خوش آمدید ورود یا ثبت نام

تبلیغات
Bia2Aroosi
کانال خانوم گل'
Ads Ads

close
Ads
 
امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امتیازات: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

شناخت بیشتر طب سنتی

کاربر خانوم گل

*
وضعیت : آفلاین
ارسال‌ها:
31
تاریخ عضویت:
آبان ۱۳۹۲
مدال ها

اعتبار: 86


محل سکونت : -
ارسال: #1
شناخت بیشتر طب سنتی
ارکان طب سنتی : 1- آتش
2- هوا
3- آب
4- خاک

اخلاط به جسم روان و لطیفی گفته می شود که در نتیجه تغییرات انجام شده بر روی غذا به وجود می آید.

اخلاط چهارگانه در بدن انسان: 1- صفرا-------> گرم و خشک
2- خون------> گرم و تر( دم)
3- بلغم------> سرد و تر
4- سودا------> سرد و خشک

برای درمان با طب سنتی در قدم اول لازم است فرد مزاج ذاتی خود را بشناسد سپس روش زندگی مناسب با آن مزاج را به کار ببندد.

حفظ الصحه: تنظیم روش زندگی مطابق مزاج و خصوصیات ذاتی فرد

روش های تشخیص مزاج:
1- لمس کردن بدن
2- رنگ بدن
3- هیکل(چاقی و لاغری)
4- مو
5- چگونگی افعال صادر شده از بدن
6- کیفیت دفع
7- کیفیت خواب و بیداری
8- چگونگی تأثیر پذیری بدن از کیفیت های چهارگانه
9- کوچکی و بزرگی عضلات بدن
10- حالات نفسانی
امضای somijan
(آخرین ویرایش در این ارسال: ۲۴-۴-۱۳۹۳ ۰۲:۴۶ عصر، توسط somijan.)
۱۲-۱۱-۱۳۹۲, ۰۱:۲۱ عصر
یافتن سپاس نقل قول
3 کاربر از somijan به دلیل این ارسال سپاس کرده.
tina63, naghmeh24, نگار 58
کاربر خانوم گل

*
وضعیت : آفلاین
ارسال‌ها:
31
تاریخ عضویت:
آبان ۱۳۹۲
مدال ها

اعتبار: 86


محل سکونت : -
ارسال: #2
RE: شناخت بیشتر طب سنتی
فواید روزه داری از نظر طب سنتی
پزشکان طب سنتی عقیده دارند فایده بزرگ کم خوردن و پرهیز نمودن از غذا در یک مدت کوتاه آن است که چون معده حدود 11 ماه پر از غذا بوده است در مدت یک ماه روزه داری مواد غذایی خود را دفع می کند. هم چنین کبد هم برای حل باقیمانده غذای جمع شده در معده، صفرای خود را تخلیه می کند. تمام دستگاه گوارش در این مدت استراحت می کند. روزه یعنی کم خوردن و کم آشامیدن در مدت معینی از سال که بهترین راه حفظ تندرستی است و طب قدیم و جدید هر دو به آن اعتقاد دارند.

