تبلیغات
تشریفات مجالس خدمات عروسی

امتیاز موضوع:
  • 17 رای - 3.24 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
پشت زيك (سوهان كنجدي)
#1
پشتزيك
نوعی شیرینی مازندرانی هستش و مازندراني هاي گل اگه ايراد داره دستورم اصلاحش كنن.
كنجد دو پيمانه
شكر يك پيمانه
مغز گردوي خرده شده به ميزان دلخواه

اول كنجد رو كمي تفت ميدين و ميذارين كنار.
حالا گردوي خرد شده رو جدا تفت ميدين و ميذارين كنار.
داخل يك ماهيتابه تفلون شكر مي ريزين و به مدت يك دقيقه با شعله بالا حرارت ميدين تا شكر اب بشه نكته مهم اينه كه هم شعله بالا باشه و هم مدت زمان كوتاه باشه و فقط در اين حد كه شكر آب بشه . خودتون هم كنار اجاق گاز ايستاده باشين و جايي نرين كه شكر نسوزه بعد كه شكر آب شد حرارت رو پايين بيارين و شكر رو تفت بدين تا رنگش طلايي بشه مي تونيد به مقدار دلخواه هل هم اضافه كنيد و به اندازه يك بند انگشت هم كره اضافه كنيد كه خوش طعم بشه وقتي شكر طلايي شد حالا گردو و كنجد رو اضافه كنيد و هم بزنيد و سريع از روي گاز بردارين. كف يك سيني رو چرب كنيد مخلوط اماده شده رو روي سيني بريزين و با گوشتكوب صاف و يكدست كنيد وقتي كه از حالت داغي خارج شد اما هنوز گرمه با كارد جدا جدا برش بزنيد.
چرخ بر هم زنم ار جز به مرادم گردد
من نه آنم که زبونی کشم از چرخ فلک
پاسخ }
#2
من امروز درست کردم فوق العاده بود حتما درستش کنین با این دستور ساده و راحت و خوشمزه هست
موارد لازم:
شكر يك پيمانه
آب يك دوم پيمانه(حدودا يك استكان)
خلال بادام يا كنجد يك پيمانه
عسل يك قاشق س
روغن مايع يك قاق س
آبليمو 3 قطره
کنجد یک پیمانه و نیم
زعفران دم کرده
یک ق س



دستور پخت

شكر رو در آب حل كرده و روي حرارت گذاشته تا بجوش آيد و 2دقيقه بعد از جوش آمدن عسل را به آن اضافه كرده و همينطور روغن.شعله را پايين آورده و سپس آبليمو را اضافه نموده و مدام هم زده هروقت كه رنگ سوهان تقريبا قهوه اي روشن شد با نوك قاشق مقداري را در سيني ريخته تا سرد شود امتحان كرده اگر به دندان نچسبيد براي اضافه كردن كنجد آماده هست؛ خلال بادام یا پسته را اضافه كرده و در سيني با قاشق مربا خوري مي ريزيم وقتي سوهان سرد شد مي توان از سيني جدا كرد.احتمالا در حين ريختن سوهان مخلوط سفت شده دوباره روي شعله ملايم گذاشته تا ذوب شود. سینی تون رو هم چرب کنین من با کره چرب کردم خوشمزه تر شد Yum2Yum2

نکات مربوط به تهیه سوهان کنجدی

زعفران رو میشه حذف کرد . سوهان رو باید درجای خنک نگهداری کرد تا بهم نچسبن .

عکسش کیفیت نداره اخه با گوشیم گرفتم
[عکس: 53020970772256077160.jpg]
پاسخ }
#3
پشت زيك يه نوع شيريني محلي شمال هست كه با كنجد و شكر درست ميشه
علت نامگذاريشم به خاطر پرنده اي هس به نام زيك كه تو شمال هست و رنگ بالو پرش دقيقا مثل همين شيرينيه



خوب بريم سراغ مواد لازم


2 پيمانه كنجد
1پيمانه شكر

طرز تهيه:


ابتدا كنجد رو خوب پاك ميكنيم بعد ميشوريمش و ميذاريم كاملا خشك بشه ( اينكارا واسه يكي دو روز قبله

