خوش آمدید ورود یا ثبت نام

تبلیغات
Bia2Aroosi
کانال خانوم گل'
Ads Ads

close
Ads
 
امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امتیازات: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

نکاتی در مورد فریز کردن و مصرف مواد غذایی فریزری

ناظم خانوم گل

*******
وضعیت : آفلاین
ارسال‌ها:
1,772
تاریخ عضویت:
دی ۱۳۸۹
مدال ها
مدال برنده مسابقه آشپزیمدال برنده مسابقه آشپزیمدال برنده مسابقه آشپزیمدال برنده مسابقه آشپزیمدال برنده مسابقه آشپزیمدال برنده مسابقه هنری

اعتبار: 5336


محل سکونت : ارومیه
ارسال: #1
نکاتی در مورد فریز کردن و مصرف مواد غذایی فریزری
نکاتی در مورد فریز کردن و مصرف مواد غذایی فریزری

مصرف مواد منجمد فريزري
نكاتي كه بايد هنگام مصرف ماده غذايي منجمد رعايت كرد به اندازه مراحل مختلف انجماد حائز اهميت است. براي اين كه يك ماده غذايي منجمد هنگام مصرف ، طعم و بو و رنگ خوبي داشته باشد، بايد هنگامي كه يخ آن باز مي شود، به چند نكته توجه كرد. تجربه ثابت كرده است كه بهترين روش " باز كردن" يك ماده منجمد ، طبخ آن است ( يعني همانطور كه منجمد است، در ظرف بگذاريم و حرارت دهيم) . اين روش علاوه بر اين كه بهترين روش از نظر حفظ خواص مواد است ، از نظر وقت نيز صرفه جويي به حساب مي آيد و زماني كه فرصت كافي براي تنظيم برنامه غذايي از پيش وجود ندارد ، مفيد واقع مي شود.

اصول اوليه براي باز كردن مواد غذايي :

- ماده غذايي منجمد را تنها زماني از بسته بندي اش خارج كنيد كه مي خواهيد مستقيماً روي اجاق بگذاريد.

- ماده غذايي اي كه از حالت انجماد خارج مي شود، بايد در اسرع وقت مصرف شود.

- فقط مقدار مورد نياز ماده غذايي را از فريزر خارج كنيد، نه بيشتر. زيرا همانطور كه بارها گفته شده ، انجماد مجدد مواد غذايي به هيچ وجه صحيح نيست.همچنين نگهداري آن در يخچال اصلاً توصيه نمي شود .

- هرچه ماده غذايي زودتر " باز شود " بهتر است. به همين خاطر هم در ابتداي اين بخش روش حرارت دادن ماده منجمد ( طبخ ) بهترين روش معرفي شد.

روشهاي مختلف باز كردن مواد غذايي منجمد :

1- مي توان بسته ي مورد نظر را در دماي عادي آشپزخانه قرار داد تا به تدريج يخ آن باز شود. اما تجربه ثابت كرده است كه اين روش بيش از اين كه مفيد باشد ، مضر است . اين روش فقط براي ميوه هاي خام منجمد شده پيشنهاد مي شود و همچنين براي شيريني هاي منجمد، خميرهاي مخصوص تارت و پاي و نان . در صورت استفاده از اين روش ، بايد بدانيد كه دماي آشپزخانه نبايد از 20 درجه سانتيگراد بيشتر باشد. بر حسب اين كه بسته شما چه اندازه اي داشته باشد، بايد بين دو تا چهار ساعت صبر كنيد تا يخ آن باز شود.

2- مي توانيد بسته مورد نظر را همراه كيسه يا ظرف يكبار مصرف آن در ظرفي بزرگتر ، حاوي آب ( آب سرد) قرار دهيد. اين روش بيشتر مناسب انواع گوشت سفيد و قرمز است.