با چه غذایی افطار کنیم؟
در طب سنتی توصیه فراوان به مصرف آب گرم در هنگام افطار (بعد از زمان طولانی خالی بودن معده) شده است چون این عمل باعث گرم شدن معده می شود. مصرف آب سرد هنگام افطار باعث سردی و انقباض معده شده و مانع ترشح مناسب شیره های معده می گردد.
امروزه در طب سنتی مصرف آب یخ و سرد را مضر می دانند و بر این عقیده اند که آب سرد چربی مواد غذایی داخل معده را به صورت سفت و غیر قابل جذب در می آورد که این چربی ها در دیواره سلول ها رسوب داده و موجب پیدایش سلول های سرطانی در طول زمان خواهد شد. استفاده از شربت های سنتی مثل خاکشیر و تخم شربتی برای افراد سرد مزاج (بلغمی ها) و شربت سکنجبین برای افراد گرم مزاج (دموی ها) در ماه رمضان توصیه می شود. شربت خاکشیر در سحر هم توصیه می شود چون وقتی دانه ها در مجاورت آب قرار می گیرند می توانند چندین برابر وزن خود آب جذب کرده و متورم شوند در نتیجه این دانه ها آب زیادی را در بدن نگه داشته و به تدریج در بدن آزاد می کنند، پس برای رفع عطش در هنگام روزه داری بسیار مفید است. نوشیدن شربت سکنجبین با خیار رنده شده برای دفع گرما مفید است.
از آن جا که در هنگام روزه داری بدن از ذخایر خود استفاده می کند و سوخت و ساز و دفع مواد بیشتر است خون حالت اسیدی بیشتری می گیرد، بنابراین موادی که به خون حالت قلیایی بدهند مثل آب میوه های طبیعی (به جز آب آلو، آب گوجه فرنگی و زردآلو) و شیر در ماه رمضان مفید هستند. آب میوه ها و نکتارهای مصنوعی در واقع نوعی نوشابه و سودازا هستند و به هیچ وجه قلیایی بودن خون را افزایش نمی دهند. مواد نام برده هم چنین به علت محتوای زیاد شکر چاق کننده هستند.

بهترین تغذیه برای وعده افطار
به دلیل ضعف هضم پس از یک روز طولانی مناسب است که افطار خود را با یک غذا و نوشیدنی گرم و ترجیحا کمی شیرین که مضاف بر آن سبک و ساده و زود هضم باشد آغاز کنیم. به عنوان مثال استفاده از آب جوش، چای کمرنگ، شیر گرم و شربت عسل گرم به عنوان نوشیدنی مناسب هستند. مصرف سوپ گرم حاوی اندکی غلات و حبوبات و سبزیجات، هم چنین حلیم، حلوای سنتی، آش های سنتی جز آش رشته، شله زرد، فرنی، حریره بادام و ... از بهترین خوراکی ها برای شروع افطار هستند.


تغذیه سالم برای وعده افطار
در ایام روزه داری مناسب است که افطار و شام در دو وعده مجزا خورده شود تا معده پس از یک افطار سبک آمادگی هضم غذای بیشتر را کسب کند. این کار موجبات عدم ایجاد احساس ثقل و سنگینی معده و هم چنین بد هضمی را فراهم کرده و در فاصله دو وعده فرصت انجام امور عبادی و فردی نیز به دور از احساس ضعف و عطش فراهم می شود.
یکی دیگر از توصیه های زمان افطار گشودن روزه با کمی نمک است که موجب تقویت هاضمه و دفع رطوبات لزج سیستم گوارش می شود. البته باید رعایت حال فرد و بیماری وی را نیز کرد.

غذای مناسب سحر
توصیه می شود از غذاهای چرب و سرخ شده کمتر استفاده کنید، زیرا این غذاها سودازا هستند و در ماه رمضان که بدن خود دچار خشکی می شود این خشکی را تشدید می کنند. انواع نوشابه ها، آب میوه ها و بادمجان سرخ شده سودازا هستند. استفاده از شربت های گیاهی مثل شربت گل سرخ و گل بنفشه به پاک سازی بدن کمک می کند.

مصرف مواد غذایی انرژی زا در وعده افطار
مصرف مواد غذایی انرژی زا مانند زولبیا، بامیه، پیتزا و غذاهای چرب در وعده افطار صفرای بدن را افزایش می دهد، زمانی که صفرا در بدن زیاد شود بیماری های زیادی بروز می کند، که می توان به ریزش مو، صدا در گوش، داغی کف پا، سیاه شدن پوست و گر گرفتگی اشاره کرد. صفرا مزاج گرم و خشک است و می توان در در وعده افطار از مواد غذایی خنک استفاده کرد. می توان شربت های خنک مانند کاسنی، سکنجبین و خاکشیر در وعده افطار مصرف کرد و حتی از میوه های آبدار مانند هندوانه و هلو می توان مصرف کرد.

