خوش آمدید ورود یا ثبت نام

تبلیغات
Bia2Aroosi
کانال خانوم گل'
Ads Ads

close
Ads
 
امتیاز موضوع:
  • 26 رأی - میانگین امتیازات: 2.92
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

سمنو

مدیریت کل

*******
وضعیت : آفلاین
ارسال‌ها:
13,302
تاریخ عضویت:
دی ۱۳۸۹
مدال ها
مدال برنده مسابقه آشپزی

اعتبار: 23856


محل سکونت : Persia
ارسال: #1
سمنو
سمنو ربطی به شیرینی عید نداره ولی چون مربوط به عیده دستورشو اینجا میذارم

مناسب برای 10 - 12 نفر
زمان پخت 480 دقیقهhih

مواد لازم:
آرد سنگک یا آرد سبوس دار 4 کیلو گرم
گندم با پوست (مناسب برای سبز کردن) 1 کیلو گرم

طرز تهیه:
گندم را تمیز كرده و بشویید. مدت سه روز آن را در آب خیس كنید(آب به اندازه دو بند انگشت روی گندم ها باشد) و طی این مدت چند بار آب آن را عوض كنید تا نوك گندم جوانه بزند.

گندم ها را در دستمالی تمیز و خیس بریزید تا ریشه درآورد . در این مدت پارچه را با اسپری خیس کنید تا هیچگاه بدون رطوبت نماند . لازم به ذکر است که رطوبت زیاد هم باعث گندیدن و ترش شدن گندم میشود.

بعد از درآوردن ریشه آن را در چند عدد سینی پهن كرده و پارچه ای خیس روی آن بیندازید تا گندم ساقه نقره ای بزند. دقت کنید آب آن زیاد نباشد جون میگندد فقط همیشه نم دار باشد.
بعد گندم نقره ای شده را چرخ كرده یا بكوبید
تا کاملا نرم و یکدست شود.

مقداری آب روی آن بریزید و خوب مخلوط كنید. سپس از صافی رد كنید به طوری كه شیره از پوسته گندم درآید. چون شیرینی سمنو از همین شیره سفید رنگ می باشد. باید دقت كنید كه گندم خوب نرم شده و شیره ی آن گرفته شود.
با دست فشار دهید تا شیره کامل خارج شود این کار را چند بار انجام دهید تا شیره کامل خارج شود.

آرد را در قابلمه ی مناسبی (بهترین گزینه قابلمه مسی میباشد) ریخته و شیره ی گندم را كم كم به آن اضافه كنید تا آرد در شیره حل شده و به صورت مایع رقیقی درآید. ظرف را روی شعله ی اجاق قرار دهید و آن را مرتب هم بزنید تا مایع جوش آمده، كم كم غلیظ شود.این مرحله 5 تا 6 ساعت زمان نیاز دارد و در این مدت مایع سمنو را باید مرتب هم بزنید تا ته نگیرد و مثل حلوا شود.در این مرحله میتوانید بادام نیز به سمنو بیفزایید.

وقتی آب سمنو كشیده شد، آن را كمی تفت دهید(بدین معنی که در همان قابلمه روی حرارت سریع هم بزنید تا خامی آرد کاامل از بین برود) و در این مرحله مقداری آب سرد به سمنو اضافه كنید تا كمی رقیق تر و خوش رنگ تر شود.

سمنو را در ظرف ریخته و مدت نیم ساعت در فر یا روی اجاق با حرارت ملایم قرار دهید تا دم بكشد.


نکات :

هرگز در سمنو شكر نریزید، زیرا شیره ی گندم به اندازه ی كافی شیرین می باشد

ترجیحا از آرد سبوس دار استفاده شود اگر در دسترس نبود آرد گندم هم ایرادی ندارد

سمنو زمان زیادی برای پخت نیاز دارد که همین مطلب پخت آن را کمی دشوار میکند . در این مدت سمنو باید مداوم هم زده شود تا ته نگیرد و این نکته بسیار مهم است.

[تصویر:  20120312184006_35184356.jpg]
امضای Galaxy
[تصویر:  clocklandscape.php?img=03&bn=Gisoo&a...9&ad=1]
۲۲-۱۲-۱۳۹۰, ۰۹:۵۳ عصر
یافتن سپاس نقل قول
14 کاربر از Galaxy به دلیل این ارسال سپاس کرده.
ladybird68, saieh, مهرنوش طلا, nehdi, زینب جان, rooshan, مریم محمد, maryam kordi, ایران دخت, N-M, elipari, McQueen, z.arghavani, نم نم بارون
خانوم گل کدبانو

