خوش آمدید ورود یا ثبت نام

تبلیغات
Bia2Aroosi
کانال خانوم گل'
Ads Ads

close
Ads
 
امتیاز موضوع:
  • 17 رأی - میانگین امتیازات: 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

درست كردن سركه

کاربر خانوم گل

*
وضعیت : آفلاین
ارسال‌ها:
152
تاریخ عضویت:
ارديبهشت ۱۳۹۱
مدال ها

اعتبار: 321


محل سکونت :
ارسال: #1
درست كردن سركه
فصل درست کردن سرکه شایدآخرتابستان باشه اماباموقعیت خوب کشورمامیشه سرکه را هروقت که دوست دارید درست کنید

با سركه برگ گياهان، طعم و مزه و ليس سبزيجات، سوپ يا چاشني سالاد را كه در دستور غذايي آنها سركه منظور شده بيفزاييد.
عطر سركه هاي چاشني زده ذائقه رابرمي انگيزاند، در صورتي كه رنگهاي زيباي آنها و بطريهاي جالب زينت بخش آشپزخانه است. در اينجا طرز تهيه چند نوع سركه معطر را به شما پيشنهاد مي كنيم.
ـ شش فلفل ريز و تند را در سركه سيب بجوشانيد.
ـ نصف فنجان دانه هاي انگور فرنگي تازه در سركه بريزيد.
ـ يك قلم دارچين در سركه بريزيد.
ـ چند تا شاخه آويشن در سركه سفيد بريزيد.
ـ نصف فنجان تمشك وسه شاخه نعناع به سركه سيب اضافه كنيد.
مخلوط ها را در شيشه ريخته و به مدت دو هفته در محل تاريك و خنك قرار دهيد، بعد از دو هفته سركه را از ميان چند لايه پارچه نخي عبور دهيد و صاف كنيد و در بطريهاي تميز بريزيد و سرانجام ميوه را با سبزي تازه به آن بيفزاييد.
بهترين زمان براي درست كردن سركه
بهترين زمان براي درست كردن سركه، پايان تابستان و در طول فصل پاييز است كه گياهان به وفور و به راحتي در دسترس هستند. سعي كنيد سبزي هاي تازه را انتخاب كنيد، سبزي ها را بشوييد و به دقت آب آنها را خشك كنيد. كمي آنها را له كنيد و در يك شيشه سرگشاده و دردار بريزيد. توجه كنيد سرشيشه ها نبايد از جنس فلز باشد.
شيشه ها را با سركه پر كنيد و به مدت ۲ تا ۳ هفته بماند، سپس آن را صاف كنيد و در بطري زيبا بريزيد و چند شاخه تازه سبزي به آن اضافه كنيد. به طور معمول هر سبزي پختني مزه و چاشني سركه را مي افزايد، با تمام اين ها در اينجا چند مخلوط خوش طعم را به شما توصيه مي كنيم.
* سركه ريحان ـ اين سركه چاشني فوق العاده اي است براي سالاد و گوجه فرنگي. براي رنگين كردن آن مي توانيد مقداري ريحان بنفش اضافه كنيد كه رنگ سركه را به صورتي پررنگ تبديل مي كند.
* سركه گشنيز و فلفل ـ از گشنيز و فلفل هاي درسته و ريز قرمز استفاده كنيد، براي سالاد و خيار چاشني دار نيز خوب است.
* سركه شويد يا رازيانه ـ برگهاي شويد يا رازيانه با سركه براي سيب زميني يا سالاد سبز خوب است.
* سركه نعناع و پيازچه ـ براي اين سركه مقدار كمي پيازچه ساطوري شده دانه هاي سياه فلفل و دو برش نازك فلفل را به سركه نعناع اضافه كنيد.
* سركه گلهاي لادن ـ اين سركه خوش طعم است، چاشني فلفل كه رنگ گلهاي لادن را به خود مي گيرد، براي تزيين هم مي توانيد چند گل تازه لادن را هم بچينيد.
* سركه پونه كوهي و سيرـ دو يا سه حبه سير را به سركه پونه اضافه كنيد، از اين سركه مي توانيد براي سالادهايي كه گوجه فرنگي دارند استفاده كنيد.
* سركه ترخون ـ يكي از بهترين سركه هاي گياهي است روي بسياري از سالادها مي توان از اين سركه ريخت، براي تخم مرغ آب پز و يا ماهي هم استفاده مي شود.
* سركه آويشن ـ چاشني خوش طعمي براي سس مايونز يا با خوراك مرغ پذيرايي مي شود و با شاخه آويشن و حلقه پوست ليمو تزيين كنيد.


