خوش آمدید ورود یا ثبت نام

تبلیغات
تور رایگان' کانال خانوم گل'
Ads Ads

close
Ads
 
امتیاز موضوع:
  • 122 رأی - میانگین امتیازات: 2.84
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

دانستنيهاي اوليه شمع سازي

مدیریت کل

*******
وضعیت : آفلاین
ارسال‌ها:
13,301
تاریخ عضویت:
دی ۱۳۸۹
مدال ها
مدال برنده مسابقه آشپزی

اعتبار: 23855


محل سکونت : Persia
ارسال: #1
دانستنيهاي اوليه شمع سازي
كاربرد شمع از قدیم الایام بسیار مرسوم بوده و هنوز مردم در بسیاری از مراسم مختلف خود در شادی و یا حتی سوگواری از آن استفاده می كنند. این مسأله میان اكثر ملل با فرهنگها و سنن ومذاهب گوناگون مشترك بوده است.

البته این هنر امروزه وسعت یافته و با تغییر و تحولاتی اساسی، به رقابت با دیگر هنرهای دستی برخاسته است حاصل آن شاهكارهایی است كه شما در فروشگاهها دیده اید. جهت آشنایی شما ابتدا شمع را معرفی می كنیم:

۱ـ شمعهای قالبی.
۲ـ شمعهای دست ساز

ابتدا شما را با مواد و تجهیزات لازم در شمع سازی آشنا كرده و آنگاه نكاتی را یادآور می شویم كه دانستن و به كارگیری آنها طی مراحل شمع سازی ضروری است.

مواد و لوازم مورد نیاز:

۱ـ پارافین درجات مختلفی از نظر نقطه ذوب دارد. به عنوان مثال پارافین مورد نیاز برای ساخت شمعهای قالبی باید نقطه ذوبی به میزان ۶۰ تا ۶۳ درجه سانتیگراد داشته باشد.

نكته: در فروشگاهها اغلب تنها سه نوع پارافین برای شمع سازی یافت می شود.

الف) پارافین قالبی (اسیددار) كه بیشتر برای ساخت شمع های قالبی به كار می رود.
ب) پارافین كریستالی (بدون اسید) كه به جهت انعطاف پذیر بودن آن برای ساخت شمعهای دست ساز، بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد.
ج) پارافین شیشه ای یا پزشكی.

۲ـ اسید استئاریك (استئارین): كه جهت كمك به استحكام بیشتر پارافین به آن اضافه می شود. در ضمن طول مدت سوخت را نیز افزایش می دهد.
در شمع های قالبی، میزان اسید استئاریك مورد نیاز برای ۴۵۴ گرم پارافین دوتا پنج قاشق غذاخوری است (در واقع برای هریك كیلوگرم پارافین ۱۰۰ گرم مورد نیاز است).

۳ـ رنگ كه شامل رنگ شمع، رنگ روغنی، رنگ صنعتی و یا رنگ پارچه است.

۴ـ موم عسل كه برای نرم تر و شكل پذیرتر كردن پارافین به كار می رود، در ضمن از دود كردن شمع نیز جلوگیری می كند.

۵ـ البته مواد دیگری از قبیل، كریستالهای درخشان، كریستالهای شفاف نیز در مستحكم تر كردن، بالا بردن نقطه ذوب، افزایش شفافیت و همچنین افزایش طول عمر شمع، نقش بسیار مهمی دارند.

۶ـ روغن مایع و یا روغن زیتون جهت چرب كردن قالبها.

۷ـ دوظرف آلومینیومی و یا تفلون برای ذوب كردن پارافین كه بتوان یكی را دردیگری جای داد.

۸ـ ملاقه و یا قاشق بزرگ برای ریختن در قالبهای كوچك.

۹ـ كارد و چنگال.

۱۰ـ تكه ای از فلز واشر مانند برای فتیله گذاری در كف قالب.

۱۱ـ قیف.

۱۲ـ قالب: قالبها انواع مختلف دارند. اكثر قالبهایی كه در بازار یافت می شوند فلزی و از جنس آلومینیوم بوده و استوانه ای شكل هستند در اغلب آنها نیز سوراخی جهت فتیله گذاری تعبیه شده است. البته شما می توانید از قالبهای مختلف و باتوجه به نكات ایمنی درمورد آن جنس به عنوان قالب شمع سازی استفاده كنید.

