خوش آمدید ورود یا ثبت نام

تبلیغات
Bia2Aroosi
کانال خانوم گل'
Ads Ads

close
Ads
 
امتیاز موضوع:
  • 30 رأی - میانگین امتیازات: 2.93
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

خواص کاهو

مدیریت کل

*******
وضعیت : آفلاین
ارسال‌ها:
13,302
تاریخ عضویت:
دی ۱۳۸۹
مدال ها
مدال برنده مسابقه آشپزی

اعتبار: 23856


محل سکونت : Persia
ارسال: #1
خواص کاهو

کاهو گیاهی از خانواده کلاه‌برگ (Compositeae) با نام علمی لاکتوکاساتیوا و از قدیمی‌ترین سبزی‌ها در دنیاست که خاستگاه آن هندوستان و آسیای مرکزی می‌باشد.
رومی‌ها اولین کسانی بودند که خردشده آن را به صورت سالاد به کار بردند، به همین دلیل به یکی از گونه‌های آن رومانیا گفته می‌شود. در قرن هفدهم یک گیاهشناس انگلیسی این سبزی را وارد انگلستان کرد و سپس در تمام دنیا مشهور شد و امروز این سبزی در سفره غذایی مردم سراسر دنیا یافت می‌شود.
سابقه استفاده از کاهو در ایران به ۲۵۰۰ سال پیش باز می‌گردد. از نظر گیاهشناسی کاهو گیاهی یکساله با برگ‌های پهن، بلند و سبزرنگ است.


انواع کاهو
به طور کلی دو دسته کاهو وجود دارد:


۱- کاهوی پرورشی یا اهلی

۲- کاهوی خودرو یا وحشی



کاهوی پرورشی نیز انواع مختلفی دارد:
۱- کاهوی پیچ گرد: برگ‌های این نوع کاهو به طور نسبتا فشرده روی هم قرار می‌گیرند. برگ‌های داخلی سفید رنگ و برگ‌های بیرونی سبز رنگند و یکی از بهترین انواع برای انتقال به مناطق دور می‌باشد.



۲- کاهوی پیچ معمولی: این نوع کاهو ایستاده است و شاید ارتفاع بوته به ۴۰-۳۰ سانتیمتر هم برسد. برگ‌های بیرونی سبز و نرم و برگ‌های داخلی سبز مایل به سفید و لطیف و شکننده است. این نوع کاهو در ایران استفاده زیادی دارد.


۳- کاهوی پرک یا کاهوی برگ: برگ‌های این نوع کاهو سبز روشن است، برگ‌ها روی هم قرار نمی‌گیرند و از یکدیگر جدا هستند. همچنین حالت شکننده ندارند و لبه‌های آنها دندانه‌دار است. این نوع کاهو که به آن کاهوی برگ نرم نیز گفته می‌شود در ایران طرفدار چندانی ندارد.



۴- کاهوی ساقه: در این نوع کاهو ساقه آن نیز قابل استفاده است ولی گاهی برگ‌های کوچک و لطیف آن نیز مصرف می‌شود. این نوع کاهو در ایران مورد استفاده ندارد.


مواد مغذی موجود در کاهو
کاهو حاوی مواد معدنی مانند نیکل، کبالت، سولفور و مس است.
از کاهو دو ماده شیمیایی نیز استخراج می‌شود: لاکتوکروم (lactucarum) که دارویی خواب آور و تسکین دهنده است و در چشم پزشکی نیز برای گشاد کردن مردمک چشم از آن استفاده می‌شود و دیگری تریداس (Thridace) که ضد درد و مسکن است و از حرارت دادن و سپس صاف کردن شیره حاصل از ساقه کاهوی رسیده تهیه می‌گردد. این ماده بسیاری از درد‌ها ازجمله درد معده را تسکین می‌دهد.

خواص تغذیه ای و دارویی کاهو

- کاهو سرشار از نمک‌های معدنی است که خاصیت قلیایی دارند و سبب تصفیه خون می‌شوند؛ همچنین به حفظ هوشیاری مغز و سلامت بدن کمک می‌کند.
کاهو ویتامین C فراوانی دارد؛ به طوری که آن را در زمره مواد غذایی ضد اسکوربوتی قرار می‌دهند.

- پتاسیم موجود در کاهو نقش مهمی در کاهش فشار خون دارد؛ بنابراین توصیه می‌شود کسانی که مبتلا به فشار خون هستند، مصرف روزانه کاهو را در عادات غذایی خود قرار دهند.