فایل‌(های) پیوست شده تصویر (ها)
   
۱۰-۳-۱۳۹۱, ۰۲:۴۲ عصر
یافتن سپاس نقل قول
3 کاربر از anna63 به دلیل این ارسال سپاس کرده.
atieh banoo, مهلا گلي, کیجا
کاربر خانوم گل

*
وضعیت : آفلاین
ارسال‌ها:
152
تاریخ عضویت:
ارديبهشت ۱۳۹۱
مدال ها

اعتبار: 321


محل سکونت :
ارسال: #2
RE: درست كردن سركه
سرکه سیب

برای تهیه سرکه، هر چقدر سیب‌ها بعد از چیده شدن از درخت، برای مدت بیشتری در یک جا قرار بگیرند تا پلاسیده و نرم شوند، سرکه بهتری می‌توان از آنها تهیه کرد. مثلاً سیب‌ها را مــدت 8-7 ماه نگه دارید تا پلاسیده و نرم شوند، ولی نباید دچار گندیدگی و فساد شوند.
طرز تهیه سرکه سیب را از یک خانمی که سرکه سیب درست کرده بود پرسیدم، و گرنه در منابع دسترس خودم طرز تهیه آن را پیدا نکردم.
سیب‌ها را بعد از شستن، با چاقو از وسط نصف کرده یا چند تکه کنید. سپس آنها را در یک دبّه پلاستیکی بریزید تا پُر شود و درب آن را کیسه نایلونی گذاشته و محکم درب آن را ببندید. سپس هـر 3-2 روز یک بار، درب ظرف را باز کنید و اگر سیب‌ها پایین رفته بود، مجدداً روی آن تکه‌های سیب را بریزید. چون بعد از چند روز سیب‌ها در ظرف پایین می‌روند و در ته آن جمع می شوند. این کار را تا چندین مدت ادامه دهید تا جایی که دیگر سیب‌ها ته ظرف نروند و کاملاً دبّه را پر کرده باشند.
بعد از آن کیسه نایلونی را محکم سر ظرف کشیده و درب آن را محکم ببندید تا هوا وارد نشود. سپس دبّه ی محتوی سیب ها را در یک مکان گرم مثل اتاق یا گوشه آشپزخانه قرار دهید و یک پارچه ضخیم هم روی آن بکشید تا جایش کاملا گرم باشد، زیرا هر چقدر مکان ظرف محتوی سیب ها گرم تر باشد،سرکه بهتری به دست می آید.
* نکته: فقط توجه داشته باشید که اصلا نباید روی سیب ها آب اضافه کنید، بلکه خود سیب ها به مرور تبدیل به سرکه می شوند.
بعد از حدود یک سال سرکه سیب کاملاً جا می‌افتد. بعد از این مدت سیب‌ها را از ظرف خارج کرده و کاملاً له کنید. بعد سیب‌های له شده را در یک کیسه پارچه‌ای (مثل جنس ژرسه) بریزید و کیسه را در یک آبکش قرار دهید و روی کیسه یک جسم سنگین مثل سنگ قرار دهید تا آن را فشار دهد. آبکش محتوی کیسه پارچه‌ای را روی یک قابلمه یا ظرف گودی قرار دهید تا سرکه به تدریج در ظرف جمع شود. بعد از چند روز کاملاً سرکه سیب از تفاله‌ی آن جدا می‌شود.
یک مایع شفاف روی سرکه قرار می‌گیرد و یک مایع تقریباً کدر در ته ظرف. البته هر دو مایع قابل خوردن و مصرف هستند و علت کدر بودن سرکه‌ی ته ظرف، مخلوط بودن عصاره سیب با آن است.
(آخرین ویرایش در این ارسال: ۱۰-۳-۱۳۹۱ ۰۲:۵۶ عصر، توسط anna63.)
۱۰-۳-۱۳۹۱, ۰۲:۴۹ عصر
یافتن سپاس نقل قول
2 کاربر از anna63 به دلیل این ارسال سپاس کرده.
نفیسه خانوم گل, مهلا گلي
کاربر خانوم گل

*
وضعیت : آفلاین
ارسال‌ها:
152
تاریخ عضویت:
ارديبهشت ۱۳۹۱
مدال ها

اعتبار: 321


محل سکونت :
ارسال: #3
RE: درست كردن سركه
balsamic vinegar ملیت ایتالیایی متعلق به جایی بنام مدوناbarrels

اعلاترین سرکه ای که موجوده همینه و بسته به تهیه اش درجات مرغوبیت مختلفی داره فقط کافیه چن ق از این رو با چن ق روغن زیتون که نوعه ایرانی خوبش از ماله ایتالیا هم بهتره قاطی کرده و روی سالادتون بدین( شاید اینو ندونین که درختای زیتون تو ایران چون از گزند افت های زیادی هنوز در امان مونده حتی از ایتالیا هم روغن زیتونه بهتری میده)

توی ایران هم این سرکه هست فقط به خاطره طرزه تهیه اش گرونتر از سرکه های ابکی توی بقالی هاس!

