خوش آمدید ورود یا ثبت نام

تبلیغات
Bia2Aroosi
کانال خانوم گل'
Ads Ads

close
Ads
 
امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امتیازات: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

سوپ؛ چگونه و چرا؟

مدیریت کل

*******
وضعیت : آفلاین
ارسال‌ها:
13,306
تاریخ عضویت:
دی ۱۳۸۹
مدال ها
مدال برنده مسابقه آشپزی

اعتبار: 23861


محل سکونت : Persia
ارسال: #1
سوپ؛ چگونه و چرا؟
سوپ غذایی است که بخش عمده آن را مایعات تشکیل می دهد.
اغلب از مواد جامد همچون سبزیجات و انواع گوشت در تهیه سوپ استفاده می کنند.
سوپ با خورش فرق می کند؛ سوپ نسبت به خورش آبکی تر بوده و مواد جامد کمتری دارد.

برخی انواع سوپ مثل سوپ های شیرین که از میوه جات تهیه می شوند، میان مردم چین و ژاپن مرسوم هستند؛ اما دیگر نقاط دنیا از این نوع سوپ ها استفاده نمی کنند.


تاریخچه
تهیه سوپ به زمانی مربوط می شوند که انسان ها حدود 5000 سال قبل از میلاد مسیح، قادر به ساخت ظروف سفالی شدند، که با استفاده از این ظروف می توانستند مایعات را روی آتش قرار دهند، بدون این که ظرف سفالی ترک برداشته و یا بشکند.

یادگیری پخت غذا برای انسان ها بسیار با ارزش بود، چون تعداد غذاهای قابل مصرف برای آنها را افزایش داد. حالا انسان ها می توانستند غلات، سبزیجات سفت و استخوان گونه های حیوانات را پخته و بعد مصرف کنند. با این کار، طعم و مزه غذا بسیار بهتر می شد.

به علاوه، تهیه سوپ آسان ترین راه پخت غذا بود. غذا را با کمک آب و آتش براحتی می پختند. آب پز کردن مواد غذایی هنوز هم یکی از بهترین روش های پخت محسوب می شود.

کشف داستان مردی در دوران عصر حجر که دندان نداشت،اما با خوردن غذا کاملاً سالم مانده بود، موجب شد که محققان به این مسئله بیندیشند که احتمالاً مردمان عصر حجر، اولین کسانی بودند که سوپ را اختراع کردند. چون در قدیم اگر کسی بی دندان بود، هیچ راهی برای رساندن مواد مغذی به بدن او وجود نداشت؛ به این دلیل که غذاها را خام می خوردند.

باستان شناسان دو روش برای تهیه سوپ پیش از به وجود آمدن ظروف سفالی پیش بینی کرده اند:
در روش اول، پوست حیوان را با آب و دیگر محتویاتی که قرار است بپزند، پر کرده و آن را روی آتش می پختند؛
روش دوم، ایجاد سوراخی داخل زمین بود که این سوراخ را با آب پر کرده و موادی که قرار بود پخته شوند را داخل آب می ریختند و سپس، سنگ داغی را درون سوراخ قرار می دادند.

از قدیم تا به حال، در بسیاری از درمان های گیاهی، از گیاهان درمانگر، سوپ تهیه نموده و به بیمار می داده اند. مثلاً در طب سنتی چین، از انواع این سوپ ها برای درمان های گیاهی استفاده می کنند.


تهیه آسان سوپ

امروزه با وجود پیشرفت های بوجود آمده در صنعت و انجام مراحل اولیه درست کردن انواع غذاها، تهیه سوپ بسیار آسان شده است.

سوپ های آماده را شیمی دانی به نام کمپ بل، در سال 1897م برای اولین بار تولید نمود. با حذف آب سوپ، بسته بندی و حمل و نقل آنها راحت تر صورت می گرفت.
این سوپ ها را معمولاً با آب یا شیر مخلوط نموده و برای مدت معینی حرارت می دهند. میزان اضافه نمودن آب به این سوپ ها مشخص است و روی پاکت سوپ، طرز تهیه آنها آمده است.
سوپ گوجه فرنگی، سوپ جو، سوپ مرغ، سوپ قارچ و... از انواع این دسته از سوپ ها هستند.

