خوش آمدید ورود یا ثبت نام

تبلیغات
Bia2Aroosi
کانال خانوم گل'
Ads Ads

close
Ads
 
امتیاز موضوع:
  • 28 رأی - میانگین امتیازات: 2.46
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

مقیاس های اندازه گیری مواد در آشپزی (تبدیل گرم به پیمانه و بالعکس)

sarashpaz-sepideh

وضعیت :
 
ارسال: #1
مقیاس های اندازه گیری مواد در آشپزی (تبدیل گرم به پیمانه و بالعکس)
قنادی برعکس اشپزی نیاز به اندازه گیری دقیق و سنجیده داره وگرنه کیک یا شیرینی و یا دسری که درست میکنید خراب میشه و خوب در نمیاد من میخوام اندازه گیری های دقیق رو که خیلی ها باهاش مشکل دارن اینجا عنوان کنم مطمئن باشید اینا اندازه دقیقش هست


برحسب مواد با قاشق سوپخوری یا به قول خودمون( ق س):

1 ق س روغن:20 گرم

" " ماست:25 گرم

" "خامه:25 گ

" "شکر:20 گ

" "آردسفید:15 تا 20 گ

" "پودرکاکائو:10 گ

" " پود نارگیل بادام گردو فندق:20 گ

" "عسل:30گ

" "کره:20 گ

" "خمیرمایه:10 گ

" "پودرقند:15 گ

" "اردذرت:15 گ

" "پودرزلاتین:15 گ

اما در کل وقتی میگیم 1 ق س منظور همون 15 گرم هست

برحسب مواد با لیوان

یک پیمانه اندازه گیری:1/4 لیتر هست و یک لیتر هم 1000 میلی لیتر هست

یک پیمانه یا فنجان:250 میلی لیتر

نصف پیمانه یا فنجان:125 م

1/3پیمانه یا فنجان:80 م

1/4 پیمانه:60 م

یک پیمانه روغن یا کره:200 گرم

یک پیمانه شیر:250 م

5 عدد تخم مرغ:1 پیمانه

یک لیوان ارد:150 گ

" "شکر:230 گ

" " کشمش:180 گ

" " پودرقند:160 گ

" " پودرنارگیل:90 گ

" " روغن مایع:220 گ

" " ماست:200گ

1 قاشق چایخوری(ق چ ):5 میلی لیتر

1/2 ق چ :2/5 میلی لیتر

1/4 ق چ:1/5 میلی لیتر

امیدوارم خوب توضیح داده باشم و استفاده کرده باشید
(آخرین ویرایش در این ارسال: ۱۶-۷-۱۳۹۳ ۰۷:۱۶ عصر، توسط Galaxy.)
۱۳-۵-۱۳۹۰, ۰۴:۴۱ عصر
نقل قول
11 کاربر از sarashpaz-sepideh به دلیل این ارسال سپاس کرده.
نادیاناز, z.arghavani, مهرناز مامانی, sara jon joni, maryam1352, ساینا70, ati.raz, Atefe joon, فاطمه مامی پارسا, ZOHRE.COM, asalkhanom
مدیریت کل

*******
وضعیت : آفلاین
ارسال‌ها:
13,306
تاریخ عضویت:
دی ۱۳۸۹
مدال ها
مدال برنده مسابقه آشپزی

اعتبار: 23861


محل سکونت : Persia
ارسال: #2
RE: اندازه گیری مواد در اشپزی
وزن کردن مواد خشک با ترازو ، بهترین و دقیق ترین روش می باشد.
کسانی که ترازو ندارند ، می توانند تبدیل مواد را از گرم به پیمانه و بالعکس در جدول زیر داشته باشند :
یک لیوان آرد 150 گرم
یک لیوان شکر 230 گرم
یک لیوان کشمش 180 گرم
یک لیوان پودر قند 160 گرم
یک لیوان پودر نارگیل 90 گرم
یک لیوان روغن مایع 220 گرم
یک لیوان ماست 200 گرم
یک قاشق سوپخوری آرد 10 گرم
یک قاشق سوپخوری شکر 12 گرم
یک قاشق سوپخوری پودر قند 10 گرم
یک قاشق سوپخوری نشاسته ذرت 7 گرم
گنجایش پیمانه اندازه گیری در این سایت 250 میلی لیتر است که می توان از پارچ اندازه گیری یا لیوان دسته دار معمولی استفاده کرد.

