خوش آمدید ورود یا ثبت نام

تبلیغات
Bia2Aroosi
کانال خانوم گل'
Ads Ads

close
Ads
 
امتیاز موضوع:
  • 7 رأی - میانگین امتیازات: 3.14
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

برنجی رشتی

کاربر خانوم گل

*
وضعیت : آفلاین
ارسال‌ها:
68
تاریخ عضویت:
خرداد ۱۳۹۱
مدال ها

اعتبار: 38


محل سکونت : تهران
ارسال: #1
برنجی رشتی
Flowerysmileمواد لازم :

برنج صدری مقداری
آب جوش چند لیوان

طرز تهیه :

یكی از نانهای خانگی دركته سرخام رشتكه در ماه رمضان طرفدار زیادی دارد نان برنجی است. برای تهیه نان برنجی مقداری برنج صدری یا بی نام در یك " تیان" (دیگ) خیس می كنند. پس از ساعتی برنج را از آب درآورده در مجمعه ای می ریزند تا دونم شود. برنج دونم را با آسیاب دستی آرد كرده ، خمیر می كنند و به این خمیر" كراته" می گویند. تیان دیگری را پر از آب كرده روی اجاق می گذارند و خمیر را هم چانه چانه كرده روی تخته ای پهن می كنند و در آب جوش می اندازند تا بپزد. خمیر پخته را در مجمعه ای می ریزند و ورز می دهند. به این خمیر پخته" لاسو" می گویند. مقداری آرد گندم به لاسو می افزایند و آن را چانه چانه می كنند. آن گاه دونفر روبروی هم پشت تخته نان پزی یا " نان كار"می نشینند و با چوبی به نام " نان چو" چانه های خمیر را به شكل لوزی پهن می كنند و در تنور می پزند.
با خمیر لاسو چند نوع نان دیگر هم درست می كنند از جمله نان" لوله كش" كه تا یك ماه هم می شود نگاه داشت، نان " لاكو" كه به آن مغز گردو، زیره و شكر می زنند و نان" گندمین" كه بر روی تابه گلی به نام" گمج" می پزند
امضای fereshteh3
برایم نوشته بود :
گاهی اوقات دستهایم به آرزوهایم نمی رسند
شاید چون آرزوهایم بلندند ...
ولی درخت سرسبز و شاداب صبرم می گوید :
امیدی هست ؛ چون خدایی هست ...
آری ، وچه زیبا نوشته بود ...
همواره با خود تکرار میکنم،
امیدی هست ؛ چون خدایی هست
۲۳-۳-۱۳۹۱, ۱۱:۵۳ عصر
یافتن سپاس نقل قول
2 کاربر از fereshteh3 به دلیل این ارسال سپاس کرده.
mozhgan57, asra73



ّبرگزیده مردمی ششمین جشنواره وب ایران در بخش خانواده و کودک
Top of Page
کپی برداری بدون ذکر منبع مجاز نبوده و تمامی حقوق متعلق به © انجمن خانوم گل می باشد