خوش آمدید ورود یا ثبت نام

تبلیغات
Bia2Aroosi
کانال خانوم گل'
Ads Ads

close
Ads
 
امتیاز موضوع:
  • 15 رأی - میانگین امتیازات: 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

همه چیز در رابطه با ویـــــار

مدیر بازنشسته

****
وضعیت : آفلاین
ارسال‌ها:
692
تاریخ عضویت:
دی ۱۳۹۰
مدال ها
مدال برنده مسابقه عکاسی

اعتبار: 824


محل سکونت : تهران
ارسال: #1
همه چیز در رابطه با ویـــــار
بهترین برخورد با ویار
ویار و بارداری جدایی‌ناپذیرند؛ آلوچه و لواشک، کیک شکلاتی، بستنی، هندوانه، گوشت و پنیر فراوان همگی برای مادر باردار حکم خانه شکلاتی برای هانسل و گرتل را دارند! در این دوران ممکن است خوراکی‌هایی را هوس کنید که پیش از بارداری طرفشان هم نمی‌رفتید.

واقعاً پشت تمام این هوس‌های مرموز چه دلایلی نهفته است؟ آیا خوردن این همه خوراکی جورواجور و تشویق دیگران که: «عیبی نداره، بخور، بارداری» بی‌اشکال است؟ دکتر محمدرضا وفا، رئیس انجمن تغذیه ایران در این باره توضیح داده‌اند.



اصولاً چرا ویار اتفاق می‌افتد؟

ویار به دلیل به هم خوردن تعادل بین انتقال‌دهنده‌های عصبی بدن مادر و حالت روحی و روانی خاص و همچنین نیازهای تغذیه‌ای او به وجود می‌آید. اگرچه هنوز علت دقیق ویار مشخص نشده اما نظریه‌های مختلفی در این باره ارائه شده است.

تمایل به برخی غذاها در واقع درخواست بدن است به موادی که نیاز دارد. مثلاً وقتی هوس پنیر می‌کنید ممکن است بدن‌تان به کمی سدیم بیشتر نیاز داشته باشد یا اگر دل‌تان یک همبرگر بزرگ بخواهد ممکن است بدن‌تان پروتئین، سدیم و پتاسیم بیشتری بطلبد.

شاید هم برای یک بستنی خوشمزه بی‌قرار شوید و کلسیم و چربی بیشتری نیاز داشته باشید. به عبارتی آن‌چه شما را بی‌تاب می‌کند، دقیقاً همان خوراکی به خصوصی که ویارش را کرده‌اید نیست، بلکه بدن‌تان احتمالاً به ماده غذایی به خصوصی که در آن خوراکی وجود دارد، نیاز دارد.



پس در واقع این موضوع پشتوانه علمی دارد؟

بله. تحقیقات نشان می‌دهد سطح هورمون‌های بدن در طول بارداری می‌توانند حس چشایی و بویایی خانم‌ها را تغییر دهند به همین دلیل مادر به برخی بوها و مزه‌ها علاقه زیادی نشان می‌دهد و در مقابل از بعضی بوها و مزه‌ها گریزان می‌شود (بیماری صبحگاهی و حالت تهوع ناشی از آن).

مهم‌ترین هشدار درباره ویار مادران باردار جایگزین شدن ویارانه‌ها به جای

وعده‌های اصلی غذایی مادر است. به عبارتی مادران نباید ویارانه را در زمانی که

چند ساعت گرسنه مانده‌اند و قند خون‌شان پایین است، میل کنند آن هم به میزان

زیاد؛ زیرا دیگر میلی به خوردن وعده اصلی غذایی نخواهند داشت و نیازهای

تغذیه‌ای اصلی خود و جنین‌شان تأمین نمی‌شود

در بیشتر موارد، مادران به مواد خوراکی عادی میل شدیدی پیدا می‌کنند اما برخی افراد ویارهای عجیبی دارند یعنی مواد غیرخوراکی از قبیل خاک، گچ، صابون، مداد شمعی، برفک‌های فریزر و... در این حالت خانم باردار آن ماده را بدون هیچ محدودیتی می‌خورد که برای سلامت خود و جنینش واقعاً خطرناک است. اگرچه دلیل این هوس مادران باردار هنوز دقیقاً مشخص نیست. اما تحقیقات نشان داده زنانی که در دوران بارداری چنین موادی را طلب می‌کنند، معمولاً ماده مغذی‌ای را در بدن‌شان کم دارند که این ماده معمولاً آهن است.



با این ویار خطرناک چه باید کرد؟

سؤال خوبی پرسیدید از خطرات خوردن این مواد غیرخوراکی می‌توان به اختلالات تکاملی، مهارت‌های کلامی، کاهش ضریب هوشی، مشکلات شنوایی، ناتوانی در یادگیری، اختلال کم‌توجهی و معلولیت جسمی اشاره کرد.

مسمومیت در طول بارداری هم از عوارض شایع خوردن این مواد غیرخوراکی است. توصیه می‌کنم به محض تمایل به خوردن ماده‌ای غیرخوراکی، پزشک متخصص معالجتان را در جریان بگذارید تا آزمایش‌های فقر آهن و مراقبت‌های لازم را برای‌تان تجویز کند.



