تبلیغات

نوار بهداشتی

امتیاز موضوع:
  • 43 رای - 3 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
قليه ماهي
#1
قليه ماهي
ماهي شير يك كيلو ( ورقه شده)
یك بوته سیر
400 گرم سبزی( گشنیز 300گرم و شنبلیله 100 گرم)
یك بسته تمرهندی
یك عدد متوسط پیاز
به قدر دلخواه زردچوبه و نمك
یك قاشق چایخوری پودر فلفل قرمز
ادويه ماهي
روغن جهت سرخ كردن سبزي و پياز
--------------------------
من معمولا به مقدار زياد از سبزي رو يك جا آماده مي كنم و بسته بندي مي كنم كه در اين صورت هر وقت خواستم قليه درست كنم نخوام سبزي سرخ كنم اما نسبت سبزي ها بايد رعايت بشه.
سبزي رو كه خيلي ريز كرديم رو سرخ مي كنيم تا آب سبزي كم بشه در ظرف ديگري همزمان پيازها را سرخ مي كنيم و وقتي طلايي شدن سير را هم اضافه مي كنيم كمي تفت ميديم( اگه سير زياد تفت داده بشه تلخ ميشه) سپس پياز و سير را به همراه نمك و فلفل و زردچوبه به سبزي ها اضافه مي كنيم. حالا تمر هندي را كه در آب خيس كرده ايم را از صافي درشت رد مي كنيم تا هسته هاش گرفته بشه و به سبزي اضافه مي كنيم و تفت مي ديم تا آبش كم بشه.( اگه سبزي زياد درست كردين اضافيش رو بزارين سرد بشه وبعد بسته بندي شده در فريزر نگهداري كنيد)
ماهي رو كه به ادويه آغشته شده و يك ساعتي در اين ادويه خوابانده شده رو به سبزي كه حالا آب خيلي كمي داره اضافه مي كنيم و آرام آرام ماهي رو جا به جا مي كنيم تا هم تفت داده بشه و هم سبزي به خوردش بره كمي كه ماهي ها به اصطلاح خودشان را گرفتند 1.5 ليوان آب اضافه مي كنيم و شعله را كم مي كنيم تا خورشمان جا بيافتد.( بعضي ها براي لعاب بيشتر از آب برنج به جاي آب استفاده مي كنن )
چرخ بر هم زنم ار جز به مرادم گردد
من نه آنم که زبونی کشم از چرخ فلک
پاسخ }
#2
(۲۰-۱۰-۱۳۹۰, ۱۲:۳۰ ب.ظ)صفورا جان نوشته:  صنم جان منظورت از ادویه ماهی چیه؟
سوال بعد شنبلیله تلخش نمیکنه؟
مزه غذا چطور گس ترش یا ...؟



