خوش آمدید ورود یا ثبت نام

تبلیغات
Bia2Aroosi
کانال خانوم گل'
Ads Ads

close
Ads
 
امتیاز موضوع:
  • 20 رأی - میانگین امتیازات: 2.75
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

راه های جلوگیری از کپک زدگی

مدیریت کل

*******
وضعیت : آفلاین
ارسال‌ها:
13,306
تاریخ عضویت:
دی ۱۳۸۹
مدال ها
مدال برنده مسابقه آشپزی

اعتبار: 23861


محل سکونت : Persia
ارسال: #1
راه های جلوگیری از کپک زدگی
نان، كشك، میوه، رب و بالاخره همه چیز كپك می‌زند. اصلا چند روز كه از یخچال غافل می‌شوی همه چیز داخل آن كپك می‌زند. وقتی كپك‌ها می‌آیند و بوی زننده‌شان فضای یخچال را می‌گیرد یك راه بیشتر نمی‌ماند و آن هم بازكردن در سطل زباله و انداختن مواد غذایی درون آن است.
این شاید راحت‌ترین كار باشد، اما بی‌شك بهترین كار نیست، چون معنایش اسراف و نابودی موادی است كه برای به دست آمدن آن وقت و پول صرف شده است.
برای همین عاقلانه‌ترین كار، یاد گرفتن راه‌هایی است كه كپك به مواد غذایی راه پیدا نكند یا حداقل اگر سر و كله‌اش درون یخچال پیدا شد، نتواند همه مواد را نابود كند.

بد نیست بدانید كپك‌ها آن دسته از قارچ‌هایی هستند كه اگرچه بیماری خطرناكی ایجاد نمی‌كنند، اما گاهی در مواقع ضعف سیستم ایمنی بدن می‌توانند بسیار خطرناك باشند و عاملی كه باعث گسترش و افزایش آنها می‌شود، مقدار بیش از حد رطوبت است به طوری كه پخت غذاها نیز نمی‌تواند سموم آنها را از بین ببرد. كپك‌ها در صورت مناسب بودن شرایط رشد، یعنی‌ رطوبت و گرما بسرعت رشد می‌كنند و می‌توانند سبب تخریب و غیرقابل مصرف شدن میوه‌ها و غذاها شوند. كپك‌ها اگر چه بیشتر اوقات شمایلی شبیه هم دارند، اما هر نوع ماده غذایی، كپك مخصوص خودش را دارد مثلا كپكی كه روی میوه‌ها رشد می‌كند با كپك نان، مربا و خشكبار فرق دارد.

كپك نان یكی از خطرناك‌ترین انواع كپك است، چون بسرعت در بافت نان نفوذ می‌كند و اگر لایه‌های نان روی هم چیده شده باشد، بخش‌های بالایی و پایینی خود را نیز آلوده می‌كند.
وقتی نان كپك زد، راهی جز دور انداختن آن وجود ندارد، اما برای این كه این اتفاق نیفتد پیش از سرد شدن كامل نان‌ها، نباید آنها را روی هم چید، چون حرارت نان موجب كپك‌زدگی زودرس می‌شود.
این در حالی است كه انباشته شدن نان داغ پیش از سرد شدن، موجب تغییر حالت ظاهری، بیات شدن زودرس و بروز بیماری‌های گوارشی می‌شود. پس برای این كه كپك، نان‌های شما را از بین نبرد آنها را پس از خنك شدن درون كیسه‌های پلاستیكی بگذارید و درون فریزر قرار دهید.
البته پیچیدن نان در پارچه‌های سفید و تمیز بهتر از كیسه‌های پلاستیكی است، چون رطوبت نان را جذب می‌كند و مانع كپك زدگی آن می‌شود.