آیا می‌شود ویار مادران را دسته‌بندی کرد؟

بیشتر مادران به این 4 گروه غذایی ویار دارند: شیرینی، تندی، شوری و ترشی. عده کمی هم تمایل پیدا می‌کنند برخی میوه‌ها و سبزی‌ها را درسته یا در اندازه‌های درشت ببلعند مثلاً کلم، آلو، انواع توت و... اما خط قرمز ویارانه را باید بشناسید.

مهم‌ترین هشدار درباره ویار مادران باردار جایگزین شدن ویارانه‌ها به جای وعده‌های اصلی غذایی مادر است. به عبارتی مادران نباید ویارانه را در زمانی که چند ساعت گرسنه مانده‌اند و قند خون‌شان پایین است، میل کنند آن هم به میزان زیاد؛ زیرا دیگر میلی به خوردن وعده اصلی غذایی نخواهند داشت و نیازهای تغذیه‌ای اصلی خود و جنین‌شان تأمین نمی‌شود. به علاوه، برخی از این خوراکی‌ها کالری قابل‌توجهی دارند و مصرف بیش از حد آن‌ها سبب اضافه وزن بیش از حد در دوران بارداری و مشکل مادر برای کاهش وزن پس از زایمان و شیردهی می‌شود.

تمایل به برخی غذاها در واقع درخواست بدن است به موادی که نیاز دارد. مثلاً

وقتی هوس پنیر می‌کنید ممکن است بدن‌تان به کمی سدیم بیشتر نیاز داشته باشد

یا اگر دل‌تان یک همبرگر بزرگ بخواهد ممکن است بدن‌تان پروتئین، سدیم و پتاسیم بیشتری بطلبد

مراقب وزن‌تان باشید. یک خانم در دوران بارداری 12 تا 17 کیلوگرم اضافه وزن پیدا می‌کند که اگر مادر قبل از بارداری اضافه وزن داشته است این میزان به حدود 7 تا 12 کیلوگرم می‌رسد. پس اگر به بهانه بارداری هر چقدر دل‌تان خواست خوراکی‌های چرب یا شیرین میل کنید، نباید از اضافه وزن ناگهانی در دوران بارداری چندان متعجب شوید. بسیاری از خانم‌ها با خودشان می‌گویند چرا خارجی‌ها در دوران بارداری زیاد چاق نمی‌شوند، در پاسخ باید بگوییم که آن‌ها از الگوی غذایی مناسبی پیروی می‌کنند و مواد غذایی ضروری را به مقدار کافی می‌خورند؛ یادتان باشد در دوران بارداری نباید به دنبال عذاب وجدان بعد از خوردن مثلاً یک بشقاب بیسکویت یا ظرفی بزرگ ماکارونی سرخود به خودتان رژیم بدهید! اگر نمی‌توانید مراقب وضعیت تغذیه‌ای‌تان باشید، خیلی زود به یک متخصص تغذیه مراجعه کنید.



آیا ویار و دیابت دوران بارداری ارتباطی با هم دارند؟

در سه ماهه دوم و سوم بارداری به شدت مراقب مصرف قندهای ساده باشید؛ اگر به دیابت دوران بارداری مبتلا شده‌اید به هیچ‌وجه سرخود و بی‌برنامه خوراکی‌های شیرین و حاوی کربوهیدرات را میل نکنید زیرا این هوس‌ها می‌تواند سلامت شما و جنین‌تان را به خطر بیندازد. بهترین راه‌حل این است که جایگزین ویار معین کنید. بهتر است ببینید ویارتان نشانه چیست و آن را با مواد سالم‌تر جایگزین کنید مثلاً اگر هوس همبرگر کرده‌اید، سراغ اولین مغازه فست‌فود نروید بلکه خودتان کمی گوشت چرخ شده را بدون چربی و روغن در تابه کباب کنید. یا به جای خوردن یک شیرینی‌ مربایی، کمی نان و عسل طبیعی بخورید. اگر لواشک و هله‌هوله‌های ترش را هوس کرده‌اید، به جای آن‌ها آلوی خشک یا تازه یا کمی ترشی (سبزی‌هایی که در سرکه مانده‌اند) با غذای‌تان بخورید.
امضای noonoosh
همیشه اسم تو بوده اول و آخر حرفام
بس که اسم تورو خوندم بوی تو داره نفسهام
۲۱-۴-۱۳۹۱, ۱۱:۳۹ صبح
یافتن سپاس نقل قول
مدیر بازنشسته

****
وضعیت : آفلاین
ارسال‌ها:
692
تاریخ عضویت:
دی ۱۳۹۰
مدال ها
مدال برنده مسابقه عکاسی

اعتبار: 824


محل سکونت : تهران
ارسال: #2
RE: همه چیز در رابطه با ویـــــار
رژیم ضد ویار

ويار داشتن، يکي از مشکلات شايع دوران بارداري است که بيشتر مادران تجربه ‌اش مي‌ کنند. البته ويار انواع مختلفي دارد ولي معمولا از الگوي خاصي پيروي مي ‌کند و راه‌حل‌ هاي مشخصي هم دارد. در گفتگو با دکتر سيدعلي کشاورز، متخصص تغذيه و رژيم درماني، کوشيده ‌ايم نحوه برخورد با اين عارضه طبيعي دوران بارداري را جويا شويم.

