تبلیغات

نوار بهداشتی

امتیاز موضوع:
  • 0 رای - 0 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
نان چاباتا (Ciabatta Bread)
#1
[عکس: 97409.JPG]

[عکس: 97408.JPG]


[عکس: 97413.JPG]

مواد لازم :
اب ولرم یک و دو سوم پیمانه
نمک 1.5 ق چ
شکر 1 ق چ
روغن زیتون 1 ق غ
ارد سه و دو سوم پیمانه ( تقریبا نیم کیلو )
خمیر مایه 2.5 ق چ

طرز تهیه :

اب ، شکر و مخمر را با هم مخلوط میکنیم و میزاریم تا خمیر مایه عمل بیاد.
نمک و ارد را با هم مخلوط میکنیم .
خمیر مایه که عمل اومد روغن را بهش اضافه کرده هم میزنیم .
تقریبا 3 پیمانه از ارد را اضافه کرده و با دست ورز میدیم .
خمیر کاملا چسبنده هست لازم نیست که بهش ارد اضافه کنین .

[عکس: 97420.JPG]


روی خمیر را با سفلون میپوشونیم ومیزاریم تا حجمش کاملا دو برابر بشه .
مدت زمان استراحت خمیر یک شب و یا حتی بیشتر هم میتونه باشه

[عکس: 97419.JPG]
بعد از اینکه حجم خمیر دوبرابر شد میز کارمون را کاملا اردپاشی میکنیم .


[عکس: 97418.JPG]

خمیر را به دو قسمت مساوی تقسیم میکنیم . در این مرحله به ارامی و با مهربونی با خمیر کار میکنیم . چون نمیخواهیم هوای موجود در خمیر را از بین ببریم .

[عکس: 97417.JPG]

دو تکه کاغذ روغنی برداشته و در و به ارامی هر تکه از خمیر را برداشته و تو سینی فر و روی کاغذ خمیر را به شکل مستطیل حالت میدیم .

[عکس: 97416.JPG]


45 دقیقه اجازه میدیم تا حجم خمیر دو برابر بشه .


[عکس: 97415.JPG]
فر را با 230 درجه روشن کرده و نان را 30 – 40 دقیقه میپزیم .
[عکس: 97414.JPG]

میتونیم خمیر را نصف نکنیم و یک نون بزرگ داشته باشیم :





[عکس: 97412.JPG]







[عکس: 97411.JPG]





[عکس: 97410.JPG]





[عکس: 97421.JPG]
پدرم دیده به سویت نگران است هنوز
غم نا دیدن تو بار گران است هنوز
آنقدر مهر و وفا بر همگان کردی تو
نام نیکت همه جا ورد زبان است هنوز
پاسخ }
#2
[عکس: 20141229145517_ciabatta-bread-37-2-600.jpg]

این نون برای اولین بار در سال 1982 توسط آرنالدو کاوالاری، در نانوایی کوچکش در Adria یک شهر کوچک نزدیک به ونیز در ونتو تولید شد.
این نون نرم و خوش خوراک با آرد گلوتن بالا تهیه میشه و جایگزنی برای نون فرانسوی های وارداتی برای تهیه ساندویچ ها شد و محبوبیت فراوونی بین ایتالیایی ها پیدا کرد و شد یکی از نون های سنتی ایتالیا

مواد لازم:
مایه اسفنجی:

1 پیمانه آرد
⅛ قاشق چای خوری مایه خمیر فوری
½ پیمانه آب همدما با محیط

برای خمیر:
2 پیمانه آرد
1 و ½ قاشق چای خوری نمک
½ قاشق چای خوری مایه خمیر فوری
¾ پیمانه آب همدما با محیط
¼ پیمانه شیر همدما با محیط


روش تهیه:
مایه اسفنجی: آرد، مخمر و آب در یک کاسه متوسط مخلوط کنین و با یک قاشق چوبی هم بزنید تا یکنواخت بشه
کاسه رو کاملا با سلفون بپوشونین و در دمای اتاق به مدت حداقل 8 ساعت و یا تا 24 ساعت بذارین بمونه

