ّبرگزیده مردمی ششمین جشنواره وب ایران در بخش خانواده و کودک


خوش آمدید ورود یا ثبت نام


خواص قیسی و زرد آلو
مدیریت انجمن

******
وضعیت : آفلاین
ارسال‌ها:
874
تاریخ عضویت:
فروردین ۱۳۹۰
مدال ها
مدال برنده مسابقه عکاسیمدال برنده مسابقه عکاسی

اعتبار: 2307


محل سکونت : کـلان شــ طهـران ـهر
ارسال: #1
Kate خواص قیسی و زرد آلو
مصرف زردآلو به همراه مغز آن ضد نفخ بوده و هضم آن را آسان می‌نماید و برای كم خونی نیز مفید است.

زردآلو خواص درمانی بسیاری دارد كه از جمله می‌توان به تصفیه خون، باز كردن عروق، رفع بوی بد دهان، پایین آوردن تب، برطرف كردن ورم مفاصل اشاره کرد.

زردآلو حاوی آب، كلسیم، سدیم، پتاسیم، فسفر، آهن، ویتامین B3 ،B2 ،B1 و مواد نشاسته‌ای و چربی است.

روغن مغز هسته زردآلو برای نرم كردن پوست مفید بوده و همچنین روغن تلخ مغز زردآلو میكروبهای معده و روده را از بین می‌برد .
زردآلو سنگین و دیر هضم است و كودكان و سالخوردگان نباید در مصرف زردآلود زیاده‌روی كنند.
این پزشك توصیه كرد، كه به همراه زردآلو هسته آنرا نیز مصرف كنید، چرا كه از نفخ معده جلوگیری می‌كند.
1 (49)

قیسی این خویشاوند طلایی آلوچه و آلو از سه هزار سال پیش در چین کاشت می شد و بر خلاف آنچه که از نام علمی اش ( Prunus armeniaca ) بر می آید، منشا آن نه ارمنستان بلکه شمال غربی چین در نزدیکی مرز روسیه در منطقه « گریت وال » است. درخت زردآلو گیاهی است مقاوم با برگ های پهن و نسبتا گرد، با راس نوک تیز و حاشیه نسبتا دندانه دار. گل های بدون پایه با پنج گلبرگ منظم و پرچم های پر شمار در اوایل بهار شکفته می شوند. میوه زردآلو مانند شفت و آلوچه با پوست نازک و گوشت زرد رنگ در اواسط تابستان رسیثده می شود. میوه های رسیده آبدار، شیرین و با سطحی صاف و بدون کرک اند و در اشکال متفاوتی مانند میوه تازه، آب میوه، میوه خشک شده ( برگ قیسی )، فریز شده و کنسرو شده به مصرف می رسند. از عصاره هسته سرشار از گیلکوزید های سیانوژنیک زردآلو دارویی ضد سرطان در گذشته تهیه می شد که امروز از رده خارج شده است. هسته زردآلو هایی که در آسیای مرکزی و نواحی مدیترانه ای کاشته می شود، شیرین است و می توان همانند بادام از آن روغن گرفت. از روغن زردآلو در تهیه انواع کرم های پوست، صابون و عطرسازی استفاده می شود. گاهی نیز آن را با روغن بادام مخلوط کرده و به مشتریان می فروشند. میوه زردآلو حاوی مقادیر زیاد ویتامین A و مقادیر کمتری از تیامین، ویتامین C، کلسیم، فسفر، آهن و پتاسیم است. سالانه 27000 تن زردآلو در سراسر جهان تولید می شود که ترکیه، ایران و پاکستان بزرگترین تولیدکنندگان آنند.

به فارسى انواع آن را «زردآلو»، «شكرپاره»، «قيسى» و در كردستان «مشمش» نامند و خشك‏كرده آن را برگه زردآلو و برگه قيسى و خوبانى گويند. در كتب طب سنتى قديم با نام «مشمش» آمده است.

طعم شيرين آن به علت مقدار زياد ساكارز (نوعى كربوهيدرات دوقندى كه همان شكر متداول مصرفى ما است) میباشد و رنگ زرد مايل به نارنجى بافت و پوست آن به علت رنگدانه آنتی اكسيدان (مواد ضد سرطان) به نام بتا ـ كاروتن مى‏باشد (پيش‏ساز ويتامين A در بدن).

