تبلیغات

نوار بهداشتی

امتیاز موضوع:
  • 17 رای - 2.94 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
خورشت گوجه‌ سبز
#1
گوجه‌ سبز از جمله میوه‌های متفاوت بهاری است که به صورت‌های مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد.

اگرچه متداول‌ترین نوع مصرف این میوه به‌صورت خام است ولی شما می‌توانید از آن در طبخ خورشی خوشمزه نیز استفاده کنید.

پختن این خورش را به آن دسته از افرادی که به طعم ترش علاقه‌مندند و معمولا در خورش‌هایشان از ترشی‌هایی مانند آبغوره یا آبلیمو استفاده می‌کنند، پیشنهاد می‌کنیم.

در پخت خورش گوجه‌سبز – مانند خورش‌های کرفس و کنگر – از سبزی‌هایی مثل نعنا و جعفری استفاده می‌شود؛ فقط با این تفاوت که در این خورش دیگر نیازی به آبغوره یا آبلیمو برای ترش کردن نیست؛ گوجه‌سبز خودش ترشی لازم غذا را تامین می‌کند.

مواد لازم:

- گوجه‌سبز، 250 گرم
- گوشت قیمه‌ای، 500 گرم
- پیاز، 2 عدد متوسط
- نعنای تازه، 150 گرم
- جعفری تازه، 150 گرم
- رب‌ گوجه‌فرنگی، یک قاشق‌ سوپ‌خوری
- زعفران ساییده‌شده، نوک قاشق چای‌خوری
- نمک و زردچوبه، به مقدار لازم
- آرد سفید، یک قاشق سوپ‌خوری

طرز تهیه:

1 - ابتدا چوب گوجه‌سبزها را گرفته و پس از شستن کنار بگذارید. نعنا و جعفری را به صورت جداگانه پاک کرده و پس از شستن و ضدعفونی کردن به‌صورت ریز خرد کنید و داخل سبدی بریزید تا آب اضافه آنها خارج شود.

2 - پیازها را پوست کنده و به‌صورت خلالی خرد کنید. در یک قابلمه مناسب مقداری روغن بریزید و روی حرارت قرار دهید تا داغ شود.

سپس پیازها را به آن اضافه کرده و بگذارید تا تغییر رنگ دهد. حین سرخ ‌شدن، مقداری زردچوبه نیز روی پیاز بریزید.

وقتی که پیاز کمی سرخ شد، تکه‌های گوشت را اضافه کنید و همراه با پیاز و زردچوبه در روغن تفت دهید.

پس از گذشت چند دقیقه، کمی نمک روی گوشت بپاشید و پس از اضافه کردن آب، در ظرف را بگذارید و صبر کنید تا گوشت به‌طور‌ کامل بپزد.

3 - در تابه دیگری مقدار کمی روغن بریزید و نعنا و جعفری خردشده را در آن تفت دهید.

تقریبا بعد از یک‌ساعت‌و‌نیم – که گوشت مراحل پایانی پخت را طی کرد – نعنا و جعفری سرخ شده را به آن اضافه کنید و حدود یک ربع پس از آن، گوجه‌سبز را نیز به این مخلوط بیفزایید.

4 - آرد را در یک کاسه کوچک ریخته و به آن کمی آب سرد اضافه کنید و با چنگال آن‌قدر هم بزنید تا آرد در آب حل شود، سپس به خورش اضافه کنید.

نکته: اضافه کردن آرد برای لعاب‌دار شدن خورش انجام می‌شود.

5 - پودر زعفران را نیز در مقداری آب‌جوش حل کرده و همراه رب در غذا بریزید و بگذارید خورش جا بیفتد. معمولا نیم‌ساعت پس از اضافه کردن گوجه‌سبز به خورش، غذا آماده است.

نکته 1: پیش از آنکه از پخته شدن گوشت به‌صورت کامل مطمئن شوید، گوجه‌ها را به غذا اضافه نکنید زیرا گوجه‌سبز در اثر جوشیدن زیاد له می‌شود.

نکته 2: اگر گوجه‌سبزی که خریده‌اید از نوع خیلی ترش بوده یا اینکه شما تمایل بیشتری به طعم ترش و شیرین یا همان ملس دارید، یک یا 2قاشق چای‌خوری شکر نیز به خورش اضافه کنید.

نکته 3: اضافه کردن رب به این خورش اختیاری است. شما می‌توانید این خورش را بدون رب نیز بپزید.

[url=]همشهری[/url]

[عکس: 20120524094835_P090512_13.33.JPG]
[عکس: countdown.php?width=400&height=128&bg=59...married in]
Created by Wedding Favors
پاسخ }
#2
اين هم از خورشت گوجه سبز من:
البته من داخلش يه کم رب گوجه ريختم آرد و پياز هم نريختم نعناع هم تازه نداشتم خشکش رو ريختم. مزه اش بي‌نظيره. امتحانش کنيد من که خيلي خوشم اومد.
چون از مراحل کارم عکس گرفتم با اجازه وروجک عزيز يه مختصري از روش پختم بگم:
اول جعفري خرد شده که داخل فريزر داشتم رو با روغن تفت دادم
   
