خوش آمدید ورود یا ثبت نام

تبلیغات
Bia2Aroosi
کانال خانوم گل'
Ads Ads

close
Ads
 
امتیاز موضوع:
  • 1 رأی - میانگین امتیازات: 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

دستور پخت 6 نان خوشمزه

کاربر خانوم گل

*
وضعیت : آفلاین
ارسال‌ها:
1,317
تاریخ عضویت:
مرداد ۱۳۹۱
مدال ها

اعتبار: 2025


محل سکونت : ارومیه
ارسال: #1
دستور پخت 6 نان خوشمزه
نان دست‌پيـچ
[تصویر:  20121209152015_nan-shahdane.jpg]

يك خميرخوب بايد سبك و پوك باشد و درعين حال بتواند وزن مواد احتمالي را كه قرار است داخلش قرار گيرد تحمل كند. خمير خوب بايد صاف و يكدست بوده و حباب‌هاي بزرگ مربوط به هوا داخل آن نباشد، زيرا وجود حباب موقع پخت، نان را خراب مي‌كند. پخت خمير براي مدت طولاني، سبب تشكيل زنجيره‌هاي گلوتن مي‌شود و محصول نهايي را سفت مي‌كند.

روش تهيه:

1 - شير ولرم را با مايه خمير و يك قاشق شكر مخلوط كرده و در جاي گرم حدود 15دقيقه قرار دهيد تا عمل بيايد و پف كند.

2 - آرد، نمك و شكر را مخلوط كرده كنار بگذاريد.

3 - كره را آب كرده، اجازه دهيد خنك شود، سپس تخم‌مرغ‌ها را اضافه كرده به همراه رنده پوست پرتقال با مايه خمير عمل آمده مخلوط كرده و كم‌كم همگي را به مخلوط آرد، نمك و شكر اضافه كنيد، هم بزنيد و حدود 10دقيقه ورز دهيد.

4 - كاسه‌اي را چرب كنيد، خمير را درون آن بغلتانيد. رويش را بپوشانيد و درجاي گرم اجازه دهيد تا 2ساعت استراحت كند.

5 - حجم خمير دو برابر شده، با فشار دست هواي داخل آن را خارج كنيد و دوباره آن را ورز دهيد، خمير را به صورت نوار فرم دهيد.

6 - نوارها را درهم بپيچيد، داخل قالب لوف چرب شده قرار دهيد، رويش را بپوشانيد، دوباره يك ساعت ديگر استراحت دهيد.

7 - يك عدد زرده را با يك قاشق سوپ‌خوري شير مخلوط كرده با دقت روي خمير بماليد. كنجد يا خلال بادام رويش بپاشيد و آن را در فر از پيش گرم شده با دماي 180 درجه سانتي‌گراد به مدت 30 دقيقه قرار دهيد.

نکته:

هنگام ورز دادن خمير، آرد را بيش از حد اضافه نكنيد تا كيفيت نان تغيير نكند.

مي‌توانید به جاي رنده پوست پرتقال از دارچين يا اسانس وانيل استفاده كنيد.

نان گيسو
[تصویر:  20121209152504_634133961235095000.jpg.png]
مواد لازم:

آرد: حدود 500 گرم
نمك: يك قاشق چاي‌خوري
فلفل سياه: يك‌چهارم قاشق چاي‌خوري
خميرمايه: 2 قاشق چاي‌خوري
شكر: يك قاشق چاي‌خوري
آب گرم: يك و يك‌چهارم پيمانه (300ميلي‌ليتر)
پنير پارمزان رنده شده: يك‌چهارم پيمانه
نمك درشت: براي روي نان به مقدار لازم
روغن زيتون: 4 قاشق سوپ‌خوري
زرده تخم‌مرغ: يك عدد
شير: يك قاشق سوپ‌خوري
كنجد: براي روي نان به ميزان لازم

روش تهيه:

1 - آرد را در ظرفي ريخته،‌ نمك و فلفل آن را اضافه كنيد، سپس همه مواد را الك كنيد، شكر و پودرخمير مايه فوري را به آن بيفزاييد.

2 - وسط اين مخلوط را گود كرده، پنير پارمزان و روغن زيتون را اضافه كنيد.