پیشگیری از سوزش و درد معده
برای پیشگیری از سوزش و درد معده می توان قبل از مصرف وعده سحر و افطار یک استکان عرق بومادران همراه با عرق نعناع مصرف کرد، به دلیل این که عرق بومادران از ترشح اسید معده پیشگیری می کند و مانع بروز دردهای معده در روزه داران می شود.

برنامه افطاری و سحری
در وعده سحر و وعده افطار نباید به طور خالص گرمی یا به طور خالص سردی خورد، باید در وعده سحر 70 درصد مواد غذایی از جنس گرمی و 30 درصد از مواد سرد باشد و در وعده افطار این رویه برعکس است. یعنی 70 درصد مواد سرد و 30 درصد مواد گرم خورده شود.
می توان در وعده افطار از مرکباتی مانند پرتقال استفاده کرد، هم چنین هندوانه، آب زرشک و خاکشیر نیز صفرای تولید شده در طول روز را از بین می برد.

توصیه به روزه دارانی که صاحب مزاج گرم و خشک هستند:
از مصرف مواد خشک اجتناب ورزند: موادی مثل گردو، بادام، ته دیگ، برنج، سرخ کردنی ها، فست فود، چیپس، شیرینی جات، کباب و ...
اگر در ماه رمضان از این مواد مصرف کردند باید با مصرف مصلحات جلوی ضررهای آن را بگیرند. شیر غیر پاستوریزه یک مصلح مناسب برای رفع ضرر مواد خشک برای خشک مزاجان است. پنیر، خشکی گردو را کم می کند. مصرف میوه های مرطوب و آب دار توصیه می شود. مواد غذایی لعاب دار و ژله ای مانند شوربا و غذای حیوانی مثل پاچه گوسفند و ... باید مورد توجه قرار گیرند.

توصیه به روزه دارانی که صاحب مزاج سرد و تر هستند:
غذاهایی مانند کباب کبک، بلدرچین، گنجشک و کبوتر، کباب گوشت شتر و خورشت های این گوشت ها با افزودن کمک غذایی مانند غوره، ریواس، رب انار، گداخته ( شامل گردو، بادام، فندق، پسته و امثال آن) که کمی بو داده شود و نیم کوب یا پودر شود و با عسل شیرین گردد، آماده خوردن بر سر سفره افطار ی است.
فسنجان به خاطر گردو و رب انار با یکی از گوشت های ذکر شده و امثال آن.

اهمیت وعده سحر
خوابیدن با شکم پر بعد از سحر، باعث سوء هاضمه و مشکلات گوارشی می شود. حکمت روزه، تنظیم اعمال حیاتی بدن و دفع اخلاط فاسده از بدن است. با خوابیدن بعد از سحری با شکم پر، نه تنها کمکی به سیستم گوارشی خود ننموده ایم که فشار روی معده خود را مضاعف کرده ایم. به علاوه در این ماه نیاز به شادابی و نزدیکتر شده به خدا داریم. با شکم پر خوابیدن باعث کسلی در روز بعد می شود و فرصت بازسازیمان را از دست می دهیم. بهترین وقت خواب هنگامی است که هضم معده انجام گرفته و غذا از دهانه معده عبور کرده باشد.

بهترین میوه هایی که برای مزاج های خشک در ماه رمضان پیشنهاد می شود:
انواع آلوها، انگور، خربزه، هندوانه، گرمک، طالبی، زردآلو، هلو، هلو انجیری، شلیل، ازگیل، گیلاس، توت سیاه و شاه توت و انواع مرکبات و ...
اگر از میوه های خشک و گرم استفاده کردند بهتر است با مصلح زیان آن را دفع کنند، مثلا خرما اگر برای آنان عطش ایجاد کند باید از شربت های سرد لعابدار بهره گیرند. مانند شربت های سرد بنفشه، نیلوفر، تخم شربتی، اسفرزه، شربت تخم خیار و سکنجبین و امثال آن را برای خنثی کردن مواد عطش آور استفاده کنند.

