خوش آمدید ورود یا ثبت نام

تبلیغات
Bia2Aroosi
کانال خانوم گل'
Ads Ads

close
Ads
 
امتیاز موضوع:
  • 17 رأی - میانگین امتیازات: 2.94
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

خورشت گوجه‌ سبز

خانوم گل کدبانو

****
وضعیت : آفلاین
ارسال‌ها:
1,046
تاریخ عضویت:
آذر ۱۳۹۰
مدال ها

اعتبار: 1987


محل سکونت : iran
ارسال: #1
خورشت گوجه‌ سبز
گوجه‌ سبز از جمله میوه‌های متفاوت بهاری است که به صورت‌های مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد.

اگرچه متداول‌ترین نوع مصرف این میوه به‌صورت خام است ولی شما می‌توانید از آن در طبخ خورشی خوشمزه نیز استفاده کنید.

پختن این خورش را به آن دسته از افرادی که به طعم ترش علاقه‌مندند و معمولا در خورش‌هایشان از ترشی‌هایی مانند آبغوره یا آبلیمو استفاده می‌کنند، پیشنهاد می‌کنیم.

در پخت خورش گوجه‌سبز – مانند خورش‌های کرفس و کنگر – از سبزی‌هایی مثل نعنا و جعفری استفاده می‌شود؛ فقط با این تفاوت که در این خورش دیگر نیازی به آبغوره یا آبلیمو برای ترش کردن نیست؛ گوجه‌سبز خودش ترشی لازم غذا را تامین می‌کند.

مواد لازم:

- گوجه‌سبز، 250 گرم
- گوشت قیمه‌ای، 500 گرم
- پیاز، 2 عدد متوسط
- نعنای تازه، 150 گرم
- جعفری تازه، 150 گرم
- رب‌ گوجه‌فرنگی، یک قاشق‌ سوپ‌خوری
- زعفران ساییده‌شده، نوک قاشق چای‌خوری
- نمک و زردچوبه، به مقدار لازم
- آرد سفید، یک قاشق سوپ‌خوری

طرز تهیه:

1 - ابتدا چوب گوجه‌سبزها را گرفته و پس از شستن کنار بگذارید. نعنا و جعفری را به صورت جداگانه پاک کرده و پس از شستن و ضدعفونی کردن به‌صورت ریز خرد کنید و داخل سبدی بریزید تا آب اضافه آنها خارج شود.

2 - پیازها را پوست کنده و به‌صورت خلالی خرد کنید. در یک قابلمه مناسب مقداری روغن بریزید و روی حرارت قرار دهید تا داغ شود.

سپس پیازها را به آن اضافه کرده و بگذارید تا تغییر رنگ دهد. حین سرخ ‌شدن، مقداری زردچوبه نیز روی پیاز بریزید.

وقتی که پیاز کمی سرخ شد، تکه‌های گوشت را اضافه کنید و همراه با پیاز و زردچوبه در روغن تفت دهید.

پس از گذشت چند دقیقه، کمی نمک روی گوشت بپاشید و پس از اضافه کردن آب، در ظرف را بگذارید و صبر کنید تا گوشت به‌طور‌ کامل بپزد.

3 - در تابه دیگری مقدار کمی روغن بریزید و نعنا و جعفری خردشده را در آن تفت دهید.

تقریبا بعد از یک‌ساعت‌و‌نیم – که گوشت مراحل پایانی پخت را طی کرد – نعنا و جعفری سرخ شده را به آن اضافه کنید و حدود یک ربع پس از آن، گوجه‌سبز را نیز به این مخلوط بیفزایید.

4 - آرد را در یک کاسه کوچک ریخته و به آن کمی آب سرد اضافه کنید و با چنگال آن‌قدر هم بزنید تا آرد در آب حل شود، سپس به خورش اضافه کنید.

نکته: اضافه کردن آرد برای لعاب‌دار شدن خورش انجام می‌شود.

5 - پودر زعفران را نیز در مقداری آب‌جوش حل کرده و همراه رب در غذا بریزید و بگذارید خورش جا بیفتد. معمولا نیم‌ساعت پس از اضافه کردن گوجه‌سبز به خورش، غذا آماده است.

نکته 1: پیش از آنکه از پخته شدن گوشت به‌صورت کامل مطمئن شوید، گوجه‌ها را به غذا اضافه نکنید زیرا گوجه‌سبز در اثر جوشیدن زیاد له می‌شود.

