خوش آمدید ورود یا ثبت نام

تبلیغات
Bia2Aroosi
Ads

close
Ads
امتیاز موضوع:
  • 14 رای - 3.57 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

نان کماج

atefeh

وضعیت :
 
ارسال: #1
نان کماج
مواد لازم :
منظور از لیوان همون لیوان دسته دار معمولی هست که حجم آن ۲۵۰ سی سی هست .

آرد سفید :۷۵۰ گرم (ممکنه تا ۱۰۰گرم هم اضافه تر ببره )/حدود ۵/۵ لیوان

آب :۳۰۰ سی سی /یک لیوان ویک پنجم

شکر :۱۸۰ گرم/یک لیوان سر خالی

تخم مرغ :سه عدد ویک عدد زرده تخم مرغ برای روی نان

روغن مایع :۱۰۰ گرم/یک دوم لیوان

خمیر مایه :یک ونیم قاشق غذا خوری

نمک :۳/۲ قاشق چای خوری

کنجد :برای تزیین

مواد لازم برای داخل خمیر در صورت تمایل

کره :15 گرم

گردو ریز خورد شده :سه قاشق غذا خوری

دارچین :یک قاشق چای خوری

شکر :دو قاشق غذا خوری

طرز تهیه :

ابتدا حدود ۲۰۰سی سی آب ولرم (یعنی حدود ۳۸-۳۹ درجه ویا به عبارتی آبی که نه دست را بسوزونه ونه سرد باشه .)را با ۵۰ گرم شکر وخمیر مایه مخلوط می کنیم وحدود ۱۰۰ گرم آرد را هم به آن اضافه می کنیم ودر یک جای گرم می گذاریم تا حجم آن دو الی سه برابر بشه .این علامت اینه که مایه خمیر سالمه وخوب عمل می کنه .

آرد را یک بار الک می کنیم وبا شکر ونمک مخلوط کرده ودر ظرف بزرگی می ریزیم .بعد تخم مرغ ها ومابقی شکر ،آب وروغن راروی آن می ریزیم وهمینطور مایه خمیر عمل کرده را هم اضافه می کنیم .

ابتدا با یک قاشق مواد را با هم مخلوط می کنیم .وسپس با دست شروع به ورز دادن می نماییم .در این مرحله در ریختن آرد اضافه لطفا عجله نکنید واگه خمیر چسبنده بود خیلی به تدریج آرد را به آن اضافه کنید .وسپس حدود ده دقیقه خمیر را ورز دهید وبعد از آن روی آن را بپوشانید ودر جای نسبتا گرم قرار دهید .مدت ور آمدن خمیر حدودا یک ساعت ونیم هست که البته برای مطمئن شدن از ور آمدن خمیر آن را امتحان می کنیم باید داخل خمیر شبیه خونه زنبور شده باشه وجای انگشت هم روی خمیر بمونه .

در این فاصله مواد لای نون را درست می کنیم .به این صورت که کره را در هوای بیرون قرار می دهیم تا ذوب بشه وبعد با گردو ودارچین وشکر خوب مخلوط می کنیم . ودر در بعضی از اشکالی که زیر توضیح دادم می توانید این مواد را ابتدا در وسط نون قرار بدهید (حدود یک قاشق سوپ خوری )وبعدش به آن شکل بدهید .

حالا می رسیم سر مرحله جالب وان هم شکل دادن به خمیر هست .اشکال متعددی می تونیم درست کنیم که البته چند نمونه آن را من پیشنهاد می دهم .شکل ها ی دیگر را هم شما بفرمایید .میتونیم سه تا لوله باریک وبلند ازخمیر درست کنیم .
بعد آنها را مثل گیس ببافیم وابتدا وانتهای ان را به هم وصل کنیم .

یا 5 تا چونه کوچولو درست کنید ومثل گل به هم بچسبانید .

ویا اینکه نان را مثل نون باگت شکل بدهید وبعد با چاقو اطراف آن را به صورت یکدرمیان برش بزنید .
حتی می تونید انرا به شکل حلزون درست کنید ویا اینکه اگه وقت کافی ندارید همه نون ها را به صورت یک شکل وهمبرگری درست کنید.

سپس نون ها را در سینی فر که کمی چرب شده می چینیم .در این موقع مجددا نیم ساعت به نون ها استراحت می دهیم .با زرده تخم مرغ روی ان را رنگ می کنیم .وکنجد می پاشیم .

