خوش آمدید ورود یا ثبت نام

تبلیغات
Bia2Aroosi
کانال خانوم گل'
Ads Ads

close
Ads
 
امتیاز موضوع:
  • 29 رأی - میانگین امتیازات: 3.14
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

خواص سويا

مدیر بازنشسته

****
وضعیت : آفلاین
ارسال‌ها:
854
تاریخ عضویت:
فروردين ۱۳۹۰
مدال ها
مدال برنده مسابقه عکاسیمدال برنده مسابقه عکاسی

اعتبار: 2349


محل سکونت : کـلان شــ طهـران ـهر
ارسال: #1
Kate خواص دانه سویا خشک
سویا بوداده یا آجیل سویاچیست؟ هنگامی که دانه های سویای خیسانده شده در نتیجهٔ حرارت ترد و قهوه ای شوند آجیل سویا حاصل می شود.

آجیل سویا چیست؟ هنگامی که دانه های سویای خیسانده شده در نتیجهٔ حرارت ترد و قهوه ای شوند آجیل سویا حاصل می شود.

آجیل سویا از لحاظ بافت و طعم شبیه به بادام زمینی است و در طعم های مختلفی همچون نمکی و فلفلی وجود دارد. البته بعضی از تولیدکنندگان نیز سعی می کنند مشتری بیشتری را جذب کنند و به همین دلیل به آجیل سویا تنوع بیشتری بخشیده اند. به عنوان مثال می توان آجیل سویا با روکش شکلات و آجیل سویا با روکش ماست تولید کرد.در آجیل سویا با روکش ماست، دانه های سویای بوداده را به مدت طولانی درون ماست خامه ای نرم می خیسانند تا طعم فوق العاده ای به این آجیل بدهند. استفاده از این ماده، میل شدید به خوردن شکر و نمک را در مصرف کنندگان کاهش می دهد. مواد اولیهٔ به کار رفته در تهیهٔ این نوع آجیل، شکر، روغن پالم، پودر آب پنیر، پودر ماست، رنگ مصنوعی و لیستین برای پوشش روی دانه ها و وانیلین، روغن سویا، ساکارز (شکر حاصل از چغندرقند)، شربت ذرت، تاپیوکا (Tapioca) دکسترین و شکر قنادی برای بو دادن دانه های سویا است.

هر یک ششم فنجان از این نوع آجیل ۷۲ کالری، چهار گرم چربی کل، سه گرم چربی اشباع، ۱۲ میلی گرم سدیم، هفت گرم شکر، دو گرم پروتئین، ۲۰ میلی گرم سدیم و ۱۰ میلی گرم ایزوفلاوین دارد.

برای تهیهٔ آجیل سویای شکلاتی دانه های بودادهٔ سویا را در ظرفی از شکلات نرم می خیسانند تا یک لایه صاف و یکنواخت شکلاتی روی آنها ایجاد شود. این نوع آجیل به عاشقان شکلات این امکان را می دهد که میل خود را به شکلات به سالم ترین روش برطرف کنند.

در تهیهٔ این آجیل از موادی چون شکر، پودر شیر کامل، کره کاکائو، لیستین و شکلات مانع برای پوشش شکلاتی و وانیلین و شربت ذرت و صمغ نشاسته و روغن سویا و شکر قنادی برای بو دادن سویا استفاده می شود. هر یک ششم فنجان از این نوع آجیل ۷۰ کالری، چهار گرم چربی کل، دو گرم چربی اشباع، هفت گرم هیدارت کربن، دو گرم پروتئین، ششم گرم شکر، ۲۷ میلی گرم کلسیم و ۱۰ میلی گرم ایزوفلاین دارد. اما شما می توانید آجیل سویای ساده را به آسانی در منزل تهیه کنید. برای این کار می توانید هم از فر معمولی و هم از مایکروویو بهره بگیرید.

