید.



از قرارگرفتن سبزی ها در معرض نور خورشید و یا هوا پیش گیری نمایید و تا حد امکان آن ها را طولانی مدت نپزید. مثلا سبزی سوپ را 10 تا 20 دقیقه پیش ازبرداشتن قابلمه از اجاق، اضافه کنید تا خواص آن نگه داری شود.



توت خشک، کشمش و انجیر خشک از میوه های خشک بسیار با ارزش هستند که بهتر است آن ها را به عنوان میان وعده در برنامه تان بگنجانید.



3 - گروه شیر و لبنیات

این گروه شامل شیر، ماست، پنیر، کشک، دوغ و بستنی است. روزانه 3 تا 4 سهم گروه لبنیات و شیر میل کنید.



چند نمونه

هر یک سهم لبنیات شامل : یک لیوان شیر( 240 سی سی) ، سه چهارم لیوان ماست ، 45 تا 60 گرم پنیر کم چرب ، یک لیوان کشک و یا 1.5 لیوان بستنی است. از هر کدام که تمایل دارید می توانید استفاده کنید و نیز می توانید با سهمی معادل آن جایگزین نمایید. مثلا یک روز 2 لیوان شیر و یک سهم ماست میل کنید و روز دیگر صبحانه 45 گرم پنیر و یک لیوان شیر و ناهار خوراکی حاوی یک لیوان کشک و عصر نیز 1.5 لیوان بستنی میل نمایید و ...

شیر و فرآورده های آن برای ساخت و شکل گیری استخوان های جنین لازم است و دارای مواد مغذی مانند کلسیم، فسفر و برخی از انواع ویتامین ها از جملهویتامین A و گروه ویتامین B به ویژه ویتامین B2 است. قند شیر لاکتوز نام دارد و کمی شیرین است.

یک لیوان شیر معادل 300گرم کلسیم است و شما در هنگام بارداری به 1000 میلی گرم کلسیم در روز نیاز دارید!

برخی از افراد با نوشیدن شیر دچار دل درد و نفخ شکم می گردند این حالت به سبب عدم تحمل لاکتوز است. در این گونه موارد بهتر است از جایگزین های شیرمانند ماست یا کشک و ... استفاده کنید و یا شیرهای بدون لاکتوز و یا کم لاکتوز را به کار ببرید. از نظر مواد معدنی 2 لیوان دوغ و یا یک لیوان دوغ نسبتا غلیظ معادل یک لیوان شیر است.

میزان

میزان کلسیمآب میوه 237 میلی لیتر (8 اونس) آب پرتقال غنی شده با کلسیم 500 میلی گرم شیر 1 فنجان (237 میلی لیتر) شیر بدون سرشیر 299 میلی گرم ماست 170 گرم( 6 اونس) ماست میوه ای کم چرب یا ماست با میوه تازه 258 میلی گرم پنیر 28 گرم (1 اونس) پنیر موزارلای کم چرب 222 میلی گرم اسفناج 90 گرم ( نصف فنجان ) اسفناج پخته شده 122 میلی گرم دانستنی های سودمند لبنیات را پاستوریزه شده خریداری کنید. اگر کشک غیرپاستوریزه باشد، دست کم 5 تا 10 دقیقه آن را بجوشانید.

اگر پس از نوشیدن شیر دچار نفخ و یا مشکلات گوارشی می شوید، بهتر است از معادل آن ماست و یا پنیر استفاده کنید . کم تر از 2درصد افراد، به لبنیات حساسیت دارند و در اثر مصرف شیر دچار حساسیت می شوند .

در هنگام خرید، بهتر است نوع کم چرب شیر و ماست را انتخاب نمایید که کلسیم بیشتری دارد. شیر را می توانید با طعم های دیگر مخلوط کنید می توانید مثلا آن را روی پوره سیب زمینی بریزید و میل کنید. به خاطر داشته باشید با این که مصرف کلسیم در دوران بارداری نقشی اساسی دارد، مصرف بی رویه کلسیم خطراتی مانند تشکیل سنگ های کلیه، بیماری چشمی، ناشنوایی، یبوست، و کمبود جذب آهن را نیز به دنبال دارد .