نكته: از قالبی كه دهانه آن باریك تر از قسمت انتهایی ظرف باشد، استفاده نكنید. زیرا شمع پس از سردشدن از قالب بیرون نخواهد آمد. مگر آن كه شمع ها را در همان ظرف روشن نموده و از نمای ظرف به همراه شمع لذت ببرید!

ضمناً سعی كنید قالبهای انتخابی شما درزی نداشته باشد زیرا شكل درز به شمع نیز منتقل می شود.

۱۳ـ فتیله، كه انواع مختلف دارد: فتیله قیطانی، سیمی و نخ پرك.
البته فتیله در اندازه های مختلف از نظر ضخامت در بازار یافت می شود.

[/code]هر میزان كه شمع بزرگتر باشد به همان نسبت باید از فتیله قطور تری استفاده كنید زیرا فتیله های خیلی نازك باعث می شوند شمع، چكه كرده ودر كنار فتیله، سوراخی ایجاد می شود، در نتیجه فتیله روشن، توسط پارافین مذاب خاموش می شود هر یك از فتیله های فوق الذكر در ساخت شمع خاصی به كار می روند، به عنوان مثال فتیله های قیطانی برای شمع های باریك با قطر ۲‎/۵ الی ۳ سانتیمتر و نخ پرك برای شمع های خیلی بزرگ مورد استفاده قرار می گیرند.

منبع: هنرکده
امضای Galaxy
[تصویر:  clocklandscape.php?img=03&bn=Gisoo&a...9&ad=1]
۱۶-۱۱-۱۳۸۹, ۰۱:۲۱ عصر
یافتن سپاس نقل قول
10 کاربر از Galaxy به دلیل این ارسال سپاس کرده.
yas67, سمیه گلبانو, marzi marzi, hajar13, فانتین, بی هنر, Atefe joon, 1354zh, Nazanin.11, مهسا 56
مدیریت کل

*******
وضعیت : آفلاین
ارسال‌ها:
13,301
تاریخ عضویت:
دی ۱۳۸۹
مدال ها
مدال برنده مسابقه آشپزی

اعتبار: 23855


محل سکونت : Persia
ارسال: #2
رنگ در شمع سازي
رنگ‌ها اجازه می‌دهند که موم در یک طیف پهناور رنگ‌ها تقسیم شود رنگ می‌تواند یک شمع را بسیار جذاب جلوه دهد و یا به آن وسیله آن شمع‌ها را تزئین کرده و به دوستان خود هدیه کنید. رنگ‌ها را به صورت مربع‌هائی که هر یک برای هر ۴۵۰ گرم موم کافی می‌باشد در رنگ‌های گوناگون در بازار موجود می‌باشد و یا این‌که ممکن است که در شیشه‌های کوچک آنها را بخرید و برای رنگ تیره‌تر می‌توانید از رنگ بیشتری استفاده کنید و رنگ را به اندازه‌ای اضافه کنید تا رنگ مورد نظر شما به‌دست آید.
در این‌جا مداد شمعی توصیه نمی‌شود زیرا رنگ دانه‌های مداد شمعی فیتله را مسدود می‌کند و از خوب سوختن شمع جلوگیری می‌نماید مقدار مصرف رنگ بستگی به میزان سایه رنگ مورد نظر دارد.
همیشه رنگ را با ریختن کمی از موم رنگ شده بر روی یک تکه کاغذ مومی آزمایش کنید و بگذارید تا سرد شود. رنگ باید کمی روشن‌تر از رنگ شمعی که در خاتمه خواهید داشت باشد. همیشه رنگ را به‌تدریج بالا ببرید و رنگ را از درجه روشن به درجه تیره بسازید.
دقت کنید وقتی از انواع رنگ‌ها استفاده می‌کنید لباس و بعضی از وسایل پلاستیکی مورد استفاده شما ممکن است برای همیشه رنگی شوند هیچوقت از مقدار رنگ زیاد در ترکیبات خود استفاده نکنید.

- چند نکته درباره رنگ‌ها
۱. زمانی‌که می‌خواهید شمعی مشکی بسازید از موم شفاف استفاده نکنید. از تکه‌های قدیمی موم استفاده کنید و به اندازهٔ مورد نیاز رنگ مشکی اضافه نمائید. مقدار زیاد رنگ مشکی می‌‌تواند کیفیت سوخت شمع را تغییر دهید.

