تبلیغات
تشریفات مجالس خدمات عروسی

امتیاز موضوع:
  • 1 رای - 5 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
نان روغنی سبزوار
#1
Package_favorite 
نان روغنی سبزوار

[عکس: 20130716193633_11.jpg]

خانم های سبزواری از قدیم این نون رو درست میکردن، البته قدیما تو تنور درست میشد. هنوز هم نان روغنی یکی از پرطرفدار ترین خوردنی ها و به نوعی یکی از سوغاتی های سبزوار به شمار میاد.
مواد لازم:
خمیرنان(من از خمیر ساده و راحت استفاده کردم)
پیاز 1 عدد متوسط
سبزی معطر(تره و جعفری) 2 قاشق غذاخوری
ارده 3 قاشق غذا خوری
مغز گردوی خرد شده 4 قاشق غذا خوری
کنجد 2 قاشق غذاخوری
نمک نصف قاشق چایخوری
زردچوبه 1 قاشق چایخوری سر پر
فلفل سیاه نصف قاشق چایخوری
زیره سبز نصف قاشق چایخوری

برای تهیه این نان به یک خمیر پایه نیاز داریم و موادی که داخل نون رو پر میکنن.
مطابق دستور خمیر رو تهیه میکنیم.
نیم ساعتی که قراره خمیر رو استراحت بدیم مواد داخلشو آماده میکنیم.
با یک قاشق روغن کف ماهیتابه رو چرب میکنیم.
[عکس: 20130716195314_photo3619.jpg]
پیاز ها رو نگینی خرد کرده و تفت میدیم تا طلایی بشه.( اگر مایل بودید یک چهارم پیاز رو خلالی خرد کنید و برای تزیین کنار بذارید)
[عکس: 20130716194822_photo3623.jpg]
حالا ادویه ها رو اضافه می کنیم. نمک+زردچوبه+فلفل سیاه+ زیره . توجه کنید که ادویه اصلی این نون زردچوبه هست پس حسابی زردش کنید.
[عکس: 20130716195206_photo3624.jpg]
ادویه ها رو خوب با پیاز مخلوط میکنیم
[عکس: 20130716195550_photo3627.jpg]
سبزی رو اضافه میکنیم
[عکس: 20130716195620_photo3628.jpg]
و ارده رو، خوب هم میزنیم
[عکس: 20130716195656_photo3629.jpg]
حالا گردو و کنجد، مخلوط میکنیم و شعله رو خاموش میکنیم.
[عکس: 20130716195724_photo3631.jpg]
خمیر رو روی سطح آردپاشی شده پهن میکنیم، به قطر 2 سانت
[عکس: 20130716195739_photo3632.jpg]
مواد رو کاملا روی سطح خمیر پهن میکنیم
[عکس: 20130716195807_photo3633.jpg]
از یک طرف خمیر رو رول میکنیم
[عکس: 20130716195831_photo3634.jpg]
[عکس: 20130716195857_photo3635.jpg]
و حالا مثل حلزون دور خودش میپیچیم
[عکس: 20130716195919_photo3636.jpg]
تو این مرحله باید کف سینی فر رو چرب کنیم و خمیر رو به سینی فر منتقل کنیم و کار رو روی سینی فر ادامه بدیم( البته همونطور که میبینید من یادم رفت این کارو بکنم و خمیرم آخر کار چسبید)
خب، خمیر رو به آرومی صاف میکنیم ( با دست )
[عکس: 20130716195945_photo3637.jpg]
حالا میتونید اون یک چهارم پیاز خلالی رو که گفتم با زردچوبه تفت بدید و همراه با کنجد برای تزیین ازش استفاده کنید
[عکس: 20130716200033_photo3638.jpg]
به مدت 30 دقیقه در فر 170 درجه که از قبل گرم شده و یک کاسه آب داخلش گذاشتین، قرار بدین. علامت پختنش هم اینه که حاشیه ی زیری نون کمی قهوه ای میشه.
اینم نونام
[عکس: A5J4p4.png]
پاسخ }
#2
به به چه نونی پختم برا افطارمون Yum2Yum2Yum2
[عکس: 20140706185302_1.jpg]
[عکس: 20140706185511_1.jpg]
[عکس: A5J4p4.png]
پاسخ }
#3
دوباره Yum2 ایندفعه نازکتر درست کردم با این خمیر
[عکس: 20141028165616_1.jpg]
[عکس: 20141028165643_2.jpg]
[عکس: A5J4p4.png]
پاسخ }
#4
سلام
نان روغنی اصل دستور از خانم پرستو احمدی و دستور نان پنیری هست که من یک کمی تغییر دادم.
مواد لازم برای خمیر
روغن مایع نصف پ
ماست نصف پ
تخم مرغ 1 عدد
پودر خمیر مایه 1 ق س
شکر 1 ق چ
اب ولرم 1 لیوان
نمک نصف ق م
کمی فلفل و زردچوبه
برای داخل نان
یک عدد پیاز .رنده درشت شود
روغن جامد یا مایع.
فلفل قرمز
زردچوبه
یک عدد سیب زمینی کوچک که ریز خرد یا رنده شده
من مواد داخلیشو چشمی می ریزم.
اب و شکر با هم مخلوط

