تبلیغات
Bia2Aroosi

نوار بهداشتی

امتیاز موضوع:
  • 0 رای - 0 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
خورش قلیه ترش
#1
مواد لازم برای 4 نفر:
مرغ ۴ تکه
سیب زمینی ۳ عدد یا بیشتر
شیره تمر هندی یک دوم پیمانه تقریبا ۱۲۵ میلی لیتر (در صورت تمایل میتونید به جای تمر هندی, از یک دوم پیمانه آبغوره یا آب انار یا ۲ قاشق سوپخوری رب انار هم استفاده کنید. که من از رب انار خونگی استفاده کردم به مقدار فراوان)
پیاز ۱ عدد
زعفران و نمک و فلفل و روغن به میزان لازم

  طرز تهیه
پیاز رو نگینی کنید و با مرغ تفت بدید, مرغ که کمی تفت خورد, نمک و فلفل و زعفران رو اضافه کنید و اجازه بدید تا مرغ خوب تفت بخوره و آبش کشیده بشه. روی مرغ آب جوش بریزید و بذارید تا با حرارت کم بپزه.
تمر هندی رو در یک کاسه بریزید و روی اون آب جوش بریزید و با قاشق اونو از هم باز کنید و اجازه بدید تا کمی به این حالت بمونه. بعد اونو چنگ بزنید تا شیره اش خارج بشه و بعد از صافی رد کنید.
در یک قابلمه جدا سیب زمینی ها رو بپزید و بعد رنده کنید. من با رنده قسمت چیپسی رنده زدم.
مرغ که پخت, نیم ساعت آخر, شیره تمر هندی(یا موارد ذکر شده دیگه) رو به همراه سیب زمینی های رنده و پخته شده به خورش اضافه کنید و بذارید تا خورش جا بیفته.  

نوش جان

[عکس: 20140809172120_.jpg]


نکات :
این خورش مربوط به استان لرستان هست.
اصل این خورش با گوشت تهیه میشه, ولی بعضی اونو با مرغ هم سرو میکنند. (منم از مرغ استفاده کردم)
در زمان صفویه به تمامی خورش ها, قلیه میگفتن, معنای اون یعنی “سرخ کرده” و در زبان عربی یعنی تکه های گوشت!
میزان آب این خورش بستگی به سلیقه شما داره, بعضی از مردم مثل آذربایجان, خورش رو کم آب سرو میکنند, ولی مردم جنوب, خورش ها رو آبدارتر سرو میکنند. ( مثل ما)
برای اینکه خورش حسابی جا بیفته اونو با حرارت کم و به مدت طولانی طبخ کنید.

با تشکر از سرآشپز گیلدا
[عکس: 20170105220709_IMG_201701056400.jpg]
پاسخ }


موضوعات مشابه ...
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
  قلیه تن ماهی Galaxy 3 1,112 ۰۵-۰۲-۱۳۹۵, ۰۳:۳۳ ب.ظ
آخرین ارسال: مهرناز مامانی