خوش آمدید ورود یا ثبت نام

تبلیغات
Bia2Aroosi
Ads

close
Ads
امتیاز موضوع:
  • 15 رای - 2.87 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

همه چیز در مورد قاووت + طرز تهیه

کاربر خانوم گل

*
وضعیت : آفلاین
ارسال‌ها:
270
تاریخ عضویت:
Aug 2011
مدال ها

اعتبار: 423


محل سکونت : بهشت
ارسال: #1
همه چیز در مورد قاووت + طرز تهیه
دستور قاووت كرمان !

مواد تشكيل دهنده ي قاووت كرمان :

1- تخم قرفه
2- خشخاش
3- قهوه بندري
4- جو
5- بذر كتان
6- گشنيز
7- هل باد
8- دارچين
9- هل رسمي
10- روپاس
11- موردانه
12- سياه دانه
13- تخم كاهو
14- جدوا
15- شكر

اين مواد را با هم مخلوط كرده . سپس انرا برشته و اسياب مي كنند. قاووت را به صورت پودر يا چند قاشق انرا در اب ريخته و مصرف مي كنند.
26-07-2012, 07:20 PM,
یافتن نقل قول
کاربر خانوم گل

*
وضعیت : آفلاین
ارسال‌ها:
270
تاریخ عضویت:
Aug 2011
مدال ها

اعتبار: 423


محل سکونت : بهشت
ارسال: #2
RE: همه چیز در مورد قاووت + طرز تهیه
قاووت دارای طبیعت گرم و آرام‌بخش بوده و موارد مصرف آن بیشتر به عنوان فرآورده نیروبخش، مقوی و به طور کلی به عنوان تنقلات می‌باشد.

قاووت



قاووت که در لهجه کرمانی «قووتو» نامیده می‌شود، نوعی فرآورده غذایی سنتی کرمان است که از مخلوط چند بذر گیاهی و گیاهان دارویی که پس از بو دادن به صورت مخلوط با شکر آسیاب و پودر می‌گردند، تهیه می‌شود.

معمولاً رسم است هنگامی‌که خانمی زایمان می‌کند جهت تقویت به او قاووت می‌دهند و از مهمانانش نیز با قاووت پذیرایی می‌کنند.


ترکیبات

قاووت در انواع مختلفی (با توجه به نوع ترکیبات) تولید شده و طعم‌های متفاوتی دارد.



خواص مواد تشکیل دهنده قاووت:

* تخم خرفه: دارای طبیعت سرد، مدر و ضد کرم کدو

* تخم گشنیز: طبیعت سرد و هضم کننده غذا، نیرو دهنده، ضد تشنج، ضد صرع و ضد کرم

* بذر کتان: طبیعت گرم، افزایش دهنده ادرار و رفع کننده یبوست

* بذر جو: طبیعت سرد، درمان بیماری‌های قلبی، یبوست و دیگر اختلالات هاضمه و کاهش دهنده کلسترول

* بذر کاهو: طبیعت سرد، شیرزا، ضد درد، مدر، التیام دهنده زخم و بواسیر، رفع کننده ناراحتی‌های کبد و خواب آور

* هل: طبیعت کمی گرم و خشک، تقویت کننده معده، مفید برای درمان تهوع، نفخ، سنگ کلیه و کیسه صفرا و به طور کلی مقوی

* سیاه دانه: طبیعت خیلی گرم، بادشکن، ملین و دافع سموم

* تخم آفتابگردان: مدر و به علت دارا بودن ویتامین A مفید برای قوه بینایی

* کنجد: طبیعت گرم، نرم کننده صدا و روده، رفع کننده خشونت حلق و غنی از ید

* مورد دانه: طبیعت معتدل، تقویت کننده و مقوی معده و مفید برای درمان خونروی از اعضاء، مفید در درمان روماتیسم، اسهال و بیماری‌های مجاری تنفسی

* بذر کنف: طبیعت گرم و خشک، نیرو بخش، ملین، مدر، ضد انگل و تسکین دهنده اعصاب

* فلفل سیاه: طبیعت خیلی گرم و خشک، مقوی معده و محرک اشتها و ضد مسمومیت

* قهوه: طبیعت سرد و خشک، نیرو بخش و تقویت‌کننده و موثر در درمان بیماری‌های ریوی، حصبه و...

* دانه خشخاش: طبیعت سرد، خواب آور، مخدر، افزایش دهنده وزن، تقویت کننده حواس و مفید برای کلیه، کبد و درمان اسهال

معروف‌ترین و کامل‌ترین نوع قاووت کرمان، قهوه‌ای رنگ است که مواد

تشکیل دهنده آن شامل تخم آفتابگردان، بذر جو، تخم خرفه، بذر کاهو، بذر کنف

یا شاهدانه، بذر کتان، مورد دانه، سیاه دانه، تخم گشنیز، دانه خشخاش، کنجد،

هل باد، هل رسمی، فلفل سیاه، قهوه و شکر می‌باشد

ویژگی‌های فیزیکی و شیمیایی

بو و مزه: قاووت باید فاقد بو و مزه غیرطبیعی باشد. بو و مزه ناخوشایند ممکن است به دلایل گوناگون در قاووت به وجود آید. مانند مزه تلخی و تندی بیش از حد، بوی تندی ناشی از اکسید شدن چربی‌ها، مزه و بوی سوختگی و یا بو و مزه حاصل از شرایط محیطی مثل بوی نفت و خاک و...