پودر سوپ دسته دیگری از سوپ ها هستند که تنها با اضافه نمودن آب جوش به آنها تهیه می شوند.
این دسته از سوپ ها به خاطر طرز تهیه بسیار راحتشان، در سال های اخیر یکی از معروف ترین انواع اسنک به حساب آمده و بر خلاف اغلب اسنک ها، خطری برای سلامتی افراد ایجاد نمی کنند.
البته به دلیل ارزش غذایی ناچیز، نمی توان از آنها به جای یک وعده غذایی استفاده نمود. چنین سوپ هایی اغلب مقادیر بالایی هیدرات کربن و سدیم دارند.
این دسته از سوپ ها بسیار مورد توجه فضانوردان و دیگر اشخاصی که به نوعی با پدیده بی وزنی سر و کار دارند، می باشند.
امضای Galaxy
[تصویر:  clocklandscape.php?img=03&bn=Gisoo&a...9&ad=1]
۱۸-۹-۱۳۹۰, ۱۱:۲۳ صبح
یافتن سپاس نقل قول
1 کاربر از Galaxy به دلیل این ارسال سپاس کرده.
عسل بابا
مدیریت کل

*******
وضعیت : آفلاین
ارسال‌ها:
13,306
تاریخ عضویت:
دی ۱۳۸۹
مدال ها
مدال برنده مسابقه آشپزی

اعتبار: 23861


محل سکونت : Persia
ارسال: #2
RE: سوپ؛ چگونه و چرا؟
انواع متفاوت سوپ

برخی آبگوشت را هم از انواع سوپ به حساب می آورند. البته لازم به ذکر است که تنها گوشت، بخش عمده مواد جامد درون آبگوشت را تشکیل می دهد.

سوپ غلیظ، سوپی است که در تهیه آن از نان، حبوبات، آرد یا دیگر عوامل غلیظ کننده استفاده می شود.

سوپ خامه ای سوپی است که پس از پخت مواد، آن را یکنواخت نموده و سپس به مواد سوپ، خامه اضافه می کنند.

برخی انواع سوپ را پس از پختن، از صافی عبور داده و به صورت نوعی نوشیدنی عصاره گوشت و سبزیجات میل می کنند. طرز تهیه سوپ در فرهنگ های مختلف با هم تفاوت دارد.

معمولاً از سبزیجاتی همچون نخود فرنگی، هویچ و حبوباتی نظیر نخود، لوبیا، عدس، انواع سبزی، رشته و ورمیشل، گوشت و نان در تهیه سوپ استفاده می کنند.
تمام مواد را به قطعات کوچک برش داده به حدی که بتوان سوپ را با قاشق خورد. گوشت را گاهی به صورت گوشت قلقلی به سوپ اضافه می کنند. از انواع ادویه جات برای طعم دادن و تزئین کردن سوپ استفاده می کنند.


سوپ های سرد
برخی انواع سوپ را سرد میل می کنند، همچون سوپ گوجه فرنگی، سوپ خیار،سوپ میوه و غیره.
به این دسته سوپ ها معمولاً آبلیمو، روغن زیتون و یا سرکه اضافه می نمایند.
سوپ های سردی که از سبزیجات تهیه می شوند معمولاً شور بوده و آنهایی که از میوه تهیه می شوند شیرین هستند.
معمولاً هنگامی که هوا گرم است مثل فصل تابستان، از سوپ های سرد استفاده می کنند.


سوپ خامه ای
سوپ های خامه ای از شیر، خامه یا خامه ترش تهیه می شوند.
مواد موجود در این نوع سوپ را یکنواخت و یکدست می کنند.
سوپ سبزی یا قارچ این دسته، خود به عنوان سس دیگر خوراک ها به کار می رود. بعضی از انواع سوپ های این دسته را از پنیر رنده شده درست می کنند.


سوپ های رشته ای
سوپ های رشته دار مرغ، معروف ترین این دسته سوپ ها هستند.
به طور کلی انواع سوپ های رشته دار بین مردم آسیا بسیار رایجند.

آش رشته یکی از غذاهای سنتی ایرانی است که ماده اصلی آن را رشته تشکیل می دهد.

سوپ میوه
سوپ های میوه را با توجه به نوع آن، گرم یا سرد میل می کنند.
البته بیشتر این دسته سوپ ها را در فصل های گرم و به صورت سرد میل می کنند.
برخی انواع آن حاوی کشمش و مویز بوده و در تمام فصل ها مصرف می شود. سوپ های میوه حاوی شیر، مواد شور یا شیرین، ادویه جات و یا انواع نوشیدنی هاست.

سوپ های سرد بیشتر میان مردم اسکاندیناوی رایج هستند؛ در حالی که سوپ های گرم بین مردم آسیای میانه، مردم خاور میانه و چین معروفند.

