تبلیغات

نوار بهداشتی

امتیاز موضوع:
  • 13 رای - 2.54 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
نان لواش خانگی
#1

نان لواش

مواد لازم:


آرد=500 گرم
مایه خمیر=8 گرم
نمک=1 قاشق چایخوری
شیر ولرم=170 میلی لیتر
آب ولرم=150 میلی لیتر
روغن مایع=70 گرم



طرز تهیه:
1. در ظرف مناسبی ،آرد الک شده،نمک و مایه خمیر را با قاشق مخلوط کنید. شیر،آب و روغن را بیفزایید وهم بزنید(نم را می توانید در آب حل کنید و بعد به مواد بیفزایید). سپس آن را 10 دقیقه با دست ورز دهید.
2. روی خمیر آرد بپاشید و با دستمال آن را بپوشانید. خمیر را در محل گرمی قرار دهید و حدود 30 تا 40 دقیقه به آن استراحت دهید.
3. پس از گذشت زمان استراحت،خمیر را یک دقیقه ورز دهید و به شکل گلوله های کوچکی به اندازه نارنگی به وزن 100 گرم چانه کنید.
4. چانه ها را در سینی بچینید و دوباره به آن 5 دقیقه استراحت دهید و روی آن را با دستمال بپوشانید. سپس هر چانه را با وردنه روی سطح آرد پاشی، نازک باز کنید.
5. ساج مخصوص ر ا بدون اینکه چرب کنید روی حرارت داغ کنید و خمیر لواش آماده را با دو دست از روی سطح آردپاشی شده جدا کنید و روی آن قرار دهید.
پس از اینکه یک طرف آن پخت برگردانید و طرف دیگر آن را بپزید.
من معجزه می خوام خدا جون
پاسخ }
#2
(۲۳-۰۳-۱۳۹۱, ۰۹:۴۸ ب.ظ)mamane kiana نوشته:  من با این دستور البته شاید با 1 کمی تفاوت نون درست کردم اما 1 مشکلی که ایجاد میشه اینه که بعد از پخت نونها خیلییییییییییییییی خشک میشه و نیم ساعت هم که بگذره غیر قابل خوردن ... میدونید چرا؟؟؟

مامان کیانای عزیز
دستورت خمیر مایه داشت ؟؟
خمیر مایه ات درست عمل اومده بود ؟؟
و خمیر هم نبایستی خیلی سفت باشه
موفق باشی



(۲۴-۰۳-۱۳۹۱, ۰۹:۴۳ ق.ظ)اویسا نوشته:  خانما میشه لطف کنید بگید ساج رواز کجا تهیه کنم.Wavesmile

دوست عزیزم
ساج رو می تونی از مکانی که ظروف روحی یا همون قابلمه های الومینیمی رو میفروشند
تهیه کنی
به جای ساج از پشت یه سینی روحی ضخیم و کلفت هم می تونی استفاده کنی
موفق باشی

من معجزه می خوام خدا جون
پاسخ }
#3
[عکس: 20131007002921_noonlavash.jpg]

سلام خانوم گلاWavesmile
من این نونا رو با دستور زیر که از سایت ایده های زیبا(http://beautifulideas.blogfa.com/) برداشتم درست کردم.خیلی عالی بود.Yum2Heartshape2


مواد لازم :

آب ولرم 430 میلی لیتر

مایه خمیر یک قاشق غذاخوری سر صاف

نمک یک قاشق مرباخوری

شکر یک قاشق مرباخوری

روغن مایع دو قاشق غذاخوری

آرد به میران لازم




یک فنجون از آب ولرمتون را بردارین در یک ظرف غیر فلزی بریزین شکر را بریزین توش بعلاوه یک قاشق غذاخوری آرد و مخمر را روی اون بپاشین با قاشق چوبی مخلوط کنید درش را ببندید بذارید یک جای گرم تا عمل بیاد و پف کنه اگر پف نکرد مایه خمیرتون خرابه یا راه را درست نرفتین آب اگر سرد یا داغ باش مایه خمیر عمل نمی کنه .)

بعد از عمل اومدن مایه خمیر اون را به بقیه آب ولرمی که باقی مونده اضافه کنید و یک دوم پیمانه آرد را به همراه نمک بهش اضافه کنید و مخلوط کنید و بعد بقیه آرد را به آرومی اضافه کنید تا یک کم چسبندگی را داشته باشین .