بعدش يه قاشق نعناع خشک ريختم روي جعفري و يه دور ( خيلي کم ) با جعفري هم زدم. من چون گوشت پخته شده رو تو فريزر نگه ميدارم( زندگي کارمنديه ديگه چاره‌اي نيست). يه دونه عصاره گوشت (از اون قرصها که به گالينابلانکا مشهور شدن) و الوچه ها و گوشتهاي تيکه اي پخته شده و يه نوک قاشق رب هم ريختم داخل خورشت و توش آب ريختم
   
با شعله ملايم گذاشتم حسابي جابيفته
   
اين هم نتيجه اش:
   
من که خيلي خوشم اومد
هر كودكي با اين پيام به دنيا مي آيد كه خدا هنوز از انسان نوميد نيست
پاسخ }
#3
ما خورش گوجه سبز رو اینجوری درست میکنیم:
مرسی از مامان گلم که برام درست کردن و عکس گرفتن که بتونم تو سایت هم بذارم

اول گوجه سبز رو توی قابلمه میریزیم و اینقدر آب میریزیم که روشو بگیره
میذاریم حسابی بپزه و بعد از آبکش میریزیم و فشار میدیم تا پوست و هسته س جدا بشه

[عکس: 20120616103341_DSC06738.JPG]
[عکس: 20120616103549_DSC06740.JPG]

بعد توی یه قابلمه دیگه چند تا حبه سیر رو کمی تفت میدیم و بهش زردچوبه میزنیم

[عکس: 20120616103713_DSC06742.JPG]

گشنیز خرد شده اضافه میکنیم و یه تفت کوچولو میدیم و یه قاشقم رب گوجه اضافه و تفت میدیم

[عکس: 20120616103828_DSC06744.JPG]
[عکس: 20120616103910_DSC06745.JPG]

گوجه پخته رو اضافه میکنیم و اجازه میدیم بجوشه و لعاب بندازه
یه کم شکر هم میزنیم تا طعمش ملس بشه و نمک فلفل قرمز میزنیم
همینجور که دارم مینویسم دهنم آب افتاده بسکه خوشمزه س

[عکس: 20120616103943_DSC06747.JPG]

وقتی حسابی پخت و ابشم کم شد یه دونه تخم مرغ وسطش میشکنیم و یه کم که خودشو گرفت یه کوچولو هم میرنیم و میذاریم تخم مرغ بپزه

[عکس: 20120616104126_DSC06749.JPG]
[عکس: 20120616104258_DSC06750.JPG]

این خورش رو با ماهی یا ماهی شور یا دودی میخورن
وای که چقدر خوشمزه س
تا فصل گوجه سبز تموم نشده یه بار امتحانش کنین

[عکس: 20120616104333_DSC06752.JPG]
[عکس: clocklandscape.php?img=03&bn=Gisoo&gn=Ad...&d=19&ad=1]
پاسخ }
#4
این هم خورشت من، خیلی خوشمزه بود واقعا ممنون ازتونFlowerysmile
[عکس: 20120616185907_2012-03-2916.19.27.jpg]
گفتی دوستت دارم
و من به خیابان رفتم !
فضای اتاق برای پرواز کافی نبود....


"گروس عبدالملکیان"
پاسخ }
گوناگون از وب
loading...
#5
با كمك از دستور وروجك جون

خيلي خوشمزه Yum2

[عکس: 20130517163655_101.jpg]
83
پاسخ }
#6
خیلی خوشمزه بود
[عکس: 20130524085546_DSC02253.JPG]
من در رقابت با هیچ کس نیستم.در مسابقه با خودم تلاش میکنم.
هیچ رغبتی ندارم به هر نحوی،شکلی یا فرمی وارد بازی بهتر بودن از کسی شوم.
تنها هدفم این است که بهتر از گذشته ام شوم و پیشرفت کنم.
من این هستم،"من آزادم".
پاسخ }
#7
خورشت گوجه سبز من با دستور وروجک جون
واقعا خیلی طعمش عالیه من به خاطر بچههام که لوبیا قرمز رو دوستشون میاد خیلی زیاد توش لوبیا قرمز ریختم.
ممنون از خانم گلی های شمالی که غذاهای خوشمزه ی شمالی رو دستور پختش رو برامون میزارن(1782)(1782)
   
کانال فروشگاهی ملزومات گلهای کریستالی/تل/تاج/رومیزیآموزش رایگان و ارسال پکهای آموزشی به سراسر ایران
فروشگاه ملزومات گلهای کریستالی
پاسخ }
#8
خورشت گوجه سبز خوشمزه خودم پز فقط اینو بگم بعضی از گوجه ها بزگ بودن نصفشون کردم Yum2Yum2
[عکس: 20131105151813_Image024.jpg]
اگر ذره بین نگاه قوی باشد ، در تمام صفحه های ورق خورده زندگی اثر انگشت خدا دیده میشود !
پاسخ }
گوناگون از وب
loading...
#9
تا اخرین روزی که گوجه سبز تو بازار باشه ما دیگه خودمونو خفه می کنیم با این خورشتlaflaflaf

[عکس: 20140608181305_DSC_4769.jpg]
[عکس: countdown.php?width=400&height=128&bg=59...married in]
Created by Wedding Favors
پاسخ }
#10
[عکس: 20141108112756_IMG_3252.JPG]
پیاز داغ+گوشت خورشی+رب گوجه فرنگی خیلی کم+نعنا جعفری+رب آلوچه+گوجه سبز فریزریHanghead

Yum2Yum2Yum2Yum2Yum2
پاسخ }