تركيبات شيميايى

در هر 100 گرم بافت زردآلو مواد زير وجود دارد:


آب 85 گرم، كربوهيدرات 7 گرم، پروتئين 1 گرم، كلسيم 15 ميلى‏گرم، فسفر 23 ميلى‏گرم، آهن 1 ميلى‏گرم، سديم 1 ميلى‏گرم، پتاسيم 270 ميلى‏گرم، پيش‏ساز ويتامينA 405 ميكروگرم، ويتامين C 6 ميلى‏گرم، ويتامين B1 03/0 ميلى‏گرم، ويتامين B204/0 ميلى‏گرم، نياسين 6/0 ميلى‏گرم، منيزيوم 11 ميلى‏گرم، مس 12/0 ميلى‏گرم، روى 02/0 ميلى‏گرم.

چه مقدار زردآلو مصرف كنيم؟

6 عدد زردآلو با اندازه متوسط، تقريبا 13 درصد دريافت روزانه توصيه شده آهن براى خانمها را تأمين مى‏كند. مصرف منظم زردآلو خطر كم‏خونى را كاهش مى‏دهد.

خصوصيات ويژه:

ـ سرطان معده و ريه:


زردآلو، همان طور كه اشاره گرديد، منبع مفيدى از بتاكاروتن است. مؤسسه تحقيقات سرطان جهانى پس از مطالعه در باره ارتباط بين سرطان معده و بتاكاروتن در سال 1377 (1998) چنين گزارش كرد كه دريافت بالاى كاروتنوئيدها احتمالاً مى‏تواند خطر اين بيمارى را كاهش دهد. به نظر مى‏رسد كه نقش حفاظتى در برابر سرطان ناشى از توانايى بتاكاروتن در پاكسازى بدن از موادى است كه عامل ايجاد تغييرات سرطان‏زايى در سلولها هستند.

به علاوه نتايج تحقيق اين مركز، چنين نشان داده است كه كاروتنها احتمالاً در برابر سرطان ريه هم در افراد سيگارى و هم غير سيگارى و به طور مشابه در خانمها و آقايان، داراى نقش حفاظتى مى‏باشند. قرار دادن منظم زردآلو در رژيم غذايى سبب افزايش دريافت كاروتنها مى‏گردد.

ـ فشار خون بالا:

برگه زردآلو منبع غنى پتاسيم است كه در هر 100 گرم از آن، 4/1 گرم پتاسيم وجود دارد. مصرف 5/2 تا 9/3 گرم پتاسيم در رژيم غذايى به طور روزمره،

در افراد داراى فشار خون طبيعى و بالا سبب كاهش فشار خون مى‏گردد.

ـ افسردگى در سالمندان:

پوره زردآلو يك دسر عالى براى سالمندانى است كه از افسردگى و فراموشى ناشى از كمبود پتاسيم در رژيم غذايى رنج مى‏برند.

ـ شبكورى:

فقدان مصرف غذاهاى غنى از كاروتن منجر به ضعف بينايى خصوصا در سالمندان كه اغلب ميوه و سبزيجات تازه كمى مصرف مى‏كنند، مى‏گردد. زردآلو منبع خوبى از كاروتن است.

ـ تخليه انرژى:

زردآلوى تازه به آهستگى هضم مى‏گردد و بنابراين به آرامى سبب ورود مقاديرى قند به جريان خون مى‏شود. افرادى كه به طور منظم ورزش مى‏كنند، چندين ساعت قبل و بين جلسات ورزش جهت تأمين انرژى براى عضلات، به چنين منبع غذايى احتياج دارند.

ـ مشكلات وزنى:

زردآلوى تازه طعم شيرينى دارد در حالى كه نسبتا انرژى كمى آزاد مى‏كند. زردآلو همچنين داراى فيبر است و فرمى از قند را كه به آهستگى در بدن مى‏سوزد، به درون جريان خون وارد مى‏سازد.

لذا براى افرادى كه مراقب وزن خود هستند، منبع غذايى عالى كم انرژى، خصوصا به عنوان ميان وعده، مى‏باشد.

ـ سلامتى لثه‏ ها:

زردآلو به علت دارا بودن ويتامين C نقش مهمى در حفظ سلامت لثه‏ها ايفا مى‏كند. لذا افرادى كه به هر علتى دچار خونريزى لثه مى‏شوند يا تحت اعمال جراحى لثه و دندان قرار مى‏گيرند لازم است حتما منابع ويتامين C و از جمله زردآلو مصرف نمايند.
امضای Linda
[تصویر:  sunflower3.gif]
۲۸-۱-۱۳۹۱, ۰۳:۱۹ عصر
یافتن سپاس نقل قول
مدیریت انجمن

