تبلیغات

نوار بهداشتی

امتیاز موضوع:
  • 2 رای - 2.5 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
*ریزه کاری های پخت مربا*
#1
Error 
مربا را می توان در ظرف لعابی پخت تا به خوبی قوام پیدا کند. برای آن که بفهمید مربا قوام آمده است یا نه، یک قطره از آن را در لیوان آب سرد بریزید. اگر مربا ته ظرف رفت و از هم باز نشد، قوام آمده است.
برای خوش رنگ شدن مرباهایی مثل هویج، به و سیب
می توانید مقداری زعفران دم کرده به آن اضافه کنید. این کار باعث می شود رنگ و بوی مربا بهتر شود هم چنین با افزودن مقداری دانه هل، چوب دارچین، وانیل یا گلاب نیز می توان مربا را معطر کرد البته چوب دارچین را بعد از مدتی جوشیدن در مربا باید از ظرف خارج کرد.

اگر هنگام جوشیدن مربا یک تکه کوچک کره داخل آن بیندازید از تشکیل کف جلوگیری خواهد کرد.

اگر مقداری آب جوشیده شده و آبلیمو را به مربای شکرک زده اضافه کنید و آن را دوباره بجوشانید، شکرک آن از بین می رود.
اگر مربای شما کپک زد،
کپک را به همراه یک لایه از مربا بردارید و آن را دوباره بجوشانید.


برای نگهداری طولانی مدت از مربا،
آن را در شیشه های کوچک با در محکم بریزید و در یک قابلمه در حال جوش که آب تا سر شیشه ها را پوشش می دهد، قرار دهید و پس از ۱۰ دقیقه که هوای داخل شیشه ها خارج شد، می توانید مربا را تا هر زمان که بخواهید در هوای اتاق نگهداری کنید.
[img] [عکس: yv5my7hppo9.png] [/img]
پاسخ }
#2
من به یه نکته ظریفی در پخت مربا پی بردم,دیدین این مرباهای آماده که از بیرون میگیریم یکم سفتن و حالت ژله ای دارن,بخاطر اینکه یه مقدار خیلی کمی توشون ژلاتین هست.
وقتی مرباتونو پختید و کنار گذاشتینش تا سرد بشه یه مقدار ژلاتینو تو آب سرد حل کنید و روی بخار بزارید تا توی آب حل بشه و بعد به مرباتون اضافه کنید,اینجوری هم مرباتون ظاهرش زیبا میشه هم مدت بیشتری تو یخچال سالم میمونه.Flowerysmile
پاسخ }
#3
مربا پایه اصلی سفره صبحانه است و تمایل بچه ها را برای خوردن صبحانه بیشتر می کند در زیر چند نکته در مورد مارمالاد و مربا آمده که خواندنش خالی از لطف نیست.
چند نکته در مورد پخت مارمالاد

1- میوه هایی که می توان با آنها مارمالاد تهیه کرد، عبارتند از: زردآلو، توت فرنگی، به، سیب، هلو، آلبالو، کیوی، آلوزرد یا قطره طلایی.

2- درمورد میوه هایی که هسته دار هستند، ابتدا هسته آنها را خارج و سپس چرخ کنید. برای یک کیلو میوه شیرین نیم کیلو شکر و برای یک کیلو میوه ترش ۷۵۰ گرم شکر اضافه کنید و بگذارید تا با شعله ملایم پخته شود. در صورتی که بخواهید مارمالاد شما حالت ژلاتینه داشته باشد، می توانید برای یک کیلو میوه، یک قاشق مرباخوری پودر ژلاتین را به نصف فنجان آب جوش اضافه کرده و آن را به میوه مورد نظرتان افزوده و بعد از ۳- ۴ بار جوش، آن را از روی حرارت بردارید.

3- برای تهیه مارمالاد سیب و به، پوست آنها را کنده، چرخ کنید و آن را با ۲ لیوان آب بپزید. سپس شکر را اضافه کنید. بهتر است برای ژلاتینه کردن مارمالاد به، هسته های به را در یک فنجان آب جوش حل کنید و آن را با نصف قاشق مرباخوری پودر ژلاتین به مارمالاد اضافه کنید.

4- میوه های کاملا رسیده برای تهیه مارمالاد مناسب تر هستند
نکاتی در هنگام پخت مرباها

1- میوه هایی که برای مربا در نظر می گیرید، سالم و بدون لک بوده و زیاد رسیده نباشند.
۲- درصورتی که شکر تمیز نبوده و رنگ آن زرد است، می توانید برای هر یک کیلو شکر، یک عدد سفیده تخم مرغ را با چنگال خوب به هم بزنید و آن را به شربت در حال جوش اضافه کرده، از صافی ظریف رد کنید تا رنگ آن سفید و شفاف شود.
۳- برای اینکه مربای مورد نظرتان نرم و لطیف شود، حتما میوه ها را قبل از اضافه کردن به شکر، بپزید، زیرا شکر باعث سفت شدن پوست میوه می شود.
۴- شربت مربا را آنقدر بجوشانید تا قوام بیاید، یعنی اگر مقداری از مربا را در نعلبکی بریزید و با یک قاشق وسط آن خطی بکشید، دو قسمت کاملا جدا به وجود بیاید.
۵- همیشه برای یک کیلو میوه ترش یک کیلو شکر و برای یک کیلو میوه شیرین ۷۵۰ گرم شکر در نظر بگیرید.