نکته 2: اگر گوجه‌سبزی که خریده‌اید از نوع خیلی ترش بوده یا اینکه شما تمایل بیشتری به طعم ترش و شیرین یا همان ملس دارید، یک یا 2قاشق چای‌خوری شکر نیز به خورش اضافه کنید.

نکته 3: اضافه کردن رب به این خورش اختیاری است. شما می‌توانید این خورش را بدون رب نیز بپزید.

[url=]همشهری[/url]

[تصویر:  20120524094835_P090512_13.33.JPG]
امضای vor0ojak
[تصویر:  countdown.php?width=400&height=1...married in]
Created by Wedding Favors
(آخرین ویرایش در این ارسال: ۲-۴-۱۳۹۲ ۰۴:۴۶ عصر، توسط vor0ojak.)
۴-۳-۱۳۹۱, ۱۱:۱۹ صبح
یافتن سپاس نقل قول
6 کاربر از vor0ojak به دلیل این ارسال سپاس کرده.
kapsul, Atefe joon, 1368Sheri, مهرناز مامانی, مهلا گلي, گلسان
کاربر خانوم گل

*
وضعیت : آفلاین
ارسال‌ها:
115
تاریخ عضویت:
ارديبهشت ۱۳۹۰
مدال ها

اعتبار: 106


محل سکونت : tabriz
ارسال: #2
RE: خورشت گوجه‌سبز
اين هم از خورشت گوجه سبز من:
البته من داخلش يه کم رب گوجه ريختم آرد و پياز هم نريختم نعناع هم تازه نداشتم خشکش رو ريختم. مزه اش بي‌نظيره. امتحانش کنيد من که خيلي خوشم اومد.
چون از مراحل کارم عکس گرفتم با اجازه وروجک عزيز يه مختصري از روش پختم بگم:
اول جعفري خرد شده که داخل فريزر داشتم رو با روغن تفت دادم
   
بعدش يه قاشق نعناع خشک ريختم روي جعفري و يه دور ( خيلي کم ) با جعفري هم زدم. من چون گوشت پخته شده رو تو فريزر نگه ميدارم( زندگي کارمنديه ديگه چاره‌اي نيست). يه دونه عصاره گوشت (از اون قرصها که به گالينابلانکا مشهور شدن) و الوچه ها و گوشتهاي تيکه اي پخته شده و يه نوک قاشق رب هم ريختم داخل خورشت و توش آب ريختم
   
با شعله ملايم گذاشتم حسابي جابيفته
   
اين هم نتيجه اش:
   
من که خيلي خوشم اومد
امضای ژيلا
هر كودكي با اين پيام به دنيا مي آيد كه خدا هنوز از انسان نوميد نيست
(آخرین ویرایش در این ارسال: ۲۷-۳-۱۳۹۱ ۰۹:۱۳ صبح، توسط ژيلا.)
۲۷-۳-۱۳۹۱, ۰۹:۱۰ صبح
یافتن سپاس نقل قول
4 کاربر از ژيلا به دلیل این ارسال سپاس کرده.
kapsul, Atefe joon, 1368Sheri, رها نبوی
مدیریت کل

*******
وضعیت : آفلاین
ارسال‌ها:
13,302
تاریخ عضویت:
دی ۱۳۸۹
مدال ها
مدال برنده مسابقه آشپزی

اعتبار: 23856


محل سکونت : Persia
ارسال: #3
RE: خورشت گوجه‌سبز
ما خورش گوجه سبز رو اینجوری درست میکنیم:
مرسی از مامان گلم که برام درست کردن و عکس گرفتن که بتونم تو سایت هم بذارم

اول گوجه سبز رو توی قابلمه میریزیم و اینقدر آب میریزیم که روشو بگیره
میذاریم حسابی بپزه و بعد از آبکش میریزیم و فشار میدیم تا پوست و هسته س جدا بشه

[تصویر:  20120616103341_DSC06738.JPG]
[تصویر:  20120616103549_DSC06740.JPG]

بعد توی یه قابلمه دیگه چند تا حبه سیر رو کمی تفت میدیم و بهش زردچوبه میزنیم

[تصویر:  20120616103713_DSC06742.JPG]

گشنیز خرد شده اضافه میکنیم و یه تفت کوچولو میدیم و یه قاشقم رب گوجه اضافه و تفت میدیم

[تصویر:  20120616103828_DSC06744.JPG]
[تصویر:  20120616103910_DSC06745.JPG]

