خوش آمدید ورود یا ثبت نام

تبلیغات
Bia2Aroosi
کانال خانوم گل'
Ads Ads

close
Ads
 
امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امتیازات: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

رژیمی ها بخوانند

کاربر خانوم گل

*
وضعیت : آفلاین
ارسال‌ها:
38
تاریخ عضویت:
مهر ۱۳۹۱
مدال ها

اعتبار: 56


محل سکونت : قزوین
ارسال: #1
رژیمی ها بخوانند
[تصویر:  20121022145157_91-13296.jpg]


سبزی ها از گروه های غذایی هستند که عادت به مصرف شان علاوه بر تامین ویتامین ها و املاح، فیبر زیادی را به بدن می رساند...


البته هستند کسانی که به جز سالاد، سبزی ها را به هیچ شکل دیگری نمی توانند بخورند در حالی که سوخاری کردن آنها هم روشی است برای افزایش حجم سبزی های مصرفی روزانه. متخصصان تغذیه توصیه می کنند روزانه افراد سالم و بالغ باید ۲ تا ۳ واحد سبزی بخورند که هر واحد برابر است با یک لیوان سبزی خام و نصف لیوان سبزی پخته که هر دو ۲۵ کیلوکالری انرژی دارند. این هفته دستور سوخاری کردن ۴ نوع سبزی را برایتان در نظر گرفته ایم.



● مقدار کالری
موادغذایی یاد شده در مجموع ۱۲۰۰ کیلوکالری انرژی دارند که در صورت تقسیم کردن آنها میان ۴ نفر، مقدار کالری دریافتی برای هر نفر ۳۰۰ کیلوکالری خواهد بود که برای وعده شام این مقدار مناسب است. همراه کردن هر ماده غذایی دیگری مانند کمی گوشت یا سیب زمینی سرخ کرده با سبزی های سوخاری شده، حداقل ۱۰۰ کیلوکالری بر میزان انرژی یاد شده اضافه خواهد کرد.


● همراه غذا


اگر می خواهید همراه سبزی های یاد شده منبع پروتئینی ای نیز میل کنید، می توانید یک عدد تخم مرغ آبپز را حلقه حلقه کنید و همراه این غذا بخورید. حتی یک تکه ۶۰ گرمی سینه مرغ را می توانید به صورت گریل شده درآورید و در کنار سبزی ها میل کنید. مصرف سبزی های سوخاری با یک سوم لیوان ماست چکیده طعم دار شده با پودر نعناع و مخلوط شده با جوانه گندم یا ماش، وعده غذایی مغذی ای را به عنوان شام برایتان فراهم می کند.


● طـرز تـهـیـه


ابتدا در قابلمه ای کوچک هویج ها را با شکر و آبلیمو بپزید. در قابلمه ای دیگر نیز گل کلم ها را بخارپز کنید. فقط حواستان باشد که این سبزی به سرعت پخته می شود بنابراین نباید بیش از حد آن را حرارت داد. قارچ ها را هم درسته در قابلمه ای که آب آن در حال جوشیدن است، بریزید و به سرعت آبکش کنید. این کار باعث خواهد شد قارچ ها حین سوخاری شدن آب نیندازند. پیازچه ها را به دو نیم تقسیم و خام برای سرخ کردن استفاده کنید. حالا قطعات این سبزی ها را تک به تک ابتدا در آرد سفید سپس در تخم مرغ و نهایتا در آرد سوخاری قرار دهید و در روغنی که کاملا داغ شده است، سرخ کنید. وقتی سبزی ها سرخ شدند، آنها را از تابه بردارید و در سبدی فلزی بگذارید. یادتان باشد که این غذا را باید گرم و بلافاصله بعد از تهیه میل کرد در غیر این صورت تردی خود را از دست خواهد داد.


● مـواد لازم (برای ۴ نفر)


هویج حلقه حلقه شده/ ۲ لیوان/ ۵۰ کیلوکالری



قارچ متوسط/ ۳ لیوان/ ۵۰ کیلوکالری


ساقه پیازچه/ ۴ عدد/ ۲۵ کیلوکالری



گل کلم خرد شده/ ۳ لیوان/ ۲۵ کیلوکالری


تخم مرغ/ ۱ عدد/ ۱۰۰ کیلوکالری



آرد سوخاری/ ۶ قاشق غذاخوری/ ۱۶۰ کیلوکالری


آرد سفید/ ۶ قاشق غذاخوری/ ۱۶۰ کیلوکالری



شکر/ ۱ قاشق چایخوری/ ۱۶ کیلوکالری


روغن مخصوص سرخ کردن/ ۶ قاشق غذاخوری/ ۵۴۰ کیلوکالری



نمک و فلفل سیاه/ به میزان دلخواه/ ۰ کیلوکالری


● پیشنهاد سرآشپز


سامان گلریز


مدرس آشپزی


چگونه سبزیجات را سوخاری کنیم؟


در میان موادغذایی ای که به شکل سوخاری تهیه می شوند، انواع گوشت های سفید و سبزی ها رایج ترین ها محسوب می شوند. البته سوخاری کردن به ۲ صورت پف کرده و پف نکرده است که در نوع اول، خمیر بنیه و در نوع دوم فقط آرد سفید و آرد سوخاری استفاده می شود، اما برای سوخاری کردن سبزی ها باید به نکته هایی توجه کرد:



۱. سبزی هایی که برای سوخاری کردن مورد استفاده قرار می گیرند، باید از قبل پخته شده باشند یا به صورت آبپز یا به صورت بخارپز و تنها سبزی ای که لزومی به پخت آن نیست، پیازچه است زیرا بافت لطیفی دارد و در اثر حرارت دیدن به سرعت له می شود.


۲. قبل از سوخاری کردن هویج ها، بهتر است آنها را با کمی عسل و آبلیموی تازه بخارپز کنید و پس از نرم شدن، آنها را به صورت سوخاری درآورید.



۳. زمان پختن گل کلم هایی که برای سوخاری مورد استفاده قرار می گیرند، باید به اندازه باشد. برای امتحان این موضوع می توانید از خلال دندان استفاده کنید به این ترتیب که وقتی خلال دندان را به ساقه یکی از تکه های گل کلم وارد می کنید، تا نیمه فرو رود و دیگر داخل نشود. در این حالت اگر گل کلم ها را سوخاری کنید، بافت خود را هنگام سرخ شدن حفظ خواهند کرد.


۴. برای آنکه قارچ ها هنگام سوخاری شدن آب نیندازند، بهتر است برای اطمینان بیشتر ۱۵ دقیقه آنها را در آب جوش بیندازید و سپس برای سوخاری کردن استفاده کنید.



۵. حتما برای سوخاری کردن سبزی ها از آردسوخاری پودری با دانه های ریز یا از نان فانتزی ای که از قبل خشک کرده و به صورت پودر درآورده اید استفاده کنید. بهتر است آرد سوخاری پودری را نیز یک بار الک کنید زیرا هرچه دانه های آرد سوخاری یکدست تر و ریزتر باشد، حاصل کار بهتر خواهد بود.


۶. برای اینکه سبزی های سوخاری شده حالت چرب و روغنی پیدا نکنند، بهتر است بعد از سرخ کردن، آنها را روی دستمال حوله ای یکبار مصرف قرار دهید تا روغن اضافی شان گرفته شود.



۷. هنگام سرخ کردن سبزی ها، حتما از روغن مخصوص سرخ کردن استفاده کنید، یعنی روی بسته بندی روغن مصرفی، عبارت مخصوص سرخ کردن درج شده باشد.

● اگر لاغر هستید
در کنار سبزی های سوخاری شده، یک تکه ۶۰ گرمی سینه مرغ نیز قرار دهید و همراه آن چند عدد خلال سیب زمینی سرخ شده نیز میل کنید تا انرژی دریافتی تان افزایش پیدا کند. بهتر است این غذا را با یک لیوان دوغ معمولی یا کفیر میل کنید تا وعده غذایی تان مغذی تر شود.

● اگر فشارخون دارید
مصرف پیازچه به تنظیم فشارخون کمک می کند. البته برای افزایش قدرت سیرکنندگی وعده غذایی بهتر است آن را همراه یک عدد سیب زمینی تنوری شده بخورید. در ضمن، بهتر است که یک لیوان آب پرتقال تازه یا شربت آبلیمو را نیز با آنها همراه کنید تا خوردن این غذا به تنظیم فشارخونتان کمک کند.

● اگر یبوست دارید
علاوه بر سبزی های یاد شده می توانید کلم بروکلی را هم به صورت سوخاری شده درآورید. برای تهیه کلم بروکلی سوخاری، بهتر است ابتدا کلم ها را ۴ دقیقه در آب جوش قرار دهید و سپس آنها را آبکش و بعد برای سوخاری کردن استفاده کنید. به این ترتیب با خوردن بروکلی های سوخاری شده، فیبر بیشتری را دریافت خواهید کرد که به کاهش شدت یبوستتان کمک می کند.
امضای aster69

حذف امضا به علت سایز بالا
مدیر ارشد
۱-۸-۱۳۹۱, ۰۴:۲۴ عصر
یافتن سپاس نقل قول
1 کاربر از aster69 به دلیل این ارسال سپاس کرده.
shiny.girl



ّبرگزیده مردمی ششمین جشنواره وب ایران در بخش خانواده و کودک
Top of Page
کپی برداری بدون ذکر منبع مجاز نبوده و تمامی حقوق متعلق به © انجمن خانوم گل می باشد