به روزه دارانی که صاحب مزاج گرم و خشک هستند توصیه می شود:
از مواد نفاخ باید اجتناب کنند یا با مصلحات بادشکن نفخ آن را بشکنند. حبوبات را بپزند و آب آن را دور بریزند و هنگام مصرف با بادشکن های مناسب بادآوری آن را از بین ببرند، مثلا عدس را با پودر آویشن و باقالا را با گلپر و دیگر حبوبات را با جوشانده زیره یا عرق نعناع یا نبات یا زنجبیل به صورت جوشانده یا شربت یا پودر زنجبیل یا پودر دارچین مصرف کنند. باقالا و حبوبات عطش آورند و مصلحات ذکر شده جبرانی است برای عطش آن ها.
امضای somijan
(آخرین ویرایش در این ارسال: ۲۴-۴-۱۳۹۳ ۰۲:۵۰ عصر، توسط somijan.)
۲۴-۴-۱۳۹۳, ۰۲:۳۱ عصر
یافتن سپاس نقل قول
3 کاربر از somijan به دلیل این ارسال سپاس کرده.
naghmeh24, naghmeh24, naghmeh24
کاربر خانوم گل

*
وضعیت : آفلاین
ارسال‌ها:
31
تاریخ عضویت:
آبان ۱۳۹۲
مدال ها

اعتبار: 86


محل سکونت : -
ارسال: #3
RE: شناخت بیشتر طب سنتی
درمان ریزش مو با طب سنتی
علت اصلی ریزش مو گرسنگی پیاز مو نسبت به ویتامین هایB می باشد و این گرسنگی خود باعث جمع شدن چربی در اطراف پیاز مو است.
یکی دیگر از عواملی که باعث ریزش مو می گردد کمبود گوگرد می باشد. این ماده معدنی جزء ترکیبات مو می باشد و در انواع پیازهای خوراکی مثل پیاز نرگس و هم چنین در انواع سبزی ها مثل تره، سیر و موسیر به وفور یافت می شود.
کندی جریان خون در زیر پوست سر، یکی دیگر از عوامل ریزش موست. برای تحریک جریان خون در زیر پوست سر می توان از عواملی که پوست را تحریک می کنند، استفاده نمود تا از ریزش موهای خود جلوگیری کرد. یکی از راه ها، به جریان انداختن خون در سر و تنفس موهاست به شرط این که صابون و شامپویی را که به کار می برید قلیایی نباشد. می توانید با ماست و یا آب ماست هنگام شست و شوی مو، از ریزش آن جلوگیری کنید.

محلول دست ساز مناسب برای شست و شوی موی سر
یک عدد خیار بزرگ که کاملا رسیده و زرد شده است را از وسط به دو نیم کنید و لابه لای گوشت و تخم آن مقداری جو دو سر قرار دهید. پس از چند روز جو از آب خیار استفاده کرده و جوانه می زند و پس از مدتی خشک می شود. حالا آن را کوبیده و مخلوط با حنا یا ماست به سر ببندید.
برگ های گزنه و پیاز را کاملا ریز کرده و در الکل 70 درصد بریزید. هر روز این مخلوط را تکان دهید و به مدت یک الی دو هفته آن را در هوای اتاق نگه دارید. بعد آن را صاف کرده و به مدت یک هفته هر روز پوست خود را با آن ماساژ دهید بعد از گذشت این مدت خواهید دید که ریزش موی شما چقدر کاهش یافته است.

