خوش آمدید ورود یا ثبت نام

تبلیغات
Bia2Aroosi
کانال خانوم گل'
Ads Ads

close
Ads
 
امتیاز موضوع:
  • 36 رأی - میانگین امتیازات: 3.14
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

سمنو

مدیریت کل

*******
وضعیت : آفلاین
ارسال‌ها:
13,306
تاریخ عضویت:
دی ۱۳۸۹
مدال ها
مدال برنده مسابقه آشپزی

اعتبار: 23861


محل سکونت : Persia
ارسال: #1
طرز تهیه سمنو برای سفره هفت سین
مواد لازم :

گندم ۱ کیلو
آرد گندم ۳الی ۴ کیلو
بادام یا فندق یا پسته
طرز تهیه سمنو :

ابتدا گندمها را خوب تمیز کرده شسته و در ظرفی می ریزیم و روی آنها را با آب سرد به مدت دو روز می پوشانیم , در این فاصله چند بار آب آن را عوض می کنیم , زمانی که نوک گندمها سفید شد , در صافی ریخته تا آب آن خارج شود , سپس گندمها را در یک پارچه تمیز و مرطوب ریخته و در دیس قرار می دهیم و در جای نسبتاً گرمی گذاشته یکی دو روز به این صورت بماند. در این فاصله روزی یکی دو بار کمی آب روی پارچه می پاشیم تا خشک نشود.

(باید توجه داشته باشیم آب زیاد باعث ترشیدگی گندمها می شود ) بعد از دو روز که گندمها ریشه داد, پارچه را از روی آنها برداشته و در ظرف مناسب می ریزیم , سپس پارچه ای مرطوب روی گندمها می کشیم و باز روزی یکی دو بار روی آنها راکمی آب می پاشیم تا زمانی که گندمهاساقه پیدا کنند و کمی بلند شوند . پارچه را بر می داریم و زمانی که ساقه نقره ای رنگ شد , قبل از اینکه شکفته و سبز شود آن را برای سمنو استفاده می کنیم .

حال گندم نقره ای شده را چرخ کرده، آن را در ظرفی ریخته مقداری آب روی آن می ریزم و خوب مخلوط می کنیم . از صافی رد کرده مواد موجود در صافی را بین دو دست فشار داده تا کاملاً شیره آن خارج شود .

آردگندم را در ظرفی ریخته شیره گندم تهیه شده را به تدریج به آرد اضافه کرده و هم می زنیم بطوری که گلوله نداشته باشد . (باید توجه داشت که مقدار شیره در حدی باشد که مایه را کاملاً رقیق کند) روی حرارت قرار داده و مایه را کاملاً هم می زنیم تا زمانی که به جوش آید و غلیظ شود .
این مایه باید مرتب هم زده شود زیرا سمنو زود ته می گیرد. آنقدر زدن را ادامه می دهیم تا اب آن کاملاً تبخیر شده و به شکل حلوا در آید و رنگ آن کمی سرخ شود (باید متذکر شویم که در سمنو شکر یا روغن اضافه نمی شود , زیرا جوانه گندم بطور طبیعی مقداری شیرینی و چربی دارد) مجدداً بتدریج مقداری آب به سمنو اضافه کرده ,هم می زنیم تا گلوله نشود و مایه یکدست و رقیق شود. حرارت را ملایم نموده وگاهی آن را هم می زنیم تا زمانی که کاملاً غلیظ شود و به صورت سمنو در آید .
در آخر پسته یا فندق یا بادام رادر سمنو ریخته بعد از بیست الی سی دقیقه حرارت را خاموش کرده و مورد استفاده قرار می دهیم . قابل ذکر است که این غذای سنتی ایرانی برای کودکان بسیار مفید و مغذی می باشد.



