خوش آمدید ورود یا ثبت نام

تبلیغات
تور رایگان' کانال خانوم گل'
Ads Ads

close
Ads
 
امتیاز موضوع:
  • 22 رأی - میانگین امتیازات: 2.95
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

دم کرده و دمنوش گیاهان و خواص آنها

کاربر خانوم گل

*
وضعیت : آفلاین
ارسال‌ها:
187
تاریخ عضویت:
بهمن ۱۳۹۰
مدال ها

اعتبار: 123


محل سکونت : تهران
ارسال: #1
Agt_login دم کرده و دمنوش گیاهان و خواص آنها
سلام به همه
میخوام از امروز توی این تاپیک طرز آماده سازی یه سری دمنوشهای گیاهی و خاصیتهای درمانی آنها صحبت کنیم.Flowerysmile
اول از همه از انواع چایها مینویسم.
چای سیاه:
چای تخمیر یافته هست و بیشترین مصرف را در دنیا دارد و در تمامی کشورهای جهان از جمله ایران به مقدار زیاد و به صورت فله ، کیسه ای ، چای فوری و بسته ای مصرف میشود.چای فوری در کشورهای آمریکا و اروپایی بیشتر رواج دارد.
چای سبز:
چای تخمیر نشده است و در کشورهای ژاپن و چین تولید میشود.پس از مرحله مالش فورا چای را خشک می کنند، یعنی از عمل تخمیر جلوگیری می کنند. چای سبز عطر و طعم کمی دارد ولی رنگ ندارد و با آب 80 درجه جوش دم می کنیم.
چای سفید:
این چای از برگهای تازه روییده (جوانه های) چای تازه استفاده می شود که اکسید نمی گردد. و اثر ضد سرطانی این چای زیاد است و در چین مصرف می شود.
چای اولنگ:
دانه هایی مثل ریگ و درشتر از چای معمولی و نیمه تخمیری است.تخمیر برگ بعد از عملیات مالش نیمه تمام می ماند و برگ کاملا تخمیر نمی شود.این چای در چین،ژاپن و تایوان مصرف می شود.
خوب حالا راجبه طعم دار کردن چای با گیاهان و گلها میگم:
گلها:
گلبرگ زرد،گلسرخ،همیشه بهار،سنبل،بابونه،یاسمن،گاوزبان،شکوفه مرکبات،اسطوخودوس،بنفشه،گل داوودی،گلبرگ رز
ادویه ها:
دانه رازیانه،وانیل،میخک،فلفل هندی،جوز هندی،گرد فلفل شیرین
میوه ها:
توت،تمشک،زرشک،توت فرنگی،انبه،کیوی،پاپایا،آلو،هلو،سیب،گیلاس،آناناس،خلال پوست پرتقال
دانه ها:
تخم رازیانه،هل،زیره،گشنیز،زیره سبز،شبت،شنبلیله،کنجد
برگها:
نعناع،پونه،قاصدک،مریم گلی،زیرفون،برگ تمشک سیاه،یونجه،برگ گشنیز،جعفری،ترخون،مرزنگوش،آویشن،اکلیل کوهی،ریحان،کاسنی،برگ بو
ریشه ها و پوسته ها:
شیرین بیان،زنجبیل،دارچین،ترب کوهی،زردچوبه،ریشه قاصدک
۲۳-۱-۱۳۹۱, ۰۲:۲۸ عصر
یافتن سپاس نقل قول
کاربر خانوم گل