كپك زدن میوه‌ها درون یخچال هم واقعا دردسرساز است، چون جمع كردن لاشه‌های آبكی و شل شده آنها از جامیوه‌ای همراه بوی نامطبوعی كه دارند، آزاردهنده است.
میوه‌ها را حتی وقتی می‌شوییم و خشك می‌كنیم و درون یخچال قرار می‌دهیم باز هم كپك می‌زنند. این به خاطر آبی است كه درون میوه‌ها وجود دارد و البته رطوبت درون یخچال هم به این مساله دامن می‌زند.
پس بهترین كار، خرید میوه به اندازه نیاز و قرار دادن آنها درون پارچه‌های نخی برای جلوگیری از كپك زدگی است. البته اگر یك قطعه اسفنج در جامیوه‌ای قرار دهید، رطوبت و آب آن را جذب كرده و مانع كپك‌زدگی می‌شود.

اما اگر پنیر كپك زد كمی آن را با احتیاط بیشتر مصرف كنید، چون پنیر كپك زده میكروب‌های دیگری نیز دارد كه ممكن است سبب بیماری‌های گوارشی شوند. پس اگر پنیرتان كپك زد كمی بیشتر از قسمت كپك زده آن را جدا و مصرف كنید.
برای اینکه از کپک زدن پنیر جلوگیری کنید، در ابتدای خرید پنیر را در یک ظرف در دار بریزید و چند حبه قند را نیز در ظرف بیندازید و در آن را خوب ببندید و آن را در گوشه اى بگذارید. پس از مدتى که ظرف را باز کردید خواهید دید که پنیرها کپک ندارند زیرا همه کپک ها جذب قند شده اند. یادتان باشد که قندها را حتماً دور بریزید!

مربا هم یكی از مواد خوراكی درون یخچال است كه اغلب كپك می‌زند. كپك زدن مربا البته به مراحل پخت آن برمی‌گردد به طوری كه اگر مربا خوب نپخته باشد، خیلی زود كپك می‌زند.
البته استفاده از ظروف مناسب دردار كه مانع رسیدن هوا به آن شود در نگهداری مربا موثر است و مانع تشكیل كپك روی آن می‌شود، اما اگر مربا كپك زده باشد، می‌توان یك لایه از روی آن برداشت و بقیه آن را دوباره پخت. بهتر است هنگام تهیه مربا از قاشق چوبی استفاده كنید.
روش دیگری كه مانع از كپك زدگی می‌شود، استفاده از كاغذ روغنی است كه می‌توان آن را روی سطح مربا قرار داد. با این كار هوا به سطح مربا نمی‌رسد و در نتیجه كپك نمی‌زند.

قرار گرفتن لایه‌ای از كپك روی رب گوجه‌فرنگی هم اتفاقی همیشگی است. برای پیشگیری از كپك رب‌ نیز می‌توان یك لایه روغن روی سطح آنها مالید تا اكسیژن به سطح آن نرسد و در نتیجه رشد كپك‌ها متوقف شود. وقتی روغن مالی در سطح رب انجام شود حتی نیازی به نگه داشتن آن درون یخچال نیست.

برای پیشگیری از كپك زدن آبغوره و سركه هم باید توجه كنید كه ظرف محتوی آنها حتما تا ته پر شود و جایی برای هوا در آن نماند. یك راه دیگر هم وجود دارد و این كه شیشه‌های محتوی آبغوره یا سركه را درون ظرف بزرگی پر از آب قرار دهید و روی شعله بگذارید تا آب جوش بیاید. به مدت 6 دقیقه این شیشه‌ها را بجوشانید تا تمام سلول‌های رویشی كپك درون آبغوره و سركه از بین برود.
امضای Galaxy
[تصویر:  clocklandscape.php?img=03&bn=Gisoo&a...9&ad=1]
۱۹-۲-۱۳۹۰, ۰۹:۰۵ عصر
یافتن سپاس نقل قول
2 کاربر از Galaxy به دلیل این ارسال سپاس کرده.
tannaz.m, پارانزیم
کاربر خانوم گل

*
وضعیت : آفلاین
ارسال‌ها:
1,385
تاریخ عضویت:
تير ۱۳۹۱
مدال ها
مدال برنده مسابقه عکاسی