3- روش سوم كه راحت ترين و مطمئن ترين روش است ، قرار دادن بسته مورد نظر در يخچال است تا به تدريج يخ آن باز شود. اين روش از اين جهت مطمئن ترين شناخته شده كه تغيير دمايي صورت نمي گيرد و احتمال اكسيداسيون مواد ( لااقل در سطحشان ) خيلي كمتر از دو روش پيشين است ؛ در ضمن تقريباً مناسب همه نوع مواد هست. ( از جمله انواع شيريني ، نان و خمير تارت و پاي ) .

براي اين كه بتوانيد از اين روش استفاده كنيد، بهتر است برنامه غذايي را قبلاً تنظيم نماييد تا مجبور به تصميم گيري سريع و ناگهاني نشويد.

موادي كه به اين طريق يخشان را باز مي كنيد، حداكثر ظرف مدت 24 ساعت به مصرف برسانيد.

4- در مواردي كه عجله داريد، مي توانيد بسته مورد نظر خود را حرارت دهيد تا زودتر باز شود. البته اين روش براي موادي كه در بسته بندي هاي آلومينيومي قرار دارند، مفيد است . براي اين كار فر را روي حرارت كم ( حداكثر 60 درجه سانتي گراد ) تنظيم كنيد ( زيرا حرارت بايد كمتر از حرارت مورد نياز براي طبخ باشد ) سپس حدود 45 دقيقه بسته را در فر قرار دهيد . ( از روش حرارت غيرمستقيم هم مي توانيد استفاده كنيد.)

اين روش براي انواع گوشت مفيد است ( مگر گوشت كبابي و سرخ كردني مثل استيك )، همچنين براي نان هم خوب است زيرا درست مانند نان تازه خواهد شد.

5- روش آخر، طبخ مواد منجمد است . اين روش نتيجه خيلي خوبي مي دهد. براي استفاده از اين روش ، مواد را به محض خروج از فريزر در آب داغ يا روغن داغ قرار مي دهند.

موادي كه معمولاً در فر مي پزند مثل ژيگو و مرغ بريان را مستقيماً در فر قرار مي دهند و حرارت را مطابق معمول تنظيم مي كنند، فقط بايد مدت زمان بيشتري را براي طبخ در نظر گرفت .

گوشتهاي برش داده شده مثل استيك ، فيله مرغ يا خوراك هايي مانند شامي كباب و كتلت را مستقيماً در ماهيتابه و مطابق معمول مي پزند.

سبزيجات را هم در ظرفي حاوي آب جوش و كمي نمك مي ريزند تا بپزند. براي غذاهاي آماده هم مي توان از طبخ در فر يا از طبخ به روش حرارت غيرمستقيم استفاده كرد. در برخي موارد هم مي توان، غذاي آماده را در قابلمه قرار داد و حرارت داد ( مثل دلمه ).

در صورتي كه خمير تارت يا پاي را قبل از انجماد در قالب هاي آلومينيومي قرار داده ايد، بدون باز كردن يخشان با مواد مورد نياز پركنيد و در فر بگذاريد.


چگونگی فریز کردن مواد غذایی
1. لوبیا سبز

یك لیوان لوبیا سبز پخته شده 44 كیلو كالری دارد و شامل 4 گرم فیبر است. لوبیا سبز همچنین منبع غنی از ویتامین K است كه ماده مغذی برای حفظ سلامت و مقاومت استخوان‌ها شناخته شده است. اگر احساس می‌كنید استخوان‌هایتان خیلی میزان نیستند، لوبیا سبز را وارد سبد غذایی روزانه خود كنید. می‌توانید این نوع از لوبیا را برای همه فصل داشته باشید به شرط اینكه آن را به روش صحیحی فریز كنید.

چطور لوبیا سبز را فریز كنیم؟

سر و ته لوبیا را بزنید و سپس آن را با آب سرد بشویید. می‌توانید لوبیا را به قسمت‌های كوچك‌تر هم خرد كنید. لوبیاها را یكی، دو دقیقه در آب جوش بریزید و بعد به مدت 30ثانیه در كاسه‌ای زیر آب یخ نگه دارید. سپس لوبیاسبز را آبكش كرده و بعد صبر كنید تا آنها كاملا خشك شوند. لوبیاسبزها را می‌توانید بنابر میزان مصرفی خود داخل كیسه فریزر بریزید و بعد داخل فریزر بگذارید.