امضای Galaxy
[تصویر:  clocklandscape.php?img=03&bn=Gisoo&a...9&ad=1]
۱۲-۱۰-۱۳۹۰, ۰۹:۰۷ عصر
یافتن سپاس نقل قول
7 کاربر از Galaxy به دلیل این ارسال سپاس کرده.
shamiiim, sara jon joni, ati.raz, 1368Sheri, Atefe joon, فاطمه مامی پارسا, samir67
خانوم گل کدبانو

****
وضعیت : آفلاین
ارسال‌ها:
917
تاریخ عضویت:
دی ۱۳۹۰
مدال ها

اعتبار: 1439


محل سکونت : کرج
ارسال: #3
RE: اندازه گیری مواد در اشپزی
مقیاس اندازه گیری مواد
مقیاس‌های وزنی قدیمی رایج در ایران
یک نخود = ۴گندم = ۴گرم و ۶دهم (؟)
مثقال = ۲۴ نخود
یک نار = 4 مثقال
یک درم = سه و دو دهم مثقال
یک من شاه = ۱۲۸۰ مثقال
یک من تبریز = ۹۶۰ مثقال
یک بار = ۲۰ من
یک خربار = ۱۶ من
یک صندوق = ۱۲ من = یک عدل یا یک لنگه
یک قاطر بار= ۲۵ من
اونس به میلی لیتر (کتاب مستطاب آشپزی جلد اول نوشته نجف دریا بندری )

20 اونس سیال (1 پاینت انگلیسی) اندکی بیشتر از نیم لیتر است. تقریبا 575 می لیتر
انگلیسی معادل متریک

1 اونس سیال : 25 می لیتر
2 اونس سیال : 50 میلی لیتر
3 اونس سیال : 75 میلی لیتر
4 اونس سیال : 100 – 125 میلی لیتر
5 اونس سیال : 150 میلی لیتر
6 اونس سیال : 175 میلی لیتر
7 اونس سیال : 200 میلی لیتر
8 اونس سیال : 225 میلی لیتر
9 اونس سیال : 250 میلی لیتر
2/1 پاینت یا 10 اونس سیال : 275 – 300 میلی لیتر
1 پاینت یا 20 اونس سیال : 575 – 600 میلی لیتر
35 اونس سیال : 1000 میلی لیتر (1 لیتر)
یک لیتر برابر است با 1000 میلی لیتر , 100 سانتی لیتر و 10 دسی لیتر


هر میلی گرم = یک هزارم گرم است.

هر دسی لیتر = یک دهم لیتر


میلی لیتر به پیمانه (میلی لیترcc = ml سی سی)

۱۰۰ میلی لیتر = ۴/۱ پیمانه = یک دسی لیتر
۲۰۰ میلی لیتر = ۴/۳ پیمانه
۲۵۰ میلی لیتر = ۱ پیمانه
۳۰۰ میلی لیتر = ۱و ۴/۱ پیمانه
۴۰۰ میلی لیتر = ۱ و ۲/۱ پیمانه
۵۰۰ میلی لیتر = ۲ پیمانه
۶۰۰ میلی لیتر = ۲و۴/۱ پیمانه
۷۰۰ میلی لیتر = ۲ و ۴/۳ پیمانه
۸۰۰ میلی لیتر = ۳ پیمانه
منبع : کاسه مدرج ترازوی آشپزخانه


میلی لیتر به لیتر
۲۵۰ میلی لیتر = ۴/۱ لیتر
۵۰۰ میلی لیتر = ۲/۱ لیتر
۷۵۰ میلی لیتر = ۴/۳ لیتر
۱۰۰۰ میلی لیتر = ۱ لیتر
منبع : کاسه مدرج ترازوی آشپزخانه


لیوان به گرم
يك ليوان منظور يك ليوان معمولي است.اين اندازه ها را از مجله هنر آشپزي نوشتم.
يك ليوان آرد برابر است با 150 گرم
يك ليوان شكر برابر است با 230 گرم
يك ليوان كشمش برابر است با 180 گرم
يك ليوان پودر قند برابر است با 160 گرم
يك ليوان پودر نارگيل برابر است با 90 گرم
يك ليوان روغن مايع برابر است با 220 گرم
يك ليوان ماست برابر است با 200 گرم


پیمانه به گرم (گنجایش مواد در یک پیمانه 250 میلی لیتری استاندارد)(منبع مجله هنر آشپزی )

80 تا 90 گرم = بادام پرک - پودر نارگیل

100 گرم = پودر کاکائو - گردوی خرد شده


110 گرم = فندق خرد شده یا پودر شده - بادام زمینی (پسته شامی)


