تبلیغات

نوار بهداشتی

امتیاز موضوع:
  • 8 رای - 2.88 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
بریانی اصفهان
#1



بریانی اصفهان

[عکس: 20120617084829_131116806796.jpg]



مواد لازم :
گوشت گوسفند 500 گرم
جگر سفید 200 گرم
ادویه 2 قاشق مرباخوری
جگر سفید 1 عدد
پیاز 4 عدد
زردچوبه قدری
فلفل قدری
نمك قدری


طرز تهیه :

گوشت گردن گوسفند باشد , اگر موجود بود , جگر سفید گوسفند پخته و چرخشده باشد , ادویه اصفهانی باشد , نان سنگك باشد .
گوشت را با 2 عدد پیاز و ادویه می گذاریم بپزد , جگر سفید را هم پس از پختن چرخ و سرخ می كنیم , گوشت پخته شده را با 2 عدد پیاز باقی مانده چرخ می كنیم و نمك و فلفل و زرد چوبه را به میزان لازمه و علاقه شخصی به گوشت اضافه می كنیم و با هم مخلوط می كنیم , سپس در یك تابه كوچك و یا كفگیر مخصوص بریانی اصفهانی , كمی روغن ریخته بطوریكه كف آن چرب و داغ شود , هر بریانی را به اندازه همبرگر یا به شكل بیضی كف ظرف پهن می كنیم و روی حرارت می گیریم كمی كه داغ شد روی یك تكه نان سنگك یك قاشق از آب غلیظ گوشت می ریزیم كه فقط نان كمی مرطوب شود , بعد دارچین روی نان مرطوب ریخته و بریانی را روی نان بر می گردانیم و مقداری سبزی معطر ( ریحان , نعناع و ترخان خشك و پودر شده ) روی آن می ریزیم , در پایان مقداری جگر پخته و سرخ شده كنار بریانی میریزیم .در صورت رعایت مقادیر مواد اولیه این غذای سنتی برای 4 تا 6 نفر کافیست .
برایم نوشته بود :
گاهی اوقات دستهایم به آرزوهایم نمی رسند
شاید چون آرزوهایم بلندند ...
ولی درخت سرسبز و شاداب صبرم می گوید :
امیدی هست ؛ چون خدایی هست ...
آری ، وچه زیبا نوشته بود ...
همواره با خود تکرار میکنم،
امیدی هست ؛ چون خدایی هست
پاسخ }
#2
بریانی اعظم Yum2Yum2Yum2
[عکس: 20130618201835_DSC07478.jpg]
در کـــــودکــی...
در کـــُـدام بــــــــــــآزی ، راهــــــت نــَــدادنــد ،
کــــــه امـــــروز ، انـــــقَــدر دیـــــوانه وار
تــــشنـــه ی " بــــــــــازی کـَــردن " بــــــــا آدم هــــــــایی ؟
پاسخ }
#3
[عکس: 20130922114409_DSC09098.jpg]
در کـــــودکــی...
در کـــُـدام بــــــــــــآزی ، راهــــــت نــَــدادنــد ،
کــــــه امـــــروز ، انـــــقَــدر دیـــــوانه وار
تــــشنـــه ی " بــــــــــازی کـَــردن " بــــــــا آدم هــــــــایی ؟
پاسخ }
#4
مواد لازم برای 4 تا 6 نفر :

گوشت گوسفند بدون استخوان 500 گرم

جگر سفید گوسفند 200 گرم

پیاز متوسط 4 عدد

زردچوبه نصف قاشق چای خوری

دارچین 1 قاشق مرباخوری

نمک و فلفل به مقدار لازم

نان سنگک به مقدار کافی




[عکس: 20131028131756_beryan.jpg]




طرز تهیه:

گوشت را با مقداری آب و 2 عدد پیاز خرد شده و زردچوبه می پزیم و پس از نرم شدن گوشت، به آن نمك اضافه می كنیم.

جگر سفید را هم پس از پختن، چرخ و سرخ می کنیم.

گوشت پخته شده را با 2 عدد پیاز باقی مانده چرخ می کنیم و آب گوشت پخته باقیمانده را كنار می گذاریم.