منظور از ويار در اين جا، دو نوع حالت مختلف در دوران بارداري است. مفهوم اولي که دکتر کشاورز، براي مان شرح مي ‌دهد، همان تمايلات مادر به خوردن مواد غذايي و غيرغذايي در دوران بارداري است که همه تا حدي با اين حالت از ويار آشنا هستند: "مثلا مادر گاهي ميل زيادي به خوردن ترشي، قره‌ قوروت و لواشک دارد و گاهي تمايل به خوراکي‌ هاي شيرين. البته خوردن اين مواد غذايي در حدي که تعادل تغذيه‌ اي زن باردار را به هم نزند، اشکالي ندارد. اما بعضي اوقات مادران باردار همين مواد غذايي بي ‌‌ضرر را آن‌ قدر زياد مصرف مي ‌کنند که تعادل غذايي ‌شان به هم مي ‌خورد و اين رفتار مضري است که اصلا توصيه نمي‌ شود."

البته دکتر کشاورز به خانواده زنان باردار توصيه مي‌ کند که مواد غذايي طبيعي و سالم را که زن باردار هوس خوردن ‌شان را دارد، تهيه کنند و در اختيارش قرار دهند چون: "تأمين ماده غذايي که زن باردار به آن تمايل دارد توسط خانواده، به ‌خصوص همسر، از نظر روحي و رواني اهميت زيادي دارد و نشانه حمايت عاطفي اطرافيان است ولي به اين شرط که حتما حواس ‌شان باشد که مادر باردار بيش از اندازه از اين مواد مصرف نکند و برنامه غذايي اش مختل نشود."

گاهي هم زنان باردار به خوردن موادي تمايل پيدا مي‌ کنند که خوراکي نيستند. دکتر کشاورز درباره اين نوع ويار مي ‌گويد: "گاهي تمايل مادر به خوردن گچ، خاک، مُهر و نشاسته خياطي است که اين ويارها اغلب نشانه کمبود غذايي در بدن مادر است. کمبود موادي مثل آهن، کلسيم و روي مي‌ تواند دليل اين مشکل باشد. درنتيجه متعادل کردن رژيم غذايي با غذاهايي که منبع اين مواد هستند يا تجويز مکمل ‌هاي غذايي مثل مکمل آهن و کلسيم، مي ‌تواند اين مشکل را کم کند. در اين ‌گونه موارد نبايد اجازه داد که زن باردار به خوردن موادي از قبيل مُهر و زغال اقدام کند چون نه تنها اين مواد عوارض دارند بلکه باعث تشديد کمبود غذايي مادر هم مي‌ شوند."

دل به‌ هم ‌خوردگي در اوايل صبح

تعريف ديگر ويار، تهوع صبحگاهي است که خيلي ‌ها با آن آشنايي دارند و در بيشتر فيلم ‌ها و سريال‌ ها اولين نشانه عاميانه بارداري به حساب مي‌آيد. البته تعدادي از خانم‌ هاي باردار اين تهوع را تجربه نمي ‌کنند ولي کم نيستند کساني که چند هفته از دوران بارداري‌ شان را با حالت تهوع مي‌ گذرانند.

دکتر کشاورز درباره اين نوع ويار مي ‌گويد: "70 درصد مادران باردار، به خصوص در اولين بارداري ‌شان اين تهوع را تجربه مي ‌کنند. تهوع صبحگاهي اغلب در هفته چهارم بارداري شروع مي ‌شود و در هفته چهاردهم پايان مي ‌يابد. علت اين تهوع تغييرات هورموني است که در بدن مادر ايجاد مي ‌شود و نهايتا اختلالي است که در متابوليسم چربي‌ به وجود مي‌ آيد. لذا پزشک و متخصص تغذيه بايد با ايجاد تغييراتي در برنامه غذايي اين حالت را فرو نشانند."

اما دکتر کشاورز توصيه‌هايي براي کاهش تهوع صبحگاهي دارد:

* از جمله اين که خانم‌ هاي باردار، صبح به محض بيدار شدن و ترک رختخواب، کمي نان خشک يا بيسکويت بخورند.

* توصيه ديگر اين که نيم ساعت قبل و نيم ‌ساعت بعد از صبحانه و حتي در حين خوردن صبحانه، مايعات ننوشند چون نوشيدن مايعات تهوع را تشديد مي ‌کند.

* ضمن اين که بهتر است تعداد وعده‌هاي غذايي را زياد و مقدار غذاي مصرفي در هر وعده را کم کنند يعني به جاي 3 وعده، 5 تا 6 وعده کوچک غذا بخورند تا معده‌ شان هيچ ‌وقت خالي نماند چون خالي ماندن معده دستگاه گوارش را تحريک مي ‌کند.

* در ضمن زنان باردار بايد از مصرف سير، پياز و کلم که ترکيبات گوگردي بودار و محرک دارند خودداري کنند.

* غذاهاي سرخ کرده و چرب و سُس‌دار هم به علت تشديد اسيد معده، مي‌ توانند باعث تشديد حالت تهوع شوند.

* دکتر کشاورز مي‌ گويد: "ما به خانم‌ هاي بارداري که ويار دارند توصيه مي‌ کنيم که موقع آشپزي پنجره‌ها را باز کنند که بوي حاصل از طبخ غذا بيرون برود تا معده‌ شان را تحريک نکند. ضمن اين که از عطرهاي تند و مُحرک استفاده نکنند."