125 گرم = بادام خرد شده یا پودر شده - نشاسته گل

150 گرم = آرد - آرد ذرت - نشاسته ذرت - شکلات رنده شده - شکلات گرانول - کشمش سیاه درشت - پودر سوخاری - پودر نان خشک


160 گرم = پودر قند (پودر شکر) - کشمش سبز

170 گرم = خلال پوست مرکبات - کشمش بی دانه پلویی

210 تا 220 گرم = میوه شکری - رنده کدو یا هویج (کمی فشرده) - روغن مایع

230 گرم = شکر - شکر قهوه ای (بسته به اندازه دانه ها و رطوت جذب شده امکان دارد تا 20 گرم تفاوت وزن داشته باشد، بهتر است از ترازو استفاده شود) روغن جامد - خامه پاستوریزه


250 گرم = کره نرم شده در دمای محیط - ماسکارپونه - پنیر خامه ای - پنیر فتا (صبحانه) - آب میوه جات - کمپوت میوه جات با آب - ماست ساده - شیر - سس مایونز - پوره میوه جات و سبزیجات تازه یا پخته

330 گرم = شکلات صبحانه (بدون حباب و فضای خالی)

350 تا 360 گرم = عسل - مربا - مارمالاد - شربت غلیظ قند - گلوگز مایع -
قاشق سوپخوری (غذاخوری)به گرم
يك قاشق سوپ خوري آرد برابر است با 10 گرم
يك قاشق سوپ خوري شكر برابر است با 12 گرم
يك قاشق سوپ خوري پودر قند برابر است با 10 گرم
يك قاشق سوپ خوري نشاسته ذرت برابر است با 7 گرم


شير پاستوريزه 120 ميلي ليتر ( سي سي )‌ معادل نصف ليوان معمولي
ژلاتین
• یک قاشق مرباخوری پودر ژلاتین 4 گرم و یک قاشق غذاخوری پودر ژلاتین معادل 5/7 گرم می باشد.
• هر ورق ژلاتین بزرگ معدل یک قاشق مرباخوری پودر ژلاتین است.(از نظر وزنی هر دو 4 گرم هستند)
• هر دو ورق ژلاتین بزرگ را می توان معادل یک قاشق غذاخوری پودر ژلاتین در نظر گرفت (حدود 8 گرم).
• هر دو ورق ژلاتین کوچک معادل یک قاشق مربا خوری پودر ژلاتین است (4 گرم)
• 4 ورق ژلاتین کوچک معادل یک قاشق غذاخوری پودر ژلاتین است (8 گرم)
• 6 ورق ژلاتین کوچک معادل 3 قاشق مرباخوری پودر ژلاتین است (12 گرم )



پیمانه ها

قاشق سوپ خوری = قاشق غذاخوری و قاشق چای خوری = قاشق مرباخوری

قاشق های اندازه گیری که برای شیرینی پزی مورد استفاده قرارمی گیرند و در بازار به صورت 4 تایی وجود دارند به این صورت است:

1-بزرگترین قاشق tbspهمان قاشق سوپخوری ویا غذا خوری است
2- tsp، قاشق چایخوری.
3- 2/1 چایخوری
4- 4/1 چایخوری


اندازه های ذکر شده بر اساس پیمانه هایی است که 150 گرم ظرفیت آرد دارد.
یک پیمانه اندازه گیری :یک چهارم لیتر

سی سی ، میلی لیتر و سانتی متر مكعب معادل هم هستند » CC = Mililiter = Cm3
یک لیتر: 1000 میلی لیتر :1000 سی سی و هر یک سی سی معادل 30 قطره است.

یک پیمانه یا یک فنجان اندازه گیری : 250 میلی لیتر یا تقریبا معادل یک لیوان معمولی که حدود 2 سانت سرخالی است.
نصف پیمانه یا نصف فنجان اندازه گیری :125 میلی لیتر
یک سوم پیمانه : 80 میلی لیتر
یک قاشق سوپخوری:15 میلی لیتر
یک قاشق چایخوری :5 میلی لیتر
نصف قاشق چایخوری :5/2 میلی لیتر
یک چهارم قاشق چایخوری:5/1 میلی لیتر
یک پیمانه آرد:150 گرم
یک پیمانه شکر(بسته به درشتی یا ریزی) :200 تا 225 گرم
یک پیمانه روغن مایع:200 گرم
یک پیمانه روغن یا کره: 200 گرم
یک پیمانه شیر :250 گرم
5 عدد تخم مرغ: یک پیمانه
یک قاشق سوپخوری روغن:20 گرم
یک فنجان خامه نزده : 2 فنجان خامه زده شده است.