- کاهو یبوست را کاهش می‌دهد، زیرا علاوه بر داشتن آب فراوان، حاوی مقدار زیادی فیبر نیز می‌باشد. فیبر در واقع همان سلولزی است که در دیواره تمام سلول‌های گیاهی یافت می‌شود و در دستگاه گوارش غیر قابل جذب است.
۹۶ درصد یک لیوان کاهوی خام خرد شده (که معادل یک لیوان سبزی است) را آب تشکیل می‌دهد. این مقدار در یک لیوان شیر ۸۷ درصد است، از این رو توصیه می‌شود کسانی که عادت به خوردن آب ندارند و یا نمی‌توانند به طور مرتب آب بنوشند، برای تامین آب مورد نیاز بدنشان از کاهو استفاده نمایند.
فیبرهای غذایی حجم مواد داخل روده‌ای و در نتیجه حرکات روده‌ها، مخصوصا روده بزرگ را افزایش می‌دهند. بنابراین مصرف مرتب فیبرها از بروز بیماری‌های روده‌ای، به خصوص سرطان کولون پیشگیری می‌کنند.

- برگ‌های کاهو مانند بسیاری از سبزی‌ها و میوه‌ها حاوی ترکیباتی به نام فتونوترینت‌هاست که سطح این ترکیبات به شرایط رشد و نوع کاهو بستگی دارد.
در دنیا ۱۶ نوع کاهو کشت می‌شود. شرایطی که باعث افزایش سطح فلاونوئید‌ها ی آنتوسیانین و سایر فتونوترینت‌های فنولیک می‌گردد، کاهش سطح کاروتنوئید‌هایی مانند لوتئین را به همراه دارد. بنابراین انواعی از کاهو که بالاترین میزان کاروتنوئید‌ها را دارند، سطح پایین تری از سایر فتونوترینت‌های فنولیک را خواهند داشت.

-برگ‌های اطراف کاهو که سبز تر و تیره تر هستند، بتاکاروتن، منیزیم و اسید فولیک بیشتری دارند؛ در حالی که برگ‌های داخلی یا همان مغز کاهو که روشن تر و سفید ترند چون کمتر در معرض نور خورشید قرار می‌گیرند، کلروفیل و مواد مغذی کمتری دارند. بنابراین توصیه می‌شود ابتدا از برگ‌های بیرونی کاهو استفاده شود.
کاهو منبع غذایی بسیار مناسبی از ویتامین A است. البته باید اشاره کرد کاهو به جای خود ویتامین A حاوی انواع بتاکاروتن است.
این رنگدانه‌ها پیش‌ساز ویتامین A بدن هستند. در هر ۱۰۰ گرم کاهو ۲۵۵ میکروگرم کاروتن یافت می‌شود.

- اسید فولیک با جلوگیری از تولید هموسیستئین در پیشگیری از بیماری‌های قلبی – عروقی نقش دارد. هر ۱۰۰ گرم کاهو حاوی ۲۵۵ میکروگرم فولیک اسید است.
- منیزیم یکی از املاح معدنی است که در ساختمان کلروفیل یا همان رنگ سبز گیاهان نقش دارد. هر چه رنگ برگ‌های کاهو تیره‌تر باشد، حاوی منیزیم بیشتری است. منیزیم در بدن نقش‌های متعددی دارد، مانند تولید انرژی از منابع غذایی، انقباض سلول‌های ماهیچه اسکلتی و قلب، گشاد کردن شریان‌ها و استحکام ساختمان دندان‌ها و استخوان‌ها.

- کاهو آب فراوانی دارد، از این رو ملین و ادرار آور است و از زخم‌های مجاری ادراری و مثانه پیشگیری می‌کند.

- کاهو به دلیل حجم زیادی که در معده اشغال می‌کند، باعث کاهش اشتها و میل به خوردن می‌شود، بنابر این توصیه می‌شود در رژیم‌های لاغری قبل از شروع غذا از سالاد کاهو استفاده شود. اما مصرف آن به همراه سرکه و سکنجبین می‌تواند اشتها آور باشد.

کاهو به علت داشتن ماده ای به نام لاکتوسین خواب‌آور، آرامبخش و مقوی اعصاب است این ماده خاصیت آرام‌کنندگی دارد.

- مصرف کاهو مانند سایر سبزی‌ها به پوست صورت، زیبایی و طراوت می‌بخشد.

- کاهو کمتر از ۳ درصد کربوهیدرات دارد و ماده غذایی بسیار مناسبی برای درمان بیماران دیابتی به شمار می‌رود.

