خوش آمدید ورود یا ثبت نام

تبلیغات
Bia2Aroosi
کانال خانوم گل'
Ads Ads

close
Ads
 
امتیاز موضوع:
  • 22 رأی - میانگین امتیازات: 3.32
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

خواص و مضرات شکلات تلخ

atefeh

وضعیت :
 
ارسال: #1
Bell آشنایی با خواص و مضرات شکلات تلخ
با توجه به توصیه روزافزون به مصرف کاکائوی تلخ، بر آن شدیم تا مروری بر خواص و مضرات این ماده غذایی داشته باشیم.


دانه کاکائو یکی از مواد غذایی است که بومی مناطقی از آمریکای مرکزی و جنوبی و آفریقا است. بومیان قاره آمریکا کاکائو را غذایی از جانب خداوند میدانند و برای مردم آن منطقه کاکائو بسیار مورد احترام است.

کاکائوی تلخ به دلیل داشتن میزان بیشتری کاکائو نسبت به کاکائوی معمولی، حاوی پلی فنولها که آنتی اکسیدان بسیار قوی است، میباشد. ترکیبات فلاوونوییدی موجود در کاکائو باعث از بین بردن رادیکالهای آزاد موجود در جریان خون شده و از بروز سرطانها و بیماریهای قلبی - عروقی و تصلب شرایین جلوگیری میکند.

همچنین فلاوونوییدهای موجود در کاکائوی تلخ باعث افزایش انعطاف پذیری دیواره عروق شده و خطر افزایش فشار خون و سکتههای قلبی و مغزی را میکاهد. مطالعات نشان میدهد که خوردن یک تکه شکلات تلخ در روز میتواند فشار خون را به حالت متعادل در بیاورد.

ترکیبات پلی فنیلی موجود در کاکائوی تلخ باعث بهبود روند خون رسانی بدن به ویژه بهبود خون رسانی به مغز و در نتیجه عملکرد مغز میشود به علاوه کافئین موجود در آن برای افزایش تمرکز نیز مفید است.

کاکائوی تلخ از پوست در برابر تاثیرات پیر کننده نور خورشید محافظت میکند. و خطر ابتلا به سرطان پوست را نیز کاهش میدهد.

کاکائوی تلخ در افراد مبتلا به بیماریهای کبدی مانند یک مرهم عمل میکند و مصرف آن در کنار دارو میتواند در تسریع روند درمان این بیماری موثر باشد.



موارد احتیاط در مصرف کاکائوی تلخ

در افراد مبتلا به آلرژیهای غذائی، شکلاتهای تلخ بهدلیل داشتن میزان زیاد مادهٔ خشک ممکن است آلرژی آنها را تشدید کند.

همچنین این شکلاتها در افرادیکه مبتلا به عارضهٔ کهیر هستند، ممکن است موجب تشدید بیماری شود.

برای افراد مضطرب نیز توصیه میشود مصرف این شکلاتها محدود شود، زیرا شکلاتها بهدلیل داشتن کافئین زیاد، باعث افزایش اضطراب میشوند.

با توجه به اینکه شکلات یکی از موادی است که نسبت آرژینین به لیزین در آن زیاد است، به افرادیکه زمینهٔ تبخال زدن دارند توصیه میشود کمتر شکلات مصرف کنند و با توجه به اینکه درصد مادهٔ خشک شکلات تلخ زیاد است در افراد مبتلا به این عارضه، محدودیت مصرف این نوع شکلات باید بیشتر رعایت شود.

بررسیهای بلندمدت نشان میدهند که مصرف این نوع شکلات بهدلیل داشتن کافئین زیاد در زنان مبتلا به بیماری فیبروکیستیک پستان باعث تشدید عوارض بیماری میشود.

کافئین اسیدمعده را افزایش میدهد، مصرف موادغذائی حاوی کافئین زیاد، مانند شکلات تلخ، ممکن است باعث وخامت زخممعده در افراد مبتلا به این بیماری شود. همچنین بیماران مبتلا به رفلاکس معدی مری باید مصرف موادغذائی حاوی کافئین زیاد را محدود کنند.

کافئین مادهای محرک است و تأثیرات آن تا ۲۰ ساعت در بدن باقی میماند. از اینرو، افراد مبتلا به بیخوابی باید از مصرف اینگونه شکلاتها خودداری کنند.

افرادیکه کلیهٔ سنگساز دارند و همچنین افراد مبتلا به سیروز کبدی مصرف این نوع شکلاتها به ترتیب بهدلیل داشتن اگزالات و مس زیاد توصیه نمیشود.


