خوش آمدید ورود یا ثبت نام

تبلیغات
Bia2Aroosi
کانال خانوم گل'
Ads Ads

close
Ads
 
امتیاز موضوع:
  • 36 رأی - میانگین امتیازات: 2.44
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

علت خراب شدن كيك ها

ناظم خانوم گل

*******
وضعیت : آفلاین
ارسال‌ها:
1,772
تاریخ عضویت:
دی ۱۳۸۹
مدال ها
مدال برنده مسابقه آشپزیمدال برنده مسابقه آشپزیمدال برنده مسابقه آشپزیمدال برنده مسابقه آشپزیمدال برنده مسابقه آشپزیمدال برنده مسابقه هنری

اعتبار: 5336


محل سکونت : ارومیه
ارسال: #1
علت خراب شدن كيك ها
1: اگه حرارت پختن كيك زيادتر از حد معمول باشه يا ظرف كبك خيلي بزرگ باشه كيك پف نميكنه و خراب ميشه .

2:در بيست دقيقه اول نبايد در فر رو باز كنيم يا به اون ضربه بزنيم زيرا پف كيك ميخوابه . مثلا موقعي كه ارد رو با ليسك قاطي كردم براي اينكه اضافي مايه كيك از ليسك بريزه اصلا نبياد به كناره ظرف ضربه بزنيم .

3:زياد هم زدن سفيده و مواد ديگر باعث خشك شدن و سفت شدن كيك ميشه .


4 :به هم زدن بيش از حد ارد و الك نكردن اون باعث ميشه كه كيك پف نكنه .

5:اگه كيك زياد تو فر بمونه روي كيك سفت ميشه .

6:كم هم زدن شكر و روغن و زرده تخم مرغ باعث زبري كيك ميشه .

7:اگر فر بيش از حد داغ بشه كيكمون ترك ميخوره .

8: اگه كيك خوب نپزه حالت آبدار و خام به خودش ميگيره و داخلش پوك نميشه .

9: دو قاشق غذاخوري شكر و 2 قاشق غذاخوري آب و 1 قاشق چايخوري آبليمو رو قوام ميديم و ميزاريم تا سرد بشه وسپس با برس روي كيك ها و شيريني مي ماليم تا براق شوند .

10 :كيك هاي اضافي را تو فويل الومينيومي بگذاريم و در يخچال تا چند روز تازه ميمونه .
امضای sima
پدرم دیده به سویت نگران است هنوز
غم نا دیدن تو بار گران است هنوز
آنقدر مهر و وفا بر همگان کردی تو
نام نیکت همه جا ورد زبان است هنوز
(آخرین ویرایش در این ارسال: ۳۰-۲-۱۳۹۱ ۱۱:۵۲ صبح، توسط sima.)
۹-۱۱-۱۳۸۹, ۱۰:۳۴ عصر
وب سایت کاربر یافتن سپاس نقل قول
9 کاربر از sima به دلیل این ارسال سپاس کرده.
shamim_13, nafis110, 1368Sheri, Atefe joon, niloofar00, parisa.sfz, mamane kiana, پرستار مهربون, zahra1388
کاربر خانوم گل

*
وضعیت : آفلاین
ارسال‌ها:
246
تاریخ عضویت:
دی ۱۳۸۹
مدال ها

اعتبار: 358


محل سکونت : قلب همسری
ارسال: #2
علت خوابیدن پف کیک ها
خوابیدن پف کیک :

هوادهی مواد به درستی انجا نشده و میزان هوای حبس شده درکیک خیلی کم یا خیلی زیاد بوده است.
1- پخت کیک کافی نبوده است. (دمای فر پائین یا طول طبخ ناکافی)
2- میزان شکر مورد استفاده زیاد و یا مقدار مایعات نامتناسب بوده است.
3- قالب مورد استفاده نسبت به مواد کوچک است.
4- کیک در هنگام پخت تکان داده شده یا ضربه خورده است.
5- در فر قبل از پخت باز شده است.
6- دمای فر کم بوده است.
7- مقدار بکینگ پودر یا جوش شیرین مورد استفاده زیاد بوده است.(معمولا به ازای هر پیمانه آرد یک قاشق چایخوری بکینگ پودر و یا یک چهارم قاشق چایخوری جوش شیرین در نظر گرفته می شود)
8- بعد از افزودن آرد خمیر زیاد مخلوط شده است.