كنجد رو توي ظرفي ميريزيم و كاملا و بدون اينكه بسوزه تفتش ميديم وقتي بوي كنجد بريان ازش بلند شد يا اينكه وقتي كنجدها شروع به صدا دادن و پريدن از كردن از تو ظرف نشانه ي اينه كه كنجد تفت گرفت
حالا توي يه ظرف ديگه شكر رو ميريزم و ميذاريم با حرارت ملايم اب بشه و رنگ قهوه اي به خودش بگيره .وقتي شكر كاملا به صورت مايع غليظ قهوه اي رنگ در ومد كنجد رو بهش اضافه ميكنيم و خوب هم ميزنيم تا همه ي مواد بهم بگيرند
از قبل پشت يه سيني رو روغن و اب ميزنيم ،‌ حالا مواد رو روي سيني خالي ميكنيم و با وردنه اي كه از قبل هم خيس كرديم هم چرب مواد رو كمي تخت و نازك ميكنيم . بعد از 3-4 دقيقه با چاقو برش ميديم و با نوك چاقو با احتياط به طوري كه خورد نشه از پشت سيني جدا كرده و در ظرف ميچينيم . البته ميتونيد بااستفاده از دوتا قاشق موارد رو با فاصله پشت سيني چرب شده بريزيد. پشت زيك رو ميتونيد با چاي گرم ميل كنيد.
نوش جونتونFlowerysmilehih

. اينهم به روايت تصوير :


[عکس: Picture_056.jpg]


[عکس: 4dh64ji7h5bwqx4murt1.jpg]


[عکس: wuoe8w8lwcku4gm0phdm.jpg]


[عکس: 731njoo0fy8vcbmxi4s.jpg]


[عکس: g0m7prvkkbzmcr1l99cf.jpg]


[عکس: utaii6ruitaag2entta.jpg]


[عکس: c3fy7dix4uf5sswoq3r0.jpg]


[عکس: sgqw0tb6oly33dgf64z.jpg]


[عکس: zx3d72b9srke0t89zubd.jpg]


[عکس: bmqkzt8jz3me8yqj6e8l.jpg]





پاسخ }
#4
خانمای محترم دستور پخت درسته ولی وقتی روی سینی پهنش کردید یه کاسه آب بگیرید کنار دستتون و شیرینی رو از اطراف که خنکتره بکشید تا خیلی نازک بشه هرچی بیشتر بکشید و لایه های کوچک و نازکتری درست کنید بهتره و ترد تره
این شیرینی شکل خاصی نداره و هر چی کج و کوله تر باشه زیباتره این مدل قدیمیش

یه روش شکیلش اینه که روی سینی ملاقه ملاقه پهن کنید و با ته کوشت کوب چرب پهن و نازکش کنید و پشت زیکای گرد و نازکی به دست میاد
ببخشید وراجی کردم
روي پرده خانه كعبه اين آيه از قران حك شده كه:

نَبِّئْ عِبَادِي أَنِّي أَنَا الْغَفُــورُ الرَّحِـــيمُ

و من هنوز و تا هميشه به همين يك آيه دلخوشم ...

بندگانم را آگاه كن كه من بخشنده مهربانم



پاسخ }
گوناگون از وب
loading...
تشریفات مجالس خدمات عروسی
#5
دستوري كه دوستان گذاشتند درسته ميشه به روش ABAN mehr هم درست كرد كه فوق العاده خوشمزه تر و ترد تر ميشه فقط چون خودم خيلي پشته زيك درست ميكنم يه نكته رو بگم بد نيست زماني كه شكر رو ريختين تو ظرف تا ذوب بشه بهتره به اندازه نصف قاشق غذاخوري كره بريزين تا خوشمزه تر بشه و راحتر ذوب بشه و زياد بوي سوختگي نگيره. بعد ميتونين كنجد تفت داده شده رو بسابين بعد بريزين تو شكر ذوب شده خيلي تردتر از كنجد نسابيده ميشه. اين مدل درست كردن زياد نميشه مجلسيش كرد يعني اينكه خوب نميشه برشش داد نه اينكه نشه يكم سخته. ميتونين شكر و آب و آب نارنج يا آب ليمو را مخلوط كرده و بزارين رو شعله گاز تا جوش بيادو جوش بخوره تا وقتي كه خوب تبديل به شربت بشه . شربت بشه يعني يه كوچولو از شربت رو بريزين تو يه كاسه آب بعد ببينين اگه بست و سفت شد اون شربت آماده ميتونين گاز رو خاموش كنيد كنجد سابيده يا نسابيده رو توش بريزين و خوب كه مخلوط شد روي سيني كه قبلا چرب شده بريزين و با وردنه چرب شده يا با آب خيس شده خوب پهنش كنيد و بزارين سرد بشه البته قبل اينكه سرد بشه برش بزنيد . بعد از سرد شدن راحت از سيني جدا ميشه اگر نشد سيني رو بزاريد رو گاز يكم كه گرم شد كنجد ها راحت جدا ميشه. اين مدل يكم سفت تر از مدل قبليه ولي مجلسي تره. اگه بتونم از هر دوتا يه عكس ميذارم.
خيلي حرف زدم ببخشيد. نوش جونتون
حذف عکس به علت سایز بالا
مدیر ارشد
پاسخ }
#6
اينم يادم رفت بگم كنجد رو قبل از پخت حتما تفت بديد بعد اگه دوس داشتين بسابيد
بتفت بدون روغنه ها. اينقدر تفت بديد كه وقتي كنجد ميره زير دندون بوي كنجد تو دهن پخش بشه.
حذف عکس به علت سایز بالا
مدیر ارشد
پاسخ }
#7
عزیزای من اینایی که شما نوشتین بیشر طرز تهیه پولکی اصفهانه !!!!!!!!!! البته ببخشید که ایراد گرفتم من خودم مازندرانی هستم اما شکر و با اب رو اجاق میزاریم اگه تو شکر اب نریزیم پشت زیکمون مثل پولکی سفت میشه ولی اگه اب و شکر،ا قاشق ابلیمو،وانیل باشه پشت زیکتون فوق العاده نرم و خوشمزه میشه من مامانم کارش شیرینی پزییه..از همه ی دوستام عذر خواهی میکنم که ازشون ایراد گرفتم همتونو میبوسم بازم شرمنده
خداوند با ماست
پاسخ }
#8
[عکس: 20130228151342_.jpg]
عالی شده بود Yum2
کم کم یاد خواهی گرفت که بوسه‌ها قرارداد نیستند و هدیه‌ها، معنی عهد و پیمان نمی‌دهند.
کم کم یاد میگیری که میتوانی تحمل کنی
که محکم باشی پای هر خداحافظی
یاد می‌گیری که خیلی می‌ارزی