در این موقع باید روغن را اضافه کنیم و بعد از اضافه کردن خمیر را ورز بدین یا صد بار خمیر را بلند کنید و بکوبید روی سطح کارتون اینجور دستاتون خسته نمیشه .
یک خمیر صافی را خواهیم داشت اون را توی یک ظرف میذاریم که حجمش گنجایش پف خمیر را داشته باشه روش یک دستمال می کشیم و یک درروی اون میذاریم و میره برای استراحت که معمولا یک ساعت هست ولی در جاهای مختلف این زمان کم یا زیاد میشه.

بعد که حجمش دو برابر شد وسطش را با انگشت گود کنید و 5 دقیقه رهاش کنید اگر این حفره پر شد هنوز باید بمونه و استراحت کنه ولی اگر برنگشت حاضره اگر شما روی خمیر با دست بکوبین صدای طبل میده .

اگر خمیر موقع پهن کردن روی سطح کار ووردنه کشیدن جمع میشه این نشون میده که خمیر هنوز استراحت نیاز داره .

بعد خمیر را ورز میدیم تا هوای درون اون کاملا بیرون بیاد و اون را به چونه های 50 گرمی یا بنا به خواست خودتون کوچیکتر و بزرگتر تقسیم کنید و روی خمیر ها را بپوشونید تا خشک نشن .

یک ماهیتابه یا قابلمه یا ساجی را که دارین بذارین روی حرارت تا خوب داغ بشه با حرارت بالا وقتی حسابی داغ شد حرارت را متوسط کنید یک دستمال یا حوله کاغذی که کمی چربش کردین هم بذارین کنار دستتون . یک چونه بردارین و روی سطح آرد پاشیده پهنش کنید .
اگر این خمیر را به قطر دو تا سه میل باز کنید بعد از پخت نون تافتون راخواهید داشت.

اگر به قطر یک میل یا خیلی نازک بازش کنید نون لواش را بهتون میده .

در صورت تمایل بعد از باز کردن خمیر روی اون کنجد یا سیاه دانه یا زیره و یا هر چیز دیگه ای که دوست دارین بپاشین و با وردنه یک دور آروم برید روی اون .

خمیر را بلند کنید و به این دست و اون دست بدین تا آرد اضافیش بریزه بهراحتی میتونید این کار را انجام بدین .
خمیر را روی تابه یا ساج داغ بندازین می بینید که شروع می کنه به حباب زدن .

یک طرفش که رنگ گرفت و پخت مراقب باشین نسوزه برش گردونید تا طرف دیگه اون هم بپزه برای نون تافتون چون کلفت تره بیشتر وقت میبره ولی برای نون لواش کمتر ولی هر دو زیر یک دقیقه تا یک دقیقه هست مراقب باشین نسوزه .
اگر دیدین که حباب نمیزنه حرارتتون کمه باید بیشترش کنید .

هر نون را که از روی حرارت برداشتین با دستمال چرب ماهیتابه یا روی ساج را پاک کنید که آردهای باقیمونده روی اون از بین بره چون اگر بمونند میسوزند و خمیر بعدی را خراب می کنند ..

وقتی که نونها در حال آماده شدن هستند تا تموم بشن بعد از پخت بندازینشون روی هم ولی احتیاجی نیست روشون را بپوشونید چون تازه میمونند ولی نون لواش چون نازکتره سریعتر خشک میشه درست مثل نونهای لواش بیرون .

این نون تافتون خیلی نرمه میتونید در فریزر تا یک ماه نگهش دارین هر وقت خواستین چند لحظه روی شعله پخش کن با حرارت ملایم یا در مایکروویو به حالت اولش در میاد .

اما در مورد نون لواش همونطور که گفتم این نون چون نازکه شبیه نونهای لواش بیرون سریعتر خشک میشه پس اگر خشک شد موقع استفاده میتونید به اون آب بپاشین و لای یک دستمال بذارین و بعد مصرف کنید تا یک ماه در فریزر قابل نگهداریه .