- کاهو با وجود اینکه یک منبع گیاهی است، حاوی مقدار قابل توجهی آهن می‌باشد و برای درمان کم‌خونی مفید است.

با توجه به مطالب فوق کاهو دارای خواص تغذیه ای و درمانی متعددی است. در اسلام نیز به مصرف کاهو سفارش شده است. امام صادق (ع) می‌فرمایند: کاهو بخورید، زیرا خون را صاف می‌کند و پیامبر (ص) می‌فرمایند: کاهو خواب آور و برای هضم غذا بسیار مفید است. (بحار الانوار /ج۱۴)



نکته قابل توجه اینکه نباید در مصرف کاهو زیاده روی کرد. افراط در خوردن کاهو برای افراد مبتلا به سل و تنگی نفس مضر است؛ همچنین باعث فراموشی و کم شدن قدرت حافظه، سستی و نفخ روده‌ها می‌شود.
امضای Galaxy
[تصویر:  clocklandscape.php?img=03&bn=Gisoo&a...9&ad=1]
۱۲-۶-۱۳۹۰, ۱۰:۴۲ صبح
یافتن سپاس نقل قول
1 کاربر از Galaxy به دلیل این ارسال سپاس کرده.
پارانزیم
کاربر خانوم گل

*
وضعیت : آفلاین
ارسال‌ها:
228
تاریخ عضویت:
فروردين ۱۳۹۱
مدال ها

اعتبار: 654


محل سکونت : ساحل شمال
ارسال: #2
Package_favorite خواص غذایی و سلامتی کاهو
کاهو از سبزی های بسیار مفیدی است که علاوه بر خواص درمانی، مصرف غذایی نیز دارد و در میان سبزی ها، تاریخی کهن دارد. كاهو یكی از قدیمی ترین سبزیجات دنیا است که منشاء آن در هندوستان و آسیای مركزی می باشد . كاهو طبق مداركی كه بدست آمده از شش قرن قبل از میلاد در ایران مصرف می شده است و یك قرن قبل از میلاد به روم راه یافته و غذای مهمی برای رومیان بوده است. كاهو گیاهی است یك ساله كه دارای برگهای پهن و دراز و سبز ، با طعم كمی شیرین می باشد.
انواع مختلف كاهو كه در حال حاضر در آمریكا كشت می شود حدود 16 نوع می باشد كه در تمام طول سال وجود دارد. روی هم رفته دو دسته كاهو وجود دارد :
1- كاهوی پرورشی و اهلی كه در سالاد استفاده می شود كه كاهوی گرد HEAD LETTUCE و كاهوی ایرانی ROMAINE LETTUCE از انواع مهم آن است. كاهوی ایرانی از نظر مواد غذایی از كاهوی گرد بهتر است. كاهوی گرد ارزش غذایی چندانی ندارد، زیرا دارای مقدر زیادی الیاف است كه تولید گاز و نفخ در معده می كند .
2- كاهوی وحشی


فواید کاهو برای سلامتی بدن :

كاهو از نظر طب قدیم ایران سرد و مرطوب است. دانشمندان علم تغذیه و گیاه¬شناسی برای کاهو خواص متعددی را بیان کرده اند که در ذیل به تعدادی از آنها می¬پردازیم:
1- کاهو، یک داروی تسکین دهنده¬ و آرام بخش طبیعی است، زیرا شامل مقدار کمی از یک ماده¬ی شیمیایی به نام لاکتوسین (LACTUCIN) است که وقتی به مقدار زیاد مصرف گردد، موجب سستی در بدن می¬شود.
2- کاهو خون را صاف و تمیز می¬کند. لذا امام صادق (ع) فرمود: کاهو بخورید، زیرا خون را صاف میکند.(بحارال� �نوار/ج14)
3- کاهو بویژه نوعی از آن که دارای برگ های زرد است، غذایی زودهضم است و خواب آرامی را به دنبال دارد. از این رو رسول خدا(ص) فرمود: کاهو، خواب¬آور و برای هضم غذا مفید است. (بحارالانوار/ج14)
4- امام رضا (ع) به شیعیان خود توصیه می فرمودند: تامی توانید کاهو بخورید ، زیرا کاهو رقت خون را از بین می برد و بهتر از سایر سبزی ها، خون را تصفیه می نماید.
كاهو خواب آور و آرام بخش است، بنابراین برای اشخاص عصبانی و کسانی که مبتلا به بی خوابی هستند، مفید است.