منبع:بهونه
امضای Galaxy
[تصویر:  clocklandscape.php?img=03&bn=Gisoo&a...9&ad=1]
۲۲-۱۲-۱۳۸۹, ۱۰:۰۱ صبح
یافتن سپاس نقل قول
3 کاربر از Galaxy به دلیل این ارسال سپاس کرده.
Linda, nanosh, elipari
کاربر خانوم گل

*
وضعیت : آفلاین
ارسال‌ها:
44
تاریخ عضویت:
تير ۱۳۹۱
مدال ها

اعتبار: 183


محل سکونت :
ارسال: #2
RE: طرز تهیه سمنو برای سفره هفت سین
اینم سمنومامان پز من برا سفره هفت سین که مامان امسال زودتردرست کردYum2
[تصویر:  20130224201704_Photo0024.jpg]
امضای 0780274598
دیشب که نمی دانستم برای کدام یک از دردهایم گریه کنم!
کلی خندیدم
صادق هدایت
(آخرین ویرایش در این ارسال: ۶-۱۲-۱۳۹۱ ۱۰:۴۸ عصر، توسط 0780274598.)
۶-۱۲-۱۳۹۱, ۱۰:۴۳ عصر
یافتن سپاس نقل قول
4 کاربر از 0780274598 به دلیل این ارسال سپاس کرده.
Linda, Galaxy, elipari, کوثر خانم
کاربر خانوم گل

*
وضعیت : آفلاین
ارسال‌ها:
27
تاریخ عضویت:
آذر ۱۳۹۲
مدال ها

اعتبار: 90


محل سکونت : ایران
ارسال: #3
RE: سمنو
منم دست بکار شدم و برای بار اول سمنو درست کردم واقعا فوق العاده شد Yum2فقط مقدارش کمتر شد بعد اینکه تبخیر شد اما شیرین و خوشمزه اسYum2

[تصویر:  20140129163945_DSC03262.JPG]
(آخرین ویرایش در این ارسال: ۹-۱۱-۱۳۹۲ ۱۰:۰۵ عصر، توسط samin01.)
۹-۱۱-۱۳۹۲, ۰۴:۴۲ عصر
یافتن سپاس نقل قول
9 کاربر از samin01 به دلیل این ارسال سپاس کرده.
1368Sheri, mhsa, معصومه خانومی, قلب, ماهی سپید, saharr, somijan, shoshal, azam1360
کاربر خانوم گل

*
وضعیت : آفلاین
ارسال‌ها:
412
تاریخ عضویت:
دی ۱۳۹۳
مدال ها

اعتبار: 2586


محل سکونت : کرمون خودمون
ارسال: #4
RE: سمنو
این سمنو را برای اولیییییییین بار با خواهرم پختیم حدود 6ساعتی درگیر کار پخت بودیم......اشتباه ما این بود که تو دیگ مسی ویا استیل نو...نپختیمش...رنگش جوری دلخواه ما بود نشد....اما طعمش...خیلی عالی بود....یه توصیه وقتی می خواهید جوانه های گندم از هم جدا کنید وقبل از چرخ کردن..حتما روی آنها آب جوش بریزید اینجوری سمنوی شما شیرینی بهتری خواهد داشت....
[تصویر:  20150312101248_IMG_6849.jpg]
با هسته زردآلو......خیلی خوشمزه....بود
امضای مرضی سادات
[تصویر:  20160823172356_.jpg]
۲۱-۱۲-۱۳۹۳, ۱۰:۱۶ صبح
یافتن سپاس نقل قول
8 کاربر از مرضی سادات به دلیل این ارسال سپاس کرده.
پرستار مهربون, mohammad reza, shoshal, azam1360, ساینا70, mozhgan57, نسرین کوچولو, مریم خانومی 1
کاربر خانوم گل

*
وضعیت : آفلاین
ارسال‌ها:
51
تاریخ عضویت:
اسفند ۱۳۹۱
مدال ها

اعتبار: 35


محل سکونت : اصفهان
ارسال: #5
RE: سمنو
ما وقتی می خوایم سمنو بپزیم به جای گرفتن شیره جوانه گندم، جوانه ها رو خشک می کنیم و آردشون می کنیم. بعد آرد و با آب قاطی می کنیم و بقیه شم دیگه مثل همین دستور. اینجوری آرد گندم کمتری مصرف میشه و من طعمش و بیشتر دوست دارم!
امضای torkisamira
[تصویر:  eNortjKzUjIytDA0MlayBlwwFXACzg,,23.png]
۲۱-۱۲-۱۳۹۳, ۰۸:۳۳ عصر
یافتن سپاس نقل قول

تبلیغات

Bia2Aroosi
کانال خانوم گل'



ّبرگزیده مردمی ششمین جشنواره وب ایران در بخش خانواده و کودک
Top of Page
کپی برداری بدون ذکر منبع مجاز نبوده و تمامی حقوق متعلق به © انجمن خانوم گل می باشد