• 34 رأی - میانگین امتیازات: 2.65
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
دانستنیهایی در مورد آرد سوخاری و روش تهیه آن در منزل
#1
آرد سوخاری چگونه تهیه می شود؟

آرد سوخاری معمولا از نان های حجیم تهیه می شود. این نان ها به نحوی حرارت می بینند که رطوبت آنها گرفته می شود و به صورت خشک درمی آیند. در واقع، آرد سوخاری و نان سوخاری ۲ محصول از یک خانواده هستند. این نان در اثر حرارت مجدد، رطوبت خود را از دست می دهد و خشک، قهوه ای و برشته می شود.

اگر این نان خشک شده را به صورت آرد درآوریم، آرد سوخاری به دست می آید. آردهای سوخاری ای که در حال حاضر در بازار وجود دارند، به این شکل تولید می شوند. در واقع، نان های تستی که برای فروش به بازار می روند، در صورتی که به فروش نرسند، اگرچه دچار فساد نشده اند ولی به دلیل بیات شدن دیگر به شکل نان قابلیت مصرف ندارند. این نان ها دوباره به کارخانه بازمی گردند و مجددا در فر می روند تا به صورت خشک شده درآیند. این اتفاق در مورد نان هایی که قالب آنها دچار اشکال شده نیز رخ می دهد. پس از این مرحله، آنها را آسیاب و به شکل آرد سوخاری بسته بندی و روانه بازار می کنند.

اساس کار به همین شکل است؛ یعنی برای تهیه آرد سوخاری، نان ۲ بار تحت فرآیند پخت قرار می گیرد و تهیه آن به طور مستقیم از آرد معمولی امکان پذیر نیست. حتی در مواردی که بازار مصرف آرد سوخاری زیاد است، برخی نان ها برای تبدیل به آرد سوخاری، پخته می شوند. به هر حال، آرد سوخاری فقط با پخت مجدد نان به دست می آید.

پخت نان در مرحله اول یک پخت عادی است ولی در مرحله دوم پخت هم طولانی تر است و هم حرارت ملایم تر. درواقع مرحله دوم پخت برای از دست رفتن باقیمانده آب و خشک شدن کامل نان به انجام می رسد. تغییر رنگی هم که در آن مشاهده می شود به دلیل واکنش میلارد و نیز کاراملیزه شدن است و هر چه مدت زمان پخت دوم در این نان ها بیشتر باشد، رنگ آرد تیره تر خواهد بود.

یکی از مشکلات در فرآیند تولید نان ، تولید ماده سرطان زای آکریلامید در روند حرارت دهی است. اصولا آکریلامید در اثر حرارت دیدن موادغذایی به خصوص در چیپس، نان و گوشت به وجود می آید. بنابراین حرارت دیدن مجدد نان برای تولید آرد سوخاری، این محصول را دارای میزان بیشتری آکریلامید می کند. ضمن اینکه بعد از این ۲ مرحله پخت آرد سوخاری در کارخانه، این محصول یک بار دیگر نیز در منازل همراه با موادغذایی سرخ کردنی حرارت می بیند و این عمل نیز باعث افزایش بیشتر آکریلامید در آن می شود.

با توجه به اینکه در مورد میزان وجود آکریلامید در آرد سوخاری تحقیقات جامعی صورت نگرفته و مقدار آن به درستی مشخص نیست، اظهارنظر در این مورد کار چندان درستی نیست. اما به دلیل اینکه از آرد سوخاری بیشتر در تهیه غذاهای سرخ کردنی استفاده می شود و مصرف غذاهای سرخ کردنی نیز چندان مورد تایید پزشکان و متخصصان تغذیه نیست، می توان در مورد مصرف بیش از حد آن به مصرف کنندگان هشدار داد.

بعضی از خانواده ها از خمیر خشک شده نان هایی مانند نان باگت بعد از آسیاب کردن به عنوان آرد سوخاری استفاده می کنند. این خانواده ها هم تقریبا همان کاری را می کنند که در کارخانه های تهیه آرد سوخاری انجام می شود، با این تفاوت که مرحله دوم پخت در مورد آنها انجام نشده است. به همین دلیل، رنگ آن روشن تر است و طعم آن کمی به خامی می زند و البته میزان آکریلامید تولید شده در این آرد خانگی، کمتر است. اما در کل، مصرف کمتر آردسوخاری توصیه می شود.


برای نگهداری آردهای سوخاری شرایط ویژه ای لازم است؟

اصولا نگهداری موادغذایی ارتباط مستقیم با میزان رطوبت آن دارد. چون یکی از شرایط رشد میکروارگانیسم ها در موادغذایی وجود رطوبت در آن است و هرچه میزان آن کمتر باشد، رشد این عوامل در آن پایین تر خواهد بود. در مورد آرد سوخاری نیز به دلیل اینکه میزان رطوبت بسیار پایین است، در صورتی که آن را در جای خشک و خنک نگهداری کنیم، مشکل چندانی به وجود نخواهد آمد و می توان آرد سوخاری را تا مدت طولانی (مثلا ۶ ماه) ذخیره کرد. البته در این مورد باید به نکاتی مثل اکسیدشدن روغن موجود در این محصول نیز اشاره کرد.

