خوش آمدید ورود یا ثبت نام

تبلیغات
Bia2Aroosi
کانال خانوم گل'
Ads Ads

close
Ads
 
امتیاز موضوع:
  • 8 رأی - میانگین امتیازات: 2.88
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

بریانی اصفهان

کاربر خانوم گل

*
وضعیت : آفلاین
ارسال‌ها:
68
تاریخ عضویت:
خرداد ۱۳۹۱
مدال ها

اعتبار: 38


محل سکونت : تهران
ارسال: #1
بریانی اصفهان
بریانی اصفهان

[تصویر:  20120617084829_131116806796.jpg]



مواد لازم :
گوشت گوسفند 500 گرم
جگر سفید 200 گرم
ادویه 2 قاشق مرباخوری
جگر سفید 1 عدد
پیاز 4 عدد
زردچوبه قدری
فلفل قدری
نمك قدری


طرز تهیه :

گوشت گردن گوسفند باشد , اگر موجود بود , جگر سفید گوسفند پخته و چرخشده باشد , ادویه اصفهانی باشد , نان سنگك باشد .
گوشت را با 2 عدد پیاز و ادویه می گذاریم بپزد , جگر سفید را هم پس از پختن چرخ و سرخ می كنیم , گوشت پخته شده را با 2 عدد پیاز باقی مانده چرخ می كنیم و نمك و فلفل و زرد چوبه را به میزان لازمه و علاقه شخصی به گوشت اضافه می كنیم و با هم مخلوط می كنیم , سپس در یك تابه كوچك و یا كفگیر مخصوص بریانی اصفهانی , كمی روغن ریخته بطوریكه كف آن چرب و داغ شود , هر بریانی را به اندازه همبرگر یا به شكل بیضی كف ظرف پهن می كنیم و روی حرارت می گیریم كمی كه داغ شد روی یك تكه نان سنگك یك قاشق از آب غلیظ گوشت می ریزیم كه فقط نان كمی مرطوب شود , بعد دارچین روی نان مرطوب ریخته و بریانی را روی نان بر می گردانیم و مقداری سبزی معطر ( ریحان , نعناع و ترخان خشك و پودر شده ) روی آن می ریزیم , در پایان مقداری جگر پخته و سرخ شده كنار بریانی میریزیم .در صورت رعایت مقادیر مواد اولیه این غذای سنتی برای 4 تا 6 نفر کافیست .
امضای fereshteh3
برایم نوشته بود :
گاهی اوقات دستهایم به آرزوهایم نمی رسند
شاید چون آرزوهایم بلندند ...
ولی درخت سرسبز و شاداب صبرم می گوید :
امیدی هست ؛ چون خدایی هست ...
آری ، وچه زیبا نوشته بود ...
همواره با خود تکرار میکنم،
امیدی هست ؛ چون خدایی هست
(آخرین ویرایش در این ارسال: ۲۸-۳-۱۳۹۱ ۱۰:۱۸ صبح، توسط sima.)
۲۳-۳-۱۳۹۱, ۱۰:۵۳ عصر
یافتن سپاس نقل قول
4 کاربر از fereshteh3 به دلیل این ارسال سپاس کرده.
firo0ze, shab61, shamiiim, niloofar00
خانوم گل کدبانو

****
وضعیت : آفلاین
ارسال‌ها:
1,320
تاریخ عضویت:
فروردين ۱۳۹۱
مدال ها

اعتبار: 6682


محل سکونت :
ارسال: #2
RE: بریانی اصفهان
بریانی اعظم Yum2Yum2Yum2
[تصویر:  20130618201835_DSC07478.jpg]
امضای laleh joon
در کـــــودکــی...
در کـــُـدام بــــــــــــآزی ، راهــــــت نــَــدادنــد ،
کــــــه امـــــروز ، انـــــقَــدر دیـــــوانه وار
تــــشنـــه ی " بــــــــــازی کـَــردن " بــــــــا آدم هــــــــایی ؟
۲۸-۳-۱۳۹۲, ۰۹:۴۸ عصر
یافتن سپاس نقل قول
6 کاربر از laleh joon به دلیل این ارسال سپاس کرده.
negin.s, shamiiim, غزل بانو, niloofar00, 1368Sheri, رایکا
خانوم گل کدبانو

