تبلیغات

نوار بهداشتی

امتیاز موضوع:
  • 35 رای - 3.2 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
خورش قیمه
#1
مواد لازم:
لپه 2 لیوان سر صاف
پیاز یک عدد بزرگ
گوشت گوسفندی 300 گرم
رب گوجه 3 ق س
نمک،فلفل سیاه و قرمز،دارچین و زردچوبه و ادویه خورشتی
سیب زمینی 1 عدد بزرگ
لیمو عمانی 3 عدد
زعفران دم شده 2 ق س

روش تهیه:
اول پیازها رو نگینی خرد کنید و تفت بدید تا طلایی و سبک بشه.
ادویه خورشتی و زردچوبه اضافه کنید و یه تفت کوچولو بدی تا بوی ادویه در بیاد.
بعد گوشتها رو که شستید و تکه کردید اضافه کنید و با پیاز تفت بدید و نصف زعفرون رو توی گوشت بریزید ولی نمک نریزید .
آب اضافه کنید حدود 4 لیوان و بگذارید تا نیم پز بشه.
حالا لپه ها رو که از قبل پاک شده و خیس کردید رو توی یه تابه تفت بدید بهش دارچین و فلفل سیاه بزنید تا بوی لپه گرفته بشه بعد رب اضافه کنید و رب که سرخ شد لپه ها رو به گوشت اضافه کنید و بقیه زعفرون رو و بگذارید تا بجوشه بعد سیب زمینی رو که برشهای درشت زدید بهش اضافه کنید و لیمو عمانی بریزید و بذارید خورش جا بیفته.
آخرای پخت نمکش رو اندازه کنید و اگه لعاب ننداخته بود چند تا از برشهای سیب زمینی رو داخل خورش له کنید.
کنار قیمه به دلخواه سیب زمینی سرخ کرده یا بادمجون سرخ کرده بذارید و نوش جان کنید.
[عکس: 20141116000534_DSC01541.jpg]
[عکس: clocklandscape.php?img=03&bn=Gisoo&gn=Ad...&d=19&ad=1]
پاسخ }
#2
اينم دستور قيمه اي كه مي درستم ( البته مسلما به پاي هنراي دوستاي گلم

نمي رسه):

ميزان نمي نويسم ....چون چشمي مي ريزمuhum

مواد لازم:

لپه / گوشت گوسفندي / پياز / ادويه ، نمك ،‌فلفل قرمز و سياه ،‌دارچين ،‌زردچوبه / رب گوجه فرنگي / روغن / ليمو عماني / سيب زميني....



طرز تهيه:

ابتدا پياز را خلالي كرده و در قابلمه اي كه قبلا روغن در آن داغ شده روي حرارت ملايم تفت ميدهيم تا طلايي شود. سپس گوشت را به آن اضافه كرده و تفت ميدهيم تا گوشت سرخ شود ...پس از اينكه گوشت تغيير رنگ داد و كمي از حالت اوليه خارج شد لپه خيسانده( بهتر است از 2تا 3 ساعت قبل خيسانده شود) را اضافه مي كنيم و تفت مي دهيم....

سپس ادويه ، زردچوبه ،‌ فلفل قرمز و سياه و دارچين را به آن اضافه ميكنيم،‌البته به شخصه كمي پودر ليمو عماني هم در اين قسمت اضافه ميكنم....بعد از كمي تفت دادن رب گوجه را كم كم اضافه كرده و با مخلوط گوشت و لپه خوب تركيب ميكنيم تا به خوبي سرخ شود و به موادمان آغشته گردد....( مامانم به جز رب گوجه، گوجه فرنگي رنده شده هم به مخلوط گوشت و لپه اضافه مي كرد كه باعث غليظ تر شدن قيمه ميشه)...