3 - با آب گرم آن را خمير كنيد، طوري كه خمير نرمي به دست آيد. در صورت نياز مي‌توانيد كمي ديگر آب اضافه كنيد.

4 - خمير را روي سطح آردپاشي شده به مدت 8 تا 10دقيقه ورز دهيد تا نرم و كشدار شود.
5 - خمير را به 3قسمت مساوي تقسيم كرده، هرقسمت را به شكل نوارهايي بلند درآوريد. سر هر نوار را با كمي ‌آب مرطوب كرده، آنها را به هم بچسبانيد و به صورت گيس‌باف ببافيد. سپس انتهاي خمير را نيز با كمي مرطوب كردن به هم چسبانده، اضافه آن را جدا كنيد.

6 - خمير بافته شده را در سيني چرب شده مخصوص فر گذاشته، روي آن را بپوشانيد و در جاي نسبتا گرم قرار دهيد تا حجم آن دو برابر شود و پف كند.
7 - بعد از استراحت، زرده تخم‌مرغ را با شير مخلوط كرده و با برس به آرامي روي بافت‌هاي خمير بماليد. رويش را كنجد و نمك درشت بپاشيد و در فر از پيش گرم شده و با حرارت 200درجه سانتي‌گراد به مدت 10دقيقه قرار دهيد. سپس دماي فر را تا 180درجه سانتي‌گراد كاهش داده و حدود 20دقيقه ديگر آن را بپزيد تا زماني كه نان پف كند و داخل آن پوك شود.

پيشنهاد :

بودن اين نان حتما بدون هيچ يك از مواد اضافه درونش مانند پنير و... در سفره‌هاي ايراني در كنار غذاهاي ايراني و فرنگي مناسب و چشم‌نواز است. شما مي‌توانيد اين خمير را به شكل‌هاي دلخواه درآوريد و طبخ كنيد.

نان زيتون
[تصویر:  20121209152557_128804_103.jpg]
مواد لازم براي 12نفر:

مايه خمير: 7گرم (2 قاشق چاي‌خوري)
شكر ريز: يك قاشق چاي‌خوري
شيرولرم: 310 ميلي‌ليتر (يك و يك‌چهارم پيمانه)
آرد: 500گرم (سه و يك‌سوم پيمانه)
نمك: يك قاشق چاي‌خوري
بهبوددهنده: يك‌دوم قاشق چاي‌خوري
روغن زيتون: 60ميلي‌ليتر (يك‌چهارم پيمانه)
زيتون سياه يا سبز يا مخلوط هردو: 120 گرم ريز شده (يك پيمانه)

روش تهيه:

1- مايه خمير، شكر و شير ولرم را در كاسه‌اي با هم مخلوط كنيد و روي‌ آن را بپوشانيد و به مدت 15دقيقه درجاي گرم قرار دهيد تا پف كند و عمل بيايد.

2- آرد و نمك را با هم الك كرده، داخل ظرف مناسب بريزيد، وسط آن را گود كنيد و مايه خميرعمل آمده را همراه روغن زيتون به آن بيفزاييد. خوب با هم مواد را مخلوط كرده (همچنين مي‌توانيد از همزن‌دستي استفاده كنيد) خمير را به مدت 8 تا 10 دقيقه ورز دهيد.

3 - خمير را داخل كاسه‌اي كه چرب كرده‌ايد بغلتانيد، رويش را بپوشانيد و درجاي گرم حدود يك تا 2ساعت استراحت دهيد تا حجم آن دو برابر شود.

4 - هواي داخل خمير را با فشار دست و ضربه خارج كنيد. مجددا 2 تا 3دقيقه ورز دهيد، سپس روي سطح صاف آردپاشي شده به شكل مستطيل باز كنيد.

5 - زيتون‌هاي خرد شده را روي آن بريزيد طوري كه 2 سانتي‌متر از اطراف خمير خالي باشد، از سمت طول خمیر را رول کنید و دو انتهاي خمير را نيز جمع كرده، به سمت زير برگردانيد كه خمير كاملا صاف و مرتب باشد، سپس آن را در سيني چرب شده قرار دهيد.

6 - كمي آرد روي خمير پاشيده خمير را با قيچي چندبرش دهيد و روي آن را بپوشانيد، مجدد يك ساعت استراحت دهيد.