****
وضعیت : آفلاین
ارسال‌ها:
1,320
تاریخ عضویت:
فروردين ۱۳۹۱
مدال ها

اعتبار: 6682


محل سکونت :
ارسال: #3
RE: بریانی اصفهان
[تصویر:  20130922114409_DSC09098.jpg]
امضای laleh joon
در کـــــودکــی...
در کـــُـدام بــــــــــــآزی ، راهــــــت نــَــدادنــد ،
کــــــه امـــــروز ، انـــــقَــدر دیـــــوانه وار
تــــشنـــه ی " بــــــــــازی کـَــردن " بــــــــا آدم هــــــــایی ؟
۳۱-۶-۱۳۹۲, ۱۱:۴۴ صبح
یافتن سپاس نقل قول
7 کاربر از laleh joon به دلیل این ارسال سپاس کرده.
negin.s, shamim_13, niloofar00, مهرناز مامانی, McQueen, vidia, mahkaz
مدیریت انجمن

******
وضعیت : آفلاین
ارسال‌ها:
13,387
تاریخ عضویت:
خرداد ۱۳۹۱
مدال ها
مدال برنده مسابقه آشپزیمدال برنده مسابقه عکاسی

اعتبار: 13756


محل سکونت : درپناه حق
ارسال: #4
بریان (بریون) معروفترین غذای سنتی اصفهان
مواد لازم برای 4 تا 6 نفر :

گوشت گوسفند بدون استخوان 500 گرم

جگر سفید گوسفند 200 گرم

پیاز متوسط 4 عدد

زردچوبه نصف قاشق چای خوری

دارچین 1 قاشق مرباخوری

نمک و فلفل به مقدار لازم

نان سنگک به مقدار کافی




[تصویر:  20131028131756_beryan.jpg]




طرز تهیه:

گوشت را با مقداری آب و 2 عدد پیاز خرد شده و زردچوبه می پزیم و پس از نرم شدن گوشت، به آن نمك اضافه می كنیم.

جگر سفید را هم پس از پختن، چرخ و سرخ می کنیم.

گوشت پخته شده را با 2 عدد پیاز باقی مانده چرخ می کنیم و آب گوشت پخته باقیمانده را كنار می گذاریم.

نمک و فلفل و زرد چوبه را به میزان دلخواه به گوشت چرخ کرده اضافه می کنیم و با هم مخلوط می کنیم.

سپس یک تابه کوچک و یا کفگیر مخصوص بریونی اصفهانی را روی شعله گاز می گذاریم تا داغ شود و کمی روغن در آن می ریزیم، طوریکه کف آن چرب شود.

مخلوط گوشت چرخ شده را به اندازه همبرگر یا به شکل بیضی، کف ظرف یا کفگیر پهن می کنیم و روی حرارت می گیریم تا كف بریانی طلایی شود.

روی یک تکه نان سنگک یک قاشق از آب غلیظ گوشت می ریزیم تا فقط نان کمی مرطوب شود.

بعد پودر دارچین را روی نان مرطوب ریخته و بریانی را روی نان برمی گردانیم.

در پایان مقداری جگر پخته و سرخ شده کنار بریانی می ریزیم.

اطراف بریانی را معمولا با ریحان و جعفری و پیاز تزئین می كنند. شما می توانید در صورت دلخواه کمی خلال بادام و پسته هم روی بریانی بریزید.

بریانی را با دوغ تازه نوش جان كنید.


توی این غذا شش و دنبه هم هست که در بالا گفته نشده . شش و دنبه همون دایره کوچکیه که کنار بریان هستش و در تصویر بالا میبینید. رنگش هم تیره تر هستش . هنگام خوردن هر لقمه از هر دو ( بریان به مقدار بیشتر و شش و دنبه به مقدار کمتر استفاده میشه یعنی ترکیب مزه این دو معنی واقعی بریون را به شما نشون میده ) مکمل این غذا آبگوشتش که اونهم ذکر نشده و با تززینات خاص خودش عرضه میشه و کلی هم خوشمزس .



اما 80 درصد این غذا را همان گوشت بریان شده تشکیل میده که نحوه پخنش را دربالا خواندید .