* براي بعضي از خانم ‌هاي باردارخوردن شيريني ‌ها و مواد نشاسته‌ اي باعث کاهش حالت تهوع مي ‌شود، دکتر کشاورز در اين‌ باره مي‌ گويد: "گرچه ما مصرف مواد نشاسته‌ اي و شيريني‌ جات را براي همه گروه‌ هاي سني محدود مي ‌کنيم ولي در مورد خانم‌ هاي باردار چون مصرف ‌شان کاهنده تهوع است، مصرف اين مواد را آزادتر مي‌ گذاريم."

گوشت با چاشني

بعضي از خانم‌ هاي باردار در خوردن يک سري مواد غذايي مثل گوشت، شير و مرغ مشکل دارند و با خوردن اين مواد غذايي دچار تهوع مي‌ شوند. دکتر کشاورز در اين‌باره مي‌ گويد: "اگر شير چرب باشد طبيعي است که زن باردار دچار تهوع شود پس بهتر است شير کم‌ چرب مصرف شود. علاوه بر آن، خوردن شير در قالب شيرموز و شيرکاکائو مي‌ تواند بوي آن را از بين ببرد. در مورد گوشت ‌هايي هم که ممکن است خانم‌ هاي باردار را اذيت کنند بايد براي طبخ‌ شان ترفندهايي را به کار برد که بويش گرفته شود مثل اضافه کردن چاشني‌ هاي بي‌‌ ضرر از قبيل آب‌ليمو و آب نارنج. ضمن اين که مي‌ شود به جاي گوشت، مرغ و ماهي را جايگزين کرد ولي اگر حساسيت فرد در دوران بارداري به اين خوراکي‌ ها شديد باشد و نتواند هيچ کدام از آن ها را مصرف کند به ناچار، بايد از مکمل‌ هاي آهن، کلسيم و روي استفاده کرد."

منبع تبیان
امضای noonoosh
همیشه اسم تو بوده اول و آخر حرفام
بس که اسم تورو خوندم بوی تو داره نفسهام
۲۱-۴-۱۳۹۱, ۱۱:۴۷ صبح
یافتن سپاس نقل قول
مدیر بازنشسته

****
وضعیت : آفلاین
ارسال‌ها:
692
تاریخ عضویت:
دی ۱۳۹۰
مدال ها
مدال برنده مسابقه عکاسی

اعتبار: 824


محل سکونت : تهران
ارسال: #3
RE: همه چیز در رابطه با ویـــــار
اصلا ویار چیست ؟؟

تقریباً سه چهارم زنان حامله در سه ماهه اول حاملگی خود از تهوع (و بعضی اوقات استفراغ) رنج می برند. این وضیعت كه بیماری صبحگاهی یا ویار خوانده می شود در بعضی از زنان صبح ها بدتر بوده و با گذشت روز بهتر می شود. ولی بیماری صبحگاهی در هر زمانی از روز می تواند بروز كند. تهوع معمولاً در حدود هفته ششم شروع می شود ولی می تواند، زودتر و در هفته چهارم نیز شروع شود. تهوع معمولاً در طول ماه بعد شدیدتر می شود. حدود نیمی از زنان مبتلا به بیماری صبحگاهی در حدود هفته 14 كاملاً بهبود می یابند. در باقی موارد، این مشكل در اكثر زنان یك ماه دیگر یا كمی بیشتر نیز طول می كشد، هر چند ممكن است در ادامه حاملگی دوباره بروز كرده و تا آخر حاملگی ادامه یابد.
علت بیماری صبحگاهی

علت تهوع در دوران حاملگی دقیقاً مشخص نیست ولی احتمالاً ناشی از تغییرات فیزیكی زیادی است كه در بدن زن حامله رخ می دهد.
بعضی از احتمالات عبارتند از:

افزایش سریع هورمون hCG در اوایل حاملگی.

مشخص نیست كه این هورمون چگونه باعث بروز تهوع می شود ولی زمان بندی افزایش آن با وضعیت تهوع جور در می آید. درست در زمانی كه میزان این هورمون در بدن به بالاترین مقدار خود می رسد، تهوع نیز به حداكثر می رسد. تصور بر این است كه استروژن نیز ممكن است در این زمینه نقش داشته باشد.

افزایش حس بویایی و حساسیت به بو. این وضعیت نسبتاً شایع بوده و ممكن است از عوارض افزایش سریع میزان استروژن در بدن باشد.

حساسیت دستگاه گوارش.

دستگاه گوارش بعضی زنان به تغییرات در اوایل حاملگی حساس تر است. حتی در یك مطالعه، رابطه ای میان هلیكوباكتر پیلوری (باكتری كه سبب زخم معده می شود) و تهوع شدید در زمان حاملگی دیده شده است، هر چند علت این رابطه مشخص نیست.

ممكن است شنیده باشید كه بیماری صبحگاهی ناشی از كمبود ویتامین B است.

با اینكه به نظر می رسد، مصرف ویتامین B تكمیلی به صورت قرص در بسیاری از زنان حامله به كاهش تهوع كمك می كند، ولی این بدان معنا نیست كه آنها كمبود ویتامین B دارند. در واقع، حداقل در یك مطالعه نشان داده شده است كه هیچ تفاوت معنا داری از نظر سطح ویتامین B6 میان زنان دچار بیماری صبحگاهی و دیگر زنان حامله وجود ندارد. علت تأثیر ویتامین B6 بر كاهش تهوع مشخص نیست. شواهدی نیز دال بر این مطلب وجود دارد كه مصرف مولتی ویتامین در زمان لقاح تخمك و اسپرم و اوایل حاملگی به جلوگیری از بیماری صبحگاهی شدید كمك می كند كه البته علت این مسئله نیز مشخص نیست.