۲.موم‌هائی را که محتوی رنگ‌های آبی یا دیگر رنگ‌هائی که محتوی آبی از قبیل سبز یا ارغوانی می‌باشند را دوباره گرم نکنید زیرا حرارت زیاد باعث می‌شود رنگ حین حرارت یک مرتبه یا بعد از مدت کوتاهی تغییر رنگ دهد.

۳. در ترکیبات خود رنگ زیاد استفاده نکنید. موم زیاد رنگ شده وقتی شمع را روشن کنید خوب شعله‌ور نمی‌شود.
امضای Galaxy
[تصویر:  clocklandscape.php?img=03&bn=Gisoo&a...9&ad=1]
۱۸-۱۱-۱۳۸۹, ۰۸:۰۶ عصر
یافتن سپاس نقل قول
4 کاربر از Galaxy به دلیل این ارسال سپاس کرده.
honar, بی هنر, somina421, Atefe joon
مدیر بازنشسته

****
وضعیت : آفلاین
ارسال‌ها:
479
تاریخ عضویت:
اسفند ۱۳۸۹
مدال ها

اعتبار: 347


محل سکونت : تهران
ارسال: #3
Package_favorite انواع عطرهاي شمع سازي
عطرها را ممکن است به خاطر این به موم شمع اضافه کنید که وقتی شمع را روشن می‌کنید بوی معطری دهد.
بعد از این‌که موم به درجه ذوب کافی برای ریختن داخل ظرف رسید و آن را از روی حرارت بر می‌دارید عطر مورد نظر را اضافه کنید و خوب هم بزنید.

عطر را برای این در خاتمه اضافه می‌کنیم که تا حد امکان از تبخیر شدن آن جلوگیری شود.

دقت کنید که از اندازه معمولی بیشتر عطر اضافه نکنید چون‌که باعث ابری شدن یا سوراخ شدن شمع می‌شود و جدا کردن شمع را از قالب مشکل می‌کند.
یک پیشنهاد متناوب این‌که معطر کردن موم معطر کردن فتیله به وسیله آغشته کردن با عطر مورد نظر قبل از مرحله آماده‌سازی فتیله می‌باشد.



عطرها به‌صورت مربع‌های موم جامد معطر یا به شکل مایع و یا علف‌های طبیعی موجود می‌باشند.
مربع‌های معطر جامد موم
در انواع عطرها موجود است و مربع معطر را می‌توانید در موم ذوب شده قرار دهید.

عطرهای مایع
قسمت اصلی عطر باید روغن باشد چون روغن تنها چیزی است که سازگاری با موم شمع دارد.

بنابراین اگر از عطر استفاده می‌کنید دقت کنید که رکن اصلی آن روغن باشد و الکل نباشد. و همیشه مقدار کمی از آن را در موم استفاده نمائید.



(حدود ۳ تا ۵ قطره) عطر در ۴۵۰ گرم موم



علف‌های طبیعی
می‌توانید از خشک شده آنها یا تازه استفاده نمائید. شمع‌های معطر شده با علف‌های طبیعی عطر آنها ملایم و فراوان باشد.

عطرهای طبیعی روح و جان انسان را پاک می‌کنند. شمع‌ها را با عطر طبیعی بسازید و علف‌های تازه را در موم ذوب شده هم بزنید و درجه حرارت دماسنج را تا ۱۸۰ درجه فارنهایت به مدت ۴۵ دقیقه نگه دارید و سپس با استفاده از یک کفگیر مشبک علف‌ها را بردارید (اگر علف‌ها در این مرحله در موم باقی بمانند وقتی شمع را درست کردید آنها در ته شمع ته‌نشین می‌شوند. اغلب علف‌ها وقتی شمع را روشن کنید قابل اشتعال می‌شوند)



شمع‌های مورد نظر خود را طبق توضیحات داده شده درست کنید، و هنر و سلیقه خود را در معرض نمایش قرار دهید.



عطرهای طبیعی شمع‌ها
ادویه مخصوص، دارچین، میخک، اکالیپتوس، گل یاس، اسطوخودوس، کاج، رز

تسکین اعصاب و روان به وسیله عطرها
استفاده لازم از روغن‌های معطر به بالانس بودن تعادل بدن انسان کمک می‌کند و با طبیعت توازن خاصی دارد.
این نوع روغن‌ها را از عصاره‌ گیاهان، درختان، گل‌ها، دانه‌ها، ریشه‌ها و علف‌ها تهیه می‌کنند. این نوع روغن‌ها شامل دوام و قدرت لازم گیاهان می‌باشند.