فایل‌(های) پیوست شده تصویر (ها)
   
۷-۷-۱۳۹۰, ۰۱:۵۱ عصر
نقل قول
کاربر خانوم گل

*
وضعیت : آفلاین
ارسال‌ها:
818
تاریخ عضویت:
بهمن ۱۳۹۰
مدال ها

اعتبار: 154


محل سکونت :
ارسال: #2
رابطه مصرف شکلات ولاغری
سلامت > تحقیقات - همشهری آنلاین:
افرادی سالمی که ورزش می‌کنند و نیز به طور مرتب شکلات می‌خورند، شاخص توده بدنی پایین‌تری نسبت به افرادی دارند که کمتر شکلات می‌خورند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه نظرسنجی از جمعیتی از بیش از 1000 بزرگسال در که نتایج آن در آرشیوهای طب داخلی منتشر شده است، این برداشت را تقویت می‌کند که شکلات با وجود میزان بالای کالری و قند آن می‌تواند برای قلب سلامت‌بخش باشد.

افراد شرکت‌کننده در این بررسی که سن‌شان از 20 تا 85 سال متفاوت بود گزارش کردند که به طور میانگین دوبار در هفته شکلات می‌خورند و به طور میانگین 3.6 بار در هفته ورزش می‌کنند.

افرادی که بیشتر از این حد میانگین شکلات می‌خوردند، میزان پایین تر شاخص توده بدنی یا BMI (نسبت وزن به قد) داشتند.

شاخص توده بدنی طبیعی بین 18.5 تا 24.9 است و افرادی با BMI پایینتر از این حد لاغر و افراد با شاخص توده بدنی 25 و بالاتر دارای اضافه وزن محسوب می‌شوند.

بئاتریس گلومب و همکارانش که در دانشگاه کالیفرنیا در سان‌دیه‌گو که این بررسی را انجام دادند، می‌گویند: "بزرگسالانی که به طور مکررتری شکلات می‌خوردند، شاخص توده بدنی پایین‌تری نسبت به افرادی داشتند که کمتر شکلات می‌خوردند."

به گفته این پژوهشگران این یافته‌ که مصرف مکررتر شکلات با شاخص توده بدنی پایین‌تر همره است، جالب توجه است، و خواستار آن شدند که پژوهش‌های مشروح‌تری و شاید یک کارآزمایی یالینی تصادفی‌شده در باره مزایای متابولیک شکلات انجام شود.

در حالیکه این پژوهش حد قابل‌قبول یا مفید مصرف شکلات را تعیین نکرده است، اما توصیه کارشناسان مصرف متعادل شکلات است.

نانسی کاپرمن متخصص بهداشت عمومی می‌گوید افراد باید توجه داشته باشند که هر قطعه میله‌ای شکلات بیش از 200 کالری دارد که عمدتا مربوط به چربی‌های اشباع‌شده و قند است؛ بنابراین او توصیه می‌کند که میزان مصرف شکلات در حد 28 گرم شکلات تیره یا افزودن پودر کاکائو که میزان چربی آن خیلی پایین است به مواد غذایی باشد.

منافع شکلات به پلی‌فنول‌های دارای خاصیت آنتی‌اکسیدانی موجود در آن مربوط است که فشار خون را کاهش می‌دهد و به کاهش میزان کلسترول و قند خون کمک می‌کند.
Dunnof
امضای سیلور رز
خدایا دلم معجزه میخواهد
از آن معجزه هایی که
به هنگامه ی وقوعش خدایا دوستت دارم و
خدایا شکرت میان هق هق گریه هایم گم شود
خدایا دلم معجزه میخواهد
معجزه ای در حد خدابودنت
۱۹-۲-۱۳۹۱, ۰۵:۳۴ عصر
یافتن سپاس نقل قول


موضوع‌های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  خواص و مضرات بادام زمینی مامان علی 0 542 ۹-۱۱-۱۳۹۰ ۱۰:۳۳ صبح
آخرین ارسال: مامان علی
Bell خواص و مضرات کیوی paria 1 2,818 ۲۸-۸-۱۳۹۰ ۰۲:۲۷ عصر
آخرین ارسال: Galaxy


ّبرگزیده مردمی ششمین جشنواره وب ایران در بخش خانواده و کودک
Top of Page
کپی برداری بدون ذکر منبع مجاز نبوده و تمامی حقوق متعلق به © انجمن خانوم گل می باشد