وقتی نونهاتون را پختین و تموم شد چه لواش چه تافتون اگر همون موقع نوش جان کردید که نوش جونتون اگر صبح درست کردین و میخواین برای عصر نگه دارین اونا را توی یک دستمال بذارین و دستمال را در یک ظرفی

که درش بسته بشه قرار بدین نرم و گرم براتون باقی میمونه البته بازم به محیطتون بستگی داره.
[عکس: sGhYp3.png]
پاسخ }
#4
ساج رو دیروز از خونه مامان آوردم و شروع کردم به نان پزی laf
نون لواش خوشمزه (موادش هم طبق دستوری که الهام عزیز گذاشته)
همسری اومد دید باورش نمیشدDan


[عکس: 20131015123537_201310137518.jpg]

چند تا رو هم با قالب دایره ای کوچیک درست کردم:
[عکس: 20131015124054_201310137516.jpg]

[عکس: 20131015124115_201310137524.jpg]
[عکس: countdown.php?width=500&height=160&bg=58...rried%20in]
Insta Id: negin.sanatkar
پاسخ }
گوناگون از وب
loading...
#5
من ساج یا سینی روحی نداشتمHangheadتو ماهیتابه درست کردمhih
[عکس: 20131024203125_91.jpg]
5
اینستاگرام_parya_61_
پاسخ }
#6
[عکس: 20131025145000_Photo0010.jpg]
[عکس: 20131025145034_Photo0011.jpg]:dunnof::dunnof::dunnof::dash2:

FlowerysmileFlowerysmileFlowerysmile
پاسخ }
#7
نون لواش من با دستور الهام جون مر30 عزیزم
[عکس: 20131025214332_CIMG0182.JPG]
اپلود[img][url=http:[عکس: 20131031154337_C9BC2251-2799-4CB2-883A-609D2C51C3E1.JPG]
پاسخ }
#8
این نون لواش نیستااااا.1207....من با دستوری که الهام جان از ایده های زیبا گذاشتن درست کردم که دستورش هم مال تافتونه هم مال لواش که من تافتونش کردمGigglesmile
[عکس: 20131126164135_IMAG1588.jpg]
پاسخ }
گوناگون از وب
loading...
#9
نان لواش خوشمزه منYum2 که مهمون اومد نتونستم از پخته شده اش عکس بگیرمcrying بزودی دستورشو میذارمDreamyeyesf1 (49)

[عکس: 20140209225928_-0118.jpg]
گاهی اشتباهمان در زندگی این است که

به برخی آدم ها جایگاهی می بخشیم که هرگز لیاقت آن را ندارند
پاسخ }
#10
[عکس: 20140225143939_lavash.jpg]
مواد لازم:
مایه خمیر 2 قاشق چای خوری
آرد 3 و 1/4 پیمانه
نمک 2 قاشق چایخوری
آب 1 و 1/2 پیمانه
روغن 3 قاشق غذاخوری

طرز تهیه:
مواد خشک رو داخل میکسر بریزید و با هم ترکیب کنید
[عکس: 20140225144018_lavash1.jpg]

آب و روغن رو اضافه کنید
[عکس: 20140225144034_lavash2.jpg]

با درجه تند هم بزنید تا مواد با هم ترکیب شن ،درجه دستگاه رو روی کم بگذارید و 5دقیقه دیگه هم بزنید تا خمیر صاف و یکدست شه
[عکس: 20140225144057_lavash3.jpg]

خمیر رو داخل کاسه چرب شده بگذارید و روی خمیر رو با پلاستیک بپوشونید و نیم تا یک ساعت به خمیر استراحت بدید تا حجمش 2برابر شه
[عکس: 20140225144122_lavash4.jpg]

فر رو با دمای 250 درجه روشن کنید

یک تکه از خمیر بردارید و و روی کاغذ روغنی رو آرد پاشی کنید و خمیر رو روی کاغذ تا جایی که امکان داره نازک باز کنید و روی خمیر باقی مونده رو بپوشونید که خشک نشه
[عکس: 20140225144138_lavash5.jpg]

[عکس: 20140225144203_lavash6.jpg]

[عکس: 20140225144221_lavash7.jpg]

کاغذ رو روی سینی گالوانیزه یا سینی استیل قرار بدید و داخل فر بگذارید
[عکس: 20140225144238_lavash8.jpg]

در حین پخت یک بار نان رو بچرخونید تا همه جای اون یکنواخت پخته شه
[عکس: 20140225144303_lavash9.jpg]

90ثانیه به نان زمان بدید تا بپزه و حبابهای قهوه ای رنگ روی نان ایجاد شه
[عکس: 20140225144434_lavash10.jpg]

دستور اختصاصی خانوم گل
ترجمه شده توسط تیم ایجاد محتوای فارسی در خانوم گل
هرگونه کپی برداری ممنوع بوده و پیگرد قانونی دارد
[عکس: 20140713163852_url.jpgss.jpg]
پاسخ }