4 - گروه گوشت و جانشین های آن (تخم مرغ ، حبوبات و مغزها) این گروه شامل گوشت های سفید و قرمز، ماهی، میگو، پرندگان، دل و جگر، تخم مرغ حبوبات ( عدس ، نخود، لوبیا ... ) و مغزها مانند پسته، گردو، بادام و ...روزانه تقریبا 3-2 سهم از این گروه میل کنید .چند نمونه از هر یک سهم گروه گوشت : 60 گرم گوشت قرمز ، ماهی یا مرغ، نصف لیوان از حبوبات خام و یا یک لیوان از حبوبات پخته جدا کنید. یک سهم تخم مرغ یعنی یک عدد تخم مرغ یا نصف لیوان از یکی از مغزها .

این گروه تامین کننده اصلی پروتئین، آهن، ویتامین B12 و روی (Zn) هستندکه در ساختمان خون و بافت های جنین، نقش اساسی دارند. تخم مرغ یک منبع خوب پروتئین با کیفیت عالی است .اگر شرایط خاص و مشکل پزشکی ندارید می توانید در بیشتر روزهای هفته یک عدد از آن میل کنید . (در این باره با مشاور مامایی تان مشورت نمایید) دانستنی های سودمند تخم مرغ را بهتر است آب پز کنید و نیز از خوردن تخم مرغ خام و نیم پز برای پیش گیری از بیماری های انگلی، جدا خودداری نمایید.تخم مرغ دارای لیستین است که برای سلول های عصبی و مغز جنین، بسیار اساسی است و هوش جنین را افزایش می دهد. خوردن مرغ یا جوجه آب پز همراه با سبزی ها و برنج، خوراکی سالمی به حساب می آید .



هنگام پختن گوشت ها دقت کنید تا کاملا درون آن نیز پخته باشد و گوشت های نیم پز و خونابه ای( به شکل کباب یا ...) را در هنگام بارداری میل نکنید. پیش از پختن حبوبات، آن ها را بخیسانید دست کم یک شب بخیسانید. تلاش نمایید تا مغزهای خام (بهترین شکل مصرف مغز همان نوع خام آن است) را به عنوان میان وعده میل کنید. 5 - گروه سایر خوردنی ها ( روغن ، شیرینی و ...) این گروه شامل انواع شیرینی، روغن، کره، خامه، شکر، نمک، شکلات، چاشنی و نوشیدنی ها هستند. تا جایی که برای تان امکان دارد، مصرف این مواد را محدود نمایید . در برنامه غذایی تان از مصرف روغن های جامد و روغن حیوانی و روغن نارگیل خودداری نمایید. نکته هایی برای درست و آماده کردن خوردنی ها آشپزخانه تان را همیشه خشک و تمیز نگه دارید.



پیش از درست کردن غذاها دست های تان را به دقت بشویید. از مواد اولیه تازه برای درست کردن غذاها استفاده کنید. از خوردن غذاهای دارای مواد نگهدارنده و یا افزودنی های شیمیایی مانند سوسیس و کالباس خودداری نمایید.

لبنیات را در ظرف های کدر قرار داده، بلافاصله در یخچال بگذارید. هنگام تماس با گوشت های خام از دستکش استفاده کنید.نکته هایی برای درست کردن رفتارهای تغذیه ای هنگام خوردن خوراکی ها، در حالت نشسته باشید و از خورن خوراکی ها در حالتدرازکش خودداری فرمایید! بهتر است یک ساعت تا نیم ساعت مانده به وقت غذا خوردن، یک لیوان آب بنوشید.
امضای sh61ha
خدا کند آنروز که آخرین زنگ دنیا می خورد
روی تخته سیاه قیامت اسم ما را جز خوبها بنویسند
۱۷-۳-۱۳۹۱, ۱۲:۴۰ عصر
یافتن سپاس نقل قول
1 کاربر از sh61ha به دلیل این ارسال سپاس کرده.
zit3x



ّبرگزیده مردمی ششمین جشنواره وب ایران در بخش خانواده و کودک
Top of Page
کپی برداری بدون ذکر منبع مجاز نبوده و تمامی حقوق متعلق به © انجمن خانوم گل می باشد