7 - فر را 15دقيقه قبل با دماي 180 درجه سانتي‌گراد گرم كنيد و سيني نان را درون آن قرار دهيد و اجازه دهيد تا به مدت يك ساعت بپزد.

نکته:

براي اينكه چربي شير مانع عمل آمدن مايه خمير نشود بهتر است يك قاشق سوپ‌خوري آرد براي عمل‌آوري بهتر استفاده شود.

تمام خميرها، زماني‌ آماده است كه موقع ورز دادن زيردست نرم شده و رنگ آن روشن شود.
بايد دقت داشته باشيد دماي شير يا آب براي عمل آوردن مايه خمير طوري باشد كه دست را نسوزاند.

نان شيرمال

[تصویر:  20121209152948_IMG_2945.jpg]
مواد لازم:

روغن مايع: 70 ميلي‌ليتر
شير ولرم: 150 ميلي‌ليتر
زنجبيل: يك قاشق چاي‌خوري
وانيل: يك‌چهارم قاشق چاي‌خوري
نمك: يك‌هشتم قاشق چاي‌خوري
آب ولرم: 50 ميلي‌ليتر
خميرمايه: يك‌ونيم قاشق سوپ‌خوري
آرد: حدود 500 تا 550 گرم
تخم‌مرغ: 2عدد/ شكر: 100گرم

مواد لازم برای رومال :

زرده تخم‌‌مرغ: يك عدد/ شكر: يك قاشق غذاخوري
شير: يك قاشق چاي‌خوري
محلول زعفران: اندكي
كنجد: به ميزان لازم براي پاشيدن روي نان


روش تهيه:

1 - يك قاشق شكر را با آب‌ولرم مخلوط كرده، سپس خميرمايه را به آن اضافه كنيد. رويش را بپوشانيد و حدود 10دقيقه درجاي نسبتا گرم قرار دهيد تا عمل بيايد و پف كند.

2 - شير، شكر، روغن مايع و 2عدد تخم‌مرغ را با همزن بزنيد و بعد زنجبيل، وانيل و نمك را اضافه كنيد.

3 - آرد را كم‌كم به مواد اضافه كنيد و همزمان با آرد، خميرمايه عمل آمده را بيفزاييد. خوب مخلوط كنيد تا خميري به دست آيد كه به دست نچسبد. خمير را ورز دهيد يا آن را 100بار بكوبيد. آن را درون ظرفي گذاشته رويش را بپوشانيد و حدود يك ساعت استراحت دهيد تا حجمش دوبرابر شود.

4 - خمير را دوباره ورز دهيد تا هواي داخلش خارج شود. خمير را به اندازه‌هاي دلخواه تقسيم كرده و درون سيني‌اي كه با روغن جامد چرب كرده‌ايد بگذاريد و با دست پهنش كنيد يا با غلتك اين كار را انجام دهيد. توجه داشته باشيد كه خمير نبايد خيلي نازك شود.

5 - دوباره روي چانه‌هاي خمير را بپوشانيد و اجازه دهيد حدود 20 تا 30 دقيقه ديگر استراحت كند.

6 - بعد از استراحت دوم رومال را روي خمير بماليد، رويش طرح و شكل دلخواه‌تان را بدهيد و بعد آن را در فر از پيش گرم شده با دماي 200درجه سانتي‌گراد به مدت 30 تا 35 دقيقه قرار دهيد.
براي تهيه رومال همه مواد ذكر شده را با هم مخلوط كنيد.

نکته:

1-اگر در سيني جداگانه‌اي در فر مقداري آب بريزيد و بعد نان را بپزيد كيفيت آن بهتر مي‌شود، اين عمل رطوبت فر را تامين مي‌كند.

2- براي تهيه اين نان مي‌توانيد از آرد نان‌هاي حجيم استفاده كنيد.

3- وقتي نان از فر بيرون آمد، مقداري شكر را كارامل و با اندكي كره مخلوط كنيد و با برس روي نان بماليد.