روش تهیه در مایکروویو

یک فنجان دانهٔ سویا را به مدت هشت ساعت بخسیانید. بعد از این مدت آب آن را گرفته و دانه ها را به صورت یک لایه درون یک ظرف شیشه ای قرار دهید. مراقب باشید که دانه ها روی یکدیگر قرار نگیرند. دانه ها را به مدت سه دقیقه در حرارت زیاد قرار دهید. سپس هم بزنید و دوباره به مدت سه دقیقه در این حرارت قرار دهید. دوباره هم بزنید. بعد از این به مدت یک دقیقه حرارت داده و دوباره هم بزنید. اینقدر این کار را تکرار کنید تا مطمئن شوید تمام دانه ها برشته شده اند. مدت زمان لازم برای تهیهٔ آجیل سویا بستگی به میزان رطوبت دانه ها و میزان قدرت مایکروویو دارد. اما به طور متوسط بین ۹ تا ۱۲ دقیقه طول می کشد. توجه داشته باشید هنگامی که دانه ها شروع به طلائی شدن می کنند یک وقفهٔ ۳۰ ثانیه ای بدهید تا دانه ها از حرارت زیاد نسوزند.

روش تهیه در فر

در این روش، شما می توانید از دو فنجان سویا یا بیشتر (بستگی به اندازه فر) استفاده کنید. پس از خیساندن و خارج کردن آب، آنها را روی سینی فر (که از قبل کمی آن را چرب کرده اید) قرار دهید و بگذارید به مدت ۱۵ دقیقه در حرارت ۳۵۰ درجهٔ فارنهایت (۱۹۰ درجه سانتی گراد) قرار گیرند. بعد از این مدت آن را هم بزنید و دوباره آن را به مدت پنج دقیقه درون فر قرار دهید و سپس هم بزنید و این کار را هر پنج دقیقه آنقدر تکرار کنید تا تمام دانه ها برشته شوند. کل زمان برای حاضر شدن آجیل سویا در فر به طور متوسط ۲۵ دقیقه است. هنگامی که آجیل سویا در حال آماده شدن است دقت کنید تا نسوزد، اگر بخواهید که آجیل تان بسیار ترد شود کل زمان پخت در مایکروویو را به ۱۲ تا ۱۵ دقیقه رسانده و زمان پخت در فر را به ۳۰ دقیقه برسانید.

در این دو روش شما از یک فنجان لوبیای سویا، یک دوم فنجان آجیل تهیه خواهید کرد.


می توانید در هنگام بودادن دانه های سویا به دلخواه خود نمک، فلفل یا هر چاشنی دیگر بیفزائید. آجیل حاصل شده را پس از خنک شدن، به ظرف در داری انتقال داده و در جای خشک و خنک نگهداری کنید. دانه های سویا به واسطهٔ چربی موجود در آنها در برابر رطوبت و اکسیژن بسیار حساس هستند به طوری که جذب اکسیژن می تواند منجر به تندی یا فساد آنها شود.

اگر در حال خوردن آجیل سویای نمکی هستید باید بدانید هر ۱۰۰ گرم آن حاوی دو گرم آب، ۴۷۱ کالری، ۲/۳۵ گرم پروتئین، ۲۵/۴ گرم چربی کل، ۶/۳۳ گرم هیدرات کربن، ۷/۱۷ گرم فیبر خوراکی، ۹/۳ گرم خاکستر، ۲۰۰ میلی گرم ایزوفلاوین، ۱۳۸ میلی گرم کلسیم و ۱۴۷۰ میلی گرم پتاسیم است. به واسطهٔ حضور ترکیب جادوئی ایزوفلاوین می توان گفت که آجیل سویا یک میان وعده ٔ عالی است. البته اگر نگران نمک مصرفی در غذاهای خود هستید بهتر است که آجیل سویای بدون نمک مصرف کنید یا آن را به سالاد خود بیفزائید تا سالاد مغذی تری داشته باشید.


البته نکتهٔ دیگری که نباید فراموش شود این است که اگر نگران افزایش وزن خود هستید، آجیل سویا را به مقدار زیاد مصرف نکنید. درست است که هر یک چهارم فنجان آن ۱۲۰ کالری دارد که شاید مقدار زیادی نباشد، اما اگر مقدار مصرف روزانه سه تا چهار برابر این مقدار برسد کالری زیادی را به بدن شما می رساند که می تواند باعث افزایش وزن شود.