یک پنسه مقداری است که بین انگشتان شست و سبابه جای می گیرد.


اندازه مواد با قاشق سوپخوری (غذاخوری سر پر )
روغن:20 گرم
ماست:25 گرم
خامه :25 گرم
شکر :20 گرم
آرد سفید:15 تا 20 گرم
پودر کاکائو : 10 گرم
پودر نارگیل،بادام،گردو،فندق پودر شده:20 گرم
گردو یا بادام یا فندق خرد شده:15 گرم
عسل : 30 گرم
کره :20 گرم
خمیر مایه : 10 گرم
پودر قند: 15 گرم
آرد ذرت: 15 گرم

توضیحات تکمیلی در خصوص وزن


یک سیر = 75 گرم


یکا(واحد) وزن برابر با هفتادو پنج گرم که خود هزارم کیلوست. در برخی‌ شهرستانها و روستاها هنوز از چارک‌ به‌ عنوان‌ واحد اندازه‌گیری‌ استفاده‌ می‌شود: در استان‌ ایلام‌، واحد چارک‌ برابر دَه‌ سیر یا 750 گرم‌ است‌ (افشار سیستانی‌، 1372 ش‌، ص‌ 443)؛ در سیستان‌ و بلوچستان‌، به‌ عنوان‌ واحد وزن‌، نیم چارک‌ برابر با سه‌ کیاس‌ یعنی‌ 150 گرم‌ و معادل‌ دو سیر تبریز و چارک‌ برابر شش‌ کیاس‌ یعنی‌ سیصد گرم‌ و معادل‌ چهار سیر تبریز و به‌ عنوان‌ واحد طول‌ چارک‌ برابر 14 است‌، یعنی‌ 75ر13 سانتیمتر (همو، 1371 ش‌، ص‌ 398)؛ در استان‌ بوشهر، چارک‌ برابر یک‌ کیلو و هفت‌ مثقال‌، یعنی‌ 192ر1032 گرم‌ است‌ (همو، 1369 ش‌، ج‌ 2، ص‌ 663)؛ در خوزستان‌، چارک‌ برابر 750 گرم‌ (همو، 1373 ش‌، ج‌ 2، ص‌ 812) و در شیراز چارک‌ برابر14 من‌ شیراز، یعنی‌ برابر 180 مثقال‌ است‌ (سامی‌، ص 624).
امضای بانوی مهر
۲۸-۹-۱۳۹۱, ۱۱:۵۹ صبح
وب سایت کاربر یافتن سپاس نقل قول
5 کاربر از بانوی مهر به دلیل این ارسال سپاس کرده.
رها نبوی, sara jon joni, shamiiim, ati.raz, Atefe joon
خانوم گل کدبانو

****
وضعیت : آفلاین
ارسال‌ها:
917
تاریخ عضویت:
دی ۱۳۹۰
مدال ها

اعتبار: 1439


محل سکونت : کرج
ارسال: #4
RE: اندازه گیری مواد در اشپزی
فهرست واحدهای سنتی وزن اجناس در ایران است، به همراه اطلاعات تبدیل آنها به یکدیگر:

* گندم کوچکترین واحد وزن، معادل یک چهارم نخود. برابر با ۴۸٫۸۲۸۱۲۵ میلی‌گرم.
* نخود معادل چهار گندم و یک‌بیست‌وچهارم مثقال. برابر با ۱۹۵٫۳۱۲۵ میلی‌گرم.
* مثقال معادل ۲۴ نخود و یک‌شانزدهم سیر. برابر با ۴٫۶۸۷۵ گرم.
* سیر، معادل ۱۶ مثقال و یک‌دهم چارک. برابر با ۷۵ گرم.
* چارک، معادل ۱۰ سیر و یک‌چهارم من تبریز. برابر با ۷۵۰ گرم.
* من تبریز یا فقط «من»، معادل ۶۴۰ مثقال، ۴۰ سیر، ۴ چارک و نیم من اصفهان. برابر با ۳ کیلوگرم.
* من اصفهان، معادل ۱۲۸۰ مثقال، ۲ من تبریز و نیم من ری. برابر با ۶ کیلوگرم.
* من ری یا فقط «ری»، معادل ۲۵۶۰ مثقال و ۲ من اصفهان. برابر با ۱۲ کیلوگرم.
* خروار، معادل ۱۰۰ من تبریز و ۲۵ من ری. برابر با ۳۰۰ کیلوگرم.
منبع : ویکیپدیا

اوزان شرعی
اوزان شرعی تاریخچه و مبدأ خاصی جدا از سایر موضوعات شرعی ندارند، همانطور که می دانید در پاره ای از احکام شرعی به اوزان شرعی اشاره شده است.