اندازه ذرات: تمامی ذرات باید از الک 35 مش عبور کند (اندازه ذرات کوچک‌تر از 45 میکرون باشد).

مواد خارجی: قاووت باید فاقد شن، سنگ ریزه، خاشاک، چوب، اشیای فلزی، لاشه و قطعات بدن حشرات، فضولات، موی بدن جوندگان و ... باشد.

چربی: میزان چربی حداقل 3 درصد وزنی باشد.

پراکسید چربی استخراجی: حداکثر 5 میلی‌اکی والان بر کیلوگرم باشد.

خاکستر غیر محلول در اسید: حداکثر 2/0 درصد وزنی باشد.


بسته‌بندی

* جنس بسته‌بندی قاووت باید طوری باشد که برای مواد غذایی مناسب و بر روی محتویات خود بی‌اثر باشد و آن را از رطوبت و کاهش مواد فرار (اسانس) حفظ نماید.

* بسته‌ها باید دارای شکل و وزن یکسان باشند.

* وسایل و مواد بسته‌بندی باید نو، سالم، تمیز، خشک و بدون هرگونه بو باشند.

* در موقع بسته‌بندی باید تا حد امکان هوای داخل بسته‌بندی خارج گردد.

* بسته‌بندی باید غیر قابل نفوذ نسبت به اکسیژن و رطوبت باشد.




برخی خواص دارویی و درمانی گزارش شده قاووت به شرح زیر است:

رفع بی‌خوابی، سرگیجه، استخوان درد و کمر درد، تقویت چشم و اعصاب، تقویت قوای جسمانی، جلوگیری از ریزش مو و ابرو، رفع درد دندان، مسهل، ضد نفخ، ضد باکتری، رفع خستگی، تقویت حافظه، افزایش مقاومت زنان در زمان بارداری، موثر در رشد جنین، موثر در کاهش درد برای زنان در زمان قاعدگی، کاهش ضعف و ناتوانی در افراد کهنسال، دارای ویتامین A و E و امگا -3 و افزایش شیر در زنان شیرده.


با توجه به فواید زیاد قاووت می‌توان این فرآورده را جایگزین مناسبی برای شیرینی‌ها و سایر تنقلات در نظر گرفت.



منبع:تبیان


فایل‌های پیوست عکس(ها)
       
26-07-2012, 07:29 PM,
یافتن نقل قول
کاربر خانوم گل

*
وضعیت : آفلاین
ارسال‌ها:
111
تاریخ عضویت:
Sep 2011
مدال ها

اعتبار: 237


محل سکونت : کرمان..تهران..رشت
ارسال: #3
RE: همه چیز در مورد قاووت + طرز تهیه
این قاووتی که مامان بزرگم درست کرده
[عکس: 20120726183217_w5442_IMAG1452.jpg]
26-07-2012, 08:02 PM,
یافتن نقل قول
کاربر خانوم گل

*
وضعیت : آفلاین
ارسال‌ها:
270
تاریخ عضویت:
Aug 2011
مدال ها

اعتبار: 423


محل سکونت : بهشت
ارسال: #4
RE: همه چیز در مورد قاووت + طرز تهیه
(26-07-2012, 08:30 PM))Mitra( نوشته: نیایش جان دستت درد نکنه
منظورت از قهوه بندری چه قهوه ای هست ؟؟
ممنون

خواهش میکنم .(1782)نمدونم دقیقا!!!!!!!!!Hanghead
من فقط اسمش رو از کرمانیا شنیدم...ولی اگه نریزی توی قاووت به نظر من خوشمزه تره چون من قاووت با قهوه بندری دوس ندارم

لینوس خانوم شما جواب بده!!!Flowerysmile
(آخرین تغییر در ارسال: 26-07-2012, 08:56 PM توسط نیایش.)
26-07-2012, 08:50 PM,
یافتن نقل قول
کاربر خانوم گل

*
وضعیت : آفلاین
ارسال‌ها:
5
تاریخ عضویت:
Apr 2012
مدال ها

اعتبار: 0


محل سکونت :
ارسال: #5
RE: همه چیز در مورد قاووت + طرز تهیه
منظور از قهوه بندری همون دونهای قهوه هستش
ما تو کرمون انواع قهوه رو داریم که نوع قاووت یا همون قوتو رو هر کسی یه جور درست میکنه براساس ذایقه بعضی موادشو کم میکنن ولی بسیار مقوی هستش ول نوع آماده که تو بازار موجوده خیلی بد مزه هست امیدوام برای سوغات از یه جای مطمئن خرید کنید تا آبروی ما کرمونیها حفظ بشه
27-07-2012, 11:43 AM,
یافتن نقل قول

