امتیاز موضوع:
  • 0 رای - 0 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
پنگوئن
#11
پنگوئن ماژلان (نام علمی: Spheniscus magellanicus)

[عکس: 20130521144557_250px-Magellanic-penguin02.jpg]

یکی از گونه‌های پنگوئن آمریکای جنوبی است که در نواحی ساحلی آرژانتین، شیلی و جزایر فالکلند زیسته و گروهی از آنان نیز به برزیل مهاجرت کرده‌اند. پنگوئن‌های ماژلان، پرشمارترین پنگوئن‌های سردهٔ Spheniscus یا پنگوئن‌های نواردار محسوب می‌شوند و نزدیکترین خویشاوندان آنها، پنگوئن آفریقایی، پنگوئن هامبولت و پنگوئن جزایر گالاپاگوس می‌باشد.

مشخصات :

پنگوئن‌های ماژلان دارای جثه‌ای متوسط بوده و قدی بین ۶۱ تا ۶۷ سانتی‌متر و وزنی بین ۲،۷ تا ۶،۵ کیلوگرم دارند. پنگوئن‌های نر از ماده‌ها بزرگترند و هر دو پرنده به هنگم پرورش جوجه‌ها بخشی از وزن خود را از دست می‌دهند.

پشت پنگوئن‌های ماژلان بالغ سیاه و شکمشان سفید رنگ است و دو نوار سیاه رنگ بین سر و سینه‌شان قار دارد که نوار پایینی شبیه نعل اسب وارونه است. سر پرنده نیز سیاه بوده و یک نوار پهن سفیدرنگ از بالای چشم‌ها تا زیر گلو کشیده شده است.

عمر پنگوئن‌های ماژلان در طبیعت به ۲۵ سال و در اسارت به ۳۰ سال نیز می‌رسد.


تغذیه:

پنگوئن ماژلان در آب تغذیه کرده و به صورت گله‌های بزرگ شکار ماهیان مرکب، ساردین، کریل و دیگر سخت‌پوستان می‌پردازد. از آنجایی که این پرندگان همراه با شکار خود آب شور اقیانوس را نیز فرو می‌دهند، غده‌ای نیز در بدنشان برای تصفیهٔ نمک بوجود آمده است.

تولیدمثل:

پنگوئن‌های ماژلان در فصل تولید مثل اقدام به لانه‌سازی به صورت کلونی در سواحل آرژانتین، جنوب شیلی و جزایر فالکلند می‌کنند که این مناطق گنجایش ۲۰ لانه در هر ۱۰۰۰ متر مربع را دارند. یکی از بزرگترین این کلونی‌ها را می‌توان در شبه‌جزیرهٔ پونتا تومبو واقع در جنوب آرژانتین در اقیانوس اطلس مشاهده نمود. لانه‌ها در زیر بوته‌ها و یا در زیر زمین ساخته می‌شوند و پنگوئن ماده دو تخم در آنها می‌گذارد. ۳۹ تا ۴۲ روز طول می‌کشد تا تخم‌ها به جوجه تبدیل شوند و هر دو پرندهٔ نر و ماده در شیفت‌های ۱۰-۱۵ روزه بر روی تخم‌ها می‌نشینند تا آنها را گرم نگه دارند. پس از تولد جوجه‌ها والدین به مدت ۲۹ روز از آنها مراقبت کرده و هر ۲-۳ روز به آنها غذا می‌دهند.

پنگوئن‌های ماژلان هرساله با همان جفت همیشگیشان اقدام به جفت‌گیری می‌نمایند. پرندهٔ نر در لانهٔ سال پیش به انتظار جفت ماده‌اش می‌نشیند و پرندهٔ ماده از روی صدای پنگوئن نر جفت خود را تشخیص می‌دهد.


وضعیت بقا:

باوجودی‌که هنوز میلیون‌ها پنگوئن ماژلان در سواحل شیلی و آرژانتین زندگی می‌کنند اما گونهٔ آنها در معرض تهدید قرار دارد. لکه‌های نفتی جدی‌ترین تهدید برای کلونی‌های آنها به شمار می‌رود و سالانه موجب مرگ ۲۰ هزار پنگوئن بالغ و ۲۲ هزار پنگوئن جوان در سواحل آرژانتین می‌شود. همچنین کاهش جمعیت ماهیان و شکار شدن جوجه‌پنگوئن‌ها توسط شیرهای دریایی و مرع‌های باران عظیم‌الجثه نیز تأثیر سویی بر جمعیت پنگوئن‌ها داشته است.
[عکس: 07460133686962957316.jpg]
پاسخ }
#12
پنگوئن گالاپاگوس (نام علمی: Spheniscus mendiculus)

گونه‌ای پنگوئن بومی جزیره گالاپاگوس است. این پنگوئن‌ها در شمال خط استوا در بین گیاهان زندگی می‌کنند. این پنگوئن‌ها عمدتاً در آمریکا جنوبی، و آفریقا زندگی می‌کنند.

[عکس: 20130521145021_2274F71.JPG]

پنگوئن آفریقایی (Spheniscus demersus)

که به نام «پنگوئن پا سیاه» هم شناخته می‌شود، گونه‌ای پنگوئن ساکن آب‌های جنوب آفریقاست.

در گذشته آن را به خاطر صدایش، که بسیار شبیه به عرعر خر است، «خر پنگوئن» می‌نامیدند.

