تبلیغات

نوار بهداشتی

امتیاز موضوع:
  • 22 رای - 2.95 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
دم کرده و دمنوش گیاهان و خواص آنها
#1
Agt_login 
سلام به همه
میخوام از امروز توی این تاپیک طرز آماده سازی یه سری دمنوشهای گیاهی و خاصیتهای درمانی آنها صحبت کنیم.Flowerysmile
اول از همه از انواع چایها مینویسم.
چای سیاه:
چای تخمیر یافته هست و بیشترین مصرف را در دنیا دارد و در تمامی کشورهای جهان از جمله ایران به مقدار زیاد و به صورت فله ، کیسه ای ، چای فوری و بسته ای مصرف میشود.چای فوری در کشورهای آمریکا و اروپایی بیشتر رواج دارد.
چای سبز:
چای تخمیر نشده است و در کشورهای ژاپن و چین تولید میشود.پس از مرحله مالش فورا چای را خشک می کنند، یعنی از عمل تخمیر جلوگیری می کنند. چای سبز عطر و طعم کمی دارد ولی رنگ ندارد و با آب 80 درجه جوش دم می کنیم.
چای سفید:
این چای از برگهای تازه روییده (جوانه های) چای تازه استفاده می شود که اکسید نمی گردد. و اثر ضد سرطانی این چای زیاد است و در چین مصرف می شود.
چای اولنگ:
دانه هایی مثل ریگ و درشتر از چای معمولی و نیمه تخمیری است.تخمیر برگ بعد از عملیات مالش نیمه تمام می ماند و برگ کاملا تخمیر نمی شود.این چای در چین،ژاپن و تایوان مصرف می شود.
خوب حالا راجبه طعم دار کردن چای با گیاهان و گلها میگم:
گلها:
گلبرگ زرد،گلسرخ،همیشه بهار،سنبل،بابونه،یاسمن،گاوزبان،شکوفه مرکبات،اسطوخودوس،بنفشه،گل داوودی،گلبرگ رز
ادویه ها:
دانه رازیانه،وانیل،میخک،فلفل هندی،جوز هندی،گرد فلفل شیرین
میوه ها:
توت،تمشک،زرشک،توت فرنگی،انبه،کیوی،پاپایا،آلو،هلو،سیب،گیلاس،آناناس،خلال پوست پرتقال
دانه ها:
تخم رازیانه،هل،زیره،گشنیز،زیره سبز،شبت،شنبلیله،کنجد
برگها:
نعناع،پونه،قاصدک،مریم گلی،زیرفون،برگ تمشک سیاه،یونجه،برگ گشنیز،جعفری،ترخون،مرزنگوش،آویشن،اکلیل کوهی،ریحان،کاسنی،برگ بو
ریشه ها و پوسته ها:
شیرین بیان،زنجبیل،دارچین،ترب کوهی،زردچوبه،ریشه قاصدک