گوجه پخته رو اضافه میکنیم و اجازه میدیم بجوشه و لعاب بندازه
یه کم شکر هم میزنیم تا طعمش ملس بشه و نمک فلفل قرمز میزنیم
همینجور که دارم مینویسم دهنم آب افتاده بسکه خوشمزه س

[تصویر:  20120616103943_DSC06747.JPG]

وقتی حسابی پخت و ابشم کم شد یه دونه تخم مرغ وسطش میشکنیم و یه کم که خودشو گرفت یه کوچولو هم میرنیم و میذاریم تخم مرغ بپزه

[تصویر:  20120616104126_DSC06749.JPG]
[تصویر:  20120616104258_DSC06750.JPG]

این خورش رو با ماهی یا ماهی شور یا دودی میخورن
وای که چقدر خوشمزه س
تا فصل گوجه سبز تموم نشده یه بار امتحانش کنین

[تصویر:  20120616104333_DSC06752.JPG]
امضای Galaxy
[تصویر:  clocklandscape.php?img=03&bn=Gisoo&a...9&ad=1]
۲۷-۳-۱۳۹۱, ۱۲:۱۴ عصر
یافتن سپاس نقل قول
11 کاربر از Galaxy به دلیل این ارسال سپاس کرده.
farzan6869, marzi-h, negin.s, kapsul, Atefe joon, 1368Sheri, قلب, حلمایی, مهرناز مامانی, mozhgan57, مهلا گلي
خانوم گل کدبانو

****
وضعیت : آفلاین
ارسال‌ها:
378
تاریخ عضویت:
فروردين ۱۳۹۱
مدال ها

اعتبار: 845


محل سکونت : رشت
ارسال: #4
RE: خورش گوجه‌سبز
این هم خورشت من، خیلی خوشمزه بود واقعا ممنون ازتونFlowerysmile
[تصویر:  20120616185907_2012-03-2916.19.27.jpg]
امضای غزل بانو
گفتی دوستت دارم
و من به خیابان رفتم !
فضای اتاق برای پرواز کافی نبود....


"گروس عبدالملکیان"
۲۷-۳-۱۳۹۱, ۰۸:۳۰ عصر
یافتن سپاس نقل قول
6 کاربر از غزل بانو به دلیل این ارسال سپاس کرده.
Galaxy, marzi-h, negin.s, kapsul, Atefe joon, 1368Sheri
خانوم گل هنرمند

****
وضعیت : آفلاین
ارسال‌ها:
536
تاریخ عضویت:
آبان ۱۳۹۱
مدال ها
مدال برنده مسابقه آشپزیمدال برنده مسابقه آشپزی

اعتبار: 4909


محل سکونت :
ارسال: #5
RE: خورش گوجه‌سبز
با كمك از دستور وروجك جون

خيلي خوشمزه Yum2

[تصویر:  20130517163655_101.jpg]
امضای گلسان
83
۲۷-۲-۱۳۹۲, ۰۶:۱۶ عصر
یافتن سپاس نقل قول
8 کاربر از گلسان به دلیل این ارسال سپاس کرده.
negin.s, kapsul, Atefe joon, Galaxy, 1368Sheri, مهرناز مامانی, حلمایی, vidia

تبلیغات

Bia2Aroosi
کانال خانوم گل'
کاربر خانوم گل

*
وضعیت : آفلاین
ارسال‌ها:
92
تاریخ عضویت:
آبان ۱۳۹۱
مدال ها

اعتبار: 134


محل سکونت : مشهد
ارسال: #6
RE: خورش گوجه‌ سبز
خیلی خوشمزه بود
[تصویر:  20130524085546_DSC02253.JPG]
امضای maryam n
من در رقابت با هیچ کس نیستم.در مسابقه با خودم تلاش میکنم.
هیچ رغبتی ندارم به هر نحوی،شکلی یا فرمی وارد بازی بهتر بودن از کسی شوم.
تنها هدفم این است که بهتر از گذشته ام شوم و پیشرفت کنم.
من این هستم،"من آزادم".
۳-۳-۱۳۹۲, ۱۰:۲۷ صبح
یافتن سپاس نقل قول
6 کاربر از maryam n به دلیل این ارسال سپاس کرده.
negin.s, 1368Sheri, N-M, سمیرا مامان شهاب, مهرناز مامانی, Atefe joon



ّبرگزیده مردمی ششمین جشنواره وب ایران در بخش خانواده و کودک
Top of Page
کپی برداری بدون ذکر منبع مجاز نبوده و تمامی حقوق متعلق به © انجمن خانوم گل می باشد