خوش آمدید ورود یا ثبت نام

تبلیغات
Bia2Aroosi
کانال خانوم گل'
Ads Ads

close
Ads
 
امتیاز موضوع:
  • 25 رأی - میانگین امتیازات: 2.68
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

دانستنیهایی در مورد آرد سوخاری و روش تهیه آن در منزل

ناظم خانوم گل

*******
وضعیت : آفلاین
ارسال‌ها:
1,772
تاریخ عضویت:
دی ۱۳۸۹
مدال ها
مدال برنده مسابقه آشپزیمدال برنده مسابقه آشپزیمدال برنده مسابقه آشپزیمدال برنده مسابقه آشپزیمدال برنده مسابقه آشپزیمدال برنده مسابقه هنری

اعتبار: 5336


محل سکونت : ارومیه
ارسال: #1
دانستنیهایی در مورد آرد سوخاری و روش تهیه آن در منزل
آرد سوخاری چگونه تهیه می شود؟

آرد سوخاری معمولا از نان های حجیم تهیه می شود. این نان ها به نحوی حرارت می بینند که رطوبت آنها گرفته می شود و به صورت خشک درمی آیند. در واقع، آرد سوخاری و نان سوخاری ۲ محصول از یک خانواده هستند. این نان در اثر حرارت مجدد، رطوبت خود را از دست می دهد و خشک، قهوه ای و برشته می شود.

اگر این نان خشک شده را به صورت آرد درآوریم، آرد سوخاری به دست می آید. آردهای سوخاری ای که در حال حاضر در بازار وجود دارند، به این شکل تولید می شوند. در واقع، نان های تستی که برای فروش به بازار می روند، در صورتی که به فروش نرسند، اگرچه دچار فساد نشده اند ولی به دلیل بیات شدن دیگر به شکل نان قابلیت مصرف ندارند. این نان ها دوباره به کارخانه بازمی گردند و مجددا در فر می روند تا به صورت خشک شده درآیند. این اتفاق در مورد نان هایی که قالب آنها دچار اشکال شده نیز رخ می دهد. پس از این مرحله، آنها را آسیاب و به شکل آرد سوخاری بسته بندی و روانه بازار می کنند.

اساس کار به همین شکل است؛ یعنی برای تهیه آرد سوخاری، نان ۲ بار تحت فرآیند پخت قرار می گیرد و تهیه آن به طور مستقیم از آرد معمولی امکان پذیر نیست. حتی در مواردی که بازار مصرف آرد سوخاری زیاد است، برخی نان ها برای تبدیل به آرد سوخاری، پخته می شوند. به هر حال، آرد سوخاری فقط با پخت مجدد نان به دست می آید.

پخت نان در مرحله اول یک پخت عادی است ولی در مرحله دوم پخت هم طولانی تر است و هم حرارت ملایم تر. درواقع مرحله دوم پخت برای از دست رفتن باقیمانده آب و خشک شدن کامل نان به انجام می رسد. تغییر رنگی هم که در آن مشاهده می شود به دلیل واکنش میلارد و نیز کاراملیزه شدن است و هر چه مدت زمان پخت دوم در این نان ها بیشتر باشد، رنگ آرد تیره تر خواهد بود.

یکی از مشکلات در فرآیند تولید نان ، تولید ماده سرطان زای آکریلامید در روند حرارت دهی است. اصولا آکریلامید در اثر حرارت دیدن موادغذایی به خصوص در چیپس، نان و گوشت به وجود می آید. بنابراین حرارت دیدن مجدد نان برای تولید آرد سوخاری، این محصول را دارای میزان بیشتری آکریلامید می کند. ضمن اینکه بعد از این ۲ مرحله پخت آرد سوخاری در کارخانه، این محصول یک بار دیگر نیز در منازل همراه با موادغذایی سرخ کردنی حرارت می بیند و این عمل نیز باعث افزایش بیشتر آکریلامید در آن می شود.

با توجه به اینکه در مورد میزان وجود آکریلامید در آرد سوخاری تحقیقات جامعی صورت نگرفته و مقدار آن به درستی مشخص نیست، اظهارنظر در این مورد کار چندان درستی نیست. اما به دلیل اینکه از آرد سوخاری بیشتر در تهیه غذاهای سرخ کردنی استفاده می شود و مصرف غذاهای سرخ کردنی نیز چندان مورد تایید پزشکان و متخصصان تغذیه نیست، می توان در مورد مصرف بیش از حد آن به مصرف کنندگان هشدار داد.