پاسخ }
#2
طریقه دم کردن چای سیاه:
برای دم کردن چای از قوریهای چینی،سرامیک یا پیرکس استفاده می کنیم.
قبل از دم کردن چای قوری را باید با آب گرم کمی شست و سعی کنیم در قوری مواد دیگری دم نکنیم و تا حد امکان با شوینده های بودار آنها را تمیز نکنیم،زیرا بوی آنها داخل قوری می ماند.
رنگ و طعم چای و دمکرده ها تا حد زیادی به آب و روش دم کردن بستگی دارد.بیشتر از 3 تا 5 دقیقه نباید دم بکشد.پس از دم کشیدن چای را در قوری دیگر صاف کرده و یا اگر قوری شما توری مخصوص دارد آنرا در آورده و با دستمال روی آنرا می پوشانیم.روی بخار کتری با حرارت مستقیم نباید قرار بگیرد زیرا چای تیره و بد طعم می شود.در هنگام ریختن از صاف کن استفاده کنید.
برای بهتر شدن مقداری آب سرد روی چای خشک می ریزیم و پس از 2 دقیقه آب روی آنرا خالی می کنیم و با آبجوش دم کنیم.
*** افزودن شکر و قند سبب پایین آمدن ارزش دارویی دمنوشها می شود.
*** تا حد امکان از چای کمرنگ استفاده کنیم.
*** دم کردن چای در قئری فلزی و استیل سبب می شود تانن بشدت افزایش یابد و زیاد شود.که برای بدن مناسب نیست.
*** مواد ضدسرطان چای بعد از دم کشیدن فعال می شوند.
*** زیاد نوشیدن چای سبب لاغری،یبوست مزمن و بیخوای می شود.
*** چای سبب می شود مدت توقف غذا در معده کوتاه شود و حرکات جدرا معده را زیاد می کند.
*** چای به علت داشتن کافيین محرک است و ادرارآور و ضربان قلب را زیاد میکند.
*** چای نوشیدنی مفیدی برای تصفیه خون از طریق ازدیاد ترشحات کلیوی است.
*** چای به هضم غذا کمک می کند و سبب نشاط و هوشیاری می شود و برای نقرس هم مفید است.
*** چای سیاه مقداری کافيین می باشد اما چای سبز فاقد آن است.چای سبز آرامبخش است.
*** برای پیشگیری از عدم جذب آهن بهتر است چای 2 ساعت بعد از غذا نوشیده شود.
*** برای شیرین کردن چای بهتر است از عسل،شکر سرخ و نبات تا حد امکان استفاده کرد و برای بیماران دیابتی از توت استفاده کنند.
*** ایرانیان برای معطر کردن چای از برگهای تازه یاس و شمعدانی عطری استغاده می کنند.
*** برای معطر شدن چای آنرا با گل یاس،گلسرخ،گل بهارنارنج،نعناع،هل،لیموی خشک یا چند پر زعفران دم می کنیم.
*** ترکیباتی که در چای سیاه است می تواند رشد باکتریهای مضر دندان را که سبب پوسیدگی و ایجاد حفره در دندان شده را کم کند.
*** چای منبعی غنی از فلورید است.
[عکس: 20120411134219_121749_935.jpg]
پاسخ }
#3
چای سبز:
چای سبز نوشیدنی ملی ژاپنی هاست.اما چینی ها از طرفداران پر و پا قرص چای سبز هستند.چای سبز با عطر گل یاس و گلهای دیگر وجود دارد.چای سبز یک نوشابه بدون کافيین و پیشگیری کننده از حمله قلبی شناخته شده.ضد چربی ،مقوی اعصاب،لاغر کننده،باعث تقویت معده ،دفع سموم بدن،ضد نفخ معده،تقویت حافظه و برای افراد افسرده داروی ضد افسردگی است.نوشیدن چای سبز نشاط آور است.چای سبز کاهنده قند خون،کاهنده فشار خون،کاهنده چذبی و گلیسیریها،محافظ کبد است.این موارد در مصرف طولانی مدت تأثیر خود را نشان می دهد.
طریقه دم کردن چای سبز:
در قوری یا لیوانهای مخصوص کمی چای سبز می ریزیم و با آبی که از جوش افتاده روی چای می ریزیم و پس از 2 تا 3 دقیقه دقیقه میل می کنیم ، زیرا اگر بیشتر بماند تلخ مزه می شود و خاصیت خود را از دست می دهد.
*** برای معطر کردن چای سبز از چوب دارچین ،دانه هل،برگ بهارنارنج،برشی از لیموترش،حلقه های زنجبیل تازه،جوز رنده شده،میخک،رازیانه،رنده پوست پرتقال و برگ یاس استفاده کنید.
*** برای شیرین کردن چای سبز از عسل یا کمی نبات استفاده کنید.
*** چای های سیاه و سبز را دور از نور و رطوبت در ظروف کاملا در بسته نگهداری کنیم و می توانیم در قوطیهای از جنس چینی،شیشه و سرامیک نگهداری کنیم و دور از موادی مانند صابون و عطریات قرار دهیم زیرا سریعا بو می گیرند.
*** فنجانهای چای از شیشه و چینی باشد بهتر است.
[عکس: 20120411140620_240PX-1.JPG][/size][/b]
پاسخ }
#4
چای با هل:
[عکس: 20120411141429_3184841.JPG]
خواص هل:
کمک به هضم غذا،طبیعت گرم،ضد نفخ،ضد دردهای تشنجی،خلط آور،مبارزه با بوی بد دهان،نارسایی ریه و کلیه،درمان کم اشتهایی.
برای دم کردن چاب با هل:
پس از شستن در 2 قاشق چایخوری 4 تا 5 دانه هل سبز را می شکنیم و داخل قوری می ریزیم و آبجوش روی آن می ریزیم و پس از 2 دقیقه چای شسته را روی هل می ریزیم و روی بخار کتری قرار می دهیم و یک دستمال یا دم کن روی قوری قرار می دهیم پس از 4 دقیقه آماده است.همچنین می توانیم از عرق هل داخل چای دمشده اضافه کنیم.
پاسخ }
گوناگون از وب
loading...
#5
چای با دارچین:
این دمکرده را می توان بتنهای فقط با چوب دارچین دم کرد و با عسل یا نبات میل کرد.
چوب دارچین را پس از شستن داخل قوری می گذاریم و کمی آبجوش می ریزیم داخل قوری و روی بخار کتری می گذاریم پس از 2 دقیقه چای سیاه را روی چوبهای دارچین داخل قوری می ریزیم و حدود 3 تا 4 دقیقه قوری را روی بخار کتری قرار می دهیم و دم کن قوری را روی آن می اندازیم و می گذاریم با حرارت ملایم دم بکشد و همچنین می توانیم با عرق دارچین همراه چای دم شده مصرف کنیم.
*** استغاده از دارچین به تنهایی در روز چربی نوع بد فشلر خون را کاهش می دهد و از تشکیل لخته خون جلوگیری می کند.گردش خون را سریع می کند و قند خون را کاهش می دهد(برای افراد دیابتی نوع 2) آرامش بخش و درمان دردهای ماهانه است.نوشیدن روزانه 2 فنجان مفید است.
[عکس: 20120411143249_37030.jpg]
پاسخ }
#6
چای با لیمو عمانی:
برای تهیه این چای می توانیم لیمو عمانی را بشکنیم و هسته های آن را جدا کنیم و یا بصورت درسته با چاقو یا چنگال چند سوراخ داخل لیموها بزنیم و پس از شستن آبجوش را روی آن بریزیم و حدود 2 دقیقه قوری را روی کتری بگذاریم و حدود 5 تا 6 دقیقه با حرارت ملایم دم بکشد.این چای به علت ترشی لیمو عمانی کمرنگ می شود.می توانیم مقداری هل هم به چای اضافه کنیم.