2. كدو سبز

شما می‌توانید 3 گرم فیبر را در یك لیوان كدو سبز پخته شده پیدا كنید. این در شرایطی است كه این مقدار كدو فقط 30 كیلو كالری دارد. ضمن اینكه كدوی سبز شامل lutein و zeaxanthin است كه در چشم انباشته شده و مانع از ضعیف شدن بینایی به جهت بالا رفتن سن خواهند شد. پس كدو سبز را فراموش نكنید.

چطور كدو سبز را فریز كنیم

كدوها را بشویید. پوست آنها را جدا كنید. سپس كدوها را دو تا چهار قسمت كرده و بپزید. همچنین می‌توانید كدو را سرخ یا بخارپز كنید. به هر حال كدو برای فریز شدن باید نرم شود. یادتان باشد كه اگر كدو سبز را خام در فریزر بگذارید بر اثر یخ زدن داخل آن پوك می‌شود. بعد از اینكه كدوها را پختید اجازه دهید خنك شود. در ضمن آب آنها هم باید كشیده شود. كدوها را داخل ظرف‌های یك‌بار مصرف فریز كنید. یادتان باشد كه نباید ظرف را پر كنید طوری كه كدوها به هم بچسبد بلکه باید بین كدوها فاصله و فضای آزاد باشد. هر زمان كه كدوها را از فریزر دربیاورید می‌توانید داخل مایكروویو به مدت یك دقیقه قرار دهید تا یخ آن آب شود. بهتر است زمان مورد نظر بیشتر از یك دقیقه نشود. اگر در كل فرد صبوری هستید اجازه دهید تا كدوها به طور طبیعی و در دمای محیط از حالت انجماد خارج شود.




3. ذرت

شما می‌توانید در یك لیوان ذرت پخته‌شده 5 گرم فیبر و البته 177 كیلو كالری پیدا كنید. ذرت هم مانند كدو سبز می‌تواند محافظ سلامت چشم شما باشد چون منبعی از 2 ماده lutien و zeaxanthin است.

چطور ذرت را فریز كنیم؟

پوست ذرت را غلفتی بكنید و مغز آن را جدا كنید. اجازه بدهید ذرت به مدت 2 دقیقه در آب‌جوش غوطه‌ور شود، بعد از اینكه آن را آبكش كردید و داخل كیسه فریزربگذارید و بعد داخل فریزر قرار دهید.

برای اینكه ذرت منجمد شده را استفاده كنید كافی است یك تا 2 دقیقه آن را داخل مایكروویو قرار دهید. اگر می‌خواهید یخ ذرت را روی شعله گاز آب كنید نباید بیشتر از 2 تا 3 دقیقه آن را روی شعله گاز قرار دهید.




4. تمشك

یك لیوان تمشك معادل 8 گرم فیبر دارد كه در نوع خود جالب توجه است. در قبال این 8 گرم فیبر شما در یك لیوان تمشك فقط 64 كیلو كالری پیدا خواهید كرد. البته بخشی از این فیبر موجود در تمشك در نوعی پكتین محصول كربوهیدرات خالص شده حل می‌شود كه به خودی خود كلسترول خون را پایین می‌آورد. اگر جزو آن دسته افرادی هستید كه از چربی خون رنج می‌برید بهتر است فریز كردن تمشك را حتما در دستور كارتان قرار دهید.