بعضی از خانواده ها از خمیر خشک شده نان هایی مانند نان باگت بعد از آسیاب کردن به عنوان آرد سوخاری استفاده می کنند. این خانواده ها هم تقریبا همان کاری را می کنند که در کارخانه های تهیه آرد سوخاری انجام می شود، با این تفاوت که مرحله دوم پخت در مورد آنها انجام نشده است. به همین دلیل، رنگ آن روشن تر است و طعم آن کمی به خامی می زند و البته میزان آکریلامید تولید شده در این آرد خانگی، کمتر است. اما در کل، مصرف کمتر آردسوخاری توصیه می شود.


برای نگهداری آردهای سوخاری شرایط ویژه ای لازم است؟

اصولا نگهداری موادغذایی ارتباط مستقیم با میزان رطوبت آن دارد. چون یکی از شرایط رشد میکروارگانیسم ها در موادغذایی وجود رطوبت در آن است و هرچه میزان آن کمتر باشد، رشد این عوامل در آن پایین تر خواهد بود. در مورد آرد سوخاری نیز به دلیل اینکه میزان رطوبت بسیار پایین است، در صورتی که آن را در جای خشک و خنک نگهداری کنیم، مشکل چندانی به وجود نخواهد آمد و می توان آرد سوخاری را تا مدت طولانی (مثلا ۶ ماه) ذخیره کرد. البته در این مورد باید به نکاتی مثل اکسیدشدن روغن موجود در این محصول نیز اشاره کرد.

نشانه های فساد آرد سوخاری چیست؟

در بیشتر موارد، تشخیص فساد آرد سوخاری توسط افراد عادی امکان پذیر نیست ولی اگر بخواهیم مشخصه ای برای این موضوع در نظر بگیریم، بوی خاصی است که اصطلاحا به بوی «نا» موسوم است. اگر آرد سوخاری بوی کهنگی و نا بدهد، بهتر است استفاده نشود. می توان به تغییر رنگ آرد نیز برای پی بردن به فساد آن توجه کرد.


فایل‌(های) پیوست شده تصویر (ها)
   
امضای sima
پدرم دیده به سویت نگران است هنوز
غم نا دیدن تو بار گران است هنوز
آنقدر مهر و وفا بر همگان کردی تو
نام نیکت همه جا ورد زبان است هنوز
(آخرین ویرایش در این ارسال: ۳۰-۹-۱۳۹۳ ۰۱:۱۱ عصر، توسط Galaxy.)
۲۷-۷-۱۳۹۰, ۰۹:۴۶ صبح
وب سایت کاربر یافتن سپاس نقل قول
8 کاربر از sima به دلیل این ارسال سپاس کرده.
طاطا, تمشك, طاهره 52, elipari, مامان پارساوپویا, fereshteh2012, Atefe joon, ava3
مدیریت کل

*******
وضعیت : آفلاین
ارسال‌ها:
13,306
تاریخ عضویت:
دی ۱۳۸۹
مدال ها
مدال برنده مسابقه آشپزی

اعتبار: 23861


محل سکونت : Persia
ارسال: #2
RE: دانستنیهایی در مورد آرد سوخاری
منم آرد سوخاریمو خودم درست میکنم

نون باگت رو توی ماکروفر خشک میکنم و میریزم تو غذاساز تا پودر بشه
توی کوکو و کتکلت ازش استفاده میکنم

میشه بهش ادویه و فلفل و نمک زد و برای سوخاری ها هم ازش استفاده کرد

هر بار کم کم درست میکنم که زیاد نمونه

[تصویر:  20111229091936_14092011181.jpg]
امضای Galaxy
[تصویر:  clocklandscape.php?img=03&bn=Gisoo&a...9&ad=1]
۸-۱۰-۱۳۹۰, ۱۱:۵۱ صبح
یافتن سپاس نقل قول
9 کاربر از Galaxy به دلیل این ارسال سپاس کرده.
طاطا, تمشك, طاهره 52, negin.s, قلب, elipari, ati.raz, fereshteh2012, Atefe joon
کاربر خانوم گل