[عکس: 20130521145126_220px-African_penguins_Boulder_Bay_1.jpg]

پنگوئن چشم زرد (نام علمی: Megadyptes antipodes) و یا هویهو (به انگلیسی: Hoiho)

‏ گونه‌ای پنگوئن بومی نیوزلند است. قبلاً تصور می‌شد که این پنگوئن‌ها به پنگوئن کوچک نزدیک باشند اما تحقیقات مولکولی بیشتر نشان داد که این‌ها به زردچشمان نزدیک اند. آن‌ها مانند بسیاری از پنگوئن‌های دیگر، عمدتاً ماهی خوار هستند.

[عکس: 20130521145231_220px-Yellow-eyed_Penguin_MC.jpg]
[عکس: 07460133686962957316.jpg]
پاسخ }
#13
پنگوئن وایتاها (به انگلیسی: Waitaha Penguin)(منقرض)‏

گونه‌ای پنگوئن جدید است که توسط دانشگاه اتاکو و دانشگاه آدلاید کشف شد.دانشمندان می گویند که استخوان‌های به جامانده از آن‌ها برای ۱۰۰ سال تا ۵۰۰ سال قبل بوده‌است و آن‌ها پنگوئن‌های مدرنی بوده‌اند. دانشمندان در ابتدا بر این باور بودند که این پنگوئن از نسل پنگوئن‌های چشم زرد است اما دی‌ان‌ای که از نیمه استخوان‌های این جانوران به دست آمد نشان داد که این پنگوئن‌ها، گونه‌ای پنگوئن متفاوت بوده‌اند. این پنگوئن‌ها در حال حاضر منقرض شده‌اند.

[عکس: 20130521150008_imagesCAUBALZP.jpg]

پنگوئن‌های کاکُل‌دار (نام علمی: Eudyptes)

یکی از سَرده‌های (جنس‌های) پنگوئن هستند. این سرده شامل هفت گونه از پنگوئن‌های امروزی است. نام علمی این سرده به معنی خوش‌شیرجه است. در آلمانی هم برای این سرده نام "پنگوئن‌های کاکل‌دار" (Schopfpinguine) بکار می‌رود.

[عکس: 20130521150234_499px-RoyalPenguins2.jpg]

پنگوئن فیوردلند (نام علمی: Eudyptes pachyrhynchus) هم چنین به عنوان تاواکی (به انگلیسی: Tawaki)‏ نیز شناخته می‌شود،

گونه‌ای پنگوئن از پنگوئن‌های کاکل دار نیوزلند است. این پنگوئن‌ها در ساحل و جزایر دورافتاده و جزیره استوارت زندگی می‌کنند.

[عکس: 20130521150328_Fiordland_penguin_Mattern.jpg]
[عکس: 07460133686962957316.jpg]
پاسخ }
#14
پنگوئن کاکل‌سیمی (نام علمی: Eudyptes robustus)

هم چنین به عنوان اسنارس (به انگلیسی: Snares)‏ شناخته می‌شود، گونه‌ای پنگوئن نیوزلندی است. قد آن‌ها ۷۰-۵۰ سانتی متر و وزن آن‌ها ۵٫۴-۲ کیلوگرم (۵٫۵-۸٫۸ پوند) است. آن‌ها در جزایر جنوبی نیوزلند زندگی می‌کنند.

[عکس: 20130521150526_205px-SnaresPenguin_Mattern_large.jpg]

پنگوئن راست‌کاکل (نام علمی: Erect-crested Penguin)

گونه‌ای پنگوئن اهل نیوزلند است. قد این پنگوئن‌ها ۵۰-۷۰ سانتی متر و وزن آن‌ها ۵٫۶-۲ کیلوگرم (۵٫۵-۱۳ پوند) است. در این گونه نیز مانند دیگر گونه‌های پنگوئن‌ها، قد و وزن مردان بیشتر است.

[عکس: 20130521150638_220px-Bul02BirdP046.jpg]

پنگوئن صخره‌پر جنوبی (نام علمی: Eudyptes chrysocome)

گونه‌ای پنگوئن و یکی از زیرگونه‌های پنگوئن صخره پر است. این پنگوئن‌ها در آب‌های غربی اقیانوس آرام و اقیانوس هند، و هم چنین در سراسر سواحل جنوبی آمریکای جنوبی زندگی می‌کنند.

[عکس: 20130521150715_220px-Gorfou_sauteur_-_Ro...enguin.jpg]
[عکس: 07460133686962957316.jpg]
پاسخ }
#15
پنگوئن صخره‌پر شمالی (نام علمی: Eudyptes c. moseleyi)

گونه‌ای پنگوئن و یکی از زیرگونه‌های پنگوئن‌های صخره‌پر است. ثابت شده‌است که این پنگوئن‌ها از ایودیپتس صخره‌پر هستند.

[عکس: 20130521150831_220px-Eudyptes_moseleyi_-...any-8a.jpg]

پنگوئن سلطنتی (نام علمی: Eudyptes schlegeli)

گونه‌ای پنگوئن است که در جزایر زیر قطب جنوب در استرالیا (جزیره ماکوری و جزایر مجاور) زندگی می‌کند. این پنگوئن‌ها گونه‌ای از پنگوئن‌های کاکل دارند. ممکن است آن‌ها با پنگوئن پادشاه و یا پنگوئن امپراتور اشتباه گرفته شوند.

[عکس: 20130521150927_220px-RoyalPenguins2.jpg]
[عکس: 07460133686962957316.jpg]
پاسخ }