خواص حنا از دیدگاه طب سنتی
* پمادی از گل حنا، موم ولرم و روغن گل رز برای رفع درد قسمت های مختلف بدن مفید است.
* پمادی از برگ های حنا برای رفع ترک پا مفید است.
* حنا علاوه بر براق کردن مو باعث رفع شوره سر نیز می شود.
* روغنی که از گل حنا تهیه می شود برای روشنی و درخشانی رنگ چهره بسیار مفید است.
* برای رفع زخم ها و تاول های دهان از برگ های این گیاه استفاده کنید.
* برگ های این گیاه خنک و تقویت کننده مو و پوست است.
* برای درمان ریزش مو، برگ های حنا را با روغن خردل بجوشانید و به طور مرتب به موها بمالید.
* مخلوطی از پودر حنا، آب و آب لیمو را به موها بمالید و پس از یک ساعت موها را بشویید این کار باعث براق شدن مو می شود.
* برای رفع سردرد، پمادی با گل حنا و سرکه آماده کنید و به سر بمالید.
شفاف سازی پوست با کمک طب سنتی
برای شفاف سازی پوست می توان از ماسک زرده تخم مرغ و یا ماست ترش و آب لیمو استفاده کرد. هم چنین می توان از توت فرنگی به عنوان یک لایه بردار مناسب برای پوست بهره برد. هم چنین خوردن گوشت با نخود (آبگوشت) در طول هفته می تواند به شفاف سازی پوست کمک کند.

راه های پیشگیری از پیری پوست با طب سنتی
با کمک دستورات تغذیه ای می توان بعد از 40 سالگی هم چنان به پوست رطوبت رساند و روند پیری پوست را به تاخیر انداخت. یکی از این روش ها مصرف ماهی است چرا که روغن ماهی ضد پیری و استرس است و اسیدهای چرب امگا3 موجود در روغن ماهی بهترین راه برای تقویت قوای بدنی است. مصرف 3 گرم از این روغن در طول روز لازم است. هم چنین خواب کافی در طول شبانه روز به روند کند شدن پیری پوست کمک می کند بنابراین استراحت به میزان کافی و خواب مفید لازم است.
(آخرین ویرایش در این ارسال: ۲۴-۴-۱۳۹۳ ۰۳:۰۸ عصر، توسط somijan.)
۲۴-۴-۱۳۹۳, ۰۲:۴۵ عصر
یافتن سپاس نقل قول
2 کاربر از somijan به دلیل این ارسال سپاس کرده.
naghmeh24, حلمایی
کاربر خانوم گل

*
وضعیت : آفلاین
ارسال‌ها:
31
تاریخ عضویت:
آبان ۱۳۹۲
مدال ها

اعتبار: 86


محل سکونت : -
ارسال: #4
RE: شناخت بیشتر طب سنتی
توصیه به روزه دارانی که صاحب مزاج گرم و خشک هستند:
از مصرف مواد خشک به افراط اجتناب کنند، از خشکبار کمتر استفاده کنند و مصلحات مربوطه را به کار برند، با این تفاوت که اصلاح کننده ها باید دارای مزاج گرم و تر باشند، مثلا شربت های لعابدار با مزاج گرم بخورند، مانند شربت سکنجبین عسلی، شربت اسطوخودوس و نعناع، شربت بالنگ، کمپوت های بالنگ، سیب، گلابی و امثال آن. دم نوش های گاو زبان، بابونه، گزنه، اسطوخودوس، نعناع، پونه و امثال آن با عسل یا شیرینی های دیگر.
* برنج آب کش مناسب نیست بلکه باید به صورت کته آن هم همراه با پودر سبوس برنج که به کته اضافه می شود و یا با سبزیجات طبخ شود مثل کنه سبزی پلو بدون سیر سبز.
* از تخم مرغ نیم رو و آب پز سفت اجتناب شود زیرا عطش آور است اما تخم مرغ نیم پز که زرده آن شل باشد اشکالی ندارد.