آجیل سویا و کاهش فشارخون

طبق تحقیقات انجام گرفته در آمریکا مشخص شده است ک مصرف روزانهٔ آجیل سویا ممکن است به کاهش فشارخون کمک کرده و میزان گرگرفتگی در زنان یائسه را کاهش دهد. البته سرپرست گروه تحقیق دکتر فرانسین خاطرنشان می سازد که یافته های به دست آمده باید در تعداد بیشتری از زنان و در زمان طولانی تر از آنچه در این تحقیق صورت گرفته است انجام شود تا بتوان با قدرت بیشتری به آن استناد کرد. این تحقیق روی ۶۱ زن یائیسه که ۱۲ نفر از آنها دارای فشارخون بالا و میانگین سنی ۵۸ سال و ۴۹ نفر دارای فشارخون نرمال با میانگین سنی ۵۳ سال بودند، صورت گرفت. در ابتدا فشارخون این زنان به مدت هشت هفته بدون کوچک ترین غذای حاوی سویا در رژیم غذایشان بررسی شد. سپس به مدت هشت هفته در شرایطی که هر روز یک دوم فنجان سویای بوداده با نمک بسیار کم مصرف کردند. فشارخونشان بررسی شد. این زنان آجیل سویا را در تمام طول روز مصرف می کردند. مقداری در صبحانه، بخشی را در ناهار، مقداری را در شام و باقی را قبل از رفتن به رختخواب مصرف می کردند. در زنان با فشارخون بالا، بعد از هشت هفته، ۱۰ درصد کاهش در فشارخون ماکزیمم و هفت درصد کاهش در فشارخون می نیمم حاصل شد. در زنانی که فشارخون ماکزیمم و سه درصد کاهش در فشارخون می نیمم به دست آمد. این به آن معنی است که آجیل سویا در سلامت فشارخون برای همگان می تواند مؤثر واقع شود.

همچنین در این تحقیق پس از اظهارنظر زنان مشخص شد که میزان گرگرفتگی در آنها به مقدار ۵۴ درصد کاهش یافته ست که این مقدار بسیار قابل توجه است. این تحقیق که در زمینهٔ استفاده از سویای فرآوری نشده صورت گرفته در نوع خود بی نظیر است. زیرا تحقیقاتی که تاکنون دربارهٔ منافع سویا صورت گرفته روی فرآورده های حاصل از سویا انجام شده است. اما والتی معتقد است که در حین فرآوری سویا بعضی از خواص آن از بین می رود به طوری که در این تحقیق چیزهائی مشاهده شد که در تحقیقات قبلی مشخص نشده بود.
1 (49)
امضای Linda
[تصویر:  sunflower3.gif]
۲۲-۱-۱۳۹۱, ۱۰:۴۵ عصر
یافتن سپاس نقل قول
مدیر بازنشسته

****
وضعیت : آفلاین
ارسال‌ها:
854
تاریخ عضویت:
فروردين ۱۳۹۰
مدال ها
مدال برنده مسابقه عکاسیمدال برنده مسابقه عکاسی

اعتبار: 2349


محل سکونت : کـلان شــ طهـران ـهر
ارسال: #2
Kate لوبياي سويا Soy bean
سويا گياهي است يكساله داراي ساقه پرشاخه ، برگهاي آن بيضي ، نوك تيز و سبز رنگ مي باشد . ميوه آن شبيه لوبيا سات كه در هر غلاف آن سه تا پنج دانه جدا از يكديگر وجود دارد . رنگ دانه سويا بر حسب انواع مختلف متفاوت است و برنگهاي زرد ، سفيد ،‌سياه ، خاكستري و خالدار ديده مي شود .
دانه سويا به بزرگي يك نخود كمي مسطح و گرد است . دانه سياه سويا بشتر در طب گياهي مصرف دارد ولي از دانه زرد رنگ آن بيشتر براي روغن گيري استفاده مي كنند . سويا بعلت داشتن پروتئين و مواد مغذي در تغذيه انسان بكار مي رود .
سويا از چين به نقاط ديگر دنيا راه يافته است و بطور چشمگیری در آن كشور وجود دارد .
سويا در حدود 3500 نوع مختلف دارد كه هر كدام آب و هواي مخصوصي را مي خواهد .


