خوش آمدید ورود یا ثبت نام

تبلیغات
Bia2Aroosi
کانال خانوم گل'
Ads Ads

close
Ads
 
امتیاز موضوع:
  • 11 رأی - میانگین امتیازات: 2.27
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

هشدار : خطر پخت و پز در ظروف مسی


وضعیت : آفلاین
ارسال‌ها:
177
تاریخ عضویت:
دی ۱۳۹۰
مدال ها



محل سکونت :
ارسال: #1
هشدار : خطر پخت و پز در ظروف مسی
یک کارشناس تغذیه با اشاره به خطر مسمومیت براثر پخت و پز در ظروف مسی و رویی، گفت: ناراحتی کبدی و مسمومیت با فلز مس از عوارض طبخ غذا در این ظروف است.

علی میلانی بناب با بیان این که نگهداری حرارت در ظروف مسی به مراتب بیش از سایر ظروف فلزی است، گفت: همچنین ظروف مسی حرارت را حین طبخ به میزان یکنواخت به مواد غذایی می‌رساند.

‌ وی ظروف پیرکس و لعابی را از جمله بهترین ظروف برای پخت و پز برشمرد و افزود: نتایج بررسی‌ها نشان داده است حین پخت و پز در این ظروف عناصر و فلزات کمتری به داخل غذا منتقل و مواد غذایی به میزان بیشتری حفظ می‌شود.

این کارشناس تغذیه با اشاره به ناپایداری ویتامین C موجود در میوه و سبزیجات در برابر حرارت، گفت: در شرایط عادی میزان ویتامین C موجود در غذا تا 70 درصد حین پخت از بین می‌رود؛ این در حالی است که مقادیر باقیمانده ویتامین C در ظروف لعابی 84 درصد، ظروف پیرکس 81 درصد، ظروف آلومینیومی 71 و ظروف استیل 66 درصد است.

میلانی میزان پایداری ویتامین C در ظروف ساخته شده از جنس‌های مختلف را وابسته به میزان قطعات خرد شده و حتی میزان حرارت حین طبخ دانست و یادآور شد: در ظروف با جنس آلومینیوم در اندازه متوسط 3/5 میلی گرم آلومینیوم وارد غذا می‌شود اگر این میزان به 50 میلی گرم افزایش یابد، شرایط برای ایجاد مسمومیت با علایم و نشانه‌هایی چون خشکی دهان،‌ کولیت، تغییر رنگ زبان فراهم می‌شود.

وی بروز ناراحتی‌های عصبی و آلزایمر را از عوارض درازمدت دریافت مقادیر فراوان آلومینیوم برشمرد و افزود: چنانچه از ظروف آلومینیومی برای پخت وپز استفاده ‌شود باید حتی‌الامکان از نگهداری مواد غذایی در این ظروف خودداری شود.

این کارشناس تغذیه در خصوص ظروف مسی هم توضیح داد: هرچند مس از عناصر لازم برای فرآیند خونسازی و رفع کم خونی است؛ اما دریافت بیش از اندازه آن به مسمومیت و ایجاد ناراحتی‌های کبدی منجر می‌شود.

میلانی به وجود پوشش‌هایی از جنس قلع، نیکل، استیل و لعابی در ظروف مسی برای کاهش میزان ورود مس به مواد غذایی اشاره کرد و افزود: وجود این آْلیاژها ورود فلزات سنگین به بدن را سبب می‌شود.

وی به هموطنان توصیه کرد که از پخت و پز مواد اسیدی و قلیایی (نمکی) در ظروف مسی خودداری کنند و برای نگهداری غذا از این ظروف استفاده نکنند.

این کارشناس تغذیه درباره ظروف ساخته شده از فلز "روی" موسوم به ظروف "رویی" گفت: سه کشور ایران، عراق و مصر به علت مقادیر کم روی موجود در خاک با کمبود روی مواجه است اما استفاده از ظروف ساخته شده از روی سبب می‌شود فلزات سنگین دیگری از جمله آرسنیک، سرب و کادمیم وارد بدن شود.

میلانی در خصوص ظروف تفلونی هم گفت: پخت و پز در این ظروف باعث کاهش میزان مصرف روغن می‌شود و تاکنون گزارشهایی مبنی بر مضر بودن آن ارایه نشده است.

وی ادامه داد: اما از این ظروف در درجه حرارت بیش از 350 درجه سانتیگراد دود متصاعد می‌شود و این در حالی است که خوردگی و کنده شدن تفلون سبب ورود آن به غذا و در نهایت بدن می‌شود از این رو استفاده از قاشقهای چوبی حین طبخ غذا توصیه می‌شود.