منبع : هنر آشپزی
امضای paradise
دوست دارم انقدر قدرت داشته باشم تا انچه در درون هستم را زندگی کنم
[تصویر:  qBcfp3.png]
۲۲-۴-۱۳۹۱, ۱۰:۲۳ عصر
یافتن سپاس نقل قول
10 کاربر از paradise به دلیل این ارسال سپاس کرده.
سمندر, شاین صورتی, دریا100, azaita, خانوم خانوما, بئاتریس, تپراک, nariya, parisa.sfz, Atefe joon
مدیریت کل

*******
وضعیت : آفلاین
ارسال‌ها:
13,306
تاریخ عضویت:
دی ۱۳۸۹
مدال ها
مدال برنده مسابقه آشپزی

اعتبار: 23861


محل سکونت : Persia
ارسال: #3
ایرادهای کیک و علت آن


فرو رفتگی وسط کیک پس از خارج کردن از فر معمولا بخاطر اینه که کیک به اندازه کافی نپخته

فرو رفتگی کیک حین پخت در فر معمولا بخاطر اینه که فر بیش از حد داغ بوده

لکه ها و دونه های سفید روی سطح کیک بخاطر اینه که دونه های شکر یا درشت بودن یا شکر و کره رو خوب هم نزدین و شکر خوب حل نشدن

ایجاد تکه های شکری در داخل کیک هم بخاطر همون علتیه که در بالا گفته شد


خوابیدن پف کیک پس از پخت بخاطر داغ بودن بیش از حد فره


خرد شدن کیک و صاف برش نخوردن کیک موقع تکه کردن بخاطر هم زدن بیش از مواد یا اضافه کردن یکباره همه تخم مرغها به مواده


چسبیدن کیک به ته قالب در صورت مرغوب بودن جنس قالب و خوب گریس کاری و اردپاشی قالب، بخاطر زیاد بودن میزان شکر یا شیرین کننده موجود در کیکه

بالا آمدن و ترک خوردن وسط کیک بخاطر کوچک بودن قالب یا بیش از داغ بودن فره

نوار حلقه ای دور کیک به دلیل پخت کیک با دمای بیش از حده


رنگ پریدگی بالای کیک و تیره شدن زیر و اطراف کیک بخاطر بزرگ بودن بیش از اندازه قالب برای مواد کیکه و یا استفاده از پوشش کاغذ روغنی با ارتفاع زیاد در کناره های قالب


یکنواخت نبودن ارتفاع کیک بدلیل تراز نبودن فر یا طبقه اون و یا در اثر یک دست پر نشدن قالب و صاف نکردن روی کیک قبل از قرار دادن در فره


ایجاد حفره های درشت در داخل کیک بخاطر خوب الک نشدن مواد خشم با هم و وجود گلوله ای از مواد خشک در اون ناحیه و یا خوب مخلوط نشدن شکر و کره و یا داغی بیش از فره


سفت و خشک شدن بعضی قسمتهای کیک در حالیکه وسط کیک خوب نپخته بخاطر دمای بیش از حد فره
اگه رویه کیک کاملا پخته بنظر برسه ولی داخلش نپخته باشه بخاطر کوچک بودن قالب نسبت به میزان مواده


پس دقت کنین که دمای فر کیک از مهمترین عامل در خراب شدن کیکه
هر فری لم خاص خودش رو داره که با چند باز پخت دستتون میاد



جمع آوری و تایپ توسط تیم ایجاد محتوای فارسی خانوم گل
هرگونه کپی برداری ممنوع بوده و پیگرد قانونی دارد
امضای Galaxy
[تصویر:  clocklandscape.php?img=03&bn=Gisoo&a...9&ad=1]
۱۵-۳-۱۳۹۲, ۰۱:۲۰ عصر
یافتن سپاس نقل قول
23 کاربر از Galaxy به دلیل این ارسال سپاس کرده.
دختر شیرازی, negin.s, hediyeh90, loyee_15, Orchide, )Mitra(, 1368Sheri, ma.nasirpour, naz bano, feloria, مامان فرزانه, saratnt, نادیاناز, شاین صورتی, قلب, سمیه گلبانو, ایرانا, سایه ز, Atefe joon, niloofar00, McQueen, parisa.sfz, m.n.nazemi
مدیریت انجمن

******
وضعیت : آفلاین
ارسال‌ها:
2,166
تاریخ عضویت:
اسفند ۱۳۹۰
مدال ها
مدال برنده مسابقه آشپزیمدال برنده مسابقه آشپزیمدال برنده مسابقه آشپزیمدال برنده مسابقه آشپزیمدال برنده مسابقه آشپزیمدال برنده مسابقه هنریمدال برنده مسابقه آشپزیمدال برنده مسابقه آشپزیمدال برنده مسابقه هنریمدال برنده مسابقه هنریمدال برنده مسابقه آشپزیمدال برنده مسابقه هنری