تركيبات شيميايي:سويا از نظر ويتامين هاي گروه B بسيار غني است و داراي مقدري ويتامين هاي C,D,E,K و كمي كاروتن مي باشد . سويا همچنين دريا كلروفيل و آنتي بيوتيكي بنام كاناوالين نيز هست /

دانشمندان موفق شده اند كه از لوبياي سويا يك نوع آنتي بيوتيك ارزان قيمت تهيه كنند كه موروميكس ناميده مي شود و باكتريهاي مضر روده را از بين مي برد .

جدول زير مواد موجود در صد گرم دانه خشك و رسيده ،‌جوانه سويا ، شير سويا و سبوس سويا را نشان مي دهد

دانه خشك جوانه سويا شير سويا سوس سويا

آب 10 گرم 86 گرم 92/5 گرم 62/8گرم
پروتئين 34 گرم 6 گرم 3/4 گرم 5/6 گرم
چربي 17/7 گرم 1/4 گرم 1/5 گرم 1/3 گرم
مواد نشاسته اي 29 گرم 4/7 گرم 2/2 گرم 9/5 گرم
كلسيم 226 ميلي گرم 48 ميلي گرم 20 ميلي گرم 82 ميلي گرم
فسفر 550 ميلي گرم 67 ميلي گرم 48 ميلي گرم 104 ميلي گرم
آهن 8/4 ميلي گرم 1 ميلي گرم 0/8 ميلي گرم 4/8 ميلي گرم
ويتامين آ 80 واحد 80واحد 40 واحد 7320 واحد
ويتامين ب 1 1/1 ميلي گرم 0/25 ميلي گرم 0/8 ميلي گرم 0/02 ميلي گرم
ويتامين ب 2 0/3 ميلي گرم 0/2 ميلي گرم 0/03 ميلي گرم 0/25 ميلي گرم
ويتامين ب 3 2/2 ميلي گرم 0/8 ميلي گرم 0/2 ميلي گرم 0/4 مياي گرم
همانطور كه گفته شد سويا از نظر مواد پروتئيني بسيار قوي است و در كشورهاي فقير از آن بعنوان جانشين گوشت استفاده مي كنند . در جدول زير سويا با گوشت مقايسه شده است

سويا گوشت گاو
آب 9/87% 74%
پروتئين 36/67% 23/74%
چربي 17% 2/3%
پتاسيم 3/1% 54%
اسيد فسفريك 1/47% 66%

بنابر اين همانطور كه در جدول بالا ديده مي شود مقدار پروتئين سويا 1/5 برابر گوشت گاو مي باشد و منبعي غني از پروتئين است .
براي درست كردن شير سويا ، دانه سويا را له كرده و بمدت 24 ساعت تحت تاثير آب قرار مي دهند سپس آنرا صاف مي كنند و بدين ترتيب نوشابه اي مانند شير بدست مي آيد كه منبع غذايي خوبي است كه مي توان بجاي شير گاو مصرف كرد .
روغن سويا كه از فشوردن دانه هاي له شده وسياه بدست مي آيد رنگ زرد مايل به قرمز دارد و داراي بوي مخصوصي شبيه بوي لوبيا است و در حرارت 15 در جه منجمد مي شود ولي درجه حرارت معمولي حالت روان دارد.