بعد از سرخ شدن مخلوط درون ظرف ،3 تا 4 ليوان آب به مواد اضافه ميكنيم و با حرارت زياد اجازه مي دهيم كه به جوش بيايد ....بعد از به جوش آمدن،به آرامي كف روي ظرف را بر ميداريم و حرارت را كم ميكنيم و درب قابلمه را گذاشته و اجازه مي دهيم تا به آرامي موادمان بپزد و اصطلاحا جا بيفتد....
از آنجاييكه در خانواده ما مزه ي ترشي در غذا خيلي طرفدار داره بعد از مدت زماني كه قيمه ما روي اجاق بود به آن كمي قره قوروت ملس (قارا) و كمي آّبليمو اضافه ميكنم...


سيب زميني را خلالي و در تابه سرخ ميكنيم...

سپس در اواخر زمان پخت نمك را اندازه كرده و ليمو عماني را به آن اضافه مي كنيم ....
براي لعاب انداختن بيشتر قسمتي از سيب زميني هاي سرخ شده را هم به قيمه اضافه ميكنيم...

( مامانم براي لعاب انداختن سيب زميني در خورش مي اندازد و له مي كند ولي من اين كار رو نميكنم)...

همونطور كه گيسوي نازنين گفت با بادمجون هم سرو ميشه كه من عاشقشم...

نوش جان...

پي نوشت:
1-عكس هم بعدا ميذارم....(فعلا كامپيوتر و موبايلم ويروس دارن....)
2- ايندفعه كه خواستم قيمه بدرستم حتما زعفران رو هم امتحان ميكنمuhum


برای كسی كه شگفت‌زده‌ی خود نیست معجزه‌ای وجود ندارد.
پاسخ }
#3
قیمه ما excited

[عکس: 20120105111040_DSC03224.JPG]
من عاشق هنر و کارای هنری ام و همه این عکسهایی که میذارم کار خودمه yess
آشپزی ، کارای دستی ، نقاشی ، موسیقی و عکاسی و ... رو انجام میدم.
پاسخ }
#4
[عکس: 20120203193949_002.jpg]
خورشت قیمهYum2
بچه‌دار شدن تصمیم خطیری‌ست.
با این تصمیم می‌گذارید
که قلب‌تان تا ابد جایی در بیرون و دوروبر تن‌تان به سر برد .

(الیزابت استون)
پاسخ }
گوناگون از وب
loading...
#5
(۱۵-۱۱-۱۳۹۰, ۰۱:۳۳ ب.ظ)darya2 نوشته:   خانوما یه سوال :
نمیدونم چرا لپه هام تو قیمه اصلا نمیپزه Dunnof
تا حالا هم چند نوع لپه استفاده کردم (از بسته بندی های مختلف)
اما همچنان نپخته باقی میمونن
حتی خیس میکنمشون از شب قبلش و تفتشونم نمیدم
لطفا راهنماییم کنید چه نوع لپه ای بخرم
اخه لپه های قیمه مجالس خیلی له و خوشمزنYum2 و مال من ....crying

لپه رو توی آّب سرد خیس کن و وقتی هم میخوای بپزیش آب سرد بریز روش.اینکار کمک میکنه لپه زودتر بپزه.
[عکس: c6aup3.png]
پاسخ }
#6
Flowerysmileقیمه با گوشت قلقی
قیمه سیب زمینی
Flowerysmile[عکس: 20120702112212_020.jpg]

Yum2Yum2Yum2Yum2

[عکس: 20120702112344_021.jpg]
بچه‌دار شدن تصمیم خطیری‌ست.
با این تصمیم می‌گذارید
که قلب‌تان تا ابد جایی در بیرون و دوروبر تن‌تان به سر برد .

(الیزابت استون)
پاسخ }
#7
رعایت این 10 نکته نیز به هرچه خوشمزه‌تر شدن این غذای اصیل ایرانی کمک می‌کند:

1 - گوشتی که برای تهیه این خورش مورد استفاده قرار می‌گیرد، گوشت خورشی است که یا از گوشت گوساله تهیه می‌شود که بهتر است مغز ران باشد یا گوشت گوسفند که در این صورت گوشت سردست را به شما توصیه می‌کنم.

2 - ظرف مناسب پخت این غذا، قابلمه مسی است و بهتر است خورش آماده شده را در ظرف سفالی و به رنگ فیروزه‌ای سرو کرد تا به این ترتیب غذا ظاهری زیبا پیدا کند.