*
وضعیت : آفلاین
ارسال‌ها:
45
تاریخ عضویت:
آبان ۱۳۹۱
مدال ها

اعتبار: 231


محل سکونت :
ارسال: #3
RE: دانستنیهایی در مورد آرد سوخاری و روش تهیه آن در منزل
سلاام...
منم آرد سوخاری رو خودم درست می کنم...
نان سنگک می گیرم و خشک می کنم بعدش با کمک غذا ساز پودر می کنم و بهش پودر سیر، فلفل سیا، زعفرون، زردچوبهف پودر هل، پور دارچین، پودر زنجبیل و پودر سبزی های معطر و پودر لیمو عمانی می زنم...
در سوخاری کردم ماهی، میگو، مرغ و ... ازش استفاده می کنم...
در صورتی که حجمش زیاد باشه، برای ماندگاری بهتر و بیشتر داخل فریزر بسته بندی و نگه داری می کنم...83
امضای fereshteh2012
من ملک بودم و فردوس برین جایم بود
آدم آورد در این دیر خراب آبادم...
۲۵-۲-۱۳۹۴, ۰۱:۲۸ عصر
یافتن سپاس نقل قول
4 کاربر از fereshteh2012 به دلیل این ارسال سپاس کرده.
belfy, مرضی سادات, yasamin zahra, ava3
خانوم گل کدبانو

****
وضعیت : آفلاین
ارسال‌ها:
348
تاریخ عضویت:
ارديبهشت ۱۳۹۴
مدال ها

اعتبار: 2680


محل سکونت : مشهد
ارسال: #4
RE: دانستنیهایی در مورد آرد سوخاری و روش تهیه آن در منزل
مهم نیس نونش حتما باگت باشه یا چیز دیگه ، هر نونی که اضافه بیاد و کپک نزنه رو خشک میکنم اسیاب میکنم بعد دور آخر ادویه جات دلخواهمو از ادویه زردچوبه اویشن هل یک خال زعفرون یک خال کمترک زیره یکم زنجفیل فلفل قرمز و سیاه اگه سبزی معطر خشک شده دارم اضافه و اسیاب میکنم و مخلوط با بقیه پودر نونا و بسییییار مقرون بصرفه و خوش طعم
[تصویر:  20150628082214_IMG_2015062736630-1.jpg]
۷-۴-۱۳۹۴, ۰۷:۲۳ صبح
یافتن سپاس نقل قول
6 کاربر از سعیده جون66 به دلیل این ارسال سپاس کرده.
fereshteh2012, azam1360, mozhgan57, laleh joon, negare, ava3
کاربر خانوم گل

*
وضعیت : آفلاین
ارسال‌ها:
2
تاریخ عضویت:
ارديبهشت ۱۳۹۴
مدال ها

اعتبار: 0


محل سکونت :
ارسال: #5
RE: دانستنیهایی در مورد آرد سوخاری و روش تهیه آن در منزل
من وقتی نا ن باگت رو پودر کردم اول اونو در تابه کمی تفت میده و بعد ادویه جات رو اضافه میکنم اینطور بوی نا نمیکیره
۱۴-۴-۱۳۹۴, ۰۱:۱۳ عصر
یافتن سپاس نقل قول
4 کاربر از mahdiye.n به دلیل این ارسال سپاس کرده.
mozhgan57, zahra.mj, z.arghavani, ava3

تبلیغات

Bia2Aroosi
کانال خانوم گل'
کاربر خانوم گل

*
وضعیت : آفلاین
ارسال‌ها:
211
تاریخ عضویت:
فروردين ۱۳۹۴
مدال ها

اعتبار: 2382


محل سکونت : تهروووون
ارسال: #6
RE: دانستنیهایی در مورد آرد سوخاری و روش تهیه آن در منزل
من معمولا آردسوخاریوخودم درست میکنم مگراینکه مجبور باشم ازبیرون تهیه کنم به نظرخودم ازبیرونیاخیلی بهترمیشه 20
نون باگت و پس ازخشک کردن پودرمیکنم داخل ماهیتابه تفت میدم اواخرکاربه آردم نمک،فلفل سیاه،زردچوبه،پودسیر،کمی آویشن اضافه میکنم.


[تصویر:  20150919120401_14399815188871.jpg]
امضای ریحون گلی$
[تصویر:  20160626014901_--...jpg]
۲۸-۶-۱۳۹۴, ۱۱:۲۴ صبح
یافتن سپاس نقل قول
14 کاربر از ریحون گلی$ به دلیل این ارسال سپاس کرده.
Amila, mayok, naghmeh24, Galaxy, فاطي جووون, negare, 1368Sheri, mahsan3, yasamin zahra, نم نم بارون, Atefe joon, z.arghavani, ava3, قلب



ّبرگزیده مردمی ششمین جشنواره وب ایران در بخش خانواده و کودک
Top of Page
کپی برداری بدون ذکر منبع مجاز نبوده و تمامی حقوق متعلق به © انجمن خانوم گل می باشد