خواص داروئي:
1) سويا مقوي و باد شكن است
2)دانه سويا ، مدر ، تب بر و ضد سم است
3)در چين دانه سويا را بعنوان ضد سم مصرف مي كنند
4)شير سويا غذاي مفيدي براي كودكان است
5)نان سويا براي مبتلايان به بيماري قند بسيار مناسب است زيرا اولا ارزش غذايي زيادي درد ثانيا مواد نشاسته اي كه تبديل به قند مي شود در آن كم است
6)دانه هاي سبز سويا را له كرده و بصورت ضماد در آوريد اين ضماد براي زخم هاي آبله و ساير زخم ها مفيد است همچنين براي رفع التهاب و قرمزي پاي بچه ها كه در اثر ادرار بوجود آمده مفيد است .
7)سويا براي مبتلايان به نقرس و رماتيسم و اشخاص ضعيف البنيه بسيار مفيد است
8)سوس سويا براي تحريك اشتها بكار مي رود
9)سوس سويا را براي از بين بردن بوي گوشت بكار مي برند
10)سوس سويا را به غذاهايي كه تدريد دريد سالم باشد بزنيد سم آنرا خنثي مي كند
11)سوس سويا ملين ،‌ خنك كننده و ضد سم است
12)اگر زن حامله در معرض خطر سقط جنين باشد به او سوس سويا بدهيد
13)اگر ادرار كسي بخون آلوده است سوس سويا درمان آن است
14)سوس سويا براي سوختگي پوست مفيد است
15)فرآورده هاي سويا براي پيشگيري سرطان مفيد است
16)سويا به فعاليت روده ها و دفع منظم سموم كمك مي كند
17)سويا مقدر تري گليسيدر خون را پائين مي آورد
18)براي تميز كردن شريانها از فرآورده هاي سويا استفاده كنيد حتي مبتلا به شرائين و در معرض خطر قلبي هستند اگر از سويا استفاده كنند و گوشت را از برنامه غذايي خود حذف كنند بزودي شريانهاي آنها تميز و جوان خواهد بود .
19)سويا سنگ كيسه صفرا را شكسته و خارج مي سازد و اگر از فرآورده هاي سويا استفاده كنيد در بدن شما سنگ كيسه صفرا توليد نخواهد شد اگر سنگ كيسه صفرا دريد رژيم خود رابه سويا تغيير دهيد
20)سويا براي سلامت روده بزرگ و تنظيم تخليه و دفع مواد زائد بسيار مفيد است
21)سويا موثر براي درمان سرطان كولون است
22)سويا از سرطان سينه جلوگيري مي كند
23)سويا منبع غني هورمون استروژن است بنابراين مي توان جانشين هورمونهاي مصنوعي در دوران يائسگي باشد . پس خانم ها در دوران يائسگي بهتر است از فرآورده هاي سويا استفاده كنند .


طرز استفاده: فرآورده هاي سويا زياد است و بسته به نوع سليقه مي توانيد از آنها استفاده كنيد مانند شيز سويا ، شير بريده سويا ، در سويا ،‌بلغور سويا ، سوياي بو داده ،‌پروتيئن سويا ، سوس سويا ، سوياي تخمير شده ،‌جوانه سويا و غيره
مضرات : مضرات خاصي براي آن بيان نشده است .
امضای Linda
[تصویر:  sunflower3.gif]
(آخرین ویرایش در این ارسال: ۲۲-۱-۱۳۹۱ ۱۱:۴۹ عصر، توسط Linda.)
۲۲-۱-۱۳۹۱, ۱۱:۳۹ عصر
یافتن سپاس نقل قول
کاربر خانوم گل

*
وضعیت : آفلاین
ارسال‌ها:
799
تاریخ عضویت:
بهمن ۱۳۹۱
مدال ها

اعتبار: 1395


محل سکونت :
ارسال: #3
سويا
سويا طعم شيرين و خواص درماني بي نظيري دارد، به همراه سبزيجات در سوپ، سالاد و خورش استفاده مي شود. تنها دانه گياهي است كه
داراي 9 آمينو اسيد ضروري و يك پروتئين كامل مي باشد. داراي ميزان بالايي از اسيدهاي چرب امگا تري " Omega-3" مي باشد كه خطر سكته مغزي و حمله قلبي را كاهش مي دهد.
تنها دانه گياهي است كه حاوي ميزان بالايي چربي اشباع نشده و اندكي كلسترول مي باشد. سويا را با تمر هندي نيز مي توان صرف نمود.

خواص غذايي
تقويت كننده طحال و لوزالمعده، مؤثر در فعاليت هاي روده، تميز كننده رگهاي خوني و قلب، تسريع كننده گردش خون، عملكرد لوزالمعده را تقويت مي كند (بخصوص در بيماري ديابت)، بينايي و ديد را تقويت مي كند مْدِر است و سموم بدن را دفع مي كند. سويا يك منبع طبيعي از "Lecithin" ، غذاي مغز مي باشد.
تركيبات غذايي
150 كالري، 14 گرم پروتئين، 8 گرم چربي، 9 گرم كربوهيدرات، 2 ميلي گرم سديم و 5 گرم فيبر.