تبلیغات

Bia2Aroosi
کانال خانوم گل'
کاربر خانوم گل

*
وضعیت : آفلاین
ارسال‌ها:
111
تاریخ عضویت:
Sep 2011
مدال ها

اعتبار: 237


محل سکونت : کرمان..تهران..رشت
ارسال: #6
RE: همه چیز در مورد قاووت + طرز تهیه
من نمیدونم قهوه بندری چیه Dunnof مامان بزرگم شاید بدونه gag

منم با نظر سیلا جون موافقم .. قاووت های بازاری اصصصلا قابل مقایسه با نوع خونگیش نیستن
27-07-2012, 07:29 PM,
یافتن نقل قول
کاربر خانوم گل

*
وضعیت : آفلاین
ارسال‌ها:
254
تاریخ عضویت:
Jul 2013
مدال ها

اعتبار: 596


محل سکونت : دیار کریمان
ارسال: #7
RE: همه چیز در مورد قاووت + طرز تهیه
ما خودمون اغلب برای ماه مبارک رمضان یا زمستونها که احتمال سرماخوردگی بیشتره...قوتو یا همان قاووت درست می کنیم.....اینم بگم مادر من اغلب برای خوراکی یک نوع و برای قهوه دم کردنی نیز چند نوع بذر گیاهی مث تخم خرفه، تخم کاهو، کنف، قهوه ،جو، هل باد(هل قهوه ای، جدوا، خشخاش، رازیانه و......خیلی چیزها هست بهش اضافه میکنه هرچی برشته کردن مواد قوتو تو حرارت کم تر انجام بشه طعم قوتو عالی تر میشه....برای زائو هم ما دو نوع قوتو نخود گل وقوتو چهل تخم درست میکنیم....خوردنش برای همه خانمها توصیه میکنم...قوتو چهل تخم خواص بسیاری دارد از جمله برای آدمهایی که دچار بی خوابی هستند، آدمهای ضعیف مخصوصا بچه ها این تو شیر میریزند میخورنو.....هرچی بگم کمه...کرمانی های قدیم همیشه تو خونه شون قوتو داشتند...ما اغلب عصرها دم کرده قهوه محلی که خودمون درست کردیم (شبیه قوتو اما بدون شکر ) می خوریم....(1782)
18-08-2013, 11:41 AM,
یافتن نقل قول
کاربر خانوم گل

*
وضعیت : آفلاین
ارسال‌ها:
353
تاریخ عضویت:
Jul 2013
مدال ها

اعتبار: 208


محل سکونت : کرمان
ارسال: #8
RE: همه چیز در مورد قاووت + طرز تهیه
آره منظور همون دونه های قهوه هست مامان منم درست میکنه . خیلی خوشمزه هست Yum2Yum2Yum2Yum2Yum2
18-08-2013, 11:44 AM,
یافتن نقل قول
خانوم گل کدبانو

****
وضعیت : آفلاین
ارسال‌ها:
388
تاریخ عضویت:
Apr 2013
مدال ها

اعتبار: 1,093


محل سکونت : شهر طلاي سبز
ارسال: #9
RE: همه چیز در مورد قاووت + طرز تهیه
[عکس: 20150601110058_.jpg]

قاووت که خودمون درست کردیم کنارش هم پشمک گذاشتم
(آخرین تغییر در ارسال: 01-06-2015, 10:01 AM توسط yzfatemeh.)
27-05-2015, 01:22 PM,
وب سایت کاربر یافتن نقل قول
مدیریار خانوم گل

****
وضعیت : آفلاین
ارسال‌ها:
2,047
تاریخ عضویت:
Nov 2012
مدال ها

اعتبار: 11,888


محل سکونت :
ارسال: #10
RE: همه چیز در مورد قاووت + طرز تهیه
[عکس: 20150916144819_IMG_5794.JPG]
[عکس: 20150916144841_IMG_5796.JPG]
[عکس: 20150916144900_IMG_5798.JPG]
مغز آجیل خام <فقط نخودچی بو داده بی نمک>+ پودر خرفه+تخم گشنیز+شکر
[عکس: 20150916144924_IMG_5799.JPG]
16-09-2015, 01:50 PM,
یافتن نقل قول

تبلیغات

Bia2Aroosi
کانال خانوم گل'



ّبرگزیده مردمی ششمین جشنواره وب ایران در بخش خانواده و کودک
Top of Page
کپی برداری بدون ذکر منبع مجاز نبوده و تمامی حقوق متعلق به © انجمن خانوم گل می باشد