منبع از حکیم مهر
۱۶-۱-۱۳۹۱, ۰۵:۵۱ عصر
یافتن سپاس نقل قول
خانوم گل هنرمند

****
وضعیت : آفلاین
ارسال‌ها:
174
تاریخ عضویت:
دی ۱۳۹۰
مدال ها

اعتبار: 557


محل سکونت :
ارسال: #2
RE: هشدار : خطر پخت و پز در ظروف مسی
ظروف مسی شاید بهترین ظروف برای پخت غذا باشند به شرطی که ظروف مسی به شکل مناسبی قلع اندود شده باشد. هنگام شستشوی این ظروف باید دقت کرد تا لایه قلع اندود شده از بین نرود و یا خش بر ندارد. همچنین غذاهای ترش و اسیدی نیز در این ظروف نباید طبخ شود زیرا اسید باعث از بین رفتن روکش قلع می شود
پختن غذا در ظروف آلومينيومي به مدت طولاني موجب بروز راشيتيسم، كم خوني مفرط، آلزايمر و اختلال در راه رفتن مي شود.
احمدرضا درستي مطلق عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشكي تهران به فارس گفت: ظروف آلومينيومي گرما را به خوبي انتقال مي دهند ولي پختن غذا در آنها مي تواند موجب بروز آلزايمر شود.




وي افزود: ظروف آلومينيومي حدود 3 ميلي گرم آلومينيومي وارد بدن مي كند و اگر مدت نگهداري وهمچنين پخت غذا در آن بيشتر باشد، آلومينيوم بيشتري وارد بدن مي شود.
درستي گفت: پختن غذا در ظروف آلومينيومي به مدت طولاني يون هاي آزاد آلومينيوم را به غذا وارد مي كند كه علاوه بر بروز آلزايمر بيماري هايي مانند راشيتيسم، كم خوني مفرط، كما و اختلال در راه رفتن را نيز افزايش مي دهد.
وي اضافه كرد: نبايد از ظروف آلومينيومي بدون پوشش براي پختن غذا استفاده كرد
عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشكي تهران گفت: پختن غذاهاي اسيدي در ظروف آلومينيومي موجب تغيير رنگ ظرف مي شود. همچنين نگهداري آب و محلول هايي كه داراي املاح زياد هستند نيز مي تواند باعث تغيير رنگ و سياه شدن اين ظروف شود.

منبع خبر:روزنامه کیهان مورخه 1390/01/14

آلیاژ برنج چیست؟
آلیاژ برنج یکی از آلیاژهای مورد تایید طب سنتی است که بیشتر به شکل قاشق، سماور، کتری و قوری از دیرباز مورد استفاده قرار می گرفته است.
برنج آلیاژی از مس و روی (Cu+Zn) می باشد و این فلز روی با آلیاژ روئی متفاوت است. فلز روی به زینک (zinc) مشهور است که در طب امروزه به عنوان یکی از نیازهای بدن مورد توجه قرار گرفته است و کمبود آن را عامل بیماریهای پوستی و گوارشی می دانند و قرصهای مکمل همچون قرص زینک برای بیماران تجویز می گردد که همچون دیگر قرصهای شیمیایی دارای عوارض می باشند.

در طب سنتی برای جذب فلز روی و رفع نیاز بدن با استفاده از آلیاژ برنج که به غیر از فلز روی حاوی فلز مس (که آن هم برای بدن بسیار مفید و لازم می باشد)، سماور، کتری، قوری، قاشق و ظروف آشپزخانه تهیه می کردند تا با استفاده از آنها، نیاز بدن به این فلز مهم برطرف گردد و از عوارض کمبود آن در بدن پیشگیری گردد
تذکر:
فلز روی با آلیاژ روئی متفاوت است. ظروف روئی که در قدیم وجود داشته است آلیاژی از قلع و مس (Cu+Sn) می باشد که در حال حاضر تولید نمی شود و تمام ظروف به نام روحی یا روئی که در بازار هست از جنس آلومینیوم می باشند که پخت و پز در آنها باعث آزاد شدن مقدار زیادی یون آلومینیوم در غذا می شود که در دراز مدت زمینه ساز بسیاری از بیماریهای مزمن مثل آلزایمر و پارکینسون و .. است.
http://ravazadeh.ir/fa/
۱۶-۱-۱۳۹۱, ۰۶:۲۳ عصر
یافتن سپاس نقل قول
کاربر خانوم گل

*
وضعیت : آفلاین
ارسال‌ها:
10
تاریخ عضویت:
دی ۱۳۹۰
مدال ها
مدال برنده مسابقه هنری

