خوش آمدید ورود یا ثبت نام

تبلیغات
Bia2Aroosi
کانال خانوم گل'
Ads Ads

close
Ads
 
امتیاز موضوع:
  • 36 رأی - میانگین امتیازات: 3.33
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

تهیه انواع قهوه

کاربر خانوم گل

*
وضعیت : آفلاین
ارسال‌ها:
313
تاریخ عضویت:
دی ۱۳۸۹
مدال ها

اعتبار: 452


محل سکونت :
ارسال: #1
تهیه انواع قهوه
[تصویر:  1297241313_10_ec86b2decf.jpg]


قهوه یکی از هدایای طبیعت است . واژه انگلیسی "کافی" (Coffee) از ریشۀ لاتین نام گیاهی از دستۀ Coffea گرفته شده که یک عضو از خانواده روبیاسئا (Rubiaceae) است. گیاهان کوفئا (Coffea) بسیار متعددند، اما گران قیمت ترین نوع آنها، کوفئا عربیکا (Coffea Arabica) است که سه چهارم تولید قهوۀ جهان را در بر می گیرد. محل رویش طبیعی آن، قله های آسیا، آفریقا، و آمریکاست. به هر حال از آنجایی که قهوۀ عربیکا به خصوص به گرما و رطوبت حساس است، بین ارتفاعات 900 و 2000 متر رشد می کند. هر چقدر ارتفاع محل رشد بیشتر باشد، دانۀ قهوۀ برشته شده کیفیت بهتری خواهد داشت.

در ابتدا، میوۀ گیاه آن به رنگ سبز است اما، بعد از گذشت هفت ماه که رسیده تر می شود، به رنگ قرمز جذابی در می آید که تقریباً یه گیلاس شبیه است. دما در مناطق گرمسیر (بین 15 و 25 درجۀ سانتی گراد) ثابت است.بنابراین، گیاه می تواند دایماً میوه بدهد و ، هر گاه باران می بارد، گل بدهد. از این رو، این گیاه در یک زمان، هم میوۀ رسیده و هم میوه کال دارد. دانۀ قهوه از یک گل سفید بسیار معطر و درست چند روز پس از شکوفه زدن به دست می آید.



نگهداری با دقت، محافظ تر و تازگی قهوه است.



همۀ عطر و طعم قهوه، چه به صورت دانۀ درستۀ قهوه و چه به صورت آسیاب شده، پس از بو دهی، رو به از بین رفتن می گذارد. قهوه ای را که در عرض دو هفته مصرف می شود می باید در ظرفی دربسته و بدون درز و در جایی تاریک و خنک نگهداری کرد.

هفت نکته دم کردن قهوه:



1. جوشیدن باعث تلخی می شود؛ پس، هرگز قهوه را نجوشانید.

2. قهوه را دوباره گرم نکنید. هر بار، آن را تازه درست و سرو کنید.

3. از آب تازه و سرد استفاده کنید.

4. از تفاله های قهوه دوباره استفاده نکنید. آنچه باقی مانده، اجزای تلخ و نامطبوع قهوه است.

5. از "سا"یی مناسب قهوه سازتان استفاده کنید. اگر سای قهوه خیلی ریز باشد، باعث استخراج بیش از حد عناصر قهوه و تلخی شده، مجاری قهوه ساز را به مرور مسدود می کند. اگر سای قهوه خیلی درشت باشد، باعث آبکی و رقیق شدن قهوه می گردد.

6.برای بهترین نتایج توصیه می کنیم که به ازای هر 180 میلی لیتر آب از 10 گرم قهوۀ آسیاب شده استفاده کنید.

7. قهوه را تنها برای مدت 20 دقیقه می توان، بر روی اجاق گاز یا اجاق برقی، گرم نگه داشت و، پس از آن، عطر و طعم قهوه رو به افول و نامطبوع شدن می گذارد.