نـان خرمـا
[تصویر:  20121209153118_toopak-khorma_400.jpg]
مواد لازم برای 4 نفر:

آرد: 600 گرم
خمیرترش: یك و یك‌دوم قاشق سوپ‌خوری
شیر: یك و یك‌دوم پیمانه
كره: 80گرم
شكر: 70گرم
نمك: یك‌چهارم قاشق مرباخوری
تخم‌مرغ: یك عدد

مواد میانی:

خرما: 300 گرم
گردو:‌ 100 گرم
هل و دارچین: یك قاشق سوپ‌خوری
روغن مایع: 2 قاشق سوپ‌خوری

روش تهیه:

1 - خمیرترش را داخل شیر حل كنید.

2 - كره را با شكر و تخم‌مرغ مخلوط كرده و كمی نمك زده و سپس به مایع خمیرترش اضافه كنید.

3 - درآخر كار آرد را ریخته و خوب ورز دهید و سپس خمیر را به مدت یك ساعت استراحت دهید.

4 - خمیر را با موادمیانی فرم دهید و داخل قالب بریزید تا نیم ساعت دیگر استراحت کند. سپس درون فر با حرارت 180 درجه سانتیگراد و به مدت 30 تا40 دقیقه بپزید.

روش تهیه مواد میانی:

خرما، گردوی چرخ شده و هل پودر شده را با دارچین به همراه روغن مایع مخلوط کرده تا یک خمیر منسجم به دست بیاید. اگر خمیر خیلی خشک بود، می توانید مقدار بیشتری روغن مایع اضافه کنید تا خمیر قابل پهن کردن شود.

نکته:

استفاده از نمک به قصد بهتر به عمل آمدن خمیر است.

نان گل خرما
[تصویر:  20121209153340_128798_133.jpg]
مواد لازم:

آرد: 400 تا500 گرم
شكر: 50گرم
تخم‌مرغ: 2عدد
شیر ولرم: 100 میلی‌لیتر
خمیرمایه: یك‌و‌یك‌دوم قاشق چای‌خوری
نمك: یك‌هشتم قاشق چای‌خوری
روغن مایع یا كره: 80 گرم


مواد میانی:

خرما چرخ شده: 300 گرم
پودرهل: یك قاشق سوپ‌خوری
پودر دارچین: یك قاشق سوپ‌خوری


روش تهیه

1- خمیرترش را با یك قاشق مرباخوری شكر مخلوط كرده، سپس شیر ولرم را اضافه كنید و بگذارید به‌عمل آید.

2- كره، شكر، تخم‌مرغ‌ها و نمك را مخلوط كنید و با مفتول فلزی بزنید، سپس خمیرترش را اضافه كرده و پس از آن آرد را به‌تدریج اضافه كنید تا خمیر نرمی به دست آید. روی خمیر را پوشانده و نیم ساعت به آن استراحت دهید.

3- خرما را با هل و دارچین مخلوط كنید.

4- از خمیر آماده به اندازه 80گرم جدا كرده و در دست گرد كنید و از مواد خرما داخل خمیر قرار داده و داخل سینی به ضخامت نیم سانتی‌متر پهن كنید، سپس 12 برش روی خمیر ایجاد كنید طوری كه برش‌ها خیلی نزدیك مركز نباشد. سینی را در طبقه وسط فر كه از 15دقیقه قبل روی 350 درجه فارنهایت یا 180 درجه سانتی‌گراد روشن كرده‌اید، قرار دهید تا به مدت 15-20 دقیقه بپزد.

نکته:

خمیر ترش اضافی را برای اینکه ماندگاری بیشتری داشته باشد حتما در یخچال نگهداری کنید.
امضای NAHID.V
خدايا دلم گرفته
۱۹-۹-۱۳۹۱, ۰۶:۰۴ عصر
یافتن سپاس نقل قول
15 کاربر از NAHID.V به دلیل این ارسال سپاس کرده.
باران زیبا, mansore66, khanom memar, avatef_kh, homa4290, msetayesh, VAJI, a.moghimi, z.arghavani, مامي اروين, خانم طلایی, sousanm, مارال جون, طاهره 52, 1368Sheri



ّبرگزیده مردمی ششمین جشنواره وب ایران در بخش خانواده و کودک
Top of Page
کپی برداری بدون ذکر منبع مجاز نبوده و تمامی حقوق متعلق به © انجمن خانوم گل می باشد