مزه غذا ترش هستش خانمی به خاطر تمر هندی.
شنبلیله مقدارش یک چهارم گشنیزه واسه همین تلخش نمی کنه.
ادویه ماهی یه ادویه مخلوط هستش که ادویه فروشی ها دارن اما اگه هم در دسترس نبود از اینا میشه مخلوط کرد و استفاده کرد: فلفل سیاه و قرمز+زدچوبه + کمی دارچین+ پودر سیر+ تخم گشنیز ساییده شده
چرخ بر هم زنم ار جز به مرادم گردد
من نه آنم که زبونی کشم از چرخ فلک
پاسخ }
#3
سلام بچه ها خواستم بگم واسه پختن قله ماهی بعد خوب تفت دادن سبزی انو کنار بذارین پیاز تفت بدی با سیر بعد ماهی رو اضافه کنید و تفت بدید بعدم ادوی بعد سبزی رو اضافه کرده کمی دگه تفت بدید تا بو ذخم ماهی گرفته بشه بعد کمی تمر هندی رو توی اب حل کرده و از صافی رد کرده و به ان اضافه کنید به همراه کمی اب وقتی خورشت جا افتاد و به روغن افتاد به ان کمی سیر داغ اضافه کنید.....در ضمن این غذا اصلا ترش نیست منم جنوبیم بچه ابادان دستور جنوبیشو عرض کردم .....FlowerysmileFlowerysmile
توکل یعنی اجازه دادن به خداوند که خودش تصمیم بگیرد! تو فقط بخواه و آرزو کن اما پیشاپیش شاد باش! و ایمان داشته باش که رویاهایت هم چون بارانی در حال فرو ریختنند! پیشاپیش شاد باش و شکر گذار چرا که خداوند نه به قدر رویاها بلکه به اندازه ایمان و اطمینان توست که می بخشد!" ...
پاسخ }
#4
مامان من پیاز رو که سرخ کرد سبزی رو بهش اضافه می کنه و تفت می ده بعد ادویه جات فراوون میریزه با سیر اونا هم که کمی تفت داده شدن تمر هندی رو اضافه می کنه و آب بعد مدتی که غل زد ماهی ها رو خام اضافه می کنه اگه ماهی رو زود اضافه کنید له می شه ، البته مامان من یکه رب هم اضافه می کنه ، می شه مثل قلیله رستوران پاکستانی در آبادان خیلی خوش مزه می شه Yum2
اگه تمرتون خوب باشه یه ترشی خیلی خوش مزه به غذا می ده
پاسخ }
گوناگون از وب
loading...
#5
(۲۳-۱۱-۱۳۹۰, ۱۲:۵۳ ب.ظ)مریم گلی نوشته:  یک سوال اگه سبزی قوذمه سبزی بریزیم بد میشه؟آخه همون طعم رو میده
1 (49)

با اجازه بقیه اگه بی احترامی نشه ماهم با سبزی قورمه سبزی قلیه ماهی درست میکنیم
خوشمزه میشه عزیزمFlowerysmile
خدایا تو که از حال دلم با خبری

چرا گریه هام نداره اثری؟؟
پاسخ }
#6
مواد لازم=
2کیلو ماهی( شوریده یا شیر یا سنگسر)
سبزی ماهی(گشنیز=1کیلو / شنبلیله=250 گ)
تمبر هندی= 200گ
سیر=1بوته
پیاز=4عدد
نمک/فلفل قرمز/زردچوبه=بمقدار لازم

پیاز و سیر را سرخ کرده و با سبزی تف میدهیم فلفل و زردچوبه و نمک اضافه بعد ماهی از قبل سرخ شده را اضافه میکنیم. تمبر را که از قبل با 1لیوان آب جوش خیس خورده ازصافی رد میکنیم و به مواد اضافه کرده و در اخر 3لیوان آب ریخته تا خوب جا بیفتد.

نوش جان!
"ﺩﺭ ﺍﯾﻨﮑﻪ ﺯﻥ یک ﺍﺛﺮ ﻫﻨﺮﯾﺴﺖ ﺷﮑّﯽ
ﻧﯿﺴﺖ.....
ﺍﻧﺴﺎﻥ ﺑﻪﻃﻮﺭ ﮐﻠّﯽ یک ﺍﺛﺮ ﻫﻨﺮﯾﺴﺖ....
ﺑﻪﺷﺮﻃﯽ ﮐﻪ ﺍﻧﺴﺎﻧﯿﺖ ﺭﺍ ﻗﺪﺭ ﺑﺪﺍﻧﺪ ﻭ
ﻧﮕﻬﺶ ﺩﺍﺭﺩ"
ﺳﯿﻤﯿﻦ ﺩﺍﻧﺸﻮﺭ

پاسخ }
#7
اینم قلیه ماهی من که از یکی از همکارام که جنوبی هستن دستورش رو گرفتم
بسیاااااااااااااااااااااااااااااار عالیYum2Yum2Yum2
پیاز بزرگ 2 عدد
سیر 10 حبه(بستگی به ذائقه داره . اما خوشمزگیش به مزه سیرش هستش)
سبزی:گشنیز و شنبلیله به نسبت 3 به 1. نیم کیلو
تمبر هندی 50 گرم
رب انار 2 ق . م
رب 1 ق . غ پر
نمکو فلفل و ادویه ماهی و کاری
فیله ماهی یا میگو یا تن ماهی