براي تهیه یک قهوه خوب با کتری قهوه به موارد زیر توجه کنید:



از کتری‌ای استفاده کنید که بدنه و لوله‌های آن از جنس استیل بوده، به گرم‌نگه‌دارنده قهوه مجهز باشد. استفاده از ترکیبات خوب قهوه نیز مؤثر است.
(آخرین ویرایش در این ارسال: ۲۲-۶-۱۳۹۲ ۱۰:۳۴ عصر، توسط Galaxy.)
۲۰-۱۱-۱۳۸۹, ۱۲:۲۱ عصر
یافتن سپاس نقل قول
کاربر خانوم گل

*
وضعیت : آفلاین
ارسال‌ها:
313
تاریخ عضویت:
دی ۱۳۸۹
مدال ها

اعتبار: 452


محل سکونت :
ارسال: #2
قهوه فرانسه
[تصویر:  1297241811_10_d7d5daba89.jpg]

به‌طورکلی، مزه‌ای شبیه به قهوه کافِه‌تیِه‌رِه دارد ولی گرد قهوه را برای بهتر کردن عطر و طعمش از آن جدا می‌کنند.
آن را برای چند ساعتی در بیشتر دستگاه‌ها گرم نگه داشت. در فنجان استاندارد و به‌صورت تلخ (سیاه) یا با شیر سرو می‌شود.

اين روش قهوه‌اي ديرسازتر از روش اسپرسو به‌دست مي‌دهد. قهوة فيلتري (فرانسه) را اصلاً مردي فرانسوي به نام ژان‌باپتيست ‌دوبِلوآ (Jean-Baptiste de Belloy) اختراع كرد و معروف‌ترين روش در غرب است.
قهوة فرانسه با استفاده از دستگاهي خودكار درست مي‌شود كه از 2 تا 12 فنجان قهوه دم ‌مي‌كند.
آب مستقيماً بر روي قهوه‌اي كه درونِ فيلتر يا صافي‌اي كاغذي در بخش بالايي دستگاه قرار دارد، ريخته مي‌شود.
آب در محفظۀ مخصوص به طرف المنت گرمایشی در کف دستگاه فشار می آورد. آب داغ از یک لوله در بالای دستگاه خارج می شود و سپس، در حالی که محتوی قهوه است، از صافی عبور کرده، به پائین می ریزد.
در نهایت، قهوه در یک لیوان یا قوری جمع آوری می شود. قهوه بر اثر نيروي جاذبه به درون پارچي شيشه‌اي به زير مي‌چكد؛ يعني به جايي كه بر روي صفحه‌اي داغ قرار داده شده كه قهوه را در دمايي بهينه نگه مي‌دارد تا بتوان در هر زماني از روز، آن را نوشيد.
همچنين امكان استفاده از قهوه‌هاي كيسه‌اي وجود دارد كه استفاده از اين كيسه‌ها، درست‌كردن قهوه و تميزكردن دستگاه را آسان‌تر مي‌سازد.


برای تهیه یک قهوۀ فرانسه خوب، موارد زیر لازم است:


1. قهوه گیری آرام و مداوم

2. ترکیبات خوب قهوه ها

3. امکان کنترل عطر و طعم قهوه



یک روش کاربردی برای آزمایش اصالت قهوۀ فرانسه این است که یک مقدار از آن را روی آب بپاشید.
قهوه فرانسۀ اصیل خشک مانده، برای مدت طولانی بر روی سطح آب باقی می ماند؛ در حالی که قهوۀ غیر اصیل ته نشین شده، حتی جذب آب سرد نیز می شود.
(آخرین ویرایش در این ارسال: ۲۲-۶-۱۳۹۲ ۱۰:۳۵ عصر، توسط Galaxy.)
۲۰-۱۱-۱۳۸۹, ۱۲:۲۷ عصر
یافتن سپاس نقل قول
کاربر خانوم گل

*
وضعیت : آفلاین
ارسال‌ها:
313
تاریخ عضویت:
دی ۱۳۸۹
مدال ها

اعتبار: 452


محل سکونت :
ارسال: #3
اسپرسو
[تصویر:  1297242118_10_d548a87b9f.jpg]

قهوۀ اسپرسو " عصاره ای" افشرده و پر عطر و طعم است که از دم کردن دانه های قهوه به دست می آید.
مقدار قهوۀ به کار رفته حدوداً دوسوم مقدار قهوۀ بکار رفته برای یک تک وعدۀ قهوۀ فرانسه است ولی با مقدار آبی بسیار کمتر (45 میلی لیتر در برابر 180 میلی لیتر یک فنجان قهوۀ فرانسه)، اسپرسو روشی سریع برای دم کردن است که از فشار، و نه گرانش (مانند قهوۀ فرانسه)، برای دم کردن استفاده می کند.