چطور تمشك را فریز كنیم؟

قبل از همه یادتان باشد چون تمشك خیلی زود فاسد می‌شود موقع خرید آن سراغ تمشك‌هایی بروید كه هنوز كاملا نرسیده‌اند. فریز كردن تمشك كار سختی نیست. فقط كافی است تمشك‌ها را زیر شیر آب و البته با فشار كم آب بشویید. تمشك‌ها را با دستمال كاغذی خشك كنید. مواظب باشید تا تمشك‌ها حین این فعل و انفعالات له نشوند. بهتر است ابتدا اجازه دهید تمشك‌ها داخل یك ظرف درون فریزر یخ بزنند سپس آنها را از ظرف به درون كیسه فریزر انتقال دهید و دوباره داخل فریزر بگذارید. اگر می‌خواهید تمشك تغییررنگ ندهد، می‌توانید 2 تا 3 قطره آبلیمو روی آنها بریزید و بعد داخل فریزر بگذارید. یادتان باشد برای باز شدن انجماد تمشك باید آن را از فریزر خارج كنید و اجازه بدهید در دمای محیط یخ آنها آب شود.




5. توت‌فرنگی

یك لیوان توت‌فرنگی شامل 3 گرم فیبر است و حدود 50 كیلو كالری انرژی دارد. بهتر است به قسمت اول ماجرا یعنی فیبر توجه كنید. فیبر كالری ندارد و دارای حجم است. در واقع حجم فیبر سبب می‌شود كه احساس سیری كنید و كمتر سراغ خوردنی‌های دیگر بروید. از طرف دیگر فیبر متابولیسم بدن را بالا می‌برد. در ضمن توت‌فرنگی یكی از منابع غنی ویتامین C و آنتی‌اكسیدان است. از این‌رو مصرف روزانه آن می‌تواند ویتامین C مورد نیاز بدن را در هر روز به شكل كاملا طبیعی تامین كند. در ضمن فراموش نكنید كه آنتی‌اكسیدان موجود در توت‌فرنگی پوست شما را جوان‌تر از سنتان نگه می‌دارد. حالا دوست ندارید مقداری توت‌فرنگی برای فصل سرما ذخیره كنید؟

چطور توت‌فرنگی را فریز كنیم؟

توت‌فرنگی‌ها را خوب بشویید. برگ‌های سبزش را جدا کرده‌و بعد توت‌فرنگی‌های شسته‌شده را داخل یك آبكش بریزید تا آبش برود و البته صبر كنید تا توت‌فرنگی‌ها كاملا خشك شود. بهتر است توت‌فرنگی‌ها را در ظرف‌های یك‌بار مصرف بریزید چون لازم است لابه‌لای آنها شكر بپاشید بنابراین داخل كیسه فریزر نمی‌‌توانید این كار را انجام دهید. یك ردیف توت‌فرنگی بچینید بعد كمی شكر بپاشید و سپس ردیف‌های بعدی را بگذارید. شكرها به این قصد لابه‌لای توت‌فرنگی پاشیده می‌شود كه مانع از به هم چسبیدن آنها شود در این صورت توت‌فرنگی‌های فریز شده شما تا یك‌سال دوام می‌آورد. برای اینكه توت‌فرنگی فریز شده را استفاده كنید باید از مدتی قبل آنها را از فریزر خارج كرده و اجازه دهید یخ آن به مرور آب شود. بعد می‌توانید دوباره آنها را بشویید تا شكرهای روی توت‌فرنگی هم از بین برود و میوه شما همان طعم طبیعی خودش را داشته باشد.
امضای sima
پدرم دیده به سویت نگران است هنوز
غم نا دیدن تو بار گران است هنوز
آنقدر مهر و وفا بر همگان کردی تو
نام نیکت همه جا ورد زبان است هنوز
۳-۸-۱۳۹۱, ۰۲:۱۹ عصر
وب سایت کاربر یافتن سپاس نقل قول
2 کاربر از sima به دلیل این ارسال سپاس کرده.
negin.s, طاطا
کاربر خانوم گل