توصیه به روزه دارانی که صاحب مزاج گرم و تر هستند
* از خواب زیاد بپرهیزند، اگر زیاد بخوابند کم ذهن و کم حافظه می شوند.
* سعی کنند نیمه های شب برای انجام یک کار عبادتی یا یک ساعت مطالعه از خواب برخیزند.
* بعد از سحری سعی کنند نخوابند و اگر خوابیدند بین سحری و خواب حداقل 1 تا 5/1 ساعت فاصله دهند و خواب طولانی بعد از سحری برایشان مفید نیست.
* خواب روز برای آن ها بد است، مگر خواب قیلوله هنگام ظهر یا قبل از آن به مدت حداکثر نیم ساعت
* از آب انار و رب انار و رب آلبالو برای رفع عطش می توانند بهره ببرند.
* حجم غذا را کاهش دهند.
* از غذاهای خشک کم حجم بیشتر استفاده کنند. غذاهایی مانند جوجه کباب، کباب بره با پودر سماق، ماهی کپور یا دیگر ماهی ها که قبل از پختن در پودر زنبجیل یا دارچین و زیره و انیسون شیرین و آب لیمو ترش خوابانده شده باشد و امثال آن که به صورت کباب پز یا بخار پز یا قلیه ماهی صرف شود. کباب کبک، بوقلمون، شترمرغ و امثال آن مفید است.
* باید مصرف غذاهایی مانند برنج و نان را به حداقل ممکن رسانده و از گوشت گاو پرهیز کنند.

توصیه به روزه دارانی که صاحب مزاج سرد و تر هستند:
* از خواب زیاد بپرهیزند. اگر زیاد بخوابند دچار کندی ذهن و نسیان می شوند.
* مانند مزاج های گرم و تر ساعاتی از نیمه شب را برای عبادت یا مطالعه از رختخواب برخیزند. خواب روز برایشان منفید نیست، مگر خواب ظهر که آن هم نباید بیشتر از نیم ساعت شود(خواب قیلوله)
* بعد از سحری سعی کنند نخوابند و اگر خوابیدند بین سحری و خواب حداقل 30/1 ساعت فاصله دهند. خواب طولانی بعد از سحری برایشان خوب نیست.
* حجم غذا را کاهش دهند و کمترین مصرف غذایی ممکن را داشته باشند.
* از غذاهای خشک و کم حجم بیشتر استفاده کنند.
* مصرف انواع خشکبار مانند پسته، فندق، بادام هندی و امثال آن مفید است.
* از میوه ها و سبزیجات دارای طبیعت گرم و به خصوص گرم و خشک بیشتر استفاده کنند، آن هم میوه هایی که به گرمی گرایش دارند. میوهایی گرم و خشک مانند خرما، گردو، انجیر سیب، زالزالک، انگور، خربزه و ...
* از سبزیجاتی مثل لوبیا سبز،کاهو، گشنیز، برگ انگور استفاده نکنند.
امضای somijan
۳۱-۴-۱۳۹۳, ۰۲:۳۶ عصر
یافتن سپاس نقل قول
کاربر خانوم گل

*
وضعیت : آفلاین
ارسال‌ها:
31
تاریخ عضویت:
آبان ۱۳۹۲
مدال ها

اعتبار: 86


محل سکونت : -
ارسال: #5
RE: شناخت بیشتر طب سنتی
رفع کاهش دندان درد با طب سنتی
* روغن میخک را بر روی دندان ها یا لثه های خود بمالید. میخک نه تنها می تواند درد را آرام کند بلکه خاصیت ضدعفونی کنندگی هم دارد و می تواتند از عفونت دندان جلوگیری نماید.
* روزانه سه بار سیر بجوید. سیب سبب قطع درد می شود و باکتری ها را از بین می برد.
* می توانید سیر له شده را با مقداری نمک و کره بادام زمینی مخلوط کنید و آن را بر روی دندان ها فشار دهید. این مخلوط را حداقل 30 دقیقه بر روی دندان های خود قرار دهید.
* چند قطره عصاره وانیل را بر روی قسمت های دردناک دندان قرار دهید.اگر چه وانیل عفونت دندان را از بین نمی برد ولی این فرصت را به شما می دهد تا درد را کنترل کنید.
* 30 قطره اسانس نعناع را با یک چهارم لیوان آب مخلوط کرده و از آن به عنوان دهان شویه استفاده کنید. سه بار در روز و هر دفعه حداقل 30 ثانیه دهانتان را با آن بشویید. نعناع خاصیت ضد تورم و ضد عفونی کنندگی دارد و برای تسکین درد بسیار مناسب است.
* لیمو ترش حاوی ویتامین ث است و می تواند عفونت را کنترل کند. مقداری آب لیمو ترش را بر روی دندان بریزید تا درد آن ساکت شود.
* مقداری پیاز خرد شده را بر روی دندان خود بگذارید و منتظر شوید تا درد آن تسکین یابد. سپس قطعه دیگری از پیاز خرد شده را بر روی دندان خود بگذارید و قطعه قبلی را دور بیندازید. پیاز یک آنتی بیوتیک طبیعی محسوب می شود.