وقتی که این روغن‌ها مخلوط شدند یک فراورده عالی و لذت‌بخش تولید می‌شود.

این روغن‌ها را باید به مقدار خیلی کم استفاده نمائید. روغن‌های اساسی حدود یکسال‌ دوام دارند. وقتی که شمعی را می‌سازید عطر لازم را بعد از این‌که موم ذوب شد اضافه نمائید.


چند نکته برای روغن‌های ضروری
۱. دقت کنید که این روغن‌ها یا بخارشان داخل چشم شما نشود. اگر این اتفاق افتاد، چشم‌ها را با آب سرد خوب بشوئید.
۲. وقتی که از این روغن‌ها استفاده می‌کنید، الکل مصرف نکنید.
۳. اگر باردار هستید وقتی از این روغن‌ها می‌خواهید استفاده نمائید دقت و توجه کامل را انجام دهید.
۴. اگر دارو مصرف می‌کنید از این روغن‌ها استفاده نکنید.
۵. این روغن‌ها را دور از دسترس بچه‌ها و دید افراد نگهداری نمائید.
۶. این روغن‌ها را در محلی تاریک نگهداری نمائید. چون نور و اکسیژن باعث سریع فاسد شدن آنها می‌شوند.
۱۲-۱-۱۳۹۰, ۱۱:۲۸ عصر
یافتن سپاس نقل قول
1 کاربر از tanha28 به دلیل این ارسال سپاس کرده.
Atefe joon
مدیر بازنشسته

****
وضعیت : آفلاین
ارسال‌ها:
479
تاریخ عضویت:
اسفند ۱۳۸۹
مدال ها

اعتبار: 347


محل سکونت : تهران
ارسال: #4
Package_favorite  روش ذوب کردن موم در شمع سازی
روش ذوب كردن موم (بن ماری)


ذوب کردن موم تقریباً از یک ساعت نیم تا چهار ساعت طول می‌کشد و بستگی به اندازه ظرف مورد نظر و درجه حرارت دارد

مواد و وسایل لازم:
دو عدد ظرف یکی بزرگتر برای جوش آوردن آب و دیگری کوچک برای ذوب کردن موم که داخل ظرف اول قرار می‌گیرد، چکش، اجاق خوراک‌پزی یا هر وسیله گرم کننده دیگر، قالب، یا ظرف مورد نظر برای شمع، پیچ‌گوشتی، دماسنج، آب

روش کار:
.۱مقدار مومی را که باری (قالب، ظرف شمع) لازم دارید به این ترتیب اندازه بگیرید قالب یا ظرف مورد نظر را پر از آب کنید و آن را اندازه بگیرید. سپس ظرف را خالی کنید و خوب خشک کنید.


.۲موم را به وسیله چکش و پیچ‌گوشتی به تکه‌های کوچک خرد کنید.


.۳ تکه‌های موم را داخل ظرف کوچک‌تر که برای ذوب موم در نظر گرفته‌اید قرار دهید.


۴.ظرف زیری را از آب پر کنید (طوری که وقتی ظرف دوم را داخل آن قرار می‌دهید تا نیمه بدنه آن را از آب گیرد).

.۵ظرف را روی حرارت قرار دهید. و دقت کنید که آب ظرف تمام نشود. دماسنج را داخل ظرفی که موم را در آن ذوب می‌کنید قرار دهید و دقت کنید که دماسنج با ته ظرف تماس نداشته باشد.


.۶درجه حرارت را به حد متوسط آورید و اگر آب شروع به تند و سریع جوشیدن کرد درجه حرارت را کم کنید تا به آرامی بجوشد و آب به داخل ظرفی که موم را در آن ذوب می‌کنید پاشیده نشود. دقت کنید حرارت را زیاد کم نکنید چون در این‌صورت دقیق نگه داشتن درجه دماسنج برای شما دشوار می‌باشد.


.۷بعد از این‌موم ذوب شد و درجه دماسنج به حد مطلوب رسید، (اگر لازم است) سفت‌کننده را اضافه کنید و رنگ، و عطر را هم اضافه کنید. و با اضافه کردن این عناصر ممکن است که درجه حرارت پائین آید، دقت کنید که حرارت موم را به درجه مورد نظر برگردانید.


