خوش آمدید ورود یا ثبت نام

تبلیغات
Bia2Aroosi
کانال خانوم گل'
Ads Ads

close
Ads
 
امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امتیازات: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

نكات ترشی و شور

کاربر خانوم گل

*
وضعیت : آفلاین
ارسال‌ها:
457
تاریخ عضویت:
شهريور ۱۳۹۰
مدال ها

اعتبار: 285


محل سکونت : شمال
ارسال: #1
نكات ترشی و شور



نكات ترشی و شور

رعايت نكاتي در هنگام تهيه ترشي مي‌توانيد نتيجه كار شما را بهتر كند.
1. انواع ميوه‌هايي كه در ترشي استفاده مي‌كنيد سالم و بدون لك باشد و در سركه پخته شود.
2. شيشه‌هاي كوچك دهان گشاد، بهترين انتخاب ظروف براي ترشي و شور مي‌باشد، زيرا زماني كه شيشه را باز مي‌كنيد در مدت زمان كوتاه مصرف مي‌شود.
3. سبزيجات و صيفي‌جات را پس از شستن كاملاً خشك كنيد، زيرا آب باقي‌مانده در سبزيجات و صيفي‌جات باعث كپك زدن ترشي و شور مي‌شود.
4. زماني كه سركه را به مواد ترشي اضافه مي‌كنيد بايد كاملاً روي مواد را بپوشاند. براي تهيه شور نيز آب شور بايد روي مواد را بپوشاند.
5. در ظرف ترشي و شور را محكم ببنديد كه هوا وارد آن نشود.
6. در بعضي ترشي‌ها كه سبزيجات آن زياد است، پس از يك الي دو هفته سركه جذب مواد مي‌شود. در اين حالت مي‌توانيد كمي سركه اضافه كنيد.
7. هنگام مصرف ترشي يا شور دقت كنيد وسيله‌اي كه با آن قصد برداشتن ترشي يا شور را از ظرف اصلي داريد حتماً تميز باشد.
8. تاريخ آماده سازي ترشي را روي ظرف بنويسيد تا زمان مصرف آن مشخص شود.
9. موسير را شسته، مقداري آب جوش روي آن بريزيد. زماني كه آب سرد شد، در آبكش ريخته و مجدداً در ظرفي بريزيد و روي آن آب جوش بريزيد (اين عمل را در طي 24 ساعت سه بار تكرار كنيد). سپس در آب سرد ريخته، دو روز بگذاريد بماند، در اين مدت چند بار آب آن را عوض كنيد. زماني كه كاملاً نرم و لطيف شد، در صافي بريزيد و روي پارچه تميزي پهن كنيد تا آب اضافي آن كاملاً گرفته شود. بادنجان‌ها را نيز پس از تميز كردن با پوست به قطعات يك اندازه خرد كنيد و در مقداري سركه بجوشانيد. سپس در آبكش بريزيد، تا تلخي آن گرفته شود.
10. آب نمك بايد كاملاً روي سبزيجات و صيفي‌جات را بپوشانيد. در صورت نياز مي‌توانيد به ميزان آب و نمك را اضافه نماييد.
سياه دانه:
سياه دانه از ادويه‌هاي مناسب ترشي مي‌باشد كه قبل از استفاده در تابه روي حرارت بايد تفت داده شود.اين عمل باعث معطر شدن سياه دانه مي‌شود. بايد توجه كنيد اگر زمان تفت دادن كم باشد عطر سياه دانه خارج نمي‌شود واگر زمان زياد باشد، سياه دانه مي‌سوزد. بنابراين، هنگامي كه بوي معطر سياه دانه به مشام رسيد از روي حرارت برداريد.
امضای سحرناز
1172 سال است که یک مرد منتظر 313 مرد است ؛ چقدر مرد شدن زمان می برد !
۲۳-۱۰-۱۳۹۱, ۱۰:۴۴ صبح
یافتن سپاس نقل قول
4 کاربر از سحرناز به دلیل این ارسال سپاس کرده.
ladybird68, sima, افسانه 52, ati mami
کاربر خانوم گل

*
وضعیت : آفلاین
ارسال‌ها:
123
تاریخ عضویت:
اسفند ۱۳۹۰
مدال ها

اعتبار: 81


محل سکونت : تهران ، بچه ارومیه
ارسال: #2
RE: نكات ترشی و شور
راه نگهداری

بهتر است ترشی را در شیشه‌های کوچک مربایی نگهداری کنید تا هر بار شیشه‌ای را باز می‌کنید ظرف چند روز تمام شود. اگر ترشی‌تان را در ظرف بزرگی می‌ریزید، بهتر است از جنس بلور باشد یا سفال لعاب‌دار و یا پلاستیک بهداشتی که درشان محکم بسته می‌شود. هنگام در آوردن ترشی هم بهتر است که آن را با قاشق و یا ملاقه‌ای فولادی اما زنگ نزده و خشک بردارید. در ضمن، هر گاه سرکه ترشی کم شد، کمی سرکه به آن اضافه کنید تا همیشه روی ترشی را این مایع بپوشاند. فراموش نکنید که ظرف ترشی را پس از انداختن ترشی باید مدتی در جایی آفتابگیر گذاشت زیرا نور خورشید به هر چه رسیده شدن آن کمک می‌کند ولی بعد از رسیدن بهتر است که آن را در جای خشک و خنک قرار دهید تا احتمال فساد به حداقل برسد.