راهکارهایی برای سفید کردن دندان
* جویدن برگ های تازه مریم گلی یکی از بهترین روش های طبیعی برای از بین بردن رنگ دندان به ویژه تغییر رنگ ناشی از مصرف بیش از حد چای یا قهوه است. برای افزایش میزان اثر پذیری مریم گلی کافی است چند برگ تازه مریم گلی را به خوبی بجوید و بعد میکس شده 5 گرم برگ مریم گلی تازه را روی دندان های خود ماساژ دهید. تکرار این ماساژ هر شب در مدت زمان کوتاهی کمک می کند تا سفیدی از دست رفته به دندان هایتان بازگردد.

دهان شویه طبیعی
برای تهیه این دهان شویه طبیعی کافی است 10 گرم گیاه دم اسب را در 2 لیوان آب بجوشانید تا یک لیوان از آن باقی بماند. سپس هر بار به هنگام استفاده نصف استکان از این عصاره را با یک قاشق غذاخوری عسل ترکیب کنید و به عنوان دهان شویه از آن استفاده کنید. می توانید این دهان شویه را قرقره کنید یا آن را با کمک انگشت دست روی لثه و دندان هایتان ماساژ دهید. دهان شویه دم اسب علاوه بر برطرف شدن رنگ زرد دندان ها به تقویت و استحکام لثه ها نیز کمک می کند. دقت کنید که این دهان شویه را هر هفته سه بار و تنها برای یک دوره درمانی 2 ماهه استفاده کنید.

درمان پوکی استخوان برای سرد مزاج ها
اتف) شبی هفت عدد انجیر را خیس کرده میل کنید.
ب) اگر شدت بیماری بیشتر بود از ترکیب 5 واحد عسل+ 1 واحد پودر پوست تخم مرغ محلی آب پز شده (شبی یک قاشق مربا خوری ) میل شود.
نکته: فقط دقت کنید که پوست تخمم مرغ خوب شسته شده باشد.
ج) کاهش جدی سردی ها مخصوصا لبنیات و افزایش خوراک گرمی ها مثل خرما، زیتون، مویز، ارده، شیره، عسل، بادام درختی و ..

درمان پوکی استخوان برای گرم مزاج ها
شبی 1 لیوان شیر طبیعی + 1 ق غ عسل + 1 ق م پودر سنجد میل شود.
دقت شود که عموما گرم مزاج ها دچار پوکی استخوان نمی شوند مگر در سن پیری که آن موقع بدن سرد شده است. پس حتما در تعیین دقیق مزاج بدن باید دقت نمود.

درمان چاقی برای دموی ها
یک فرد دموی استعداد چاقی فراوانی دارد، به همین دلیل معمولا اضافه وزن دارد.
برای کاهش وزن:
* رژیم ترک ناهار به مدت 40 الی 120 روز
* ترک آب یخ خوردن و ترک آب بین غذا و تا حد امکان یک الی دو ساعت بعد از غذا آب بنوشد. ضمنا خوردن هر چیز سرد(منظور دمای جسم است) برایش مضر است.
* کاهش جدی سردی ها مخصوصا سرد و ترها
* ورزش نیمه سنگین سفارش می شود که روزانه انجام گردد.
* روغن مالی روی شکم هر شب با روغن سیاه دانه
* خوردن روغن های گرم از فبیل کنجد، زیتون و حیوانی(گاوی)