*
وضعیت : آفلاین
ارسال‌ها:
187
تاریخ عضویت:
بهمن ۱۳۹۰
مدال ها

اعتبار: 123


محل سکونت : تهران
ارسال: #2
RE: دم کرده و دمنوش گیاهان و خواص آنها
طریقه دم کردن چای سیاه:
برای دم کردن چای از قوریهای چینی،سرامیک یا پیرکس استفاده می کنیم.
قبل از دم کردن چای قوری را باید با آب گرم کمی شست و سعی کنیم در قوری مواد دیگری دم نکنیم و تا حد امکان با شوینده های بودار آنها را تمیز نکنیم،زیرا بوی آنها داخل قوری می ماند.
رنگ و طعم چای و دمکرده ها تا حد زیادی به آب و روش دم کردن بستگی دارد.بیشتر از 3 تا 5 دقیقه نباید دم بکشد.پس از دم کشیدن چای را در قوری دیگر صاف کرده و یا اگر قوری شما توری مخصوص دارد آنرا در آورده و با دستمال روی آنرا می پوشانیم.روی بخار کتری با حرارت مستقیم نباید قرار بگیرد زیرا چای تیره و بد طعم می شود.در هنگام ریختن از صاف کن استفاده کنید.
برای بهتر شدن مقداری آب سرد روی چای خشک می ریزیم و پس از 2 دقیقه آب روی آنرا خالی می کنیم و با آبجوش دم کنیم.
*** افزودن شکر و قند سبب پایین آمدن ارزش دارویی دمنوشها می شود.
*** تا حد امکان از چای کمرنگ استفاده کنیم.
*** دم کردن چای در قئری فلزی و استیل سبب می شود تانن بشدت افزایش یابد و زیاد شود.که برای بدن مناسب نیست.
*** مواد ضدسرطان چای بعد از دم کشیدن فعال می شوند.
*** زیاد نوشیدن چای سبب لاغری،یبوست مزمن و بیخوای می شود.
*** چای سبب می شود مدت توقف غذا در معده کوتاه شود و حرکات جدرا معده را زیاد می کند.
*** چای به علت داشتن کافيین محرک است و ادرارآور و ضربان قلب را زیاد میکند.
*** چای نوشیدنی مفیدی برای تصفیه خون از طریق ازدیاد ترشحات کلیوی است.
*** چای به هضم غذا کمک می کند و سبب نشاط و هوشیاری می شود و برای نقرس هم مفید است.
*** چای سیاه مقداری کافيین می باشد اما چای سبز فاقد آن است.چای سبز آرامبخش است.
*** برای پیشگیری از عدم جذب آهن بهتر است چای 2 ساعت بعد از غذا نوشیده شود.
*** برای شیرین کردن چای بهتر است از عسل،شکر سرخ و نبات تا حد امکان استفاده کرد و برای بیماران دیابتی از توت استفاده کنند.
*** ایرانیان برای معطر کردن چای از برگهای تازه یاس و شمعدانی عطری استغاده می کنند.
*** برای معطر شدن چای آنرا با گل یاس،گلسرخ،گل بهارنارنج،نعناع،هل،لیموی خشک یا چند پر زعفران دم می کنیم.
*** ترکیباتی که در چای سیاه است می تواند رشد باکتریهای مضر دندان را که سبب پوسیدگی و ایجاد حفره در دندان شده را کم کند.
*** چای منبعی غنی از فلورید است.
[تصویر:  20120411134219_121749_935.jpg]
۲۳-۱-۱۳۹۱, ۰۳:۱۳ عصر
یافتن سپاس نقل قول
کاربر خانوم گل

*
وضعیت : آفلاین
ارسال‌ها:
187
تاریخ عضویت:
بهمن ۱۳۹۰
مدال ها

اعتبار: 123


محل سکونت : تهران
ارسال: #3
RE: دم کرده و دمنوش گیاهان و خواص آنها
چای سبز:
چای سبز نوشیدنی ملی ژاپنی هاست.اما چینی ها از طرفداران پر و پا قرص چای سبز هستند.چای سبز با عطر گل یاس و گلهای دیگر وجود دارد.چای سبز یک نوشابه بدون کافيین و پیشگیری کننده از حمله قلبی شناخته شده.ضد چربی ،مقوی اعصاب،لاغر کننده،باعث تقویت معده ،دفع سموم بدن،ضد نفخ معده،تقویت حافظه و برای افراد افسرده داروی ضد افسردگی است.نوشیدن چای سبز نشاط آور است.چای سبز کاهنده قند خون،کاهنده فشار خون،کاهنده چذبی و گلیسیریها،محافظ کبد است.این موارد در مصرف طولانی مدت تأثیر خود را نشان می دهد.
طریقه دم کردن چای سبز:
در قوری یا لیوانهای مخصوص کمی چای سبز می ریزیم و با آبی که از جوش افتاده روی چای می ریزیم و پس از 2 تا 3 دقیقه دقیقه میل می کنیم ، زیرا اگر بیشتر بماند تلخ مزه می شود و خاصیت خود را از دست می دهد.
*** برای معطر کردن چای سبز از چوب دارچین ،دانه هل،برگ بهارنارنج،برشی از لیموترش،حلقه های زنجبیل تازه،جوز رنده شده،میخک،رازیانه،رنده پوست پرتقال و برگ یاس استفاده کنید.
*** برای شیرین کردن چای سبز از عسل یا کمی نبات استفاده کنید.
*** چای های سیاه و سبز را دور از نور و رطوبت در ظروف کاملا در بسته نگهداری کنیم و می توانیم در قوطیهای از جنس چینی،شیشه و سرامیک نگهداری کنیم و دور از موادی مانند صابون و عطریات قرار دهیم زیرا سریعا بو می گیرند.
*** فنجانهای چای از شیشه و چینی باشد بهتر است.
[تصویر:  20120411140620_240PX-1.JPG][/size][/b]
۲۳-۱-۱۳۹۱, ۰۳:۳۹ عصر
یافتن سپاس نقل قول
کاربر خانوم گل