.۸شمع مورد نظر خود را درست کنید، به قسمت ساخت انواع شمع ها مراجعه کنید.
__________________
۱۲-۱-۱۳۹۰, ۱۱:۳۰ عصر
یافتن سپاس نقل قول
2 کاربر از tanha28 به دلیل این ارسال سپاس کرده.
بی هنر, Atefe joon
مدیر بازنشسته

****
وضعیت : آفلاین
ارسال‌ها:
479
تاریخ عضویت:
اسفند ۱۳۸۹
مدال ها

اعتبار: 347


محل سکونت : تهران
ارسال: #5
Package_favorite اموزش شمع سازی .و پرسش و پاسخ
هنر توی این دوره زمونه میتونه بهترین وسیله ی در آمد زایی و یه نوع سرگرمی روح افزا باشه شمع سازی هم یه نوع هنره دیگه! من که خودم بدون اینکه جایی کلاس برم تونستم الان با این کار یه درامد کوچیک داشته باشم... امتحان کنید! شما هم میتونید...

لوازم مورد نیاز شمع سازی :

1- پارافین
2- اسید استئارین
3- فتیله
4- قالب
5- رنگ مخصوص شمع سازی 6- ظرف مخصوص ذوب كردن پارافین
7- تیغ موكت بری یا چاقو 8- ورق موم
9- چسب كاغذی
10- افشانه سیلیكون
11- گلیسیرین
12- رنگ پودری مخصوص پارچه
13- قلاب یا میله بلند
14- براكس
15- عطر شمع
16- طلق مخصوص نگه دارنده فتیله
17- سیر خردكن
18- قلم مو
19- پودر صدفی( طلایی یا نقره ای )
20- چشم متحرك
21- روبان
22- وسایل تزیینی

اصول كلی شمع سازی
1- پارافین
ماده اصلی شمع سازی پارافین است كه ماده ای است سفید و نیمه شفاف كه از روغن های سنگین نفت به دست می آید و در شكل های قالبی ، پولكی، پودری، كریستال، گل، مایع، ژله ای و... در بازار موجود می باشد.
2- اسید استئارین
ماده ای است بی رنگ، بی بو و بی طعم كه در اكثر چربی ها موجود است. كریستال های آن به شكل ورقه ورقه اند كه در الكل و اتر داغ حل می شود و برای ساختن شمع و صابون به كار می رود. استئارین باعث استقامت شمع شده و موجب می شود كه شمع دیرتر آب شود. در ضمن باعث می شود كه شمع پس از خشك شدن كمی كوچكتر شده به راحتی از قالب خارج شود. ضمناً حلّال خوبی برای رنگ به شمار می رود وباعث شفاف شدن آن می شود. اگر مقدار استئارین بیشتر از حد معمول باشد، شمع ، حالت صابونی به خود می گیرد.
3- رنگ
از رنگ مخصوص شمع سازی استفاده می شود كه در رنگ های گوناگون وجود دارد . همیشه از رنگ به مقدار كم استفاده كنید. زیرا اگر رنگ زیاد به كار ببرید شمع شما خوب نمی سوزد.
4- قالب
قالب ها انواع و اقسام گوناگونی دارند و جنس آنها اغلب فلزی، پلاستیكی و شیشه ای است. بهترین نوع قالب برای شمع سازی قالب های شیشه ای هستند. شمع هایی كه توسط قالب های شیشه ای ساخته می شوند صاف، صیقلی و شفاف هستند به شرطی كه با احتیاط با این قالب ها كار كنید. در ضمن، شما می توانید از ظروف و لوازمی كه در منزل موجود است، مانند انوع لیوان ها، شكلات خوری ها و... به جای قالب استفاده كنید.
5- فتیله
جنس فتیله معمولاً كتان است كه در اندازه ها و ضخامت های گوناگون وجود دارد. اندازه فتیله بستگی به قطر شمع دارد و با نازك و یا كلفت شدن ضخامت شمع، اندازه فتیله نیز تغییر می كند. طریقه آماده كردن فتیله، به این ترتیب است كه فتیله را 5 دقیقه در پارافین ذوب شده قرار داده، سپس فتیله را از ظرف خارج كرده و به صورت صاف روی یك كاغذ روغنی یا یك ظرف مسطح بگذارید تا خشك شود.
6- ظرف مخصوص ذوب كردن شمع
برای ذوب كردن پارافین می توانید از 2 قابلمه كه یكی كوچك تر از دیگری باشد استفاده كنید؛ به این ترتیب كه در قابلمه بزرگتر مقداری آب بریزید ، سپس قابلمه كوچكتر را داخل آن بگذارید بعد پارافین را داخل آن بریزید و قابلمه بزرگتر را روی حرارت قرار دهید. سپس صبر كنید تا پارافین ذوب شود.