روغن سويا براي سرخ كردن غذا مناسب نيست

سويا از عمده‌ترين روغن‌هاي مصرفي داخل كشور است كه به علت دارا بودن درصد زيادي از اسيدهاي چرب با چند باند دوگانه، مقاومت بسيار پاييني دارد كه نبايد آن را براي فرآيند سرخ كردني استفاده كرد. سرخ كردن به معناي پختن غذا در چربي مايع و داغ مي‌باشد كه شبيه پختن
غذا در آب است كه انتقال گرما توسط يك واسطه مايع داغ اعمال مي‌شود. براساس نتايج اين پژوهش،‌ سرخ كردن عميق در فشار اتمسفر و رطوبت محيط در دماي 160 تا 180 درجه سانتيگراد انجام مي‌شود و به علت تماس مستقيم روغن با اكسيژن و رطوبت موجود در ماده سرخ شونده در چنين دماي بالا واكنش‌هايي نظير پليمريزاسيون، هيدروليز، ايزومريزاسيون و سيكليزاسيون رخ مي‌دهد كه حاصل آنها هزاران ماده شيميايي با تركيبات متفاوت است كه رابطه تنگاتنگي با سلامتي مصرف كننده دارد.

براي حفظ سلامتي مصرف كنندگان تعيين معياري در خصوص كنترل روغن‌ها و چربي هاي مخصوص سرخ كردني عميق امري لازم به نظر مي‌رسد.

فقط روغن‌ها و چربي‌هايي كه در معرض حرارت اضافي هستند اثرات مضر دارند و آنهايي كه تحت حرارت ملايم و معمولي مورد استفاده قرار مي‌گيرند تغييرات مهمي را در حيواناتي كه با آنها تغديه شده‌اند نشان نمي‌دهند.
بنابراين توسعه روش‌هايي جهت كنترل چربي‌ها و روغن‌هاي سرخ كردني در نقطه‌اي كه روغن غير قابل مصرف بوده و بايد تعويض شود، بسيار مهم به نظر مي‌رسد. ارزيابي حسي،‌ تنها يك اطلاعات تقريبي و ذهني راجع به كيفيت روغن به ما مي‌دهد، لكن آزمايشات كيفي و روش‌هاي كمي بسياري منتشر و پيشنهاد شده است.

در اين تحقيق، جهت مقايسه دو نوع روغن سويا و آفتابگردان، چهار نمونه با انديس يدي متفاوت انتخاب و عمليات سرخ كردن در مقدار ثابتي از روغن انجام پذيرفت. بر اساس اين مطالعه، در اين فرآيند عمليات بر روي تكه‌هاي يكساني از سيب زميني انجام گرفت و در طي فرآيند نمونه برداري شده و تست‌هاي مختلفي ازقبيل رنگ، اسيدتيه، پراكسيد و مقاومت در مقابل اكسيداسيون بر روي نمونه‌ها صورت گرفت.

روغن سويا مقاومت كمتري نسبت به روغن آفتابگردان در فرآيند سرخ كردني عميق دارد و از اين رو براي فرآيند سرخ كردن عميق توصيه نمي‌شود. همچنين افزايش رنگ قرمز از اين روغن نمايانگر افزايش فساد روغن مي‌باشد.

نتايج مقايسه بين نمونه‌ها كه براساس قانون انجمن چربي آلمان صورت گرفته است نشان مي‌دهد:
اگر غلظت اسيدهاي چرب اكسيدشده بيشتر از 1 درصد باشد وضعيت روغن در مرحله اي است كه بايد تعويض شود. بنابراين توصيه مي‌شود از روغن نيمه هيدروژنه آفتابگردان جهت فرآيند سرخ كردن عميق استفاده شود.
امضای تپراک
[[تصویر:  dd6320410f.png]]
۱۸-۱-۱۳۹۲, ۰۹:۳۴ صبح
یافتن سپاس نقل قول
2 کاربر از تپراک به دلیل این ارسال سپاس کرده.
NAHID.V, ماهدیس



ّبرگزیده مردمی ششمین جشنواره وب ایران در بخش خانواده و کودک
Top of Page
کپی برداری بدون ذکر منبع مجاز نبوده و تمامی حقوق متعلق به © انجمن خانوم گل می باشد