نشانه های فساد آرد سوخاری چیست؟

در بیشتر موارد، تشخیص فساد آرد سوخاری توسط افراد عادی امکان پذیر نیست ولی اگر بخواهیم مشخصه ای برای این موضوع در نظر بگیریم، بوی خاصی است که اصطلاحا به بوی «نا» موسوم است. اگر آرد سوخاری بوی کهنگی و نا بدهد، بهتر است استفاده نشود. می توان به تغییر رنگ آرد نیز برای پی بردن به فساد آن توجه کرد.


فایل‌(های) پیوست شده تصویر (ها)
   
پدرم دیده به سویت نگران است هنوز
غم نا دیدن تو بار گران است هنوز
آنقدر مهر و وفا بر همگان کردی تو
نام نیکت همه جا ورد زبان است هنوز
  پاسخ
#2
منم آرد سوخاریمو خودم درست میکنم

نون باگت رو توی ماکروفر خشک میکنم و میریزم تو غذاساز تا پودر بشه
توی کوکو و کتکلت ازش استفاده میکنم

میشه بهش ادویه و فلفل و نمک زد و برای سوخاری ها هم ازش استفاده کرد

هر بار کم کم درست میکنم که زیاد نمونه

[تصویر:  20111229091936_14092011181.jpg]
[تصویر:  countdown.php?width=500&height=160&bg=57...married%20in]

Created by Wedding Favors
  پاسخ
#3
سلاام...
منم آرد سوخاری رو خودم درست می کنم...
نان سنگک می گیرم و خشک می کنم بعدش با کمک غذا ساز پودر می کنم و بهش پودر سیر، فلفل سیا، زعفرون، زردچوبهف پودر هل، پور دارچین، پودر زنجبیل و پودر سبزی های معطر و پودر لیمو عمانی می زنم...
در سوخاری کردم ماهی، میگو، مرغ و ... ازش استفاده می کنم...
در صورتی که حجمش زیاد باشه، برای ماندگاری بهتر و بیشتر داخل فریزر بسته بندی و نگه داری می کنم...83
من ملک بودم و فردوس برین جایم بود
آدم آورد در این دیر خراب آبادم...
  پاسخ
#4
مهم نیس نونش حتما باگت باشه یا چیز دیگه ، هر نونی که اضافه بیاد و کپک نزنه رو خشک میکنم اسیاب میکنم بعد دور آخر ادویه جات دلخواهمو از ادویه زردچوبه اویشن هل یک خال زعفرون یک خال کمترک زیره یکم زنجفیل فلفل قرمز و سیاه اگه سبزی معطر خشک شده دارم اضافه و اسیاب میکنم و مخلوط با بقیه پودر نونا و بسییییار مقرون بصرفه و خوش طعم
[تصویر:  20150628082214_IMG_2015062736630-1.jpg]
  پاسخ
#5
من وقتی نا ن باگت رو پودر کردم اول اونو در تابه کمی تفت میده و بعد ادویه جات رو اضافه میکنم اینطور بوی نا نمیکیره
  پاسخ
#6
من معمولا آردسوخاریوخودم درست میکنم مگراینکه مجبور باشم ازبیرون تهیه کنم به نظرخودم ازبیرونیاخیلی بهترمیشه 20
نون باگت و پس ازخشک کردن پودرمیکنم داخل ماهیتابه تفت میدم اواخرکاربه آردم نمک،فلفل سیاه،زردچوبه،پودسیر،کمی آویشن اضافه میکنم.


[تصویر:  20150919120401_14399815188871.jpg]
[تصویر:  20160626014901_--...jpg]
  پاسخ
#7
[تصویر:  20151221203544_PicsArt_1450716585337.jpg]نون باگت لواشوروی بخاری خشک کردم بعدش پودرشون کردم ونمک فلفل وبقیه ادویه هارو اضافه کردم.
[تصویر:  20161025124333_20131107090929_400.jpg]
  پاسخ
#8
من ماهی رو همیشه با آرد سوخاری که خودم درست کردم میپزم.
نون باگت و میکوبم و زیاد له نمیکنم و میذارم یکم درشت باشه که موقع سرخ شدن قشنگ تر بشه.توی آردم زیره سیاه کوبیده و فلفل سیاه و فلفل قرمز و کمی نمک و ادویه مخصوص هندی که طعم هر غذایی رو معرکه میکنه بعضی وقتام زنجفیل میریزم
پروردگارا
نمیگویم دستم را بگیر
سالهاست که گرفته ای
رهایم نکن
  پاسخ
#9
[تصویر:  20151230114055_IMG__.jpg]

نعنا ترخون پودر سیر بابونه پودر گل 20
نمک فلفل زردچوبه زنجبیل پودر هل دارچین
ادویه هایی که استفاده کردم
ترکیبی از چن تا نون رو اول توی چرخ گوشت بعد توی اسیاب ریختم چون اسیابم کوچیک بود اول چرخ کردم
  پاسخ