7- تیغ موكت بری یا چاقو
برای جدا كردن زایده های شمع و نیز برای برش دادن شمع هایی كه بدون قالب تهیه می شوند، مثل شمع ماكارونی، شمع كوبیسم و غیره از تیغ موكت بری یا چاقو استفاده كنید.
8- افشانه سیلیكون
از وسایل مورد نیاز شمع سازی است كه باعث می شود شمع به راحتی از قالب جدا شود . در صورت دسترسی نداشتن به اسپری سیلیكون می توانید از مقداری روغن مایع استفاده كنید.
9- چسب كاغذی
از چسب كاغذی برای ثابت نگه داشتن فتیله در ته قالب و پوشاندن درزهای احتمالی قالب استفاده می شود تا پارافین ذوب شده از منافذ قالب بیرون نریزید.
10- قلاب یا میله بلند
از قلاب یا میله برای نگه داشتن سر فتیله بر روی قالب استفاده می شود؛ به این صورت كه سر فتیله را به قلاب گره زده و روی قالب می گذاریم.
11- رنگ های شب نما یا فلورسنت
این رنگ ها به صورت پودر در بازار موجود بوده و در شمع های پودری، پولكی و بعضی از انواع كوبیسم مورد استفاده است.
12- براكس
برای نسوز كردن فتیله به كار می رود. به این ترتیب كه 1 استكان آب جوش را با 1 قاشق چای خوری براكس و 1 قاشق چای خوری نمك مخلوط كرده و می گذاریم 5 دقیقه بجوشد. سپس فتیله را صاف روی یك سطح صاف قرار می دهیم تا خشك شود. طریق دیگر، استفاده از موم عسل است؛ به این ترتیب كه موم را روی بخار ذوب كرده، فتیله را 5 دقیقه در آن قرار می دهیم و سپس به طریق بالا آن را خشك می كنیم.
13- عطر شمع
برای خوشبو بودن شمع در هنگام سوختن به كار می رود. عطر شمع را هنگامی كه می خواهید پارافین ذوب شده را در قالب بریزید به آن اضافه كنید. عطر شمع در انواع گوناگون وجود دارد، مثل عطرهای مایع، عطرهای طبیعی و موم های جامد معطر كه به صورت آماده در بازار به فروش می رسد.

تركیب و ساخت رنگ هارنگ های اصلی:

آبی- قرمز- زرد
تركیب رنگها

1- نارنجی + زرد = خردلی
2- آبی + قرمز= بنفش
3- سیاه+ نارنجی = قهوه ای
4- زرد+ قرمز= نارنجی
5- سیاه+ سفید= خاكستری
6- آبی+ زرد= سبز
7- سیاه+ زرد= قهوه ای مایل به سبز
8- سفید+ قرمز= صورتی
9- سفید+ آبی تیره= آبی روشن
10- سیاه+ قرمز= قرمز تیره
11- سفید+ زرد تیره= زرد روشن
12- سیاه + آبی = آبی تیره
13- قرمز+ صورتی سیر= زرشكی
14- قرمز+ بنفش= بنفش مایل به صورتی
15- زرد+ سفید= لیمویی

رنگ های روشن
رنگ اصلی + سفید
رنگ های تیره
رنگ اصلی+ سیاه


موفق باشید
(آخرین ویرایش در این ارسال: ۹-۵-۱۳۹۲ ۱۱:۵۷ صبح، توسط honar.)
۱۲-۱-۱۳۹۰, ۱۱:۳۳ عصر
یافتن سپاس نقل قول
10 کاربر از tanha28 به دلیل این ارسال سپاس کرده.
سعیدم, طاطا, نگار مایا, )Mitra(, الهام پرتو, مهتابoff, Atefe joon, sh.zaree39, loyee_15, مهسا 56

تبلیغات

کانال خانوم گل'



ّبرگزیده مردمی ششمین جشنواره وب ایران در بخش خانواده و کودک
Top of Page
کپی برداری بدون ذکر منبع مجاز نبوده و تمامی حقوق متعلق به © انجمن خانوم گل می باشد