*
وضعیت : آفلاین
ارسال‌ها:
187
تاریخ عضویت:
بهمن ۱۳۹۰
مدال ها

اعتبار: 123


محل سکونت : تهران
ارسال: #4
RE: دم کرده و دمنوش گیاهان و خواص آنها
چای با هل:
[تصویر:  20120411141429_3184841.JPG]
خواص هل:
کمک به هضم غذا،طبیعت گرم،ضد نفخ،ضد دردهای تشنجی،خلط آور،مبارزه با بوی بد دهان،نارسایی ریه و کلیه،درمان کم اشتهایی.
برای دم کردن چاب با هل:
پس از شستن در 2 قاشق چایخوری 4 تا 5 دانه هل سبز را می شکنیم و داخل قوری می ریزیم و آبجوش روی آن می ریزیم و پس از 2 دقیقه چای شسته را روی هل می ریزیم و روی بخار کتری قرار می دهیم و یک دستمال یا دم کن روی قوری قرار می دهیم پس از 4 دقیقه آماده است.همچنین می توانیم از عرق هل داخل چای دمشده اضافه کنیم.
۲۳-۱-۱۳۹۱, ۰۳:۵۲ عصر
یافتن سپاس نقل قول
کاربر خانوم گل

*
وضعیت : آفلاین
ارسال‌ها:
187
تاریخ عضویت:
بهمن ۱۳۹۰
مدال ها

اعتبار: 123


محل سکونت : تهران
ارسال: #5
RE: دم کرده و دمنوش گیاهان و خواص آنها
چای با دارچین:
این دمکرده را می توان بتنهای فقط با چوب دارچین دم کرد و با عسل یا نبات میل کرد.
چوب دارچین را پس از شستن داخل قوری می گذاریم و کمی آبجوش می ریزیم داخل قوری و روی بخار کتری می گذاریم پس از 2 دقیقه چای سیاه را روی چوبهای دارچین داخل قوری می ریزیم و حدود 3 تا 4 دقیقه قوری را روی بخار کتری قرار می دهیم و دم کن قوری را روی آن می اندازیم و می گذاریم با حرارت ملایم دم بکشد و همچنین می توانیم با عرق دارچین همراه چای دم شده مصرف کنیم.
*** استغاده از دارچین به تنهایی در روز چربی نوع بد فشلر خون را کاهش می دهد و از تشکیل لخته خون جلوگیری می کند.گردش خون را سریع می کند و قند خون را کاهش می دهد(برای افراد دیابتی نوع 2) آرامش بخش و درمان دردهای ماهانه است.نوشیدن روزانه 2 فنجان مفید است.
[تصویر:  20120411143249_37030.jpg]
۲۳-۱-۱۳۹۱, ۰۴:۰۴ عصر
یافتن سپاس نقل قول

تبلیغات

کانال خانوم گل'
کاربر خانوم گل

*
وضعیت : آفلاین
ارسال‌ها:
187
تاریخ عضویت:
بهمن ۱۳۹۰
مدال ها

اعتبار: 123


محل سکونت : تهران
ارسال: #6
RE: دم کرده و دمنوش گیاهان و خواص آنها
چای با لیمو عمانی:
برای تهیه این چای می توانیم لیمو عمانی را بشکنیم و هسته های آن را جدا کنیم و یا بصورت درسته با چاقو یا چنگال چند سوراخ داخل لیموها بزنیم و پس از شستن آبجوش را روی آن بریزیم و حدود 2 دقیقه قوری را روی کتری بگذاریم و حدود 5 تا 6 دقیقه با حرارت ملایم دم بکشد.این چای به علت ترشی لیمو عمانی کمرنگ می شود.می توانیم مقداری هل هم به چای اضافه کنیم.

[تصویر:  20120411144532_2272396158175876313328142...207241.jpg]
۲۳-۱-۱۳۹۱, ۰۴:۱۷ عصر
یافتن سپاس نقل قول
1 کاربر از قجریان به دلیل این ارسال سپاس کرده.
گلی زار


موضوع‌های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  فواید و خواص دمنوش پونه saeedeh92 0 289 ۲۵-۹-۱۳۹۳ ۱۲:۰۹ صبح
آخرین ارسال: saeedeh92


ّبرگزیده مردمی ششمین جشنواره وب ایران در بخش خانواده و کودک
Top of Page
کپی برداری بدون ذکر منبع مجاز نبوده و تمامی حقوق متعلق به © انجمن خانوم گل می باشد