بعضی محققین این نظریه را مطرح كرده اند كه بعضی زنان از نظر روانی بیشتر مستعد تهوع و استفراغ در دوران حاملگی هستند و این مسئله یك پاسخ غیر طبیعی به استرس است. با این حال، شواهد محكمی دال بر تأیید این نظریه وجود ندارد. (البته تهوع و استفراغ دائمی خود می تواند عاملی برای استرس بیشتر باشد!)
آیا احتمال تهوع در بعضی زنان بیشتر است؟

احتمال تهوع و استفراغ در زمان حاملگی در شرایط زیر بیشتر است:

- حاملگی دو قلو یا چند قلو.

علت آن ممكن است مقادیر بالاتر hCG یا هورمون های دیگر در بدن باشد. احتمال شدیدتر بودن تهوع و استفراغ نیز در این صورت وجود دارد. البته این مسئله قطعی نیست و بعضی زنان كه حاملگی دوقلو یا چند قلو دارند اصلاً تهوع ندارند.

- وجود تهوع و استفراغ در حاملگی های قبلی

- وجود سابقه تهوع و استفراغ به عنوان عارضه مصرف قرص های ضد بارداری.

علت این مسئله ممكن است پاسخ بدن به افزایش سطح استروژن باشد.
سابقه استعداد به بیماری حركت (motion sickness)

- استعداد ژنتیكی تهوع حاملگی

در صورتیكه مادر یا خواهرتان بیماری صبحگاهی شدید داشته اند، احتمال ابتلای شما بیشتر است.

- سابقه سردردهای میگرنی
آیا تهوع بر روی جنین تأثیر دارد؟

تهوع خفیف و استفراغ گه گاهی كه معمولاً در بیماری صبحگاهی وجود دارد تا زمانیكه مادر غذا را تحمل كند و مقادیر زیاد مایعات بنوشد، تهدیدی برای سلامتی جنین نیست. از این گذشته، جنین در عمده زمان سه ماهه اول، آنقدر كوچك است كه به كالری چندانی نیاز ندارد. اگر مادر نتواند یك رژیم غذایی متعادل داشته باشد، بد نیست كه مولتی ویتامین مصرف كند. اگر آهن تهوع را بدتر می كند، بهتر است از مولتی ویتامین هایی استفاده شود كه دوز آهن آنها كم بوده و یا آهن نداشته باشند.

عدم افزایش وزن مادر در سه ماهه اول معمولاً اشكالی ندارد البته تا زمانیكه ناشی از غذا نخوردن نباشد و مایعات به اندازه كافی مصرف شود. اشتهای مادر پس از گذشت این زمان بازگشته و وزنش افزایش خواهد یافت.
آیا نداشتن بیماری صبحگاهی به معنای افزایش احتمال سقط است؟

نه ضرورتاً. این واقعیت وجود دارد كه بعضی مطالعات نشان داده اند كه زنانی كه كودكانشان سقط می شود كمتر دچار تهوع می شوند. (عدم تكامل كافی جنین یا جفت سبب پایین بودن هورمون های حاملگی شده و در نتیجه تهوع در این زنان كمتر است.) ولی بسیاری از زنان هم وجود دارند كه حاملگی كاملاً طبیعی داشته و بعد از سه ماهه اول دیگر تهوع ندارند.
امضای noonoosh
همیشه اسم تو بوده اول و آخر حرفام
بس که اسم تورو خوندم بوی تو داره نفسهام
۲۱-۴-۱۳۹۱, ۱۱:۴۹ صبح
یافتن سپاس نقل قول
مدیر بازنشسته

****
وضعیت : آفلاین
ارسال‌ها:
692
تاریخ عضویت:
دی ۱۳۹۰
مدال ها
مدال برنده مسابقه عکاسی

اعتبار: 824


محل سکونت : تهران
ارسال: #4
RE: همه چیز در رابطه با ویـــــار
راههای کاهش ویار

همه روش هایی كه در زیر گفته می شود بر شواهد محكم استوار نیستند، ولی شایعترین توصیه هایی كه معمولاً متخصصین زنان و ماماها به بیمارانشان می كنند، به قرار زیر است:

- از غذاها و بوهایی كه سبب تهوع می شوند پرهیز كنید. اگر تقریباً همه چیز باعث تهوع می شود اشكالی ندارد كه تنها چند غذای محدودی كه مشكلی ایجاد نمی كنند، مصرف شود حتی اگر تمام مواد غذایی لازم برای بدن را تأمین نكند. یك راه دیگر هم مصرف غذاهای بیمزه و یا گرم نكردن غذا است تا بوی آن كمتر باشد.

- سعی كنید همیشه مقداری شیرینی ساده مثل كلوچه كنار تخت خود داشته باشد. هنگامی كه از خواب بیدار می شوید، یكی دو تا بخورید و قبل از بلند شدن از جایتان 20 تا 30 دقیقه دراز بكشید. داشتن این شیرینی ها كنار تخت ممكن است در صورتیكه كه نصف شب با حالت تهوع از خواب بیدار شوید، هم كمك كننده باشد.