خمیر: مایه اسفنجی و سایر مواد تشکیل دهنده خمیر (آرد، نمک، مخمر، آب و شیر) در کاسه مخلوط کن ریخته و با سرعت کم مخلوط کنین تا ترکیب بشه حدود 1 دقیقه (در این حین اراف ظرف رو با لیسک بخراشین و به وسط کاسه منتقل کنین تا خمیر یکدست باشه)
بعد سرعت دستگاه رو بیشتر کنین و بذارین خمیر 4 تا 6 دقیقه ورز ببینه
کل مراحل بالا رو با دست هم میتونین انجام بدین

[عکس: 20141229143140_ciabatta-prep1.jpg]

قلاب خمیر گیر رو وصل کنین و بذارین 10 دقیقه با سرعت متوسط خمیر ورز بخوره

[عکس: 20141229143227_ciabatta-bread-prep2.jpg]

خمیر رو به یک کاسه بزرگ منتقل کنین و با سلفون روی کاسه رو خوب بپوشونین اجازه بدید در دمای اتاق تا حدود 1 ساعت استراحت کنه تا حجمش دوبرابر بشه

حالا به کمک یه کفگیرک یا دست خمیر رو از یه سمت از لبه روی خمیر وسط کاسه برگردونینبعد سمت دیگه خمیر رو روش برگردونین کاسه رو بچرخونین و لبه های دیگه رو همینجور تا کنین این عمل رو 6 تا 8 بار تکرار کنین

[عکس: 20141229143805_ciabatta-prep3.jpg]

روی کاسه رو دوباره با سلفون بپوشونین و نیم ساعت دیگه استراحت بدین

مرحله آخر رو دوباره تکرار کنین و خمیر رو از اطراف روی هم تا کنین و دوباره روی کاسه رو بپوشونین و نیم ساعت استراحت بدین

دو قطعه کاغذ روغنی به ابعاد 30 در 15 سانت ببرین و آردپاشیشون کنین

خمیر رو روی یه سطح آردپاشی شده برگردونین بدون هیچ فشاری خمیر رو به دو قسمت تقسیم کنین
دقت کنین خمیر رو نباید فشار بدین تا حبابهای هوا خارج نشه
خمیرهارو برگردونین تا جهت دیگه هم آردی بشه
هر خمیر رو روی تکه کاغذ روغنی منتقل کنین و روشو با سلفون بپوشنین و نیم ساعت دیگه بذارین استراحت کنه و همزمان فر رو با دمای 230 درجه روشن کنین تا نیم ساعت آینده کامل گرم بشه

کاغذهارو همراه خمیر در قالب لوف قرار بدین و با نوک انگشتتون که آردی کردین به آرومی خمیر رو در قالب فیکس کنین

روی خمیر رو با اسپری آب کمی مرطوب کنین و در فر قرار بدین
در 5 دقیقه اول پخت دوبار سطح خمیر رو با اسپری آب مرطوب کنین
بعد دمای فر رو تا حدود 90 تا 100 درجه کاهش بدین و بذارین نون حدود نیم ساعت در فر بمونه تا سطحش کاملا برشته و تیره بشه
بعد نون هارو از فر خارج کنین،کاغذ روغنی رو جدا کرده و ونهارو حد اقل به مدت یک ساعت روی پایه فلزی قرار بدین تا سرد بشه

[عکس: 20141229145538_ciabatta-bread-39-600.jpg]

میتونین نون رو در سلفون پیچیده و تا 3 روز در دمای اتاق نگهدارین یا در فویل کاملا بسته بندی کرده تا 2 ماه در فریزر نگهداری کنین و برای استفاده مجدد بعد از اینکه یخش باز شد در فر 200 درجه به مدت 5 تا 8 دقیقه قرار بدین


دستور اختصاصی خانوم گل
ترجمه شده توسط تیم ایجاد محتوای فارسی خانوم گل
هرگونه کپی برداری ممنوع بوده و پیگرد قانونی دارد
[عکس: clocklandscape.php?img=03&bn=Gisoo&gn=Ad...&d=19&ad=1]
پاسخ }
#3
عزیز این ارد همه منظوره هست یا ارد کامل؟

من این نون رو درست کردم البته با مخلوط ارد کامل و ارد سفید .بنظر من در دستورش درجه حرارت فر غلطه عزیز.یکهو از ۲۱۰ بیاریم ۱۰۰ .مال من پخت ولی برشته نشد.فکر کنم باید روی ۱۴۰ بزاریم بعدش که طرد بشه .در حقیقت نون من یک چیزی مثل نان باگت مانند شد
پاسخ }