تبلیغات

نوار بهداشتی

امتیاز موضوع:
  • 7 رای - 3.14 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
برنجی رشتی
#1
Flowerysmileمواد لازم :

برنج صدری مقداری
آب جوش چند لیوان

طرز تهیه :

یكی از نانهای خانگی دركته سرخام رشتكه در ماه رمضان طرفدار زیادی دارد نان برنجی است. برای تهیه نان برنجی مقداری برنج صدری یا بی نام در یك " تیان" (دیگ) خیس می كنند. پس از ساعتی برنج را از آب درآورده در مجمعه ای می ریزند تا دونم شود. برنج دونم را با آسیاب دستی آرد كرده ، خمیر می كنند و به این خمیر" كراته" می گویند. تیان دیگری را پر از آب كرده روی اجاق می گذارند و خمیر را هم چانه چانه كرده روی تخته ای پهن می كنند و در آب جوش می اندازند تا بپزد. خمیر پخته را در مجمعه ای می ریزند و ورز می دهند. به این خمیر پخته" لاسو" می گویند. مقداری آرد گندم به لاسو می افزایند و آن را چانه چانه می كنند. آن گاه دونفر روبروی هم پشت تخته نان پزی یا " نان كار"می نشینند و با چوبی به نام " نان چو" چانه های خمیر را به شكل لوزی پهن می كنند و در تنور می پزند.
با خمیر لاسو چند نوع نان دیگر هم درست می كنند از جمله نان" لوله كش" كه تا یك ماه هم می شود نگاه داشت، نان " لاكو" كه به آن مغز گردو، زیره و شكر می زنند و نان" گندمین" كه بر روی تابه گلی به نام" گمج" می پزند
برایم نوشته بود :
گاهی اوقات دستهایم به آرزوهایم نمی رسند
شاید چون آرزوهایم بلندند ...
ولی درخت سرسبز و شاداب صبرم می گوید :
امیدی هست ؛ چون خدایی هست ...
آری ، وچه زیبا نوشته بود ...
همواره با خود تکرار میکنم،
امیدی هست ؛ چون خدایی هست
پاسخ }