تبلیغات
Bia2Aroosi

نوار بهداشتی

امتیاز موضوع:
  • 0 رای - 0 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
نان مهویه
#1
مهوه غذای سنتی منطقه لارستان وجنوب استان فارس است .مهوه لاری به صورت مایع و بسیار خوشمزه ،مقوی ودارای یُد فراوان است. -

مهوه خوب، خوش بو، رنگ آن زرد می باشد .در قدیم در داخل (خمره) ودر پشت بام قرار می دادند. . نانی که همراه با مهوه وروغن می خورند به «نون مهوه روغنی »معروف است

طرز تهیه مهویه لاری: مواد لازم : ماهی مُوتُو خشک ،(خردل)،نمک ، مقداری آب: طرز تهیه : اول ماهی«مُوتُو» خشک شده را درون خمره کرده با نمک و آب مخلوط نموده وبه «اومَهی » تبدیل می شود .مدت 20 تا 25 روز خمره را در جایی که آفتاب باشد می گذاریم بعد از این مدت ماهی را از خمره بیرون آورده و آن را درون صافی می ریزیم و به آن چنگ می زنیم تا حسابی له و خارهای آن گرفته شود بعد شیره اصلی ماهی که گرفته شد درون خمره می ریزیم . خردل را شیرین کرده(با نمک وآب چنگ می زنیم ودرون سینی ریخته ،در آفتاب قرار داده،تاخشک وشیرین شود )خردل را بو داده ونرم می کنیم وبه شیره درون ماهی اضافه می کنیم . خمره را در جایی که آفتاب باشد ،معمولا لاری ها در پشت بام قرار می دادند تا بوی خوب ورنگ آن زرد شودوبعد از 15 روز آماده ی خوردن می شود .[عکس: 20130803161606_799199_orig-170x150.jpg] ماهی مُوتُو

[عکس: 20130803161747_4563.jpg]
مایع مهویه

[عکس: 20130803162126_DSC00019.JPG]خمیر ترش
[عکس: 20130803162240_DSC00021.JPG]مایع مهویه رو همه جای خمیرمیزنیم ومیذاریم تا برشته بشه

[عکس: 20130803162432_DSC00016.JPG]اینم آمادش خوشمزه ومقوی
پاسخ }