مردم آمریکا، آفریقا و اروپای شرقی معمولاً از سوپ های میوه استفاده نمی کنند. مردم آسیای جنوب شرقی، ژاپن و اقیانوسیه هم این نوع سوپ را به کار نمی برند.

سوپ خربزه از انواع سوپ های میوه است که مردم چین آن را تهیه می کنند. این خوراک خیلی شیرین نیست؛ چون از شیرینی طبیعی خود خربزه استفاده می کنند.
امضای Galaxy
[تصویر:  clocklandscape.php?img=03&bn=Gisoo&a...9&ad=1]
۱۸-۹-۱۳۹۰, ۱۱:۲۵ صبح
یافتن سپاس نقل قول
1 کاربر از Galaxy به دلیل این ارسال سپاس کرده.
عسل بابا
کاربر خانوم گل

*
وضعیت : آفلاین
ارسال‌ها:
457
تاریخ عضویت:
شهريور ۱۳۹۰
مدال ها

اعتبار: 285


محل سکونت : شمال
ارسال: #3
اصول تهیه سوپ
[/size]آماده کردن سوپ مانند غذاهای دیگر، مستلزم رعایت نکاتی ساده اما لازم و ضروری است. در این قسمت مواردی را که به تهیه و سرو بهتر سوپ به شما کمک می‌کند را پیشنهاد می‌دهیم.
آماده کردن مواد غذایی برای سوپ

خرد‌کردن یک اندازه سبزیجات و مواد مصرفی در سوپ باعث می‌شود که همه مواد سوپ به يك ميزان پخته شوند، به این معنا که هویج و سیب‌‌زمینی هر دو در یک زمان نرم و پخته می‌شوند و استفاده از این سبزيجات يك اندازه به شما اجازه می‌دهد تا سوپ را با سليقه و ظرافت بیشتری تهيه کنید.
استفاده از مانده مواد غذایی در سوپ

می‌توانید باقی ماده مواد غذایی مانند نان، گوشت، ماهي مرغ، سبزيجات و حتي سيب‌زميني له شده را به سوپ اضافه و مخلوط كنيد. براي اضافه كردن سبزیجات ابتدا آن‌ها را با استاک، نمک و فلفل مخلوط و پوره کنید، سپس مجدداً به خامه، شیر یا ماست اضافه کنید. تقریباً هر مانده مواد غذایی که به طعم و مزه اصلی سوپ خللی وارد نکند، انتخابي مناسب است.
گرم کردن استاک به منظور استفاده در سوپ

معمولاً پخت سوپ با گوشت یا سبزیجات شروع می‌شود، سپس استاک یا آب را به آن اضافه مي‌كنند. بهتر است ابتدا استاک یا آب را گرم کنید، سپس مواد را داخل آن بريزيد. به اين ترتيب در زمان پخت، 10 تا 15 دقیقه صرفه جویی کرده‌اید.
پوره کردن سوپ

تقريباً برای پوره کردن بيشتر سوپ‌ها مي‌توانيد از مخلوط‌كن استفاده کنید. اگر پوره خیلی غلیظ است، مقداری آب به آن اضافه کنید. اما اگر خيلي رقیق است، به بخش«چگونه سوپي غليظ تهيه كنيد» رجوع کنید. درضمن خامه سفت یک غلیظ کننده استثنایی است که طعم بسیار عالی و ساختاری لطیف به سوپ می‌دهد (2/1 پیمانه خامه یا حتی کمتر برای شش پیمانه سوپ کافی است.)
افزودن پاستا یا برنج به سوپ

برنج و پاستا کیفیت سوپ را بالا برده و آن را خوش طعم‌ و لذيذ مي‌كند. بهتر است که آن‌ها را در آب جداگانه‌ای بپزید؛ در غير اين صورت باعث جذب بيش از حد آب سوپ شده و نشاسته زيادي را از خود خارج مي‌كنند باعث تغییر شكل و مزه سوپ می‌شود.
نگه‌داری سوپ

بسیاری از سوپ‌ها را می‌توانيد از قبل آماده و به‌مدت یک ماه یا بیشتر در فریز نگه‌داری کنید؛ بنابراین دلیلی مبنی بر این که سوپ را فقط قبل از مصرف تهيه کنید، وجود ندارد. به‌طور کلی، بهتر است سوپی که به آن نشاسته (‌برنج یا پاستا) اضافه کرده‌اید را در فریزر یا یخچال قرار ندهید؛ زیرا همچنان به جذب آب سوپ ادامه می‌دهند و این امر باعث سفت و غلیظ شدن سوپ می‌شود. همچنین دقت داشته باشید، سوپ‌هایی که از فرآورده‌های لبنی تهیه می‌شوند را فریز نکنید؛ زیرا در هنگام گرم کردن مجدد، احتمال بریده بریده شدن سوپ وجود دارد.