حالا نون ها را در حرارت 160 درجه سانتی گراد به مدت بیست دقیقهدر طبقه وسط قرار می دهیم تا پخته بشه .خیلی خوبه که یک کاسه آب هم کف فر قرار بدهیم تا محیط فر مرطوب بشه .البته مدت پخت بستگی به حرارت فر داره وباید مرتب زیر نون ها را چک کنید تا نسوزه .اگه روی نون ها برشته نشد حدود 4- 5 دقیقه گریل را روشن کنید (سینی را کف فر قرار می دهیم .)تا روی نون ها هم خوشرنگ بشه .نون ها حاضره ....نوش جان.
[عکس: 20140129222814_280820092054.jpg]
[عکس: 20140129223000_010920092070.jpg]
(آخرین تغییر در ارسال: 29-01-2014, 10:35 PM توسط mozhgan57.)
06-06-2011, 06:49 PM,
نقل قول
کاربر خانوم گل

*
وضعیت : آفلاین
ارسال‌ها:
38
تاریخ عضویت:
May 2014
مدال ها

اعتبار: 123


محل سکونت : بیرجند
ارسال: #2
RE: نان کماج
[عکس: 20140626142610_20140626_130941.jpg]
[عکس: 20140626143144_20140626_141744.jpg]
26-06-2014, 01:31 PM,
یافتن نقل قول
کاربر خانوم گل

*
وضعیت : آفلاین
ارسال‌ها:
117
تاریخ عضویت:
Feb 2011
مدال ها

اعتبار: 110


محل سکونت : قلب همسری
ارسال: #3
RE: نان کماج
کماج بسیار خوشمزه با این دستور

نان کماج
نان کماج
مواد لازم :
آب........................1/2 پیمانه
شیر.......................1/2 پیمانه
شکر......................9 قاشق غذاخوری
روغن مایع.................1/4 لیوان
پودر خمیرترش.............1 قاشق غذاخوری
نمک......................1/4 قاشق چایخوری
تخم مرغ..................1 عدد
آرد.......................به مقدار لازم
گلاب.....................3 قاشق غذاخوری
زعفران آب کرده...........به مقدار دلخواه
کنجد......................به مقدار لازم

دستور پخت:

اول پودر خمیر ترش رو توی شیر که باید یه کم گرم باشه میریزیم و در جای نسبتا گرمی میذاریم که حدود 10 دقیقه بمونه.
زرده و سفیده تخم مرغ رو جدا میکنیم،زرده رو کنار میذاریم برای روی نون.
سفیده رو خوب هم میزنیم،و بقیه مواد رو هم اضافه میکنیم .
در مرحله ی آخر آرد رو کم کم اضافه میکنیم و هم میزنیم .
تا جایی که خمیر به دست نچسبه و خمیر لطیفی داشته باشیم ،باید آرد اضافه کنیم .
وقتی خمیر آماده شد روی ظرف رو میپوشونیم که خمیر خشک نشه و در جای گرمی به مدت 1 ساعت استراحت میدیم.
حجم خمیر بعد از 1 ساعت باید 2 برابر شده باشه .
خمیر رو به هر اندازه و شکلی که خواستیم به ضخامت 4_5 میلیمتر درست میکنیم و باز هم حدود 15 دقیقه استراحت میدیم.
در آخر روی خمیر هارو زرده تخم مرغ زده و کنجد میریزیم و توی فر با دمای 170 میذاریم تا بپزه .
زمان و درجه فر بستگی به فرتون داره ....باید خیلی مواظب باشین که زیر نونا نسوزه ....
وقتی یه کم نونا پف کردن و زیرشون طلایی شد ، از بالا حرارت میدیم تا روی نون هم طلایی بشه .....

با دستوری از سایت آشپزانه
ashpazaneh.com/thread226.html#post1324

[عکس: 20141214165317_komaj.jpg]
(آخرین تغییر در ارسال: 15-12-2014, 12:33 PM توسط Galaxy.)
14-12-2014, 04:57 PM,
وب سایت کاربر یافتن نقل قول
کاربر خانوم گل

*
وضعیت : آفلاین
ارسال‌ها:
83
تاریخ عضویت:
Aug 2013
مدال ها

اعتبار: 110


محل سکونت : تب__ج__ریز
ارسال: #4
RE: نان کماج
نان کماج ما,مال ما یکم فرق میکنه(اذری ها) اما اسمش کماج هست    
(آخرین تغییر در ارسال: 25-03-2015, 08:24 PM توسط lili.ojjil2.)
25-03-2015, 08:07 PM,
یافتن نقل قول
کاربر خانوم گل

*
وضعیت : آفلاین
ارسال‌ها:
98
تاریخ عضویت:
Dec 2014
مدال ها

اعتبار: 874


محل سکونت : تبریز
ارسال: #5
RE: نان کماج
[عکس: 20150621091030_IMG_3285.JPG]
[عکس: 20150621091117_IMG_3286.JPG]
21-06-2015, 08:11 AM,
یافتن نقل قول

تبلیغات

Bia2Aroosi
کانال خانوم گل'
کاربر خانوم گل

*
وضعیت : آفلاین
ارسال‌ها:
85
تاریخ عضویت:
Oct 2012
مدال ها

اعتبار: 155


محل سکونت : شاهرود
ارسال: #6
RE: نان کماج
اینم از نان کماج دامغان
[عکس: 20160413220518_1454437011810.jpg]
(آخرین تغییر در ارسال: 13-04-2016, 09:07 PM توسط زهره جووون.)
13-04-2016, 09:06 PM,
یافتن نقل قول



ّبرگزیده مردمی ششمین جشنواره وب ایران در بخش خانواده و کودک
Top of Page
کپی برداری بدون ذکر منبع مجاز نبوده و تمامی حقوق متعلق به © انجمن خانوم گل می باشد