*
وضعیت : آفلاین
ارسال‌ها:
318
تاریخ عضویت:
بهمن ۱۳۹۰
مدال ها

اعتبار: 898


محل سکونت : اروميه
ارسال: #2
RE: نکاتی در مورد فریز کردن و مصرف مواد غذایی فریزری
سیما جون با اجازه (1782)رخصت1 (235)1 (113)
من سبزی رو این طوری فریز میکنم اول میشورم بعد پهن میکنم تا آبش گرفته شه
[تصویر:  20130506203106_DSCF3578.JPG]
[تصویر:  20130506203145_DSCF3579.JPG]
بعد فریز میکنم این طوری هر وقت خواستی استفاده کنی خشکه به هم نمی چسبن مخصوصا جعفری
در ثانی برا اینکه بدونم تو هر کیسه چه سبزی هست رو چسب مینویسم میزنم روشون
مثل اینا
[تصویر:  20130506203541_DSCF3580.JPG]
نونم فریز میکنم موقع مصرف از تو فریز در میارم میزارم تو فر انگار تازه از نانوایی اومده
[تصویر:  20130506203625_DSCF3583.JPG]
نمیدونم به دردتون میخوره یا نه چون همتون یه پا خانومین و همه اینا رو بلدین HangheadHanghead
امضای naz bano
۱۶-۲-۱۳۹۲, ۱۰:۱۰ عصر
یافتن سپاس نقل قول
5 کاربر از naz bano به دلیل این ارسال سپاس کرده.
f.nik, طاطا, negin.s, پری سان61, azam1360
خانوم گل کدبانو

****
وضعیت : آفلاین
ارسال‌ها:
387
تاریخ عضویت:
فروردين ۱۳۹۲
مدال ها

اعتبار: 1092


محل سکونت : شهر طلاي سبز
ارسال: #3
فریز کردن نخود فرنگی
سلام خانوما امروز ميخوام يه روش خيلي خوب براي فريز كردن نخود فرنگي و سبزيجات و لوبيا سبز و ... يادتون بدم
اينجا چون تاپيكه نخود فرنگي هست براتون ميگم مديران عزيز اگه اشتباه فرستادم خودتون زحمتشو بكشيد
خوب...
اگه ميخوايد نخود فرنگي فريز كنيد و هروقت خواستيد استفاده كنيد اين روش كه ميگم خيلي خوبه نخود فرنگي ها هروقت كه از فريزر در بياريد خوشكل تر و سبز تر از روز اولشون ميشن
اول بعد اينكه نخود فرنگي هارو از پيله شون در اورديد و شستيد ميريزيد توي قابلمه اب در حال جوشيدن و ساعت ميگيريد دقيقا 3 دقيقه بايد توي اب بجوشن بعد از 3 دقيقه سريع بريزيد توي اب خيلي سرد و يه خورده يخ هم توي اب بريزيد كه خيلي اب خنك باشه اينجا هم دقيقا سه دقيقه توي اب يخ باشن بعد بيرون بياريدشون و بزاريد توي سبد ابشون بره و بعد فريزشون كنيد هروقت هم خواستيد استفاده كنيد حدود 5 دقيقه بجوشونيد بعد كاملا اماده ميشن
خيلي عاليه حتما امتحان كنيد
اينم يكم از فريزر در اوردم براتون عكس گرفتم كه تفاوتشونو ببينيد هر دوتا هم از يك جا خريدم پس جنسشون مثل همه
اينو جوشوندم
[تصویر:  20130804154514_20130804465.JPG]

اينم نجوشوندم بعد شستن فقط فريز كردم

[تصویر:  20130804154715_20130804466.JPG]
امضای yzfatemeh

ادرس اینستگرام من هم YZFATEMEH هست خوشحال میشم به صفحه من سر بزنید
83:
۱۳-۵-۱۳۹۲, ۰۲:۵۰ عصر
وب سایت کاربر یافتن سپاس نقل قول
1 کاربر از yzfatemeh به دلیل این ارسال سپاس کرده.
نسرین کوچولو
کاربر خانوم گل

*
وضعیت : آفلاین
ارسال‌ها:
3
تاریخ عضویت:
شهريور ۱۳۹۲
مدال ها

اعتبار: 0


محل سکونت : کرج
ارسال: #4
RE: نکاتی در مورد فریز کردن و مصرف مواد غذایی فریزری
دوستای عزیز سلام
شوهرم یه قوطی سه کیلویی کمپوت آناناس خریده میخواستم بدونم میشه کمپوت آناناس رو فریز کرد؟
۱۵-۱۱-۱۳۹۳, ۰۳:۳۳ صبح
یافتن سپاس نقل قول
کاربر خانوم گل

