تبلیغات

نوار بهداشتی

امتیاز موضوع:
  • 0 رای - 0 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
نان کرنون
#1
Ksmiletris 
روی نانYum2

[عکس: 20130807131118_SPM_A0699.jpg]


پشت نانYum2

[عکس: 20130807131917_SPM_A0700.jpg]

نان کرنون
خمیر
مواد لازم
آرد 1کیلو
آب ولرم یک ونیم لیتر
مایه خمیر(مخمر) 1 ق س (50 گرم)
نمک 3 ق چ یا دلخواه
ادویه (زیره یا رازیانه یا سیاه دونه یا هرسه به میزان لازم)
(اگر دوست داشتید)

مایه خمیر(مخمر)
مواد لازم
مایه خمیر(مخمر) 1ق س
آب ولرم نصف پیمانه
شکر 1ق م

روش تهیه مایه خمیر(مخمر)
شکررو در آب ولرم حل کرده وپودر مخمررو روی سطح آب بباشید وبه آرامی
مخلوط کنید تا تمام ذرات مرطوب شود وآن را در جای ثابتی بگذارید 10 دقیقه
استراحت کند(وقتی ذرات مخمر ته نشین شد وبه صورت کف روی آب اومد
مایه خمیر آمااده است
پودر مایه خمیر رومی توان روی آبی که می خواهیم خمیر کنیم حل کنیم

روش تهیه خمیر
آب رو در ظرفی می ریزیم ونمک رودرآن حل کرده ومایه خمیررو اضافه می کنیم
وآرد رو کم کم می ریزیم ومخلوط می کنیم وتا جایی که حالت چسبند گیش کمتر بشود
وهرکدام از ادویه هایی رو که خواستید به آن اضافه می کنید یا مخلوطی از همه
وخوب ورز می دهیم حدود نیم تا یک ساعت ودر سفره ی مخصوص یا کف ظرفی
آرد می ریزیم وخمیررو در آن می گذاریم وروی آن رو می پوشانیم ومدت 45 دقیقه
تا 1ساعت به آن استراحت می دهیم تا وقتی که 2 برابر شود(در محل تقریبا گرم
ومناسب)خمیرو به اندازه های 400 و 800 گرمی قسمت می کنیم (برای اینکه
به دست نچسبد دستمان را با آرد آغشته می کنیم) وبه صورت گرد درست می کنیم
ویک ربع تا نیم ساعت دیگه به اون استراحت می دهیم

پخت نان
این نان را درتنوری که درسطح زمین به شکل مخروط است می پزیم
او ل تنور رو تا بالاترین درجه داغ می کنیم وسنگهاروکف آن می ریزیم
وقتی داغ شدندخمیرهای آما ده رو روی سنگ ها ی داغ می گذا ریم ودر
تنور رو با ساج وپار چه ی مرطوب محکم می پو شونیم به مدت یک ساعت
امروزه این نان رو درفر یا تنور گازی می پزند وهمچنین درنانوایی هایی که
دستگاه های ماشینی دارند

البته کف ظرف یا سینی فریا کف تنورگازی سنگ های 4تا5 سانتی وگرد
می ریزیم نانوایی هم به همین صورت روی سنگ می پزند

اگر خواستید در فر یا تنور گازی بپزید 20 تا30 دقیقه زودتر روشن کنید
طبقه وسط فر 180 تا200 درجه سانتیگراد به مدت 45 تا60 دقیقه

نوش جان Yum2

دستور اختصاصی خانوم گل
هرگونه کپی برداری ممنوع بوده و پیگرد قانونی دارد
آرزومند آرزوهایتان



زندگی مجذور آیینه است:
زندگی ضرب زمین در ضربان دل ماست
زندگی هندسه ی ساده و یکسان نفسهاست





Boredsmiley
.
پاسخ }
#2
سلام
من این نان رو خوردم بهش نان کپو هم میگن (کرمانی)
البته یه کپو دیگه هم داریم که تو روغن سرخ میشه
این نان کرنون روی سنگ پخته میشه سنگ میذارن داخل تنور داغ میشه و خمیر رو روی سنگ میندازن تا پخته شه برای همین پشتش بالا پایین و ناهموار هست hihhih
جزو نان های محلی استان کرمان محسوب میشه Yum2
کرمانی ها (خوده کرمان نه اطرافش )یه غذایی دارن به اسم کشک لتیر این نان رو با اون بیشتر میخورن . البته من کرمانی هستم تا حالا کشک لتیر نخوردم hih ولی شنیدم
خواستم زندگی کنم راهم را بستند
خواستم ستایش کنم گفتند خرافات است
خواستم عاشق شوم گفتند دروغ است
گریستم گفتند بهانه است
خندیدم گفتند دیوانه است
دنیا را نگه دارید پیاده میشوم

پاسخ }
#3
این هم نان کرنون مادر شوهر پز که البته با آرد جو سبوس دار پخته شدهYum2
[عکس: 20130811114256_.jpg]
30
پاسخ }