پاسخ }
گوناگون از وب
loading...
تشریفات مجالس خدمات عروسی
#9
[عکس: 20130506195546_DSC_0000163.jpg]
ببخشید کیفیت عکسش خوب نیستHanghead اما عالی بود.1 (49)
پاسخ }
#10
سوهان کنجدی (آبنبات کنجدی)

یکی از تنقلات خوشمزه و مقوی و در عین حال فوری و آسون سوهان یا آبنبات کنجدیه که با یک چای خوشرنگ و داغ واقعا میچسبه. و اما طرز تهیه:
شکر 1 لیوان
آب 1 لیوان
سرکه 1 ق سوپخوری
کره یا خامه 1 ق غذا خوری
کنجد نصف لیوان (از خلال بادام یا بادام زمینی و هر مغز دیگه که دوست دارین می تونین استفاده کنین)

ابتدا شکر و آب رو مخلوط و روی حرارت قرار بدین و سرکه رو هم اضافه کنید. خامه یا کره رو هم اضافه کنید و به حرارت دادن ادامه بدین تا شروع به حباب زدن کنه و تمام ظرف پر از حباب بشه.کم کم داره قوام میاد و صدای بق بق میده!hih به محض اینکه شروع به تغییر رنگ کرد می تونید چند قطره از اونو درون یک لیوان آب بریزید .اگه قطرات سریع سفت شد و حالت تردی خوبی داشت معلومه آبنبات آمادست. حالا زمان اضافه کردن کنجد یا مغزجات مورد نظره.
بعد از اضافه کردن مغزجات حدود 20 -30 ثانیه روی حرارت باشه ولی مواظب باشید نسوزه و به سرعت از روی حرارت برداشته و در یک سینی که از قبل چرب شده پهن کنید و بذارید خنک بشه.بعد به راحتی از سینی جدا خواهد شد.می تونید قاشق قاشق کف سینی پهن کنید که به صورت قطعات منظم و گرد در بیاد.
(توضیح اینکه گاهی زمانی که روی حرارته به مرحله بق بق!! که گفتم رسیده اگه مرتب هم بزنیم ممکنه به مرحله طلایی شدن نرسه و شروع کنه به خشک شدن مثل شکر.ولی نگران نباشید همچنان روی حرارت هم بزنید تا دوباره شکرها شروع به آب شدن کنه و کاراملی بشه.وقتی کامل آب شد کنجد یا مغزجات دیگه رو اضافه کنید)
نوش جان
[عکس: 20130826220530_2014-06-0421.04.07.jpg]
[عکس: 20130826223228_2014-06-0421.03.02.jpg]
گران باش؛ بگذار تا بهايت را پرداخت كنند
آدم ها چيزهاي مفت را مفت از دست مي دهند. «نيچه»
پاسخ }