درباره سرکه

گفتیم که سرکه جزء کامل کننده ترشی است. به این دلیل باید سالم و قوی باشد وگرنه احتمال فساد در آن زیاد خواهد بود. گاهی برای جلوگیری از فساد آن را می‌جوشانند ولی از آنجا که اسید استیک در حرارت نسبتاً پایین تبخیر می‌شود آن را نباید زیاد جوشاند وگرنه سرکه ضعیف خواهد شد و احتمال کپک زدن بالا می‌رود. در کشور ما سرکه دو نوع است، یکی طبیعی که اغلب از انگور و کشمش تهیه می‌شود و دیگری سرکه سفید که در واقع اسید استیک رقیق است و عطری ندارد. به علاوه، از سرکه چند میوه نیز استفاده نکنید زیرا احتمال فساد در آن بالا است. در تهیه ترشی آلبالو و چغندر نیز سرکه سفید به کار ببرید اما در بقیه موارد سرکه انگور بهترین گزینه است. یادتان باشد که برای سرکه‌های تند می‌توانید آب جوشیده به آنها اضافه کنید
آب نمک یا شوراب

جالب است بدانید، مردم تبریز که خیارشور سازان قهاری هستند، آب نمک خیار شور را شوراب می‌نامند که اصطلاح بهتری است. شورابی که برای شور کردن خیار، فلفل سبز و گل کلم و مانند اینها به کار می‌رود باید دست کم ۱۰ درصد نمک داشته باشد تا از کپک و لیزی آن جلوگیری شود. ولی با این مقدار نمک، شوری آب بسیار شدید می‌شود. به این دلیل آب مورد استفاده را می‌جوشانند و پس از ولرم شدن به آن مواد لازم را می‌افزایند. به این ترتیب غلظت آب نمک ۵ درصد است، یعنی حدود یک چهارم پیمانه در یک لیتر آب. درضمن، در شور معمولاً کمی سرکه و کمی سبزی معطر مانند ترخون و برگ کرفس نیز افزوده می‌شود و ریختن چند دانه نخود خام و سیر بوی بد آن را خواهد گرفت.



چاشنی ترشی

ادویه‌ای که اغلب به ترشی زده می‌شود ترکیب ساییده شده‌ای است از گلپر، فلفل سیاه، سیاه دانه، تخم گشنیز، زنجبیل، رازیانه، هل، میخک و خردل. البته بر حسب ذایقه می‌توان این ترکیب را کم و زیاد کرد. بعضی از دانه‌های این ادویه را بسته به ترشی اضافه می‌کنند، در ضمن برای به کار بردن دانه‌های درسته بهتر است آنها را در تابه روی حرارت بگذارید تا بو داده شده و عطرشان در اصطلاح «پخته» شود. این شیوه‌ای است که هندی‌ها در تهیه ترشی به کار می‌برند.



منبع: سلامت
امضای samir
خوشبختي وقتي اسمش خوشبختي که بين همه تقسيم بشه.
۲۷-۱۰-۱۳۹۱, ۰۵:۳۳ صبح
یافتن سپاس نقل قول
13 کاربر از samir به دلیل این ارسال سپاس کرده.
admin, فرنیا, sima, مرجان بانو24=12, گیجر, طاطا, Linda, رها نبوی, amitris, ester, امیر گلم, عسل بانو1088, شیانمهر
کاربر خانوم گل

*
وضعیت : آفلاین
ارسال‌ها:
232
تاریخ عضویت:
دی ۱۳۹۱
مدال ها

اعتبار: 15


محل سکونت :
ارسال: #3
RE: نكات ترشی و شور
سلام دوستان
من ترشی لبو با انار انداختم
خیلی خشمزه شده بود اما امشب که خواستم ازش بیارم مزش عوض شده بود و یه طعم تیز که خیلیم خوشایند نبود گرفته !!!!
کسی میدونه چرا؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ کاریش میشه کرد؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
امضای مونا 18
تو را به جاي همه ي کساني که نمي شناخته ام ... دوست مي دارم
تو را به جاي همه ي روزگاراني که نمي زيسته ام ... دوست مي دارم
تو را به خاطر دوست داشتن ... دوست مي دارم
تو را به جاي تمام کساني که دوست نمي دارم ... دوست مي دارم ...
۲-۱۱-۱۳۹۲, ۰۱:۰۱ صبح
یافتن سپاس نقل قول



ّبرگزیده مردمی ششمین جشنواره وب ایران در بخش خانواده و کودک
Top of Page
کپی برداری بدون ذکر منبع مجاز نبوده و تمامی حقوق متعلق به © انجمن خانوم گل می باشد