چگونه سوپي غليظ تهيه كنيد

كيفيت سوپ به رقيق يا غليظ بودن آن مرتبط نمي‌باشد، گاهي اوقات ترجيح مي‌دهيد كه سوپي رقيق و خوش طعم ميل كنيد تا سوپي كه با آرد يا نشاسته ذرت غليظ شده باشد؛ براي تهيه سوپي غليظ در صورت تمايل مي‌توانيد از اصولي كه در زير به آن‌ها اشاره كرده‌ايم، استفاده كنيد.
سیب زمینی

نشاسته موجود در سیب‌زمینی باعث طعم‌دار و غليظ شدن سوپ می‌شود. اگر می‌خواهید سوپ را بعد از پختن پوره کنید، سیب‌زمینی را پوست گرفته، سپس خرد کنید و همزمان با افزودن استاک یا آب به سوپ بیفزایید. برای غلیظ کردن سوپ سبزیجات یا لوبیا، سیب‌زمینی پخته شده را ابتدا کمی با چنگال له کنید( یکی دو قاشق پُر از سیب‌زمینی له شده برای این کار کافی است) و چند دقیقه قبل از سرو، سیب‌زمینی له شده را به سوپ بیفزایید و هم بزنید تا کاملاً در آن حل و گرم شود، سپس سوپ را سرو كنيد.
نودل

با مصرف نودل، سوپي با نشاسته زياد تهيه كنيد. ظرف بزرگي براي تهيه اين سوپ فراهم كنيد تا فضاي كافي براي نودل‌هايي كه قد كشيده و بزرگ شده‌اند، وجود داشته باشد. در 10 دقيقه آخر پخت به سوپ، اضافه كرده، سپس سرو كنيد.
غلات

افزودن یک قاشق سوپ‌خوری از غلات پخته شده در پايان مدت زمان پخت سوپ، باعث غلیظ شدن آن می‌شود؛ اما اگر بخواهید به سوپ غلظت بيشتري بدهيد، مقدار کمی از غلات را در ابتدای پخت به آن اضافه كنيد و اجازه دهید تا کمی پخته و از هم جدا شوند، سپس سوپ را پوره کنید.
لوبيا

یکی از خوش طعم‌ترین غلیظ کننده‌های سوپ لوبيا است. از بین انواع لوبیا، لوبیای سفید در تهيه سوپ بیشترین کاربرد را دارد و باعث ایجاد طعم خامه‌ای در سوپ می‌شود؛ مخصوصاً زماني كه آن را پوره مي‌كنيد، اين احساس در شما به وجود مي‌آيد كه در تهيه سوپ از كره يا خامه استفاده شده است.
نان

در صورت امکان از نان بیات استفاده کنید، چون مایع سوپ را بدون از هم پاشیده شدن به خود جذب می‌کند. البته نان کروتون و نان خشک هم انتخاب‌هاي مناسبي هستند. روش مناسب دیگر، ریختن مقداری نان تست در یک ظرف بزرگ و اضافه کردن یک ملاقه سوپ بر روی آن ها است.
کره

برای به‌دست آوردن یک طعم و ساختار مخملی و بی نظیر، در زمانی که سوپ آماده سرو است، حرارت را خاموش کنید و یک تا دو قاشق سوپ خوری کره سرد را به آن اضافه کرده، هم بزنید تا آب شود.
امضای سحرناز
1172 سال است که یک مرد منتظر 313 مرد است ؛ چقدر مرد شدن زمان می برد !
(آخرین ویرایش در این ارسال: ۲۳-۱۰-۱۳۹۱ ۱۰:۳۴ صبح، توسط سحرناز.)
۲۳-۱۰-۱۳۹۱, ۱۰:۳۱ صبح
یافتن سپاس نقل قول
7 کاربر از سحرناز به دلیل این ارسال سپاس کرده.
سمیه گلبانو, بهار2020, ladybird68, sima, بی نام و نشانم, طاطا, عسل بابا



ّبرگزیده مردمی ششمین جشنواره وب ایران در بخش خانواده و کودک
Top of Page
کپی برداری بدون ذکر منبع مجاز نبوده و تمامی حقوق متعلق به © انجمن خانوم گل می باشد