*
وضعیت : آفلاین
ارسال‌ها:
28
تاریخ عضویت:
ارديبهشت ۱۳۹۱
مدال ها

اعتبار: 11


محل سکونت :
ارسال: #5
روش فریز کردن بامیه
سلام خانوم گلا. میشه بگید کدوم راه برای فریز بامیه بهتره؟
تفت دادن،جوشوندن یا خام که رنگشم تغییر نکنه
امضای فاطمه خانومی
همیشه درد از دیگران است!
گاه از بودنشان،گاه از نبودنشان....
(آخرین ویرایش در این ارسال: ۲۳-۳-۱۳۹۴ ۱۱:۵۰ صبح، توسط فاطمه خانومی.)
۲۳-۳-۱۳۹۴, ۱۱:۵۰ صبح
یافتن سپاس نقل قول

تبلیغات

Bia2Aroosi
کانال خانوم گل'
مدیریت انجمن

******
وضعیت : آفلاین
ارسال‌ها:
842
تاریخ عضویت:
آبان ۱۳۹۰
مدال ها
مدال برنده مسابقه آشپزیمدال برنده مسابقه آشپزیمدال برنده مسابقه آشپزیمدال برنده مسابقه آشپزی

اعتبار: 7145


محل سکونت : خوزستان-اهواز
ارسال: #6
RE: نکاتی در مورد فریز کردن و مصرف مواد غذایی فریزری
روش صحیح فریز کردن نخود فرنگی و باقالی (بلانچ کردن

83
امضای z.arghavani
[تصویر:  20131218075301_20130410105840_579684_333...6488_n.jpg]

اینستاگرام من z.arghavani
۲۳-۳-۱۳۹۴, ۱۲:۰۶ عصر
یافتن سپاس نقل قول
1 کاربر از z.arghavani به دلیل این ارسال سپاس کرده.
mozhgan57


موضوع‌های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  روش صحیح فریز کردن نخود فرنگی ، باقالی و قارچ (بلانچ کردن) Galaxy 6 4,146 ۱۴-۲-۱۳۹۵ ۰۷:۱۷ صبح
آخرین ارسال: mahdiye.n
  نکاتی در مورد سرخ کردن بادمجون sima 10 1,645 ۱۰-۵-۱۳۹۴ ۰۲:۰۹ عصر
آخرین ارسال: nargol93
  نکاتی در مورد پیمانه کردن مواد غذایی sima 1 792 ۲۰-۸-۱۳۹۳ ۱۱:۱۹ عصر
آخرین ارسال: sammi
  نکاتی در مورد پیاز داغ و سیب زمینی سرخ کرده par4parvaz 5 1,677 ۷-۵-۱۳۹۲ ۰۱:۴۶ عصر
آخرین ارسال: maryam poyan
  نکاتی در مورد از بین بردن بوی سوختگی sima 2 539 ۳-۱۱-۱۳۹۱ ۰۲:۵۶ عصر
آخرین ارسال: yasi12
Bell اصول و نکاتی در مورد نگهداری روغن ها telma 2 775 ۲۷-۱۰-۱۳۹۱ ۰۴:۴۵ صبح
آخرین ارسال: samir
  نکاتی در مورد سبزیجات sima 0 451 ۳-۸-۱۳۹۱ ۰۳:۲۵ عصر
آخرین ارسال: sima
  نکاتی در مورد تمیز نگهداشتن یخچال و فر sima 0 526 ۳-۸-۱۳۹۱ ۰۳:۲۴ عصر
آخرین ارسال: sima


ّبرگزیده مردمی ششمین جشنواره وب ایران در بخش خانواده و کودک
Top of Page
کپی برداری بدون ذکر منبع مجاز نبوده و تمامی حقوق متعلق به © انجمن خانوم گل می باشد