اعتبار: 9998


محل سکونت : ایــ رشت ــران
ارسال: #4
RE: علت خراب شدن كيك ها
کیک به اندازه کافی پف نکرده است:

اندازه گیری مایعات به دقت انجام نشده است. (مقدار مایعات مورد استفاده کم یا زیاد شده است)
میزان مخلوط کردن مواد کم یا خیلی بیشتر از معمول بوده است.
دمای فر بسیار کم یا بسیار زیاد بوده است.
هنگام مخلوط کردن مواد ترتیب افزودن آنها رعایت نشده است.
کره یا تخم مرغ مورد استفاده خیلی خنک بوده است.
بکینگ پودر مورد استفاده کم یا کهنه بوده است.
میزان روغن مورد استفاده بسیار زیاد بوده است.
اندازه قالب نسبت به مایه کیک بزرگ بوده است.
قبل از اینکه مخلوط کیک آماده در فر قرار بگیرد فاصله زمانی زیادی داده شده است.

رویه کیک چسبنده است :

روی کیک در حالیکه هنوز گرم بوده پوشانده شده است.
میزان مایعات مورد استفاه در کیک زیاد بوده است.
کیک به اندازه کافی پخته نشده است ( می تواند ناشی از کوتاه بودن مدت طبخ یا کم بودن دمای فر باشد)

کیک حالت خیس دارد:

کیک قبل از پخت کامل از فر خارج شده است.
کیک به موقع از قالب خارج نشده و داخل قالب سرد شده است.
نسبت مواد مورد استفاده درست نبوده ، زیاد بودن شکر ، مایعات و چربی می تواند باعث این حالت شود.

کیک دارای منافذ و سوراخهای متعدد و بزرگی است :

دمای فر بسیار بالا بوده است.
مواد اولیه به اندازه کافی مخلوط نشده است. (مخلوط کردن کم و زیاد هر دو باعث این حالت می شود)
میزان بکینگ پودر مورد استفاده زیاد بوده است.

کیک ظاهری چروکیده و جمع شده دارد:

قالب نسبت به مواد کیک بزرگ بوده است.
قالب بیش از حد چرب شده است.
مواد بیش از حد مخلوط شده است.
مقدار مایعات زیاد بوده است.
کیک بیش از حد پخته است .(به دلیل بالا بودن دمای فر یا طولانی بودن مدت طبخ) خوابیدن پف کیک
هوادهی مواد به درستی انجام نشده و میزان هوای حبس شده درکیک خیلی کم یا خیلی زیاد بوده است.
پخت کیک کافی نبوده است. (دمای فر پائین یا طول طبخ ناکافی)
میزان شکر مورد استفاده زیاد و یا مقدار مایعات نامتناسب بوده است.
قالب مورد استفاده نسبت به مواد کوچک است.
کیک در هنگام پخت تکان داده شده یا ضربه خورده است.
در فر قبل از پخت باز شده است.
دمای فر کم بوده است.
مقدار بکینگ پودر یا جوش شیرین مورد استفاده زیاد بوده است.(معمولا به ازای هر پیمانه آرد یک قاشق چایخوری بکینگ پودر و یا یک چهارم قاشق چایخوری جوش شیرین در نظر گرفته می شود)
بعد از افزودن آرد خمیر زیاد مخلوط شده است.

کیک بافت زبری داشته و وسط آن فرورفته است:

فر سر بوده و کیک به آرامی پخته است.( فر باید حداقل از 20 دقیقه قبل گرم شود)
شکر و روغن به اندازه کافی مخلوط نشده است.
مواد کیک به اندازه کافی مخلوط نشده است.
میزان بکینگ پودر مورد استفاده زیاد بوده است.
میزان مایعات مورد استفاده کم بوده است.
از آرد نامناسب و سنگینی برای تهیه کیک استفاده شده است.
مواد به درستی در قالب پخش نشده است.

رویه کیک چسبنده ولی قسمت میانی آن خشک است :

مواد کیک بیش از حد مخلوط شده است.
مدت طبخ طولانی بوده است.( بعد از اتمام زمان گفته شده باید پخت کیک کنترل شود و اگر این زمان به صورت یک محدوده گفته شده بعد از اتمام کمترین زمان ذکر شده پخت کیک مورد کنترل قرار گیرد)
سفیده های تخم مرغ بیش از حد زده شده است.
قالب کیک نسبت به مواد مورد استفاده بسیار بزرگ بوده است .بهتر است از قالبهای ذکر شده در دستور استفاده کنید و یا آن را به طرز صحیحی جایگزین کنید.
دمای فر نامناسب و کم بوده و کیک به جای اینکه بپزد خشک شده است.
کیک در معرض جریان هوا سرد شده است.
مقدار آرد مورد استفاده زیاد بوده است.
میزان چربی یا مایعات مورد استفاده کم بوده است.
مقدار شکر مورد استفاده کافی نبوده است.