نمک و فلفل و زرد چوبه را به میزان دلخواه به گوشت چرخ کرده اضافه می کنیم و با هم مخلوط می کنیم.

سپس یک تابه کوچک و یا کفگیر مخصوص بریونی اصفهانی را روی شعله گاز می گذاریم تا داغ شود و کمی روغن در آن می ریزیم، طوریکه کف آن چرب شود.

مخلوط گوشت چرخ شده را به اندازه همبرگر یا به شکل بیضی، کف ظرف یا کفگیر پهن می کنیم و روی حرارت می گیریم تا كف بریانی طلایی شود.

روی یک تکه نان سنگک یک قاشق از آب غلیظ گوشت می ریزیم تا فقط نان کمی مرطوب شود.

بعد پودر دارچین را روی نان مرطوب ریخته و بریانی را روی نان برمی گردانیم.

در پایان مقداری جگر پخته و سرخ شده کنار بریانی می ریزیم.

اطراف بریانی را معمولا با ریحان و جعفری و پیاز تزئین می كنند. شما می توانید در صورت دلخواه کمی خلال بادام و پسته هم روی بریانی بریزید.

بریانی را با دوغ تازه نوش جان كنید.


توی این غذا شش و دنبه هم هست که در بالا گفته نشده . شش و دنبه همون دایره کوچکیه که کنار بریان هستش و در تصویر بالا میبینید. رنگش هم تیره تر هستش . هنگام خوردن هر لقمه از هر دو ( بریان به مقدار بیشتر و شش و دنبه به مقدار کمتر استفاده میشه یعنی ترکیب مزه این دو معنی واقعی بریون را به شما نشون میده ) مکمل این غذا آبگوشتش که اونهم ذکر نشده و با تززینات خاص خودش عرضه میشه و کلی هم خوشمزس .



اما 80 درصد این غذا را همان گوشت بریان شده تشکیل میده که نحوه پخنش را دربالا خواندید .



آماده کردن این غذا نیاز به مهارت کافی داره که بیشتر از همه نزد بریانی های معروف اصفهانی است حتی خود خانواده های اصفهانی هم نمیتوانند به خوبی بریونی ها این غذا را آماده کنند : بنابراین توصیه میشه اگر به اصفهان رفتید بهتره دنبال بریانی های : 1- بریانی شاد ( میدان امام حسین ) - 2- بریانی اعظم ( خیابان چهارباغ پایین و شعبه دیگر آن در خیابان مسجد سید ) که از معروفترین بریانی های شهر اصفهان هستند بگردید .


درضمن اسم این غذا بریان است که به لهجه اصفهانی میشه بریون نه بریانی و نه بریونی ، بریونی به آن مغازه ای که بریان را می پزد گفته میشود مثل کبابی که به مغازه ای گفته میشود که کباب میپزد ! شما که کبابی نمیخورید !! میخورید ؟؟؟ حالا دلیل این اشتباه برمیگرده به غیر اصفهانی ها یعنی اشتباها توسط مسافرانی که از شهر های دیگر به اصفهان می آیند ( غیر اصفهانی ها ) به این غذا میگویند بریونی



نکته : این غذا در اصفهان مخصوص ناهار هستش . که البته در ایام نوروز بعلت درخواست های زیاد شب ها هم طبخ میشه ولی اصولا برای ناهار هستش دلیلش هم برمیگرده به میزان چربی بالای این غذا که برای ناهار مناسبه
[عکس: 20170426093538_421917649_63529-.jpg]
پاسخ }
گوناگون از وب
loading...
#5
[عکس: 20131029135107_DSC04485.JPG]


[عکس: 20131029135155_DSC04487.JPG]
[عکس: 20170426093538_421917649_63529-.jpg]
پاسخ }
#6
این بریان خوشمزه من
[عکس: 20131123133741_IMG_0174.jpg]
[عکس: countdown.php?h=250&w=160&imgid=27&bride...=07&day=28]
پاسخ }
#7
[عکس: 20140525010132_201405222001.jpg]
[عکس: 20140525010220_201405222000.jpg]
بریونی خوشمزه من به اب گوشت کشک میزنم وبا سنگک وریحون میخوریم البته از اصفهانی ها یاد گرفتم حتما امتحان کنید واقعا خوشمزه استYum2
پاسخ }