قهوۀ اسپرسو ترکیبی از انواع گوناگون قهوۀ آسیاب شده است که در طی فرآیند خاص آماده سازی قهوه، توان استخراج فوق العاده بالا در قهوه ساز را پیدا کرده است.
ویژگی منحصر بفرد این قهوه این است که در عین آماده شدن سریع، از کیفیت بالایی برخوردار است و نه تنها عطر و طعم آن حفظ می شود بلکه، به نظر کارشناسان، عطر و طعم واقعی قهوه را به شما نشان می دهد.به همین علت، این قهوۀ ایتالیایی مورد پسند قهوه شناسان واقعی در سراسر دنیا قرار گرفته است.

مهم این است که قهوۀ اسپرسو با خامۀ قهوه یا همان رویۀ کاراملی رنگ، که نشانۀ یک اسپرسوی کامل و خوب است، نوشیده شود.



اسپرسو را لوییجی بتزرا، صاحب یک شرکت تولیدی در سال 1903 اختراع کرد.
ایدۀ او وارد کردن فشار به فرآیند دم کردن قهوه بود که زمان لازم برای دم کشیدن قهوه را کم می کرد.
او نام دستگاه جدیدش را " دستگاه قهوۀ اسپرسو " گذاشت. اسپرسو در ایتالیایی به معنای "سریع" است.

دستگاه اسپرسو نه تنها مدت زمان دم کشیدن قهوه را کم کرد، بلکه قهوۀ بهتری نیز از آن به دست آمد!
دم کردن سریع تر امکان استخراج موادی با کیفیت نامطلوب را، که در اثر استخراج بیش از حد قهوه وارد آن می شدند، گرفت.

آب از محفظة مخصوص با فشار به جوش‌آور داراي المنت گرمايي وارد مي‌شود.
آب در داخل جوش‌آور به دماي 92 درجة سانتي‌گراد و فشار 15 بار مي‌رسد.
آب با دماي بالا از جوش‌آور خارج شده، از نگه‌دارندة فيلتر كه داراي دانه‌هاي قهوه يا قهوة كيسه‌اي است، عبور مي‌كند.
قهوه در محفظة مخصوص جمع مي‌شود يا مستقيماً در فنجان مي‌ريزد.
از طرف ديگر، در قهوه‌سازهاي بخار، اين المنت گرمايي است كه با ايجاد فشار 3.5 بار آب را داغ مي‌كند.
قهوة درست‌شده با اين روش، كام را با عطري خوش، غني، و شيرين پر مي‌كند.
اين نوشيدني‌اي نيست كه به‌هنگام اوقات استراحت در محل كار يا پيش از خروج از منزل براي رفتن به سرِ كار مصرف شود: اسپرسو را بايد پس از غذايي خوب و هنگامي كه وقت كافي براي آرامش‌يافتن وجود دارد، نوشيد.



قوانین طلایی برای تهیۀ قهوه اسپرسویی خوب:

- از آب سرد و تازه استفاده کنید.

- برای شستن جوش آور، صابون یا مواد شوینده به کار نبرید(فقط آب کشی کنید).

- از نگه‌دارنده فيلتر استفاده کنید.

- نگه دارندۀ صافی و دستگاه را از پیش گرم کنید.

- از تركيباتِ باكيفيتِ قهوه استفاده كنيد.

- قهوه را در صافی فشرده کنید.

- فنجان ها را از پیش گرم کنید.