خمیر مایه اضافه تا عمل بیاید
ماست و روغن و تخم مرغ و نمک و زردچوبه و فلفل و ماست هم با هم مخلوط با مفتول یا چنگال می زنیم.


خمیر مایه عمل امده اضافه هم می زنیم ارد کم کم مخلوط تا خمیری که نرم باشد بدست اید پرستو جان گفتند خمیر کمی چسبندگی داره که باید روی تخته ارد بپاشیم و با ورز دادن خمیر رو درست کنیم که دیگه چسبندگی نداشته باشه. حالا ظرف رو چرب یا ارد پاشی کرده خمیر را داخلش میگذاریم نایلون یا در روش میگذاریم تا ور بیاید دوبرابر شود.
من خمیر را 4 قسمت می کنم. هر قسمت را در سینی ارد پاشی شده گرد پهن میکنم روش مواد رو با قاشق میکشم و مثل ساندویج لوله میکنم دوطرف این خمیر لوله ای را فشار میدم به هم بچسبه بعد این خمیر ساندویجی را روی سینی کمی مالش میدم اهسته چون وسط این خمیر کمی قطور تر هست. بعد روی این خمیر که مثل ساندویج هست رو بازم کمی چرب می کنمو مثل عمامه دور دستم می پیچم و اضافه خمیر رو داخل خمیر فرو میکنم.
داخل یک سینی ارد پاشی شده میچینم و فر رو روشن میکنم و در داخل سینی فر هر چه جاشد پهن می کنم و میگذارم که کفش خوب قرمز بشه بعد برمیگردانم تا طرف دیگه اش هم رنگ بگیره و پخته بشه.
راستی من توی مواد داخلش هم کمی نمک میریزم.مقدار ارد هم به اندازه ای که خمیر شود
بعد که از فر دراوردیم و کمی سرد شد اگر دوست داشتیم می تونی روی نان را با کره یا اضافه های همون مواد داخلی چرب کنیم.
]
اما روش دیگه اینکه وقتی مثل عمامه درست کردیم بعد استراحت که 20 دقیقه هست داخل قابلمه روغن میریزیم توی قابلمه بافاصله می چینیم تا پخته بشه. بعد طرف دیگه اش رو می پزیم که دوباره باید کمی روغن بریزیم ما بهش میگیم نون قلفی. قبل توی تنور می پختیم.

سیب زمینی و پیاز مواد رو داخل روغن سرخ می کنیم و بعد زردچوبه و نمک و فلفل اضافه می کنیم. بعد گاز خاموش وقتی که این مواد را روی نان می کشیم باید سرد باشد.


فایل‌های پیوست عکس(ها)
   
پاسخ }
گوناگون از وب
loading...
تشریفات مجالس خدمات عروسی