****
وضعیت : آفلاین
ارسال‌ها:
1,320
تاریخ عضویت:
فروردين ۱۳۹۱
مدال ها

اعتبار: 6682


محل سکونت :
ارسال: #2
RE: سمنو
عاشقشم Yum2

[تصویر:  20140101004301_2013-12-31-989.jpg]
امضای laleh joon
در کـــــودکــی...
در کـــُـدام بــــــــــــآزی ، راهــــــت نــَــدادنــد ،
کــــــه امـــــروز ، انـــــقَــدر دیـــــوانه وار
تــــشنـــه ی " بــــــــــازی کـَــردن " بــــــــا آدم هــــــــایی ؟
۱۱-۱۰-۱۳۹۲, ۱۲:۴۴ صبح
یافتن سپاس نقل قول
14 کاربر از laleh joon به دلیل این ارسال سپاس کرده.
monamona, بی هنر, maryam kordi, ایران دخت, a_t_e_n_a, samin1120, N-M, elipari, niloofar00, یکتا20, McQueen, z.arghavani, نم نم بارون, رها نبوی
کاربر خانوم گل

*
وضعیت : آفلاین
ارسال‌ها:
8
تاریخ عضویت:
فروردين ۱۳۹۱
مدال ها

اعتبار: 6


محل سکونت :
ارسال: #3
RE: سمنو
اگر در سمنو آرد سه صفر یا همون آرد شیرینی بریزید سمنو شما

خیلی شیرین خواهد شد ما امسال آرد کمتری هم ریختیم

که مثل عسل شده بود

70 کیلو گندم با 200 کیلو آرد سه صفر یا شیرینی
۱۱-۱۰-۱۳۹۲, ۰۸:۴۵ صبح
یافتن سپاس نقل قول
3 کاربر از @مهسان@ به دلیل این ارسال سپاس کرده.
McQueen, z.arghavani, رها نبوی
خانوم گل کدبانو

****
وضعیت : آفلاین
ارسال‌ها:
314
تاریخ عضویت:
آذر ۱۳۹۱
مدال ها

اعتبار: 3861


محل سکونت : بندرانزلی
ارسال: #4
RE: سمنو
11
عاشقششششم33
چون اولین بارم بود 250 گرم گندم سبز کردم ...برخلاف تصورم خیلی آسون بود505050
[تصویر:  20160405171855_.3.jpg]

[تصویر:  20160405172203_2.jpg]
(آخرین ویرایش در این ارسال: ۱۷-۱-۱۳۹۵ ۰۴:۲۲ عصر، توسط نم نم بارون.)
۱۷-۱-۱۳۹۵, ۰۴:۲۱ عصر
یافتن سپاس نقل قول
18 کاربر از نم نم بارون به دلیل این ارسال سپاس کرده.
نیش نیش, ahoojoon58@yahoo.com, negare, Galaxy, mahsan3, mayok, مهرناز مامانی, yasamin zahra, قلب, مرضی سادات, asalkhanom, elahe.r, رنگین کمان29, nazgitta, گلسان, mariyan, vidia, رها نبوی
خانوم گل کدبانو

****
وضعیت : آفلاین
ارسال‌ها:
314
تاریخ عضویت:
آذر ۱۳۹۱
مدال ها

اعتبار: 3861


محل سکونت : بندرانزلی
ارسال: #5
RE: سمنو
بازم منو سمنو.. که گل پسری بهش میگه شکلاتی و خیلی دوست داره سری قبل همشو اون خورد.2727
اینبار با نیم کیلو گندم و1/5 کیلو ارد گندم که حدود سه کیلو سمنو داد....چون ارد سنگک نتونستم بگیرم به ارد حدود50گرم سبوس گندم اضافه کردم...دقیقا 12 ساعت روشعله بود بخاطر همین خییییلی خوشرنگ شده ..

[تصویر:  20160417153138_.1.jpg]
(آخرین ویرایش در این ارسال: ۲۹-۱-۱۳۹۵ ۱۰:۳۰ عصر، توسط نم نم بارون.)
۲۹-۱-۱۳۹۵, ۰۲:۳۷ عصر
یافتن سپاس نقل قول
18 کاربر از نم نم بارون به دلیل این ارسال سپاس کرده.
asalkhanom, رنگین کمان29, مهرناز مامانی, نیش نیش, hiss, ریحون گلی$, negare, Galaxy, ایران دخت, 20neda20, naghmeh24, گلسان, nazgitta, mariyan, mozhgan57, vidia, yasamin zahra, رها نبوی

تبلیغات

Bia2Aroosi
کانال خانوم گل'



ّبرگزیده مردمی ششمین جشنواره وب ایران در بخش خانواده و کودک
Top of Page
کپی برداری بدون ذکر منبع مجاز نبوده و تمامی حقوق متعلق به © انجمن خانوم گل می باشد