قسمت وسط کیک بالا آماده و ترک خورده است:

مواد بیش از حد مخلوط شده است.
دمای فر بسیار زیاد بوده است.
میزان آرد مورد استفاده زیاد و مایعات مورد استفاده کم بوده است.
کیک در طبقات بالاتر از طبقه وسط فر طبخ شده است. (موقع گرم کردن فر پنجره فر را در طبقه وسط قرار دهید)

رویه کیک شیبدار و کج است:

فر و یا پنجره فر تراز نیست.
کف قالب کج و شیب دار است.
مواد بخصوص بکینگ پودر به خوبی مخلوط نشده است.

رویه کیک به طور یکنواخت طلایی نشده است:

گرما به طور یکنواخت در فر پخش نمی شود.(برای جریان بهتر هوا دقت کنید که ظرف کیک حداقل 5 سانتیمتر از دیواره های فر و نیز ظرف دیگر فاصله داشته باشد)

ته کیک سوخته ولی وسط آن خام است:

مثل مورد بالایی جریان گرما به خوبی در فر صورت نمی گیرد.

ته کیک خمیر و سنگین است:

مواد کیک خوب مخلوط نشده است.

مقدار مایعات مورد استفاده در کیک زیاد بوده است.

تعداد تخم مرغهای مورد استفاده زیاد بوده است.

کیک کاملا سفت است:

دمای فر خیلی بالاست.
زمان طبخ طولانی بوده است.( پخت کیک را بعد از اتمام زمان پخت ذکر شده کنترل کنید)

رنگ کیک تیره وخاکستری است:

از آرد نامرغوبی برای پخت کیک استفاده شده است.

کیک چسبنده و خیس است.

سفیده های زده شده به خوبی با آرد مخلوط نشده است.

کیک به قالب چسبیده است:

قالب به درستی چرب و آرد پاشی نشده است.
کیک در زمان مناسب و بعد از سرد شدن اولیه از قالب خارج نشده است. .
کیک به اندازه کافی نپخته است.

بافت کیک حالتی مثل خرده نان دارد:

مقدارچربی کیک کم است.
مقدار شکر کیک کم است.
مواد کیک بیش از حد مخلوط شده است.
خمیر کیک سفت بوده است. (به دلیل کم بودن مایعات مورد استفاده)
خمیر کیک شل بوده است .(یه دلیل زیاد بودن مایعات مصرفی)

کیک از لبه های قالب بالا زده است

مقدار بکینگ پودر مورد استفاده زیاد بوده است.
اندازه قالب نسبت به مواد اولیه کوچک بوده است.

کیک منسجم نبوده و خرد می شود:

میان شکر و بکینگ پودر مورد استفاده زیاد بوده است.
کیک به صورت داغ و سریع از قالب خارج شده است.

پوسته کیک تیره است :

فر بیش از حد داغ بوده است.
دیواره های قالب تیره رنگ است. (به دلیل جذب بیشتر حرارت)

در بافت کیک لایه های چسبنده ای وجود دارد:

میزان مایعات مصرفی زیاد بوده است.
مواد به درستی مخلوط نشده است.

سطح کیک سوخته است:

دمای فر بالا بوده است.
مقدار مایعات مصرفی نامتناسب بوده است.



منبع : مجله هنر آشپزی Flowerysmile
امضای negin.s
[تصویر:  countdown.php?width=500&height=1...rried%20in]
Insta Id: negin.sanatkar
۲۲-۷-۱۳۹۲, ۰۱:۰۲ عصر
یافتن سپاس نقل قول
15 کاربر از negin.s به دلیل این ارسال سپاس کرده.
مامان مهرانه, shamim_13, 1368Sheri, niyayesh*, Atefe joon, niloofar00, Galaxy, McQueen, زریاس, parisa.sfz, m.n.nazemi, m.taghva, پرستار مهربون, mamane agha hesam, مریم 2809



ّبرگزیده مردمی ششمین جشنواره وب ایران در بخش خانواده و کودک
Top of Page
کپی برداری بدون ذکر منبع مجاز نبوده و تمامی حقوق متعلق به © انجمن خانوم گل می باشد