اعتبار: 29


محل سکونت : ايران
ارسال: #3
RE: هشدار : خطر پخت و پز در ظروف مسی
با تشكر از خانوم سيندرلا و گلشيد عزيز
من بچه كوچيك دارم و مثل همه مامانا سلامتي بچه ام از همه چيز واسم مهمتره.
از خيلي ها پرسيدم و گفتن ظروف مسي واسه غذا پختن خوبه ولي با اين مطلب بالا متوجه شدم كه اون هم خوب نيست.در مورد ظروف تفلون هم شنيدم كه اگر خش برداشت ديگه نبايد استفاده كرد و سرطان زاست (فقط شنيدم و نمي دونم علمي هست يا نه؟).ظرف پيركس هم كه غذا بهش ميچسبه.ميشه بگيد ظروف چدني ضرر داره يا نه؟لطفا اگر كسي اطلاعاتي در مورد بهترين ظروف واسه پخت غذا داره بگه
امضای نوشين
وسيع باش و تنها و سر به زير و سخت
(آخرین ویرایش در این ارسال: ۲۷-۱-۱۳۹۱ ۱۲:۵۹ عصر، توسط نوشين.)
۲۷-۱-۱۳۹۱, ۱۲:۵۵ عصر
یافتن سپاس نقل قول
کاربر خانوم گل

*
وضعیت : آفلاین
ارسال‌ها:
4
تاریخ عضویت:
فروردين ۱۳۹۱
مدال ها

اعتبار: 4


محل سکونت :
ارسال: #4
RE: هشدار : خطر پخت و پز در ظروف مسی
همینطوری راحت تر بگین غذانپز ما که رو هر چی دست گذاشتیم گفتند بده و دعوامون کردنSwear
ولی شنیدم که چودن خوبهHanghead
۲۷-۱-۱۳۹۱, ۰۱:۰۲ عصر
یافتن سپاس نقل قول
مدیر بازنشسته

****
وضعیت : آفلاین
ارسال‌ها:
854
تاریخ عضویت:
فروردين ۱۳۹۰
مدال ها
مدال برنده مسابقه عکاسیمدال برنده مسابقه عکاسی

اعتبار: 2349


محل سکونت : کـلان شــ طهـران ـهر
ارسال: #5
RE: هشدار : خطر پخت و پز در ظروف مسی
(۲۷-۱-۱۳۹۱ ۱۲:۵۵ عصر)نوشين نوشته شده توسط:  با تشكر از خانوم سيندرلا و گلشيد عزيز
من بچه كوچيك دارم و مثل همه مامانا سلامتي بچه ام از همه چيز واسم مهمتره.
از خيلي ها پرسيدم و گفتن ظروف مسي واسه غذا پختن خوبه ولي با اين مطلب بالا متوجه شدم كه اون هم خوب نيست.در مورد ظروف تفلون هم شنيدم كه اگر خش برداشت ديگه نبايد استفاده كرد و سرطان زاست (فقط شنيدم و نمي دونم علمي هست يا نه؟).ظرف پيركس هم كه غذا بهش ميچسبه.ميشه بگيد ظروف چدني ضرر داره يا نه؟لطفا اگر كسي اطلاعاتي در مورد بهترين ظروف واسه پخت غذا داره بگه

ظروف مسی زمانی ایجاد مشکل میکنه که بعد از مدتی که با هاش پخت و پز میشه رنگش به سیاهی بزنه که باید بدین بیرون توشو براتون سفید کنه . اگه داخل ظروف مسی سفید باشه ایجاد هیچ مشکلی نمیکنه.Flowerysmile
امضای Linda
[تصویر:  sunflower3.gif]
۲۷-۱-۱۳۹۱, ۰۱:۰۸ عصر
یافتن سپاس نقل قول

تبلیغات

Bia2Aroosi
کانال خانوم گل'
کاربر خانوم گل

*
وضعیت : آفلاین
ارسال‌ها:
1,122
تاریخ عضویت:
شهريور ۱۳۹۰
مدال ها
مدال برنده مسابقه آشپزیمدال برنده مسابقه عکاسیمدال برنده مسابقه عکاسیمدال برنده مسابقه عکاسیمدال برنده مسابقه عکاسی

اعتبار: 1666


محل سکونت : تهران
ارسال: #6
RE: هشدار : خطر پخت و پز در ظروف مسی
منم در ادامه توضیحات لیندا جون بگم... ظروف مسی که توش سفید هست خاصیت بالایی داره...بشرطی که داخلش قلع اندود باشه... یعنی از جای مطمئن بخرین...چون خیلی جاها توشو با سرب و قلع که مخلوط کردن سفید میکنن

ظروف مسی معمولی هم پخت و پز توش هیچ ضرری نداره تا زمانیکه روی آتش هست
اگر پختتون تموم شد باید محتویاتش رو خالی کنید...یعنی مثل قابلمه های دیگه و ظروف مسی قلع اندود، نمیتونید غذا رو داخلش نگهداری کنیدFlowerysmile
امضای shivaa
معنی سبز زندگی...معنی با تو بودنه
۲۷-۱-۱۳۹۱, ۰۲:۰۹ عصر
یافتن سپاس نقل قول



ّبرگزیده مردمی ششمین جشنواره وب ایران در بخش خانواده و کودک
Top of Page
کپی برداری بدون ذکر منبع مجاز نبوده و تمامی حقوق متعلق به © انجمن خانوم گل می باشد