اعتبار: 350


محل سکونت : دور از رشــتـ
ارسال: #2
RE: راه های جلوگیری از کپک زدگی
خیلی وقت ها وقتی روی موادغذایی ای مانند رب کپک می بینیم، از خودمان می پرسیم آیا این خوراکی هنوز هم قابل مصرف است؟ معمولا بعضی از خانم های خانه برای ماندگاری بهتر رب گوجه فرنگی و پیشگیری از کپک زدن، آن را در فریزر می گذارند ولی این کار درست نیست...
در بسیاری از موارد، ایجاد آلودگی ها و کپک ها اجتناب ناپذیر است و به دلیل عوامل ثانویه به وجود می آیند. یکی از راهکارها برای رهاشدن از شر کپک ها، این است که از هر نوع ماده غذایی، مقدار کمی بخریم، مثلا قوطی های کوچک تر رب گوجه فرنگی را انتخاب کنیم و حتما قبل از بازکردن درشان، به مدت کوتاهی آنها را با آب جوش حرارت دهیم تا مقدار آلودگی موجود در سطح در قوطی کمتر شود.
ظرف نگهداری رب باید متناسب با حجم رب گوجه فرنگی باشد و حتما بعد از مصرف لازم است روی آن پوششی مناسب قرار داد تا قارچ ها نتوانند روی سطح رب رشد کنند. از آنجا که امکان آلودگی و وجود کپک در مواد غذایی ای که در حجم زیاد تهیه می شوند، بسیار زیاد است، اگر رب گوجه فرنگی را به مقدار زیاد تهیه می کنید، حتما بعد از بازشدن در ظرف اصلی، رب را در ظروف کوچک و دردار، تقسیم بندی و نگهداری کنید.
رطوبت هم یکی از عوامل موثر در ایجاد کپک است، بنابراین حتما از قاشق تمیز و خشک که آلودگی کمتری دارد، برای برداشتن رب استفاده کنید. جالب است بدانید در گذشته بسیاری از خانم ها برای نگهداری بهتر رب گوجه فرنگی سطح آن را با یک لایه روغن می پوشاندند. با این روش اکسیژن رسانی متوقف و از تشکیل کپک جلوگیری می شود.
یادتان باشد که مصرف موادغذایی کپک زده خیلی خطرناک است زیرا قارچ ها، سم هایی ترشح می کنند که گاهی سرطان زا هستند.
گرچه یکی از روش های مناسب نگهداری موادغذایی، قراردادن آنها در یخچال است، اما رشد بسیاری از باکتری ها و قارچ ها در دمای یخچال فقط کند می شود نه متوقف بنابراین در یخچال هم موادغذایی را در مدت زمان مشخص می توان نگه داشت.
اگر ماده غذایی ای کپک زد، اصلا نباید آن را مصرف کرد زیرا حتی برداشتن یک لایه از کپک کمکی به سالم ماندن آن نمی کند، چون علاوه بر سم هایی که به وسیله قارچ در ماده غذایی تولید شده و در لایه های پایینی نفوذ کرده، اسپور(هاگ) قارچ ها هم داخل خوراکی کپک زده وارد شده است.
اسپور قارچ ها، با چشم غیرمسلح قابل مشاهده نیست و ماده سمی هم فقط با انجام آزمایش های خاصی قابل تشخیص است. نباید فکر کنیم چیزی که دیده نمی شود، نمی تواند به ما آسیبی برساند.

روزنامه سلامت
امضای tannaz.m
هرکی پاک تره.................تنها تره
۲۸-۱۰-۱۳۹۱, ۰۵:۴۶ عصر
یافتن سپاس نقل قول
2 کاربر از tannaz.m به دلیل این ارسال سپاس کرده.
پارانزیم, elhamjoooon



ّبرگزیده مردمی ششمین جشنواره وب ایران در بخش خانواده و کودک
Top of Page
کپی برداری بدون ذکر منبع مجاز نبوده و تمامی حقوق متعلق به © انجمن خانوم گل می باشد