[عکس: 20120411144532_2272396158175876313328142...207241.jpg]
پاسخ }
#7
چای با قهوه:
برای تهیه این چای یک قاشق مرباخوری قهوه را با یک فنجان آب روی حرارت گاز قرار می دهیم تا کف کند ولی کم بالا بیاید،سپس صاف می کنیم و داخل قوری می ریزیم و چای شسته شده را با کمی آبجوش داخل قوری مخلوپ می کنیم و حدود 3 تا 4 دقیقه می گذاریم دم بکشد و نوش جان کنید.
پاسخ }
#8
چای آلبالو:
برای تهیه این چای می توانیم به دو طریق عمل کنیم.مقداری آبجوش بحدی که روی آلبالوها را بگیرد می ریزیم و روی کتری را می پوشانیم،پس از یک ربع مصرف می کنیم و نوع دوم اینکه آب را به حدی که روی آلبالو را بگیرد می ریزیم و روی حرارت آرام قرار می دهیم.زمانیکه شروع به جوشیدن حرارت را خاموش می کنیم.زیرا اگر بجوشد خاصیت دارویی خود را از دست می دهد.
در خواص این میوه آمده است که صفرابر است و دمکرده آلبالو،اشتها را زیاد،عظش را کم،برای دفع سنگ کلیه و مثانه مفید است.برای افرادی که چربی زیادی در شکم دارند خوردن آن مفید استوبرای خارشهای پوستی مفید و مؤثر است.ملین خوبی است.کمی اعصاب را آرامش می دهد.آب آلبالو منبع غنی آهن است.ایم میوه برای مقابله با سرطان،ضدعفونی کننده قوی روده ها،درمان کم خونی،تصلب شرایین،خستگی،دیابت،نارسایی کبد،آرتریت،نقرس و تهوع مفید است.

[عکس: 20120411151505_cherries.jpg]
پاسخ }
گوناگون از وب
loading...
#9
چای ترش:
چای ترش که از برگهای قرمز رنگ تشکیل شده است کاهش دهنده فشار خون و نشاط آور و رفع خستگی می باشد.همچنین کنترل کلسترول خون و اختلالات کبدی را نیز دارا می باشد.
برای تهیه این چای پس از شستن با آب سرد داخل قوری می ریزیم و آب جوش را داخل قوری چینی و روی چای ترش می ریزیم و با حرارت کم دم میکنیم و دستمال روی قوری می اندازیم تا دم بکشد.

[عکس: 20120411152341_2370646817.jpg]

پاسخ }
#10
چای ورون یا چای عربی:
در خواص این چای گفته اند که آرام کننده فشارهای عصبی،سردردهای میگرنی و خستگیهای روحی،قابض،دفع کننده سنگ مثانه و تقویت کننده دستگاه گوارش است.
20 گرم از برگ ورون را در قوری می ریزیم و 4 لیوان آبجوش به آن اضافه می کنیم و مانند چای روی بخار کتری با حرارت ملایم دم می کنیم و بعد از غذا مانند چای میل می کنید،می توانیم با عسل یا نبات هم میل کنیم.

[عکس: 20120411160011_dc32735802ba44292916.jpg]
پاسخ }


موضوعات مشابه ...
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
  فواید و خواص دمنوش پونه saeedeh92 0 336 ۲۵-۰۹-۱۳۹۳, ۱۲:۰۹ ق.ظ
آخرین ارسال: saeedeh92