درمان چاقی برای بلغمی ها
این افراد بسیار مستعد چاقی هستند. بهترین فصل برای لاغری یک بلغمی تابستان است. یک بلغمی برای لاغری بیشتر باید از گرم و خشک ها استفاده کند.
* ارده با شیره روزی یک پیاله
* از ترکیب زنیان (پورد زنیان) + سیاه دانه نیم کوب + مصطکی + عسل: صبح ناشتا و شب موقع خواب یک ق م میل شود.
آن هایی که چاقی بسیار دارند می توانند نیم ساعت قبل ناهار و شام هم بخورند.
* کاهش جدی سردی ها مخصوصا سرد و ترها
* روغن سیاه دانه هر شب روی شکم و کمر مالیده شود.
* تغییر روغن مصرفی به کنجد یا زیتون

درمان لاغری در سوداوی ها
سوداوی ها اصولا افراد لاغری هستند، آن ها می توانند برای درمان لاغری از خوراک های گرم و تر بیشتر استفاده کنند.
1- شبی یک لیوان عرق یونجه با کمی عسل
2- خوردن روزی 7 عدد خیار با 7 عدد خرما
3- خیس دادن 10 عدد انجیر داخل شیر و صبح ناشتا خوردن
4- انگور روزی 3 الی 4 خوشه
5- روزی 14 عدد بادام درختی را دانه دانه مثل آدامس بجوید.
* بهترین فصل برای سوداوی ها فصل بهار است.

درمان لاغری برای صفراوی ها
یک فرد صفراوی معمولا استعداد چاقی ندارد و به ندرت آن هم در سنین بالا دچار چاقی های موضعی می گردد. بیشتر صفراوی ها قصد چاق شدن دارند چرا که پایه بدنشان گرم و خشک است. برای درمان لاغری این افراد می توان از خوراک های سرد و تر استفاده کرد. اما زیاده روی در آن باعث سرد شدن معده و چاقی معده ای آن ها می شود.
1- یک لیوان شیر طبیعی به همراه کمی عسل یا خرما
2- یک لیوان ماء الشعیر طبی به همراه کمی عسل
طرز تهیه ماء الشعیر طبی: 14 لیوان آب + یک لیوان جو را حرارت می دهید تا زمانی که جو بشکفد بلافاصله صاف کنید و در یخچال نگه دارید.
3- شبی یک لیوان عرق کاسنی با کمی عسل
* بهترین فصل برای صفراوی ها زمستان است.

فوت و فن های رژیمی
محققان طب سنتی دریافته اند که افزایش تری در بدن، باعث چاقی می شود. به همین خاطر افراد دموی (گرم و تر) و بلغمی (سرد و تر) بیشتر دچار چاقی می شوند. این افراد می توانند برای درمان چاقی از روش اضداد استفاده کنند. یعنی اگر طبع دموی دارند از غذاهایی با طبع سرد و خشک و اگر طبع بلغمی دارند غذاهایی با طبع گرم و خشک مصرف کنند.
اگر مزاج شما دموی است، باید بدانید که مصرف خرما و شیرینی باعث چاقی تان می شود.
اما اگر بلغمی هستید، برای درمان چاقی مصرف آب سرد، ماست، کاهو، هندوانه و همه مواد سرد بدون وجود مصلح را به حداقل برسانید.
افراد دارای طبع گرم و خشک (صفراوی) با خوردن چای، غذاهای گرم و پرحرارت مانند خرما، ارده، گردو و عسل لاغر می شوند.
هم چنین افراد دارای طبع سرد و خشک (سوداوی) با خوردن غذاهای افزاینده سودا مانند بادمجان، سوسیس و کالباس لاغر می شوند.
امضای somijan
۳۱-۴-۱۳۹۳, ۰۲:۴۶ عصر
یافتن سپاس نقل قول
1 کاربر از somijan به دلیل این ارسال سپاس کرده.
faazizi1370

تبلیغات

Bia2Aroosi
کانال خانوم گل'



ّبرگزیده مردمی ششمین جشنواره وب ایران در بخش خانواده و کودک
Top of Page
کپی برداری بدون ذکر منبع مجاز نبوده و تمامی حقوق متعلق به © انجمن خانوم گل می باشد