- از دستگاه اسپرسوسازی استفاده کنید که دارای سیستم کف دهندۀ قهوه یا اسپرسوی خامه ای باشند و جوش آورشان از جنس استیل (فولاد ضد زنگ) باشد.
(آخرین ویرایش در این ارسال: ۲۲-۶-۱۳۹۲ ۱۰:۳۷ عصر، توسط Galaxy.)
۲۰-۱۱-۱۳۸۹, ۱۲:۳۳ عصر
یافتن سپاس نقل قول
کاربر خانوم گل

*
وضعیت : آفلاین
ارسال‌ها:
313
تاریخ عضویت:
دی ۱۳۸۹
مدال ها

اعتبار: 452


محل سکونت :
ارسال: #4
موکا
[تصویر:  1297242489_10_f5d3663075.jpg]

اسپرسوی غلیظ و شربت شکلاتی موکا و شیر داغ بخار داده شده ترکیب می شوند و با خامۀ زده شده بر روی سطح لیوان موکاخوری از لبۀ لیوان به بالا تکمیل می شود.





برای تهیه قهوه موکای خوب، موارد زیر را در نظر بگیرید:
- از آب سرد استفاده كنيد.
- از يك تركيب صحيح براي قهوه اسپرسو يا موكا استفاده كنيد.
- هرگز از صابون يا شوينده‌های ديگر براي شستشوی جوش‌آور استفاده نكنيد (فقط آب‌کشی كنيد.
(آخرین ویرایش در این ارسال: ۲۲-۶-۱۳۹۲ ۱۰:۳۸ عصر، توسط Galaxy.)
۲۰-۱۱-۱۳۸۹, ۱۲:۳۹ عصر
یافتن سپاس نقل قول
کاربر خانوم گل

*
وضعیت : آفلاین
ارسال‌ها:
313
تاریخ عضویت:
دی ۱۳۸۹
مدال ها

اعتبار: 452


محل سکونت :
ارسال: #5
امریکانو
[تصویر:  1297242837_10_0caf5dc170.jpg]

دو نيم ‌استكان قهوه اسپرسو به علاوه آب داغ برای درست کردن نوشیدنی‌های ملایم.
راه برای لذت بردن از یک قهوه ملایم ولی غلیظ است؛ چرا که قهوه فرانسه بسیار غلیظ ممکن است تلخ ‌مزه باشد.
آمریکانو بدون خامه بوده، در فنجان استاندارد سرو می‌شود.
(آخرین ویرایش در این ارسال: ۲۲-۶-۱۳۹۲ ۱۰:۳۹ عصر، توسط Galaxy.)
۲۰-۱۱-۱۳۸۹, ۱۲:۴۵ عصر
یافتن سپاس نقل قول

تبلیغات

Bia2Aroosi
کانال خانوم گل'
کاربر خانوم گل

*
وضعیت : آفلاین
ارسال‌ها:
313
تاریخ عضویت:
دی ۱۳۸۹
مدال ها

اعتبار: 452


محل سکونت :
ارسال: #6
ماکیاتو(لکه شیری)
[تصویر:  1297243118_10_ee21ce02a1.jpg]

دو نيم‌استكان قهوه اسپرسو با رویه‌ای از یک قاشق غذاخوری کف‌شیر غلیظ است که در فنجان استاندارد یا نیم‌فنجان سرو می‌شود.
بسیار معطر با لكه‌ها يا رگه‌هایی از شیر است.
(آخرین ویرایش در این ارسال: ۲۲-۶-۱۳۹۲ ۱۰:۳۹ عصر، توسط Galaxy.)
۲۰-۱۱-۱۳۸۹, ۱۲:۴۹ عصر
یافتن سپاس نقل قول
1 کاربر از رها... به دلیل این ارسال سپاس کرده.
m@r@li


موضوع‌های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  روش تهیه قهوه با کِمِکس(Chemex) Galaxy 0 272 ۲۵-۷-۱۳۹۵ ۰۹:۲۸ صبح
آخرین ارسال: Galaxy
  روش تهیه قهوه با فرنچ پرس Galaxy 0 201 ۱۳-۶-۱۳۹۵ ۱۰:۱۰ صبح
آخرین ارسال: Galaxy


ّبرگزیده مردمی ششمین جشنواره وب ایران در بخش خانواده و کودک
Top of Page
کپی برداری بدون ذکر منبع مجاز نبوده و تمامی حقوق متعلق به © انجمن خانوم گل می باشد