پیاز داغ و سیر داغ کرده و به آن زردچوبه میزنیم و بعد سبزی ریز خرد شده ورب را اضافه میکنیم و تفت میدهیم اما زیاد نه چون تلخ میشه.
تا سبزی تفت بخوره تمبر هندی رو در یک لیوان آب جوش خیس کرده و آن را با پشت قاشق له میکنیم تا عصاره آن کاملا خارج بشه
وقتی سبزی سرخ شد دولیوان آب + یک لیوان عصاره تمبر هندی و رب انار و ادویه جات و نمک را اصافه میکنیم و میگذاریم بجوشد تا روغن بیندازد.
اگر از میگو و ماهی استفاده میکنید بعد از تفت سبزی ماهی هم اضافه کنید و تفت دهید بعد آب را اضافه کنید .اما اگر از تن ماهی استفاده میکنید که به نظر من تن ماهی و میگو از ماهی بهتره نیم ساعت آخر اضافه کنید اما تن ماهی رو ریز نکنید و بذارید تکه های درشت باشد.
برای اینکه روغن بیندازد میتونید در طول پخت 2-3 بار یک تکه کوچک یخ داخلش بیندازید.
اگر لعاب نداشت خورشتتون 1 ق.غ آرد را 10 دقیقه آخر اضافه کنید.
میزان ترشی این غذا به خودتو بستگی داره.

حتما امتحان کنید بی نظیره[/color][عکس: 20120717085520_DSC01444.jpg]
[عکس: countdown.php?width=500&height=160&bg=59...married in]

پاسخ }
#8
Package_favorite 
سلام
ما جنوبی ها اینجوری قلیه ماهی درست میکنیم اول باید 250کرم گشنیز و یه مقدار شنبلیله را توی روغن سرخ کنیم نه اینکه بزاریم تفت بخوره بعد روغن بریزیم از همنون اول روغنو میریزیم بعد پیاز وسرو میریزیم داخلش اگه همون اول پیازو وسیرو بریزیم سیره میسوزه بعد 2 عدد گوجه قرمز رسیده رنده میکنیم میریزیم داخلش تا یه کم تفت بخوره و ابش بره من یه کم رب هم میرزم ولی مامان میگه رب نریز بعد هم یه کله ماهی اگه داشتین میندازین داخلش تا یکم طعم ماهی بکیره اگه هم نداشتین اون تیکه ماهی که استخونی هستو میندازین داخلش بقیه ماهی ها هم باید سرخ بشه بعد تمرو با اب داغ میخیسونیم البته نیم ساعت قبل یه قاشق هم ارد میریزیم داخلش خوب حلش میکنیم از صافی رد میکنیم نمکو فلفل یادتون نره مامانم معتقده که قلیه باید تند باشه برای همین از این فلفل قرمزا توپی میندازه همراه سبزی ها هم فلفل سبز بلندا هم چرخ میکنه خوب اب تمرم میریزی داخل سبزی ها بعد یه کم که جوش خورد زیرشو کم میکنیم تا حسابی جا بیفته 20 دقیقه اخر ماهی های سرخ شده میچینیم داخل قابلمه درشو میزاریم تا حسابی جا بیفته ما جنوبی ها (بندر عباسی ها) از ماهی هوور استفاده میکنیم خیلی خوشمزه میشه وای دلم خواست
Dreamyeyesf
پاسخ }
گوناگون از وب
loading...
#9
واي دلم ضعف رفتYum2
همسري اماده نشسته بودeat
نميشد كه عكس بهتري بگيرم.و گرنهdood

[عکس: 20130729001413_77.JPG]
پاسخ }
#10
[عکس: 20130813124759_29.JPG]

پاسخ }