برای اینکه این سرکه رو تهیه کنند اول اب انگوره سفید رو میگیرن و ۵۰٪ رو تبخیر میکنن و توی بشکه های چوبی میریزن و برای ۱۵ یا ۱۸ یا ۲۵ سال و یا حتی خیلی بیشتر نگهش میدارنage اصطلاحشه. هر سری که کمی ازین سرکه تبخیر میشه سعی میکنن به بشکه های چوبی کوچکتری از نوعه چوبه دیگری منتقلش کنن و این عمل باعث میشه انواع عطره چوب من جمله: افراو بلوط و توت و گیلاس و .... رو به خودش جذب کنه. به همین خاطره که سرکه بالسامیک هم غلیظ تر از سرکه معمولی و سیاه و شیرین طعم و پر از عطره بهشته!!

خوب بدیهیه که خوردن چنین سرکه ای با روغن زیتون در سالاد ها و غذاهاتون چقدر مفیدتر از سس سالادهای دیگه میباشد. ازین سرکه ذر تهیه دسر ها و سسها و غذاهای گرون استفاده میشه. و من عاشق و دلشیفتشم.


فایل‌(های) پیوست شده تصویر (ها)
   
۱۰-۳-۱۳۹۱, ۰۲:۵۳ عصر
یافتن سپاس نقل قول
2 کاربر از anna63 به دلیل این ارسال سپاس کرده.
bahar666, atieh banoo
کاربر خانوم گل

*
وضعیت : آفلاین
ارسال‌ها:
152
تاریخ عضویت:
ارديبهشت ۱۳۹۱
مدال ها

اعتبار: 321


محل سکونت :
ارسال: #4
RE: درست كردن سركه
سرکه خرمالو

خرمالوی رسیده ( یا به مرحله قندک ) را در ظرف ریخته کاملا سر پر کرده بعد یک سوم ( 3/1 ) ظرف را آب بریزید. درب را محکم ببندید. بعد از 15 روز خوب تکان دهید و درد دلی با عصبانیت با سرکه انجام دهید و یادآوری کنید که قرار است سرکه خوبی شود !!! سرکه خوب بعد از 45 روز پدید می یاید.به همین راحتی کاری داشت
۱۰-۳-۱۳۹۱, ۰۲:۵۶ عصر
یافتن سپاس نقل قول
3 کاربر از anna63 به دلیل این ارسال سپاس کرده.
نرگس بانو, atieh banoo, مهلا گلي
کاربر خانوم گل

*
وضعیت : آفلاین
ارسال‌ها:
73
تاریخ عضویت:
شهريور ۱۳۹۱
مدال ها

اعتبار: 69


محل سکونت : سرزمین پارس
ارسال: #5
RE: درست كردن سركه
طرز تهیه سرکه خرما

هر چقدر خرما دوست دارید برداریدوهسته هاشو دربیارید و بریزید توی ظرفتون.بعد سه برابر مقداری که خرما ریختین روش اب بریزین.بعد درشو ببندین بذارین چهل روز بمونه.تو این مدت اصلا بهش دست نزنید.بعد از چهل روز اونو در بیارید.خرما و ابشو کاملا مخلوط کنید و از صافی بگذرونید.صافیتون باید یه چیزی شبیه پارچه بشه چون فقط ما ابشو لازم داریم.بعد اون اب بدست اومده رو بذارین روی گاز تا بجوشه و الکلش بخار بشه.اونی که جاش میمونه سرکه هست.نوش جونFlowerysmile
۲۰-۵-۱۳۹۲, ۱۱:۰۷ عصر
یافتن سپاس نقل قول
4 کاربر از amitris به دلیل این ارسال سپاس کرده.
نرگس بانو, anamar, persika, مهلا گلي

تبلیغات

Bia2Aroosi
کانال خانوم گل'
کاربر خانوم گل

*
وضعیت : آفلاین
ارسال‌ها:
101
تاریخ عضویت:
مرداد ۱۳۹۲
مدال ها

اعتبار: 40


محل سکونت : خوزستان
ارسال: #6
RE: درست كردن سركه
سلام.سرکه خرما باید چه مدتی رو بجوشه تا مطمئن بشیم که الکلش بخار شده؟
۱۵-۲-۱۳۹۴, ۰۲:۱۲ عصر
یافتن سپاس نقل قول



ّبرگزیده مردمی ششمین جشنواره وب ایران در بخش خانواده و کودک
Top of Page
کپی برداری بدون ذکر منبع مجاز نبوده و تمامی حقوق متعلق به © انجمن خانوم گل می باشد