آماده کردن این غذا نیاز به مهارت کافی داره که بیشتر از همه نزد بریانی های معروف اصفهانی است حتی خود خانواده های اصفهانی هم نمیتوانند به خوبی بریونی ها این غذا را آماده کنند : بنابراین توصیه میشه اگر به اصفهان رفتید بهتره دنبال بریانی های : 1- بریانی شاد ( میدان امام حسین ) - 2- بریانی اعظم ( خیابان چهارباغ پایین و شعبه دیگر آن در خیابان مسجد سید ) که از معروفترین بریانی های شهر اصفهان هستند بگردید .


درضمن اسم این غذا بریان است که به لهجه اصفهانی میشه بریون نه بریانی و نه بریونی ، بریونی به آن مغازه ای که بریان را می پزد گفته میشود مثل کبابی که به مغازه ای گفته میشود که کباب میپزد ! شما که کبابی نمیخورید !! میخورید ؟؟؟ حالا دلیل این اشتباه برمیگرده به غیر اصفهانی ها یعنی اشتباها توسط مسافرانی که از شهر های دیگر به اصفهان می آیند ( غیر اصفهانی ها ) به این غذا میگویند بریونی



نکته : این غذا در اصفهان مخصوص ناهار هستش . که البته در ایام نوروز بعلت درخواست های زیاد شب ها هم طبخ میشه ولی اصولا برای ناهار هستش دلیلش هم برمیگرده به میزان چربی بالای این غذا که برای ناهار مناسبه
امضای ایران دخت
[تصویر:  20161102153558_SO13.jpg]
۶-۸-۱۳۹۲, ۰۱:۲۱ عصر
یافتن سپاس نقل قول
12 کاربر از ایران دخت به دلیل این ارسال سپاس کرده.
N-M, eelham.h, maryam naimi, Atefe joon, *ماهک*, soheila jun, آیلین2, carpet, mahkaz, melody313, aminegar, 1368Sheri
مدیریت انجمن

******
وضعیت : آفلاین
ارسال‌ها:
13,387
تاریخ عضویت:
خرداد ۱۳۹۱
مدال ها
مدال برنده مسابقه آشپزیمدال برنده مسابقه عکاسی

اعتبار: 13756


محل سکونت : درپناه حق
ارسال: #5
RE: بریانی اصفهان
[تصویر:  20131029135107_DSC04485.JPG]


[تصویر:  20131029135155_DSC04487.JPG]
امضای ایران دخت
[تصویر:  20161102153558_SO13.jpg]
(آخرین ویرایش در این ارسال: ۷-۸-۱۳۹۲ ۰۱:۵۲ عصر، توسط ایران دخت.)
۷-۸-۱۳۹۲, ۰۱:۵۱ عصر
یافتن سپاس نقل قول
6 کاربر از ایران دخت به دلیل این ارسال سپاس کرده.
مهرناز مامانی, niloofar00, 1368Sheri, negin.s, McQueen, قلب

تبلیغات

Bia2Aroosi
کانال خانوم گل'
znh
کاربر خانوم گل

*
وضعیت : آفلاین
ارسال‌ها:
79
تاریخ عضویت:
دی ۱۳۹۰
مدال ها
مدال برنده مسابقه آشپزی

اعتبار: 262


محل سکونت : اصفهان نصف جهان
ارسال: #6
RE: بریانی اصفهان
این بریان خوشمزه من
[تصویر:  20131123133741_IMG_0174.jpg]
امضای znh
[تصویر:  countdown.php?h=250&w=160&imgid=...amp;day=28]
(آخرین ویرایش در این ارسال: ۲-۹-۱۳۹۲ ۰۱:۳۸ عصر، توسط znh.)
۲-۹-۱۳۹۲, ۰۱:۳۶ عصر
یافتن سپاس نقل قول
2 کاربر از znh به دلیل این ارسال سپاس کرده.
negin.s, McQueen



ّبرگزیده مردمی ششمین جشنواره وب ایران در بخش خانواده و کودک
Top of Page
کپی برداری بدون ذکر منبع مجاز نبوده و تمامی حقوق متعلق به © انجمن خانوم گل می باشد