خوش آمدید ورود یا ثبت نام

تبلیغات
Bia2Aroosi
کانال خانوم گل'
Ads Ads

close
Ads
 
امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امتیازات: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

دوغ پای ! غذای زاهدان

مدیر بازنشسته

****
وضعیت : آفلاین
ارسال‌ها:
1,175
تاریخ عضویت:
ارديبهشت ۱۳۹۰
مدال ها
مدال برنده مسابقه آشپزی

اعتبار: 1800


محل سکونت : تهران
ارسال: #1
دوغ پای ! غذای زاهدان
[تصویر:  20120731150418_2471672144136210159196187...631555.jpg]

يادتان باشد تفاوت عمده اين غذا آن است که به جاي آب، گوشت به کار رفته در اين غذا با دوغ، پخته مي شود و همين باعث نامگذاري عجيب و غريب آن شده است يعني دوغ پا.

عادت هاي غذايي زاهداني ها


خرما در رژيم غذايي روزانه ي زاهداني ها سهم بسزايي دارد و غذايي معروف به چنگال را از اين ميوه شيرين تهيه مي کنند که جزو شيريني هاي شان است و آن را در ماه رمضان بيش از هر خوراکي ديگري تهيه کرده و مي خورند. بلوچ هاي اين شهر غذاي شان را بيشتر با گوشت گوسفند مي پزند و دوغ، پاي ثابت سفره هاي شان است به طوري که نوشيدني پرمصرف ميان مردم زاهدان به حساب مي آيد. در ضمن، آن ها با شير شتر در وعده صبحانه از ميهمان هاي شان پذيرايي مي کنند و با اين که نزديک به هند و پاکستان هستند اما غذاهاي شان پُرادويه و تند تهيه نمي شود.

نکته


در صورتي که دوغ تان ترش است به اين غذا ليموعماني اضافه نکنيد. در غير اين صورت ليموعماني جزء ديگري است که در تهيه ي دوغ پاي به کار برده مي شود.

مـواد لازم براي 4 نفر


گوشت گوساله 300 گرم 500 کيلوکالريلپه 1 ليوان 240 کيلوکالري
پياز خرد شده 1 ليوان 25 کيلوکالري
رب گوجه فرنگي 2 قاشق غذاخوري 000 کيلوکالري
دوغ 6 ليوان 150 کيلوکالري
روغن آفتابگردان 2 قاشق غذاخوري 180 کيلوکالري
نمک، فلفل سياه، زردچوبه و زعفران به ميزان دلخواه 0 کيلوکالري


طـرز تـهـيـه


براي شروع، پياز خرد شده را در روغن تفت دهيد و بعد از افزودن ادويه ها(البته به غير از زعفران) و رب، تکه هاي گوشت و لپه را اضافه کنيد و بعد از چند بار هم زدن به جاي آب در اين محتويات دوغ بريزيد و بگذاريد تا کاملا پخته شوند. پس از پخت، دوغ پا را همراه برنج سرو کنيد.

اين غذا چند کالري دارد؟


اين غذا تقريبا 1100 کيلوکالري انرژي دارد. در صورتي که اين حجم به 4 قسمت تقسيم شود هر واحد داراي 275 کيلوکالري انرژي خواهد بود. البته خوردن برنج با اين غذا به اين ميزان انرژي، اضافه خواهد کرد.

همراه اين غذا


اين غذا با برنج سرو مي شود که بهتر است به صورت کته شده استفاده شود.
همراه شدن سالاد سبزيجات يا حتي سبزي خوردن با اين غذا در کنار گوشت و برنجي که در دوغ پا وجود دارد به تکميل شدن اين وعده کمک بسياري مي کند.
امضای یاسی
[تصویر:  20140316174952_1017704_627334297340215_966572318_n.jpg]
۱۰-۵-۱۳۹۱, ۰۴:۳۴ عصر
یافتن سپاس نقل قول
3 کاربر از یاسی به دلیل این ارسال سپاس کرده.
negin.s, 1368Sheri, niloofar00



ّبرگزیده مردمی ششمین جشنواره وب ایران در بخش خانواده و کودک
Top of Page
کپی برداری بدون ذکر منبع مجاز نبوده و تمامی حقوق متعلق به © انجمن خانوم گل می باشد