با بررسی موارد و همچنین دقت در شیوه و منش شارع درمی یابیم که در اینگونه امور عرفی، شارع (قانونگذار اسلامی) به معنای عرفی و متداول موضوعات احکام بسنده نموده، لکن چون در پاره ای از موضوعات، عرفهای مختلفی موجود بوده به ذکر مشخصات موضوعات پرداخته است. از جمله در مورد مثقال که باید گفت:

هر مثقال معمولی 4/6 گرم است اما مثقال شرعی بر اساس نخود حساب می شود که هر مثقال 18 نخود است و تا حدودی از مثقال معمولی سبک تر است بطوریکه هر 4 مثقال شرعی 3 مثقال معمولی و هر 20 مثقال شرعی، 15 مثقال معمولی است.
امضای بانوی مهر
۲۸-۹-۱۳۹۱, ۱۲:۰۰ عصر
وب سایت کاربر یافتن سپاس نقل قول
3 کاربر از بانوی مهر به دلیل این ارسال سپاس کرده.
رها نبوی, sara jon joni, Atefe joon
مدیریت انجمن

******
وضعیت : آفلاین
ارسال‌ها:
6,536
تاریخ عضویت:
دی ۱۳۹۰
مدال ها
مدال برنده مسابقه آشپزیمدال برنده مسابقه هنری

اعتبار: 10145


محل سکونت : بندرانزلی*بندرعباس
ارسال: #5
RE: اندازه گیری مواد در اشپزی
اندازه گیری پیمانه ها

به این نکته توجه داشته باشید که مقادیر دو یا سه گرم در اندازه گیری چندان مهم نیست به طور مثال 1 پیمانه ارد بین 125 تا 115 وزن دارد حال اگر یک پیمانه ارد را 115 گرم فرض کنیم نصف ان میشود 57/5 گرم بنابراین در جدول 58 گرم ذکر شده
اندازه گیری سایر مواد هم به همین شکل است


1 پیمانه ارد = 115 گرم

1/2 پیمانه ارد= 58 گرم

1/3 پیمانه ارد= 40 گرم

1/4 پیمانه ارد= 30 گرم

2/3 پیمانه ارد= 75 گرم

3/4 پیمانه ارد= 90 گرم

***********************************************

1 پیمانه شکر = 200 گرم

1/2 پیمانه شکر= 100 گرم

1/3 پیمانه شکر= 75 گرم

1/4 پیمانه شکر= 50 گرم

2/3 پیمانه شکر= 115 گرم

3/4 پیمانه شکر= 150 گرم
امضای sara jon joni
[تصویر:  20160113155119_527653_10151209584396838_...8007_n.jpg]
۱۹-۴-۱۳۹۲, ۱۰:۵۲ عصر
یافتن سپاس نقل قول
7 کاربر از sara jon joni به دلیل این ارسال سپاس کرده.
Galaxy, shamiiim, maryam1352, niloofar00, ati.raz, 1368Sheri, Atefe joon

تبلیغات

Bia2Aroosi
کانال خانوم گل'
مدیریت کل

*******
وضعیت : آفلاین
ارسال‌ها:
13,306
تاریخ عضویت:
دی ۱۳۸۹
مدال ها
مدال برنده مسابقه آشپزی

اعتبار: 23861


محل سکونت : Persia
ارسال: #6
RE: مقیاس های اندازه گیری مواد در آشپزی (تبدیل گرم به پیمانه و بالعکس)
[تصویر:  20141008191609_000066.jpg]
امضای Galaxy
[تصویر:  clocklandscape.php?img=03&bn=Gisoo&a...9&ad=1]
۱۶-۷-۱۳۹۳, ۰۷:۱۶ عصر
یافتن سپاس نقل قول
6 کاربر از Galaxy به دلیل این ارسال سپاس کرده.
niloofar00, 1368Sheri, گشنمه, sargooOool, Atefe joon, elhaam



ّبرگزیده مردمی ششمین جشنواره وب ایران در بخش خانواده و کودک
Top of Page
کپی برداری بدون ذکر منبع مجاز نبوده و تمامی حقوق متعلق به © انجمن خانوم گل می باشد