- وعده های غذاییتان را كوچك و متعدد كنید تا معده تان هیچوقت خالی نباشد. بعضی زنان معتقدند كه كربوهیدرات ها در هنگام تهوع بهترین خوراكی هستند ولی یك مطالعه كوچك نشان داده است كه غذاهای دارای پروتئین بالا احتمالاً اثر بهتری دارند.

- از غذاهای چرب پرهیز كنید زیرا هضم آنها به ویژه در حاملگی كه تخلیه معده به زمان بیشتری نیاز دارد بیشتر طول می كشد. همچنین از غذاهای سنگین و چرب، تند، اسیدی و سوخاری شده نیز كه می توانند، باعث تحریك معده و دستگاه گوارش شوند، پرهیز كنید.

- سعی كنید مایعات را بین وعده های غذایی مصرف كنید. همچنین سعی كنید یكباره حجم زیادی مایع مصرف نكنید زیرا معده به این ترتیب پر شده و اشتهایتان برای خوردن غذا كم می شود. یك روش خوب این است كه یك نوشیدنی را در طول روز جرعه جرعه بنوشید. اگر زیاد استفراغ می كنید از یك نوشیدنی ورزشی حاوی گلوكز، نمك و پتاسیم استفاده كنید تا الكترولیت های (املاح) از دست رفته جبران شوند.

- سعی كنید به اندازه كافی استراحت كنید و اگر می توانید در طول روز چرتی بزنید. تماشای تلویزیون و یا رفتن به منزل یكی از دوستان یا بستگان راه خوبی برای مقابله با استرس بوده و حواس شما را از تهوعتان پرت می كند.

- سعی كنید ویتامین هایی را كه برایتان تجویز شده ،همراه با غذا یا درست قبل از خواب بخورید. اگر آهن موجود در قرص های مولتی ویتامین تهوع شما را زیاد می كند از پزشكتان بخواهید كه داروی شما را عوض كند.

- از پزشك معالجتان در مورد ویتامینB6 بپرسید. علت بهتر شدن تهوع بر اثر مصرف ویتامین B6 دقیقاً مشخص نیست ولی مطالعات نشان می دهند كه مصرف این ویتامین در بعضی زنان مؤثر بوده و در صورتیكه با دوز صحیح مصرف شود هیچ خطری ندارد. دوز معمول ویتامین B6 برای درمان بیماری صبحگاهی بین 10 تا 25 میلی گرم، سه بار در روز است ولی بهتر است قبل از مصرف با پزشك خود مشورت كنید.

- اگر هیچیك از راه های فوق مؤثر نبود از پزشكتان بخواهید برایتان داروی ضد تهوع تجویز كند.
توجه داشته باشید كه مصرف هر گونه دارو در زمان حاملگی حتماً باید با نظر پزشك صورت گیرد بنابراین از مصرف خوسرانه دارو خودداری كنید.
استفراغ بیش از حد در زمان حاملگی

اگر خانم حامله نتواند هیچ چیزی (حتی مایعات) را در معده برای 24 ساعت نگه دارد، ممكن است به "استفراغ بیش از حد در زمان حاملگی (Hyperenmesis Gravidarum)" مبتلا شده باشد كه درمان آن چندان ساده نیست. این عارضه هر چه سریعتر تشخیص داده شده و درمان شود احتمال بهبودش بیشتر است.

در این موارد بلافاصله به بیمار مایعات وریدی (سرم) داده می شود تا آب از دست رفته بدن جبران شود. سپس برای كنترل الكترولیت های خون و اطمینان از عدم وجود بیماری های زمینه ای دیگر كه سبب تهوع و استفراغ می شوند، آزمایشاتی انجام می شود. بسته به مورد، بیمار ممكن است چند روز بستری شود تا راحت بتوان وی را از راه وریدی تغذیه كرد.

بسیاری از زنان با گرفتن مایع وریدی و جبران مایعات از دست رفته حالشان بهتر شده و می توان تهوع و استفراغ را در آنها با داروهای ضد تهوع كنترل كرد. در بعضی موارد نادر، تهوع و استفراغ ادامه یافته و بیمار مجبور است هر چند وقت یك بار در بیمارستان یا منزل از سرم استفاده كند. این عارضه در صورت عدم درمان می تواند، منجر به از دست رفتن مزمن آب بدن، كاهش وزن، سوء تغذیه و عوارض دیگر برای مادر و كودك شود.
امضای noonoosh
همیشه اسم تو بوده اول و آخر حرفام
بس که اسم تورو خوندم بوی تو داره نفسهام
۲۱-۴-۱۳۹۱, ۱۱:۵۳ صبح
یافتن سپاس نقل قول
مدیر بازنشسته

****
وضعیت : آفلاین
ارسال‌ها:
692
تاریخ عضویت:
دی ۱۳۹۰
مدال ها
مدال برنده مسابقه عکاسی

اعتبار: 824


محل سکونت : تهران
ارسال: #5
RE: همه چیز در رابطه با ویـــــار
تهوع در دوران بارداری مفید است یا مضر ؟!

تهوع و استفراغ حاملگی در 50 تا 90 درصد بارداری‌ها اتفاق می‌افتد که به طور مشخص از هفته چهارم بارداری شروع می‌شود و تا حدود 4 ماهگی ادامه می‌یابد.