5- کاهو دارای آهن فراوان است که برای خونسازی در بدن لازم است.لذا از مؤثرترین و طبیعی¬ترین درمان های
کم خونی است.6- کاهو،
بینایی را تقویت می¬کند.7- کاهو
موی سر را به رنگ سیاه زیبائی در می¬آورد، به خصوص اگر ناشتا خورده شود.8- كاهو خواب آور و آرام بخش است.
9- كاهو برای
ضعف اعصاب مفید است.10- کاهو سرشار از آب (بیولوژیک) می¬باشد و املاح معدنی نیز دارد.
11- کاهو، ضدیبوست و خشکی مزاج است.
12- کاهو، چهره¬ی انسان را با طراوت و در گونه¬های صورت، سرخی زیبایی پدید می¬آورد.
کاهو خون را صاف و تمیز می¬کند. همچنین به علت داشتن آهن فراوان، برای درمان کم خونی مفید است.

13- اگر كاهو را با سكنجبین یا سركه بخورند، اشتها آور است.
14- شصت گرم کاهو را اگر در یک لیتر آب به مدت یک ساعت با آتش ملایمی بجوشانید، جوشانده¬ای به دست می¬آید که خواب¬آور و بطور ملایم ملین (نرم کننده) است و کبد را از سموم پاک می¬کند.
15- جوشانده¬ی فوق، در هنگام اختلالات کبدی بخصوص یرقان (زردی) مفید و موثر است.
16- كاهو زخم های مجاری ادرار و مثانه را درمان می كند.
17- برای برطرف كردن درد سینه كاهو را بپزید و بخورید.
18- چنانچه کاهو مخلوط با عصاره ی
هویج خورده شود، بر خاصیت آن افزوده می گردد.
19- به علت اینکه تمام انواع کاهو سبزینه(کلروفی *) دارند، می¬توان شیره¬ی تمام انواع آن را گرفت. بهترین قسمت برای گرفتن شیره، برگ های خارجی کاهو است که بالاترین کلروفیل را دارد.
20- کاهو یک طبیعت آرام دهنده دارد و
درد معده را تسکین می دهد.
21- كاهو ملین و ادرار آور است و برای بهبود بند آمدن ادرار تجویز می شود.
22- کاهو برای معالجه¬ی
یرقان ، انسداد مجاری طحال و کبد مفید است.
23 - کاهو برای اشخاص عصبانی و پریشان مفید است، زیرا خواب راحت و آرامی ایجاد می¬کند، لذا اشخاصی که مبتلا به تپش قلب وبی¬خوابی هستند باید هنگام شب، قبل از خواب کاهو بخورند.
24- اگر کاهوی سوخته را به صورت پودر درآورید و بر روی جوش ها و زخم ها بپاشید، برای التیام جراحات و ترمیم آنها مفید است.
با اینکه کاهو فواید زیادی دارد، ولی زیاده روی در خوردن آن باعث فراموشی و كم شدن حافظه ، ضعف دید چشم و نفخ شكم می شود.

25- مصرف کاهو، انزال منی بطور دائم، احتلام مکرر، تکرر ادرار را شفا می¬بخشد، بدین منظور باید مقدار 7 گرم تخم کاهو را به صورت گرد یا جوشانده تناول کنید.
26- برگ های سبز کاهو بیشتر از برگ های سفید دارای ویتامین C است و علاوه بر آن مقدار نسبتاً زیادی ویتامینA و ویتامین E دارد.30- هر 28 گرم کاهو، 3 کالری ارزش انرژی زایی دارد.


خواص تخم كاهو :

تخم كاهو از نظر طب قدیم ایران سرد و خشك است.
1- تخم كاهو خواب آور است.
2- خوردن تخم كاهو زكام را برطرف می كند.
3- تخم كاهو برای درد سینه مفید است.
4- خوردن تخم كاهو برای دستگاه ادراری نافع است و آنهایی كه قطره قطره ادرار می كنند باید تخم كاهو بخورند ( در حدود 10 گرم روزانه ) تا این مرض در آنها برطرف شود .


فایل‌(های) پیوست شده تصویر (ها)
   
امضای telma
کاغذ سفید را هر چه قدر هم که تمیز و زیبا باشد کسی قاب نمی گیرد ، برای ماندگاری در ذهن ها باید حرفی برای گفتن داشت
۲۳-۱-۱۳۹۱, ۱۰:۰۳ صبح
یافتن سپاس نقل قول



ّبرگزیده مردمی ششمین جشنواره وب ایران در بخش خانواده و کودک
Top of Page
کپی برداری بدون ذکر منبع مجاز نبوده و تمامی حقوق متعلق به © انجمن خانوم گل می باشد