6- هیچ وقت مربای گرم را در شیشه نریزید. صبر کنید تا خنک شود.
۷- برای جلوگیری از شکرک زدن مربای میوه های شیرین از آبلیمو استفاده کنید. علت شکرک زدن مربا، جوشیدن بیش از حد آن است. در این شرایط بهتر است یک تا دو فنجان آب جوش به آن اضافه کرده، بگذارید ۳-۴ جوش بزند. سپس کمی آبلیمو به آن اضافه کنید تا شکرک مربا برطرف شود.

8- ممکن است مربا بعد از مدتی کپک بزند. در این شرایط شربت مربا به اندازه کافی، قوام نیامده است. برای برطرف کردن این مشکل باید مقداری شکر به مربا اضافه کرده، بگذارید کمی بجوشد. فراموش نکنید در صورتی می توانید این کار را انجام دهید که مقدار کپک آن کم باشد و ترش نشده باشد.

9- همیشه، آبلیمو را ۱۰-۱۵ دقیقه قبل از برداشتن ظرف مربا از روی حرارت به آن اضافه کنید.

10- ظرفی را که برای پخت مربا استفاده می کنید، باید لعابی باشد، به جز مربای به که بهتر است درظرف مسی پخته شود.

11- موقع پخت مربا در قابلمه را باز بگذارید تا رنگ آن تغییر نکند، به جز مربای به که باید حتما در ظرف را بگذارید تا رنگ آن سرخ ارغوانی شود.

12- مربا را می توان در ظرف لعابی پخت تا به خوبی قوام پیدا کند. برای آن که بفهمید مربا قوام آمده است یا نه، یک قطره از آن را در لیوان آب سرد بریزید. اگر مربا ته ظرف رفت و از هم باز نشد، قوام آمده است.

13- برای خوش رنگ شدن مرباهایی مثل هویج، به و سیب میتوانید مقداری زعفران دم کرده به آن اضافه کنید. این کار باعث می شود رنگ و بوی مربا بهتر شود هم چنین با افزودن مقداری دانه هل، چوب دارچین، وانیل یا گلاب نیز می توان مربا را معطر کرد البته چوب دارچین را بعد از مدتی جوشیدن در مربا باید از ظرف خارج کرد.

14- اگر هنگام جوشیدن مربا یک تکه کوچک کره داخل آن بیندازید از تشکیل کف جلوگیری خواهد کرد.

15- برای نگهداری طولانی مدت از مربا، آن را در شیشه های کوچک با در محکم بریزید و در یک قابلمه در حال جوش که آب تا سر شیشه ها را پوشش می دهد، قرار دهید و پس از ۱۰ دقیقه که هوای داخل شیشه ها خارج شد، می توانید مربا را تا هر زمان که بخواهید در هوای اتاق نگهداری کنید.
خوشبختي وقتي اسمش خوشبختي که بين همه تقسيم بشه.
پاسخ }
#4
خیلی وقتها شده مربا درست می کنید آبکی می شود یک راه ساده برای تبدیل مربا به مارمالاد مربا را روی شعله گاز بگذارید و صبر کنید تا خوب داغ شود سپس بسته به میزان مربا هر یک شیشه مربا یک قاشق مربا پودر ژله اضافه کنید و مرتب هم بزنید سرد که شد درون شیشه گذاشته و در یخچال نگداری کنید حالا اگر دوست داشته باشید یک مارمالاد داشته باشید که تکه های مربا در آن دیده نشود به این صورت عمل کنید به عنوان مثال مارمالاد زردآلو زردآلوهای خشک یا قیصی را خوب خیس کرده تا آلودگی های آن برطرف گردد به اندازه یک برابرونیم شکر و5/2 تا3 برابر آب گذاشته و بگذارید بپزد نیمه آماده که شد مربا را با وسیله ای شبیه گوشت کوب یا حلیم کوب له کنید و دوباره روی حرارت بگذارید پودر ژله را اضافه کرده و چند جوش که زد آماده می شود
برگ در هنگام زوال می افتد و میوه در هنگام کمال
بنگر که چگونه می افتی"چون برگی زرذ یا سیبی سرخ
پاسخ }
گوناگون از وب
loading...
#5
مقداری از مربای در حال جوش را بر داشته تا کمی سرد شود . سسپس مقداری از آن را در وسط دو انگشت خود گرفته و انگشت ها را باز کنید . اگر بصورت نخ کشیده شد قوام آمده است
برای جلوگیری از ورود هوا به داخل مربا روی آن را با کاغذ آلومینیوم ( فویل ) بپوشانید و درب مربا را ببندید . در موقع استفاده فویل را از روی شیشه بردارید .
برای ترد و شکننده شدن بعضی از مرباها نظیر بالنگ ،هویج ، ترب ، کدو ، هندوانه ، خیار ، خربزه می توانید از آب آهک استفاده کنید .
برای این منظور 2قاشق غذا خوری آهک را درون 2لیتر آب حل کنید سپس میوه ها را در آورده و 24ساعت درون آب شیرین بگذارید . بعد آن را کاملا بشویید وبرای پخت مربا استفاده کنید
چند نکته در مورد آلبالو و به :
درب ظرف مربای آلبالو را در حال پخت نباید گذاشت .زیرا مربا سرریز می شود و تمام آب مربا از ظرف خارج می شود . اما در ظرف مربای به، را همیشه ببندید زیرا رنگ آن بهتر می شود.
برگ در هنگام زوال می افتد و میوه در هنگام کمال
بنگر که چگونه می افتی"چون برگی زرذ یا سیبی سرخ
پاسخ }