بارداری، تولد نوزاد و مادر شدن می‌تواند دورانی پر از شادی و شعف برای افراد خانواده به ویژه مادر باشد.

مسوولیت مادر در این میان سنگین است، زیرا سلامت موجودی که در درونش در حال شکل‌گیری است به طور کامل به توجه او بستگی دارد. اما دوران بارداری به ندرت بدون عارضه سپری می‌شود و در بیشتر موارد ناراحتی‌ها و عوارض گوناگونی برای مادر پیش می‌آید که شایع‌ترین آن‌ها حالت تهوع و استفراغ است.

تهوع و استفراغ حاملگی در 50 تا 90 درصد بارداری‌ها اتفاق می‌افتد که به طور مشخص از هفته چهارم بارداری شروع می‌شود و تا حدود 4 ماهگی (هفته 16) ادامه می‌یابد.

از آنجا که علائم آن صبح‌ها شدیدتر است به این حالت، بیماری صبحگاهی نیز گفته می‌شود هر چند ممکن است تا سر تا سر روز ادامه یابد.

تهوع ممکن است همراه با سایر نشانه‌ها از قبیل خستگی، کج خلقی و اختلالات خواب همراه باشد.


علت استفراغ‌های حاملگی را باید کجا جستجو کرد؟

علت ایجاد تهوع و استفراغ کاملاً مشخص نیست اما به احتمال زیاد تغییرات هورمونی در دوران بارداری در پیدایش این حالات بی‌تأثیر نیستند.

در دوران بارداری هورمون پروژسترون در بدن افزایش می‌یابد که این فرآیند به شل نگه داشتن عضلات رحم کمک کرده و در نتیجه از زایمان زودرس جلوگیری می‌کند. این افزایش هورمون می‌تواند بر عضلات شکم و دستگاه گوارش نیز اثر گذاشته، آن‌ها را شل کند. این موضوع باعث زیاد شدن اسید معده و بروز حالت تهوع و استفراغ می‌شود. از دیگر عوارض این افزایش هورمون، افزایش قدرت حس بویایی و حساسیت به بو، پایین آمدن قدرت دفاعی بدن و تغییرات و بر هم خوردن توازن در مقدار قند خون و کمبود برخی از ویتامین‌ها هستند.


تهوع در حاملگی؛ خوب یا بد؟

تهوع و استفراغ حاملگی به 2 دسته ساده و بدخیم تقسیم می‌شود.

* استفراغ ساده با کاهش زیاد وزن و تغییر زیاد وضع تغذیه‌ای همراه نیست در این حالت متخصصان روش‌های غیردارویی را تجویز می‌کنند.

* به استفراغ شدید و مکرر قبل از هفته بیستم بارداری، استفراغ وخیم حاملگی می‌گویند. این حالت متفاوت و بسیار جدی‌تر از حالت تهوع و استفراغ معمول در خانم‌های حامله است. این عارضه هر چه سریع‌تر درمان شود، احتمال بهبودش بیشتر است.

در این حالت مادر قادر به استفاده کافی از غذاها نیست، آب زیادی از بدنش دفع می‌شود و به دنبال آن سردرد، گیجی و حتی گاهی زمین خوردن پیش می‌آید. اگر مادر نتواند هیچ چیز (حتی مایعات) را در معده برای 24 ساعت نگه دارد، خالی بودن معده هم دلیلی بر استفراغ بیش از حد می‌شود.
مصرف زنجبیل در دوران بارداری باعث کاهش یا برطرف شدن تهوع در این دوران می‌شود

حاملگی 2 قلو یا چند قلو (احتمال شدیدتر بودن تهوع و استفراغ در این حالت وجود دارد. البته این مسئله قطعی نیست و بعضی زنان که حاملگی 2 قلو یا چند قلو داشته‌اند اصلاً تهوع نداشته‌اند)، تجربه اولین حاملگی، حاملگی در سنین کم و بیماری تیروئید از عوامل تشدیدکننده این حالت هستند.

همچنین تخیلات و افکار گوناگون در زمان حاملگی همراه با احساس مسوولیت، ناراحتی‌های عصبی و روانی به وجود می‌آورند که می‌توانند به تنهایی یا همراه عوامل دیگر زمینه را برای بر هم زدن سیستم عصبی معده فراهم کند و به این ترتیب باعث حالت تهوع شود.

گروهی از پزشکان معتقدند بدن مادر نسبت به جنین نوعی حساسیت پیدا می‌کند حتی در یک مطالعه، رابطه‌ای میان هلیکو باکتر پیلوری (باکتری‌ای که سبب زخم معده می‌شود) و تهوع شدید در زمان حاملگی دیده شده است. این حالت در مادران عصبی مزاج و تند خو یا آن‌هایی که روحیه‌ای ضعیف دارند بیشتر است.

در صورتی که دچار استفراغ شدید حاملگی شده‌اید، لازم است بستری شوید تا مایعات و مواد غذایی را از طریق سرم‌های قندی دریافت کنید. کنترل علائم حیاتی و وزن روزانه، استفاده از داروهای ضد استفراغ و آرام بخش‌های ملایم هم به بهبود شما کمک می‌کند.

همچنین اگر داروهای دیگری برای شما تجویز شوند، به دستورالعمل مصرف آن‌ها توجه کنید.