******
وضعیت : آفلاین
ارسال‌ها:
874
تاریخ عضویت:
فروردین ۱۳۹۰
مدال ها
مدال برنده مسابقه عکاسیمدال برنده مسابقه عکاسی

اعتبار: 2307


محل سکونت : کـلان شــ طهـران ـهر
ارسال: #2
Kate RE: خواص قیسی و زرد آلو
خريد و نگهدارى زردآلو

به جاى انواع زرد و سفت، زردآلوهاى نرم و درشت را انتخاب كنيد. به هنگام خريد زردآلوى خشك و برگه آن، انواعى را كه رنگ روشنى دارند انتخاب نكنيد زيرا به وسيله دی اكسيد سولفور نگهدارى شده ‏اند. زردآلوها را در يك پاكت كاغذى پيچيده و در دماى اتاق نگهدارى كنيد. به منظور نگهدارى در يخچال آنها را در كيسه پلاستيكى قرار داده و در طى چند روز آنها را مصرف كنيد. زردآلو به صورت تازه و پخته در آب يا بخارپز شده جهت مصرف در تهيه بستنى، مربا، سالاد ميوه و ... قابل استفاده مى‏باشد.

خواص شفابخش زردآلو:

كاربرد سنتى:

در طب سنتى چينى به علت محتواى مس زياد شناخته شده و امروزه در چين جهت درمان كم‏خونى به كار میرود. همچنين جهت مرطوب نمودن ريه‏ ها به كار میرود. لذا در شرايطى كه ريه‏ ها خشك می‏شوند از قبيل آسم و همين طور به منظور برطرف نمودن خشكى گلو و تشنگى مصرف آن مفيد است.

در كشور كره از مغز هسته آن به عنوان داروى سينه و معالجه خشكى حلق و گلو استفاده می‏شود و براى بيماريهاى ورم حنجره (لارنژيت) و بيماريهاى ريه و آبسه‏ ها به كار می‏رود. در چين و ژاپن به عنوان تصفيه‏ كننده خون و ضد سرفه، مسكن ناراحتيهاى مركز تنفسى، مقوى، ضد تشنج و براى سرماخوردگى‏ هاى سخت و آسمهاى برونشيتى، روماتسيم، ورمهاى پا و يبوست تجويز مى ‏شود. جوشانده برگه پخته زردآلو اشتهاآور است.

بازكننده گرفتگى‏ هاى مجارى رگها و نرم‏ كننده گرفتگى هاى عضلانى است. زردآلوى شيرين سبب برطرف نمودن يبوست مى‏ گردد و براى رفع بدبويى دهان مفيد است. خوردن آب پخته يا خيس ‏كرده برگه آن مسهل است. سبب برطرف نمودن التهاب معده و نفخ مى‏ شود. علاوه بر كاربرد سنتى.

يك دستور غذايى ساده و مفيد با استفاده از زردآلو:

پوره زردآلو

مواد لازم:

زردآلوى تازه بدون هسته 1 كيلوگرم

شكر = به مقدار لازم

گلاب = به مقدار لازم

خلال بادام21 قاشق غذاخورى

خلال پسته 21 قاشق غذاخورى

آب به مقدار لازم

طرز تهيه:

ابتدا زردآلوهاى بدون هسته را ريز خورد مى‏ كنيم و با مقدار كمى آب بخارپز مى‏ كنيم به نحوى كه بافت آن كاملاً نرم شود. سپس آن را از صافى رد مى‏ كنيم و در حالى كه زردآلو صاف شده را روى شعله كم حرارت مى‏ دهيد، تدريجا شكر و گلاب را مى‏ افزاييم تا شكر كاملاً درون گلاب و پوره حاصله حل شود. سپس قبل از سرد شدن پوره حاصله، آن را در يك بشقاب تخت ريخته و سطح آن را صاف مى‏كنيم و با خلال بادام و پسته تزيين مى‏كنيم. اين پوره خصوصا به هنگام گرماى هوا يك ميان‏وعده مناسب براى كودكان و ساير افراد از جمله سالمندان مى‏باشد.

چنانچه زردآلو خيلى شيرين و رسيده باشد، مى‏توانيد از مقدار كمترى آب و شكر براى تهيه پوره آن استفاده نماييد. اين پوره را مى ‏توان به محض آماده شدن مصرف نمود و يا در صورت تمايل مدتى در يخچال گذاشت تا خنك شود .
امضای Linda
[تصویر:  sunflower3.gif]
۲۸-۱-۱۳۹۱, ۰۳:۴۱ عصر
یافتن سپاس نقل قول



تبلیغات
کپی برداری بدون ذکر منبع مجاز نبوده و تمامی حقوق متعلق به © انجمن خانوم گل می باشد