3 - هرگز در خورشتان آب‌لیمو نریزید بلکه آن را با لیموعمانی و رب گوجه‌فرنگی ترش مزه‌دار کنید. یادتان باشد که برخی از رب‌های گوجه‌فرنگی ترش مزه هستند و می‌توانند به هر چه خوش‌طعم شدن خورش کمک کنند.

4 - برای آماده کردن لپه، بعد از خیساندن، آن‌ها را چند دقیقه در آب بجوشانید و کف سیاه حاصل از جوشیدن را بگیرید تا بوی خاص آن از بین برود و افزودن این لپه‌ها به خورش، طعم بهتری به آن خواهد داد. در غیر این صورت لپه‌ها را به همراه گوشت تفت دهید و سپس آب را در خورش بریزید تا مواد در کنار هم بپزند و لپه‌ها شکل خود را از دست ندهند.

5 - رب گوجه‌فرنگی و زعفران از عوامل رنگ دهنده به این خورش هستند و افزودن کمی دارچین به غذا طعم بهتری به آن خواهد داد.

6 - لیمو عمانی‌ها را 20 دقیقه قبل از سرو به خورش اضافه کنید زیرا زود انداختن آن‌ها باعث تلخی خورش می‌شود. دیر انداختن آن‌ها باعث می‌شود که غذا طعم لیموعمانی پیدا نکند.

7 - هرگز روی خورش قیمه، چیپس خلالی نریزید بلکه خودتان خلال‌های سیب‌زمینی تازه را سرخ و همراه غذا سرو کنید.

8 - انداختن 2 عدد گوجه‌فرنگی قاچ شده در خورش، هم طعم بهتری به این غذا می‌دهد هم باعث می‌شود تا این خورش رنگ بهتری پیدا کند.

9 - این غذا باید با یک بشقاب سبزی خوردن و برنج زعفرانی سرو شود. ته‌دیگ برنج هم باید از نوع نانی باشد زیرا این غذا با خلال‌های سیب‌زمینی سرو می‌شود پس نباید ته‌دیگ غذا را هم سیب‌زمینی گذاشت. به خاطر داشته باشید که گذشتن ته‌دیگ نان در کنار این خورش طعم به یادماندنی‌ای به آن خواهد داد.

10 - نوشیدنی‌ای که به شما پیشنهاد می‌کنم با این خورش میل کنید، دوغ، شربت به‌لیمو و شربت گل سرخ است که با نوشیدن آن‌ها وعده غذایی‌تان کامل خواهد شد.
پاسخ }
#8
این قیمه خورشت من....قبلا درست کردم عکسش داشتم گذاشتم
[عکس: 20120830174932_DSC03546.JPG]

[عکس: 20120830174827_DSC03869.JPG]
مرا کسی نساخت ، خدا ساخت . نه آنچنان که کسی می خواست ، که من کس نداشتم . کسم خدا بود ، کس بی کسان.
[عکس: 20121115213258_11.jpg]
پاسخ }
گوناگون از وب
loading...
#9
Dreamyeyesf
[عکس: 20130709102734_2012-09-24-009.jpg]

[عکس: 20130709102547_201305231226.jpg]
عشق مامان و بابا محمدسام و نیلا (1782)
پاسخ }
#10
نکته: برای اینکه لیمو عمانی های خوش طعم و بدون طعم تلخی داشته باشید لیمو عمانی ها را 10 ساعت قبل توی آب خیس کنید بعد از این مدتت اب قهوایی از خود پس میدهد آن آب را دور بریزید و لیمو عمانی ها را توی خورشت بندازید بدین وسیله خورشت خوش طعم و خوشرنگی دارید نوش جان
[عکس: 20130804112117_b2368cb93939a4b9ba5abb69ddf6acdd-425.jpg]
پاسخ }


موضوعات مشابه ...
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
  خورش پیچاق قیمه Alisa 4 1,877 ۲۱-۱۰-۱۳۹۵, ۰۸:۴۵ ب.ظ
آخرین ارسال: آشپزی صدف