بدون نظر پزشک، هیچ دارویی را برای جلوگیری از استفراغ مصرف نکنید. در بعضی موارد نادر، تهوع و استفراغ ادامه می‌یابد و بیمار مجبور می‌شود هر چند وقت یک بار در بیمارستان یا منزل از سرم استفاده کند. این عارضه در صورت عدم درمان باعث از دست رفتن مزمن آب بدن، کاهش وزن، سوءتغذیه و عوارض دیگر برای مادر و کودک می‌شود.

سلامت جنین؛ دغدغه‌ای که مادران مبتلا را رها نمی‌کند

اگر چه مطالعات نشان می‌دهد که بروز سقط، مرگ نوزاد و زایمان زودرس در زنانی که تهوع و استفراغ را در حاملگی تجربه کرده‌اند، کمتر از زنانی است که این حالات را در دوران حاملگی تجربه نکرده‌اند، ولی فراموش نکنیم بسیاری زنان هستند که بارداری کاملاً طبیعی داشته‌اند و بعد از 3 ماهه اول دیگر تهوع نداشته‌اند.

تهوع و استفراغ تا زمانی که مادر غذا را تحمل کند و مقدار زیادی آب بنوشد، تهدیدی برای سلامت جنین نیست. اما استفراغ شدید حاملگی باعث می‌شود، رشد جنین دچار اشکال شود. به دلیل بالا رفتن مواد مضر در خون مادر ناهنجاری‌های جنینی اتفاق بیفتد. پس اگر به استفراغ شدید حاملگی دچارید حتماً پزشک خود را در جریان قرار دهید تا با درمان‌های لازم جنین شما دچار مشکل نشود.


به این توصیه‌ها توجه کنید:

* از خوردن غذاهای چرب پرهیز کنید، زیرا هضم آن به ویژه در دوران حاملگی که تخلیه معده به زمان زیادی نیاز دارد، بیشتر طول می‌کشد.

* همچنین وعده‌های غذایی‌تان را کوچک و متعدد کنید. تا معده‌تان هیچ‌گاه خالی نباشد.

* شب‌ها شام سبک بخورید و قبل از خواب یک لیوان شیر بنوشید.

* بهتر است از غذاها و بوهایی که سبب تهوع می‌شود پرهیز کنید.

* از هوای تازه و آزاد بیشتر استفاده کنید به همین دلیل هم بهتر است قبل از خواب کمی راه بروید.

* از آنجا که یبوست باعث تشدید حالت تهوع می‌شود، بنابراین با رژیم غذایی مناسب و مصرف مایعات کافی می‌توان یبوست را برطرف کرد، همچنین بیسکویت و نان را جزو رژیم غذایی خود قرار دهید.

* از مصرف شکلات، چای و قهوه به دلیل داشتن کافئین قبل از خواب پرهیز کنید.

تهوع و استفراغ تا زمانی که مادر غذا را تحمل کند و مقدار زیادی آب بنوشد، تهدیدی برای سلامت جنین نیست. اما استفراغ شدید حاملگی باعث می‌شود، رشد جنین

دچار اشکال شود

* در این دوران می‌بایست دوره استراحت روزانه را افزایش دهید، اگر می‌توانید در طول روز چرتی بزنید. تماشای تلویزیون یا رفتن به منزل یکی از دوستان راه خوبی برای مقابله با استرس است.

* بهتر است بلافاصله بعد از غذا مسواک نزنید، زیرا باعث تحریک تهوع می‌شود.

* فراموش نکنید ویتامین‌هایی که برایتان تجویز شده همراه با غذا یا قبل از خواب بخورید. اگر آهن موجود در قرص‌های مولتی ویتامین تهوع شما را زیاد می‌کند، از پزشکتان بخواهید داروی شما را عوض کند.

در این میان مصرف زنجبیل در دوران بارداری باعث کاهش یا برطرف شدن تهوع در این دوران می‌شود. به یاد داشته باشید هنگام حاملگی هیچ دارویی را بدون مشورت پزشک مصرف نکنید و از همه مهم‌تر سعی کنید در تمام مراحل حاملگی رژیم غذایی مناسبی داشته باشید.
امضای noonoosh
همیشه اسم تو بوده اول و آخر حرفام
بس که اسم تورو خوندم بوی تو داره نفسهام
۲۱-۴-۱۳۹۱, ۱۲:۰۳ عصر
یافتن سپاس نقل قول

تبلیغات

Bia2Aroosi
کانال خانوم گل'
مدیر بازنشسته

****
وضعیت : آفلاین
ارسال‌ها:
692
تاریخ عضویت:
دی ۱۳۹۰
مدال ها
مدال برنده مسابقه عکاسی

اعتبار: 824


محل سکونت : تهران
ارسال: #6
RE: همه چیز در رابطه با ویـــــار
زنجبیل خاصیت ضد تهوع دارد .
اینجا را ببینید :

زنجبیل
امضای noonoosh
همیشه اسم تو بوده اول و آخر حرفام
بس که اسم تورو خوندم بوی تو داره نفسهام
۲۱-۴-۱۳۹۱, ۱۲:۰۹ عصر
یافتن سپاس نقل قول



ّبرگزیده مردمی ششمین جشنواره وب ایران در بخش خانواده و کودک
Top of Page
کپی برداری بدون ذکر منبع مجاز نبوده و تمامی حقوق متعلق به © انجمن خانوم گل می باشد